Dodaj do ulubionych

PWSZ -Kadencje Kolasy

IP: 82.192.79.* 22.03.12, 20:28
Wzorce miał
zob. www.pwsz.kalisz.pl/?mozemy-tylko-gratulowac,855
i nawet doceniał
"Możemy tylko gratulować i trochę zazdrościć Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Kaliszu. Myślę, że nie bez powodu kaliska PWSZ jest na pierwszym miejscu w rankingu państwowych wyższych szkół zawodowych. Jest uczelnią świetnie zorganizowaną, odnoszącą sukcesy, co jest oczywiście dużą zasługą z jednej strony uczelni, ale myślę również sprzyjającej atmosfery, w jakiej ta uczelnia funkcjonuje - mam tu na myśli władze samorządowe, władze miasta, organizacje przemysłowe, bo z tego co zdążyliśmy się zorientować to ta współpraca układa się bardzo dobrze i właśnie tej współpracy trochę zazdrościmy - powiedział prof. Kolasa"
O jakim to rankingu mówi Kolasa i czemu nie naśladował.
(ten helikopter w LibDub-ie Kalisza powala ale czy przypadkeim pan rektor Kolasa nie zostawił wolnego miejsca na lądowisko z lewej strony budynku głównego PWSZ w Ciechanowie)
Obserwuj wątek
    • Gość: 46 PWSZ -Kadencje Kolasy IP: *.justdns.ru 13.04.12, 22:45
      Wzorce ma
      zob. www.wip.pw.edu.pl/wydzial/wybory-2012/spotkanie-przedwyborcze

Ciekawe dlaczego w ciechanowskim miejscu pracy pan rektor Kolasa nie korzysta z gotowych, sprawdzonych wzorców z patronackiej uczelni. Nie wiadomo kto w PWSZ kandyduje na rektora uczeni po abdykacji obecnego a rewolucyjną wymianę sześciu dziekanów na tylko trzech okrywa mgła tajemnicy. Panie rektorze, więcej otwartości przecież nie mamy nic do ukrycia - nieprawdaż.
      • Gość: senior Re: PWSZ -Kadencje Kolasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 12:08
        oczywiście nie mamy nic do ukrycia poza nazwiskiem, bo lubimy opluwać zza węgła
        • Gość: 46 Paralele IP: *.justdns.de 18.04.12, 10:08
          Bez przesady, przytaczam fakty – każdy się może do nich ustosunkować. Co prawda wybieram złośliwie te, które nie pokrywają się z oficjalną wersją (a nawet jej przeczą) władz PWSZ oraz tym co rektor Kolasa via media przekazuje „społeczeństwu północnego Mazowsza”.
          A gdybym pisał w tym stylu:
          „.............Myli się wybitnie ten artysta, twierdząc, że krytycy nie powinni filmów za mocno krytykować, żeby nie …. zniechęcać widzów.”
          i pytał czy warto
          „...............Kupować badziewie byle był obrót w geszefcie ? ”
          a o oponentach i ich postach
          „….............(artysta) beszta widzów i recenzentów, gdyż ich krytyka „szkodzi wszystkim artystom kina”. „Nie plujcie na własne gniazdo!” woła głosem księdza Skorupki ten utalentowany fajansiarz.”
          I podsumowując:
          „.................Czy to obraz tylko kinematografii?......Ze źle obsadzonymi aktorami, reżyserowanymi przez natchnionych nieuków? W niskobudżetowych produkcjach krótkotrwałej świeżości?......Rozdętych pychą partyjnych dygnitarzy na urzędach wierzących, że rychło nie wyjdą z kadru? Fanatyków kreujących się przed kamerami na speców….”

To było by to opluwanie czy polemika.
          (cytaty z H.Martenka, „Ale kino!”, Angora nr 16/2012)
          Wal stary (ops sorry) "senior" nazwiskiem to i ja się ujawnię. Tylko jak to zweryfikować na forum.
    • Gość: 46 Pro memoria IP: 209.141.61.* 23.04.12, 10:41
      Pan Kolasa został szczęśliwie wybrany dziekanem „bardzo ważnego” ;) wydziału Politechniki Warszawskiej. Pozostawi po sobie w Ciechanowie i Mławie aż trzy wydziały z szaloną perspektywą rozwoju, trzech doktorów, dziesięcioletnią karierę i ogólne wrażenie – głównie.
      Gratulujemy
      • Gość: 46 Osiągnięcia Kolasy - 10 lat tyrania IP: 82.192.79.* 05.06.12, 10:43
        Warto zaznajomić się z rankingiem Perspektyw dotyczącym Wyższych szkół zawodowych www.perspektywy.pl. To pozwoli ocenić wkład Kolasy w rozwój szkolnictwa wyższego na północnym Mazowszu. Szkoła pana Kolasy nie łapie się w peletonie złożonym z 72 szkól tego typu.
        Pan Kolasa miał w orszaku aż 6 dziekanów, na odchodnym zredukował (tzw. "kolasacja" wydziałów) liczbę wydziałów do 3 ale za to jakich. Warto zapoznać się z nazwami tychże tworów. Jest to niewątpliwe cenny wkład tegoż w rozwój szkolnictwa zawodowego.
        Panie, miej w opiece WIP.
        • Gość: 46 Radni pożegnali profesora Kolasę IP: 82.192.79.* 06.09.12, 22:10
          Cieszymy się z tego faktu niezmiernie.
          • Gość: mixer Re: Radni pożegnali profesora Kolasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 11:05
            Trollu, gdybyś mówił sam do siebie, jak sam do siebie piszesz, byłby większy pożytek. Mógłbyś nawet sam do siebie krzyczeć, wtedy zagłusza się własne frustracje.
    • Gość: 46 PWSZ -Kadencje Kolasy FINAŁ IP: 82.192.79.* 04.10.12, 07:24
      W ostatnim czasie z „Krasiniaka” odszedł nauczyciel fizyki. Ile jest wpisów na forum związanych z tym tematem, policzcie sami.
      W ostatnim czasie z PWSZ odszedł jej wieloletni rektor i nauczyciel akademicki. Żeby nie ja, to by było 0 słownie: zero czyli null wpisów na ten temat.
      Napisałem własną ocenę dokonań Kolasy na stanowisku rektora PWSZ w Ciechanowie PWSZ – Kolasa – Bilans w temacie PWSZ – pytania bez odpowiedzi . Pies z kulawą nogą tego nie skomentował. Apologeci Kolasy zamilkli. Nie pojawił się ani jeden głos za i ani jeden głos przeciw. I tak sobie myślę że ta cisza w temacie jest najlepszą oceną wysiłków pana dr hab. inż. A. Kolasy włożonych w rozwój i upowszechnienie szkolnictw wyższego na północnym Mazowszu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka