Dodaj do ulubionych

Wardziniak dawaj piasek i wodę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 12:20
Plac JPII tętni życiem , tłumy przwijają się tak jak dziś.Gdyby tak Wardziniak przywiózł piasek i odkręcił kurek z wodą zrobiłoby się luźniej na tej pustyni.
Na każdej płycie powinny być wygrawerowane imiona i nazwiska tych wszystkich setek z PO co wpadli na pomysł jak upiększyć to miasto a szczególnie to miejsce w centrum miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 15:10
      Tam postawiłem butelkę mineralnej i wyparowała mi woda ze środka bo korek oddałem na cel szlachetny
      • Gość: miłek Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 17:43
        Jednego pięknego dnia wyparowały tam mózgownice(a) z Ratusza.
        Wielka dla nas strata...
    • Gość: do kolargola Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: 80.50.127.* 28.04.12, 20:32
      szkoda ci cienia i flaszki z gwinta
      • Gość: mieszkaniec Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.centertel.pl 29.04.12, 08:27
        Od początku byłem zwolennikiem plaży miejskiej przez ratuszem. Znacznie mniejszy koszt niż te chińskie mamury. Pare wywrotek piasku, kawał wody na środku- bajki. Jednak nie, lepiej było wywalić masę kasy i zrobić patelnie w centrum miasta tak licznie odwiedzanego przez turystów itp. Normalny człowiek raczej w dzień letni nie będzie tam szukał atrakcji bo ich nie znajdzie. Lubiąc nawet słońce ( do takich osób należę) stroni się od takich miejsc- twarde marmury, zero roślinności ( bo tych posadzonych patyków i kwiatów donicach nie liczę za jakąś istotną roślinność) do tego jeszcze hałas i smród samochodów. Ludzie, którzy zdecydowali się zrobić to coś w centrum zapraszam wpaść do Mławy- zobaczycie tam jak powinien wyglądać park- miejsce gdzie całe rodziny chętnie przychodzą i spędzaja miło czas. Śmieszne, że z byłego miasta wojewódzkiego muszę jechać z dziećmi do Mławy aby spokojnie pośmigały na desce, bmx-em a ja przy okazji spokojnie w ciszu odpoczął.

Mamy ładne miejca, które w końcu można byłoby jakoś logicznie zagospodarować, chociażby Krubin- las, masa wody. Ale pan wardziński po tym jak nie pozwolono mu na realizacje planów biznesowych po cegelni, pogniewał się na tę dzielnicę. Kiedy będzie obiecana nawierzchnia i chodniki na Sońskiej, Krubińskiej? Pewnie znowu sobie radni i przewodniczący osiedli przypomną przed wyborami. Np. asfalt na ul. Dobrej połóżone przez jedną noc przed wyborami.

Tym czasem idźmy wszyscy na Pl.JPII i degustujmy się spalinami i słońcem na klepisku.. . .
        • formeforyouforhim Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę 29.04.12, 12:53
          Mława ma piękny park z pomnikiem Piłsudskiego , powiem wiecej park jest przepiękny i zrobiony za skromne 2mln zł.na powierzchni tak na oko 10 razy większej.
          • Gość: mieszkanieniec Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.centertel.pl 29.04.12, 12:57
            Pewnie ten sam park w Mławie mamy na myśli- z tyłu ratusza jadąc od Ciechanowa. Ścieżki dla ludzi na desce, jakieś poręcze. Masa drzew, cień, jakiś barek. Ogólnie extra. Do tego jak byłem ostatnio jakiś zespół młodziezowy coś ładnie grał i śpiewal. fajna stylowa fontanna a nie wytryski Wardzińskiego...
            • formeforyouforhim Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę 29.04.12, 13:28
              Nie mów tylko , ze Wardziński juz nie może w tym wieku :-)

fajna stylowa fontanna a nie wytryski Wardzińskiego...

• Gość: z Ciechanowa Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 17:24
              wstyd mi za tych co z małego starego ryneczku miasta Ciechanowa zrobili paskudztwo .
              Popieram wpisy o Mławie - tam super zieleń, koncerty, występy, wieczory pełne kultury, nawet amfiteatr... fontanna, i moc kwiatów. Idealne miejsce dla wypoczynku i prezentacji miasta .
              A u nas ? Nawet święto miasta i patrona miasta poszło w zapomnienie, a obklejone i wypłowiałe gabloty na deptaku odstraszają "syfem" ( a za to miasto odpowiada - wydział rzeczniczki prezydenta).
              A tu tylu przechodniów i gości - nie wstyd to?
              • Gość: danka Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 06:36
                Teraz dopiero widać do czego prowadzą rządy miejskich ciemniaków.
                Patelnia w lecie,wygwizdów jesienią i zimą.
              • Gość: df Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 09:53
                Wczoraj była migawka o tym mławskim parku ale maja tam problem z ptactwem.
                Nie mieli gdy odstraszali ptaki ale nie podano czy to z Ciechanowa nie wyszła decyzja ze nie mogą odstraszac ptaków i maja posrane ławki i alejki.
                To jak ? wydział ochrony srodowiska z ciechanowa masz z tym cos wspólnego bo redaktor/redaktora takich bzdur wg swojej oceny nie podała.

ps.ekolodzy pie...ijcie sie w te swoje głupie łby
    • Gość: ohoho:) Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 08:36
      jak głosujecie tak macie:) na kolejną kadencję też go wybierzecie. Więc nie nrzekac tylko marsz na plac:)
      • Gość: gość Re: Wardziniak dawaj piasek i wodę IP: *.centertel.pl 01.05.12, 16:36
        na kolejną kadencję też go wybierzecie.

Nie ma takiej opcji, już więcej nie może kandydować.
        • Gość: alik mam nadzieję, że będzie kandydować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 16:54
          oczywiście, że może, to nie prezydent kraju, nie ma ograniczeń. mam nadzieję, że będzie kandydować. od kiedy rządzi przynajmniej widać, że miasto ma rozsądnego prezydenta. zmienił się ciechanów i przestał wyglądać jak wiocha z polnymi drogami w każdej dzielnicy
          może zbyniek z pis byłby lepszy,allbo kałużyński wiszący u klamek kolejnych partii, albo ela latko -to by dopiero była żenada
          • Gość: ahha plaza miejska IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 17:27
            Mam nadzieje, ze zaden kolejny prezyden miasta nie oszpeci nastepnego zabytkowego budynku/ tak jak naszej perelki-ratusza/, ani nie zrobi sikawki miejskiej, do ktorej tlumnie przybywaja babcie z wnuczetami zaopatrzone w reczniki.
            PS. Moze zrobmy w czynie spolecznym znak "FONTANNA MI(ej)SKA'' , a obok znak: "ZAKAZ SIKANIA", nastepny- kierunkowskaz "WC" w wiadomym kierunku, lub podpiszmy sie pod petycja o obnizenie oplat za korzystanie z basenow miejskich.

Dziekuje za uwage
            • Gość: ads Re: plaza miejska IP: 80.249.4.* 02.05.12, 07:11
              Tak, wszyscy mamy nadzieję że kolejny prezydent ozdobi ratusz i rynek Piiięknym pomnikiem męczenników smoleńskich poległych na wschodzie, na terenach zamglonych. Postawi go na miejscu starej fontanny, obsadzi wysokimi drzewami na które przywabi stada wron. To było naturalne środowisko dla kibolskich sojuszników kaczora, którzy gromadzili się w tym lasku po każdej imprezie i jak partyzanci prowadzili wojnę między sobą i policją, wzmacniając się wcześniej dopalaczami z Ireny.
              • Gość: gość Re: plaza miejska IP: *.centertel.pl 02.05.12, 07:32
                Ty taki pojebasny jesteś od urodzenia czy miałeś jakiś wypadek, po którym został ci trwały ślad???

Co do tego placu- śmiech na sali. Wydane miliony złotych i po co i dla kogo? Dla kilkudziesięciu osób w tym większości dzieci, które kąpią się pod strumieniami fontanny. Pewnie za chwilę zaczną pobierać opłatę za tą łaźnię. Rewelacja- skwar nie do zniesienie bo przecież cienia tam nie uświadczy, do tego hałas samochodów. Rewelacja. Tylko ciemny naród nic w życiu nie widzący może temu klaskać.
                • Gość: maro Re: plaza miejska IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 09:03
                  super plac, 15 minut tam wytrzymalem;/ najwazniejsze ze jest cien z tych ogromnych akacji
                • Gość: ads Re: plaza miejska IP: 80.249.4.* 02.05.12, 09:18
                  No fakt, pieniądze wyrzucone w błoto. Po co sprawiać frajdę dzieciom, niech się gnoje cieszą że w katolickim kraju się urodziły, a po urodzeniu to niech siedzą w ciemnym kącie i nie włażą w pole widzenia rozmodlonych w oknach moherów, uczulonych na wszelkie objawy szczęścia i radości z życia. Jeśli ci przeszkadza nadmiar słońca w naszym kraju i hałas samochodów to w naszym mieście jest jeszcze park Dąbrowskiego i Konopnickiej, miejsca mocno zacienione, ustronne, idealne do zadumy nad marnością świata i życia ludzkiego. Może tam odnajdziesz spokój dla swej skołatanej duszy, nieradzącej sobie w nowoczesnym świecie.
              • formeforyouforhim Re: plaza miejska 02.05.12, 11:50
                I tak nonstop jeden matol z Urzedu Miasta pisze i pisze te swoje głupie kawalki.
                Człowieku lecz się a moze Wardziński uleczy cie dobrym słowem "panie kolego nie psuj nam nadwatlonej reputacji swoimi wpisami na forum"

Tak, wszyscy mamy nadzieję że kolejny prezydent ozdobi ratusz i rynek Piiięknym pomnikiem męczenników smoleńskich poległych na wschodzie, na terenach zamglonych. Postawi go na miejscu starej fontanny, obsadzi wysokimi drzewami na które przywabi stada wron. To było naturalne środowisko dla kibolskich sojuszników kaczora, którzy gromadzili się w tym lasku po każdej imprezie i jak partyzanci prowadzili wojnę między sobą i policją, wzmacniając się wcześniej dopalaczami z Ireny

oczywiście, że może, to nie prezydent kraju, nie ma ograniczeń. mam nadzieję, że będzie kandydować. od kiedy rządzi przynajmniej widać, że miasto ma rozsądnego prezydenta. zmienił się ciechanów i przestał wyglądać jak wiocha z polnymi drogami w każdej dzielnicy
                może zbyniek z pis byłby lepszy,allbo kałużyński wiszący u klamek kolejnych partii, albo ela latko -to by dopiero była żenada
                • Gość: Ciechanowianin Re: plaza miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 12:32
                  Pojawiły się tu wpisy jaki to piękny park ma Mława. Wręcz niektórych zazdrość bierze. My w Ciechanowie mamy dwa parki. Zapomnieliście o nich? Poza tym jest miejsce na urządzenie u nas ładnego rekreacyjnego terenu pomiędzy Tatarską a Łydynią. Czy jest to realne nie wiem, gdyż nie wiem kto jest właścicielem. Ale tam dobry gospodarz miasta wiedziałby co tym terenem zrobić. I tego życzę obecnym i przyszłym władzom. A na placu parku się nie robi, bo albo plac albo park. Chcecie się tam kąpać? Pokręciło Was?
                • Gość: Ciechanowianin Re: plaza miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 12:38
                  Jak zresztą dajecie przyklad Mławy, to ja Wam dam przykład Pułtuska, Płońska, Nidzicy, Olsztyna..... polskich miast gdzie plac przed Ratuszem tzw. Rynek jest goły, niemal bez drzew. I tak jest niemal wszędzie przed ratuszami w Polsce. A i w Mławie przed Ratuszem trudno o cień.
                  • Gość: ads Re: plaza miejska IP: 80.249.4.* 02.05.12, 13:10
                    Bo zasadniczo taka była idea rynku, miejsca gdzie odbywał się handel, zgromadzenia ludności, parady wojskowe. Widziałem gdzieś przedwojenne zdjęcie parady 11 pułku ul. leg. i może się nie wpatrywałem zbyt mocno, ale drzew to tam jakoś nie widziałem. A zresztą jest taki jaki jest i raczej inny już nie będzie, więc powstrzymajmy narzekania i polubmy go takim jaki jest. A co do dzieci to skoro to jest plac JP II, to myślę że patron jest zadowolony ze szczęścia dzieciaków i ich tam obecności.
                    • Gość: Ciechanowianin Re: plaza miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 13:51
                      > Bo zasadniczo taka była idea rynku, miejsca gdzie odbywał się handel, zgromadzenia ludności, parady wojskowe < To bardzo cieszy, ze jednak są wśród nas tacy co to rozumieją. A jeśli już tak bardzo nam się podoba park (nie rynek) w Mławie, który rzeczywiście jest zrobiony z sensem, to zaapelujmy do władz aby te dwa parki uatrakcyjniły, a Rynek przed ratuszem zostawmy w spokoju aby spokojnie rosły sobie zasadzone tam drzewa. Tak na marginesie pamiętam jakie były utyskiwania, że Ciechanów nie ma centrum. Zrobiono centrum....żle. Zrobiono by tam park - pisano by o małpim gaju. Już widzę kogo by tam widziano w roli małp skakających z drzewa na drzewo. I tak w kółko Macieju. Przepraszam wszystkich Maciejów.
                      A propos - co za kulturalny inaczej użył zwrotu w tytule tematu - Wardziniak? Kumpel spod budki z piwem? Żałosne. Nie razi Was ten zwrot? Od zwrócenia uwagi na te chamstwo powinniście zacząć swoje wpisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka