Dodaj do ulubionych

Piękne myśli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 12:38
"Myśleć to co prawdziwe, czuć to co piękne i kochać co dobre - w tym cel rozumnego życia". - Platon
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 16:18

Nie mam prawa robić ani mówić czegokolwiek, co pomniejsza człowieka w jego własnych oczach. Liczy się nie to, co ja myślę o nim, lecz to, co on myśli o sobie samym. Uwłaczanie godności człowieka jest przestępstwem.
      Antoine de Saint-Exupery
    • Gość: .. Re: Piękne myśli IP: *.cdma.centertel.pl 06.06.12, 08:22
      "W po­jed­na­niu mu­si być je­den cel, miano­wicie dob­ro Oj­czyz­ny i posza­nowa­nie god­ności ludzkiej. Jeżeli wy­ciągasz rękę do po­jed­na­nia, nie trzy­maj w niej narzędzi do za­dawa­nia cier­pienia i bólu. " -ks.Jerzy Popiełuszko
      • Gość: J. Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 09:07
        Odrzucenie marzeń daje nam chwilowy spokój i przynosi ukojenie. Jednak pogrzebane marzenia zaczynają w nas gnić i zatruwają środowisko,w którym żyjemy. Rozczarowanie i klęska, których uniknęliśmy, nie podejmując walki, stają się jedynym dziedzictwem naszego tchórzostwa Pamiętnik Maga, P. Coelho;
        Toniemy nie dlatego, że się zanurzamy, lecz dlatego, że pozostajemy pod wodą Podręcznik Wojownika Światła, P. Coelho
        A więc nie odrzucajmy marzeń i nie pozostawajmy pod wodą. Pozdro :)
        • Gość: .. Re: Piękne myśli IP: *.cdma.centertel.pl 06.06.12, 10:27
          Każdy wo­jow­nik światła bał się kiedyś podjąć walkę.
          Każdy wo­jow­nik światła zdradził i skłamał w przeszłości.
          Każdy wo­jow­nik światła ut­ra­cił choć raz wiarę w przyszłość.
          Każdy wo­jow­nik światła cier­piał z po­wodu spraw, które nie były te­go warte.
          Każdy wo­jow­nik światła wątpił w to, że jest wo­jow­ni­kiem światła.
          Każdy wo­jow­nik światła za­nied­by­wał swo­je ducho­we zobowiązania.
          Każdy wo­jow­nik światła mówił "tak", kiedy chciał po­wie­dzieć "nie".
          Każdy wo­jow­nik światła zra­nił ko­goś, ko­go kochał.

I dla­tego jest wo­jow­ni­kiem światła. Bo­wiem doświad­czył te­go wszys­tkiego i nie ut­ra­cił nadziei, że sta­nie się lep­szym człowiekiem.
          • Gość: ona Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 10:56

..Miłość własna izoluje nas-nie tylko od ludzi,lecz i od każdej formy życia wokół nas.
            U egoisty życie automatycznie zamyka się.Egoista,gdziekolwiek się obróci,ku ludziom
            czy ku przyrodzie,nie widzi nic prócz samego siebie.Dająca miłość jest jak czarodziejska różdżka,
            otwierająca wszystkie drzwi..
            Ole Hallesby-Błogosławieństwo ciszy
            • Gość: J. Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 11:07
              Coś dla tych, którzy płyną z nurtem,b o boją się walczyć o marzenia -
              Świat należy do ludzi,którzy mają odwagę marzyć i ryzykować,aby spełniać swoje marzenia. I starają sie robić to jak najlepiej Walkirie, P. Coelho
              • Gość: ... Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 12:56
                Nie można być blisko Boga będąc z dala od ludzi.
                • Gość: henio Re: Piękne myśli IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 13:19
                  ,,Nie walcz ze złem-czyń DOBRO,,-Matka Teresa z Kalkuty.
              • Gość: gosc Re: Piękne myśli IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 14:46
                Tak, a w Polsce ryzyko konczy sie rejestracja w UP jako bezrobotny i ubolewaniem, ze zamienil stryjek siekierke na kijek.
        • Gość: o Re: Piękne myśli IP: 213.199.253.* 15.12.12, 20:38
          o
    • Gość: henio Re: Piękne myśli IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 13:26
      ,,nie ma brzydkich kobiet ,tylko .....wina czasem brak,,Shekin Dudi.
      • Gość: Shakin Dudi Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 16:28
        "Gdy wytrzeźwieje człowiek,wtedy...inny gust ma ,inny smak"
    • Gość: f Re: Piękne myśli IP: *.cnow.pl 06.06.12, 13:48
      No proszę, coś takiego nie przytrafiło się temu forum od wieków. :) Świetnie, niektóre cytaty naprawdę dobre. Zachęcam do kontynuowania, może by też tak coś od siebie ...
      Mam nadzieję, że nie trafi tu pod pretekstem OT brzytwa moderatora.
      • Gość: ... Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 14:44
        To sobie zrobimy nowe forum i bota linkującego co 5 minut :P.
        • Gość: henio Re: Piękne myśli IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 15:41
          ,,Jeden Drugiego Brzemiona Noście,,-Jezus Chrystus.
          • Gość: ona Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 16:47
            Szkoda,że Bóg nie rozdaje map...
            Może wtedy nasze decyzje byłyby bardziej rozsądne i przemyślane.
            Może uniknęlibyśmy wielu życiowych błędów.

www.youtube.com/watch?v=Axtf49Bzdis
            • Gość: .. Re: Piękne myśli IP: 79.162.250.* 07.06.12, 18:28
              "Nikt nie steruje własnym życiem. Najlepsze, co można zrobić,
              to pozwolić sobą kierować tym, którzy są dobrzy, którzy cię kochają." - Orson Scott Card
              • Gość: ... Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 20:19
                Bóg Cię kocha i ma dla Ciebie wspaniały plan.
                adonai.pl/powolanie/?id=68
                • Gość: under 6 Re: Piękne myśli IP: *.tktelekom.pl 07.06.12, 21:58
                  Mój ulubiony, (co rano stosowany od 15 lat) na co dzień stosowany:
                  Kropla drąży skałę nie siłą, lecz częstym padaniem. Owidiusz
                  a zaraz potem
                  Homo homini lupus (est). - Człowiek człowiekowi wilkiem jest
                  a jak dzwoni budzik
                  - six feet under - human target ... survive or die...
                  • Gość: xxx Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 06:46
                    Już się zestarzałem. Teraz wracam. Robert S. Ciechanów
                    • Gość: henio Re: Piękne myśli IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 13:07
                      Dlaczego nie patrzę Ludziom w oczy?Bo zobaczę nienawiść i pogardę.
                      • Gość: ona Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 23:44
                        ..Słabość jest siłą w nas - darowaną, by upaść i wstać..
                        i
                        ..Pamiętaj mnie,bo nie będzie nas drugi raz..

Monika Kuszyńska

• Gość: gośc Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 23:52
                          Daj idiocie moderować forum a zobaczycie co zrobi debil
                          • Gość: ona Re: Piękne myśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 23:54
                            Dzięki-ładny cytat.Czyje to?;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka