Gość: janinka IP: *.cdma.centertel.pl 12.07.12, 22:43 może ktoś się orientuje ile kosztuje chrzest w parafii Lekowo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: była parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.12, 15:17 Tam ksiądz proboszcz ma swój cennik..nie zapłacisz mu "co łaska" bo wielką awanturę Ci zrobi że tak mało.Każdego parafianina traktuje inaczej..jak chodzisz do kościoła co niedziela to może jakiś upust dostaniesz..mieszkałam tam tyle lat i choć jesteśmy tam nadal zameldowani, jak będziemy brać ślub i chrzcić dziecko to nie ma takiej opcji że zrobimy to w Lekowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.cnow.pl 13.07.12, 18:25 zgadzam sie zupelnie ksiadz ma swoj cennik , kiedy idziesz zamawiac mszę pytasz ile trzeba zaplacic powie ci: co laska ale wszyscy dają ... i tu pada kwota.Anie daj Boże wspomnieć o dekoracji kosciola na slub to wtedy malo brakuje aby cie wygnal poprostu z kosciola .Kosciol traktuje jak swoja prywatna wlasnosc ,że nie wspomne juz o pozal sie Panie Boze panu koscielnym ktory rowniez posiada swoj CENNIK a jakze tyle ze te ceny to doslownie z kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.12, 20:20 to po ch... tym złodziejom płac nich to hitler zapomniał sakramenty sie oddaje bezpłatne tak na religi uczyli wywiezc ich wszystkich na taczkach bezie spokj ja zyje na karte rowerowe ze swoją babą a dzieci ne chrzcze boim płacił nie bende to ich zasrany obowiązek żeby katolikowi ddac sakrament pozdrawiam batmanów hehehhe HWDK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: chrzest Lekowo IP: 80.50.127.* 13.07.12, 20:45 dziwicie się chłopu ( szanownemu proboszczowi) , on ma dzieci na utrzymaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.cnow.pl 14.07.12, 05:53 wlasnie i akurat w tej chwili jest z cala rodzinka na wczasach jak co roku w lipcu zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojetny Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 20:50 drodzy lekowscy parafianie zatrzymaliscie sie w rozwoju na sredniowieczu widac to wam pasuje wiec ksiezulek robi co chce i nie narzekajcie ze wam zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usza Re: chrzest Lekowo IP: *.cdma.centertel.pl 05.04.13, 16:52 ksiądz - 200zł, organista + kościelny- 150zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chrzest Lekowo IP: *.cnow.pl 14.07.12, 21:07 banda łobuzów i nic więcej a jeszcze ci łaske zrobi że dziecko ochrzci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chrzest Lekowo IP: *.centertel.pl 14.07.12, 21:27 Myślicie że wy robicie łaskę księdzu że do KOścioła przyjdziecie??? Ludzie to wy prosicie księdza o przysłue, o udzielenie sakramentu. Zastanawiam się jak tacy ludzie jak wy mogą kiedykolwiek wejść do Kościoła. Wszyscy są źli- policja, straż miejska, księża.....a wy jesteście cudowni. Jutro się za was pomodlę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 14:21 odnośnie księdza z lekowa gorszego księdza nie znam jak żyje.....miałam okazję trzymać do chrztu 2,5 roku temu w tej parafii to był dla mnie szok były to święta Wielkanocne brud w kościele nie samowity przy ołtarzu brokat na dywanie z bożego narodzenia oraz kolce od igieł choinkowych podłogi brudne masakra i cena też uderzająca w kosmos za co się pytam....tak po za tym jego kazania są tylko polityczne lub wywody do parafian o byle co tylko kultura mu nie pozwala chwilowa na podawanie nazwisk chodź każdy dobrze wie o kogo chodzi.....w maju mialam zaszczyt być ponownie w lekowie i to co ksiądz zrobił podczas komunii z chłopcem przeraziło mnie , że nikt nie za reagował....jak wiadomo nie każde dziecko wytrzymuje uroczystość 2godzinną , a ten debil za ołtarza wyszedł i chłopca z ławki wyciągnoł i przed ołtarzem mu kazał klęczeć......ale jak ktos tu dobrze napisał na forum parafianie zatrzymali się w okresie średniowiecza pacha z nimi co chce i manipuluje jak chce ale nie ma odważnego co by się za niego wziął............dla porównania w województwie warminsko - mazurskim gdzie mam paru znajomych proboszczów i pytam ile kosztuje ślub co łaska odpowiada najwięcej dostałem odpowiada ksiądz 250zł , a ja za swój ślub płaciłam 5lat temu w pobliskiej parafi 1250zł i mąż 450zł pół ślubem złodziejstwo nie z tej ziemi ,a chrzest kosztuje 50zł , a w lekowie ksiądz bierze 400zł , nie mówiąc o pogrzebie................cóż temat rzeka pisał by człowiek i pisał , a banda księży pokroju lekowskiego z niechęca ludzi do chodzenia w niedziele na msze święte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.12, 02:34 na taczki dziadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.116.235.164.lapy235.tnp.pl 23.08.12, 12:03 ksiadz z lekowa to najgorszy zlodziej jaki zyje .odemnie odemnie wzial za chcesz w niedziele po mszy 500zl .to jest zlodziejstwo.kto slyszal zeby ksiadz mial kobite i 5 dzieci i jego stac na wszystko.to banda zlodzieji w tej parafi lekowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozzy Re: chrzest Lekowo IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 10:12 Droga Pani. Merytorycznie się z Panią zgadzam ale w tekście zrobiła Pani masę błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, no i składnia szwankuje. Z ortografii dwója. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.12, 10:31 Gościu mylisz się strasznie. Ksiądz jest po to by udzielać takich sakramentów i to bez żadnej łaski czy tym bardziej za pieniądze (a jak nie chce to niech da zaświadczenie że odmawia i dlaczego, z papierkiem/nagraniem rozmowy do kurii i niech się tłumaczy). Ksiądz ma chwalić wiarę w Boga, a co za ty idzie i nawracać niewiernych. Po to stał się kapłanem by nauczać i nawracać a nie lud ma się prosić i płacić. W dupach się im poprzewracało a dewoctwo popiera takie zachowania. Moja wiara nie skupia się na księżach, kościołach a na Bogu i takich jak on mam gdzieś, a przyjdzie czas że Bóg i jego rozliczy z posługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.116.235.164.lapy235.tnp.pl 23.08.12, 12:15 no wlasnie ksiadz to powinien byc z powolania a nie dla ksay jak ten z parafi lekowskiej jabardzo dobrze wiem jaki z niego złodziej bo jestem parafianko w lekowie i wstyd mi ze mamy takiego ksiedza w parafiiale kazdy sie boji odezwac bo on moze sie ze mscic na tej osobie ..mi to w glowie sie nie miesci zeby ksiadz mial kobiete i dzieci jaki przyklad daje mlodym ludziom jak taki sam jest .innych potrafi pouczac a sam jest h...ja wart ..duzo osob chszci dzieci w parafiach bo tu jest za drogo i nie kazdego stac zeby dac 500zl za sam chszest..a organista i koscielny taki sam jak ksiadz .ZLODZIEJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 12:17 złodzieje! ja mam tylko ślub cywilny i bardzo bym chciała wziąć kościelny w Lekowie ale powiedziałam że dopóki ten stary dziad żyje to moja noga w tym kościele nie postanie! a po co mam do niego iść? żeby wziął ode mnie kupę kasy a potem żeby z ambony nawymyślał w niedzielę? nie dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.116.235.164.lapy235.tnp.pl 23.08.12, 12:24 TO TRZEBA BYLO BY WZIASC SIE ZA NIEGO NAPISAC LIST DO KURII I WZIASC WSZYSTKIE PODPISY PARAFIAN TO WTEDY BY GO WYRZYCILI Z STAD A TAK TO MU DOBRZE BO MA DUZO PARAFIE KUPE KASY Z TEGO A NAJWIECEJ TE STARE BABCIE DAJO MU I WALO MU KASE I MYSLO ZE TO TAK DOBRZE A ON SIE CIESZY Z FRAJEROW CO MU WALO KASE WIECEJ BEDZIE MIAL DLA SIEBIE I RODZINY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 19:24 jak mu mało to niech na E-7doraba ja teżwboga wierze ale ne w dziadów do kściaoła nie chodzę i nigdy nie pójde dzieci ucze nowoczesności jak sę bendą zenic a batman robi problem to niech wiare zmienią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelka Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 09:03 moja ciocia to się śmieje że on po każdej kolędzie ma nowy samochód:) tzn cały czas ten sam model, marka ale że nowszy:0 że niby nikt nie pozna ale jak ktoś się zna na samochodach to wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętny Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:50 drodzy parafianie sami sobie jesteście winni za plecami obgadujecie klechę a twarzą w twarz pokorniejecie jak baranki i dobrodziej to wykorzystuje i straszy piekłem ,cóż cywilizacja wam odjechała razem z nowym golfem proboszcza-baj baj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 17:06 chwila chwila ja do koscioła na msze nie chodze kazda wiara praktycznie w boga wierzy ale nie w złodzieji na tace nigdy nie dam puki żyje a pmodle się kiedy mszy nie ma pczekajcie jeszcze troche te co na konta im slą i renty na parafie noszą to już garstka niedługo się skończy opodatkwać dać najniższą i budżet bogatszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 10:45 no i co z tego gadacie, piszecie i gadacie i gadacie. ZROBIĆ PORZĄDEK z nim i nią! Wiecie , wstyd i OHYDA dla nas, że tylko gadamy.... A zamknąć Kościół ! Nie wpuścić kolegi!! Inni sobie radzą, a my nie możemy!!! Śmiech! OHYDA! Tu za dużo zdzierstwa, braku kultury, pijaństwa i dojenia parafii dla rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoj Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 10:58 zapominasz moja droga że proboszcz podobnie jak rydzu w radiu maryja ma swoich najwierniejszych żołnierzy z pierwszych ław kościoła-"nazaretańców" czy jak ich tam zwą którzy za niego gotowi są wydrapać oczy tobie czy mnie-nic nie wskóramy tu na ziemi-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potwierdzam Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.12, 11:03 potwierdzam p. organista bardzo nieprzyjemny i zdziera 500 zł za pogrzeb, i kase robi.. a spiewa jak koza... bleee :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.12, 11:00 chodźmy napiszmy petycję..tylko że ja się za bardzo nie znam i nie wiem jak to napisać..ale z Waszą pomocą zrobię to z miłą chęcią..postawcie tu swoje żale a ja postaram się ułożyć z tego coś mądrego i wyślemy to do kurii..piszę całkiem poważnie..tylko nie piszcie głupot tylko poważne punkty które umieszczę w petycji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 05:47 TACZKI I SRU.. a nie petycje pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 06:31 A WIĘC DO DZIEŁA. WIECIE WSTYD JAK NASZ KOŚCIÓŁ WYGLĄDA!! BRUD, SMRÓD. ALE DOMY "KSIĘCIA" OHOHO!!! A ŻONA, DZIECI JAK ZADBANE! NIE TO CO TU DZIADOSTWO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziko Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 08:22 i bardzo zimno w zimie choć pieniądze na kolendzie na ogrzewanie kościoła zebrał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chrzest Lekowo IP: *.play-internet.pl 29.08.12, 09:37 ale kolęda nie jest od tego żeby było na cele kościelne np ogrzewanie tylko na kupno samochodu czy wczasy dla "żony" i dzieci. nie jestem z tej parafii ale wiem jaki ten księżulek jest, zresztą nie tylko ten.ludzie zjednoczcie się i usuńcie .rozpasało się to towarzystwo ale są tacy co tego nie widzą i księdzu w du..e wejdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.12, 11:27 coś jeszcze?bo zaczynam pisać..i jeszcze pytanie do kogoś kto brał ślub...ile nasz proboszcz bierze za taką posługę?to też warto uwzględnić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.centertel.pl 29.08.12, 12:12 Ksiądz ma również swoje wewnętrzne zakazy, np zabrania stroić Kościół na ślub ( chociażby delikatne kokardy przy ławkach) można tylko kwiaty przed ołtarz oczywiście później najlepiej żeby zostały. Pamiętam jak się zapytałam dlaczego można stroić Kościół na I Komunię Św.a na ślub nie przecież to również jeden z Sakramentów Św. to odp że nie musi zezwalc na wszystko co w innych parafiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwona Re: chrzest Lekowo IP: *.mmpnet205.tnp.pl 29.08.12, 13:36 grabarz w Lekowie ma swój prywatny cmentarz i drze naród z kasy ile może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.12, 14:16 och ludzie ale się rozpisałam...:) piszę zakończenie i szukam kopertki:) oczywiście napisałam w imieniu mieszkańców parafii...nie wiem czy jest sens zbierać podpisy, bo znając życie, podpisze jeden, drugi a trzeci powie że głupota, a czwartym okaże się jakiś moher który wybluzga i kopa jeszcze da na pożegnanie:) co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiety Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.mm.pl 29.08.12, 19:39 skarbie szkoda atramentu i pieniedzy na znaczek proboszcz w kurii ma za mocne wsparcie a parafianie nie odwaza sie odezwac i spala cie na stosie na najblizszej mszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.mm.pl 31.08.12, 17:56 Właśnie, że nie wszyscy tacy są! Ludziom brakuje odwagi do sprzeciwu. Co do petycji to można by uwzględnić, że dach jest dziurawy od 15 lat i w kościele stoją kałuże po większym deszczu. Np. w kruchcie co jest przykrywane i maskowane. W parafii nic się nie dzieje, nic się nie organizuje. Nie wychodzi się do młodych, dzieci, a wręcz przeciwnie. Proboszcz ludzi nie szanuje, godzinami stoją pod drzwiami, a ten nie raczy otworzyć, mimo, że jest w środku. A pieniądze z kolędy nie powinny być wszystkie dla niego, tylko część. Reszta na potrzeby parafii, kościoła. a jest odwrotnie. Nic nie zrobione od tylu już lat. Wszyscy dookoła z innych parafii się śmieją, że się na to parafia nasza godzi. W każdym innym miejscu ludzie już dawno by zareagowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość!!! Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:47 Podobno interesuje się tak mocno Gminą w Regiminie, bo chce wsadzić swego kandydata. A ma ich sporo: 1. Krewniak księciunia 2. Krewniak nadwornej - katechetki "Megii" 3. Józio Księciunio chce rządzić i parafią i gminą. SZKODA ŻE NIE MA POJĘCIA ANI O JEDNYM I DRUGIM! Troska księcia i księżnej idą dalej, aż po nieprawdziwe opinie. Ponoć zrobili coś paskudnego, jak to oni zawsze ładnie w oczy a poza oczy szczekają. Tak głośno , że aż doleciało to Wawy i kontrolują Gminę. Chcą Leszka utopić. Ale On ma czyste ręce, w przeciwieństwie do...... Oj, żeby ten Wójt im dupy przetrzepał raz na zawsze. Jego szlachetność nic nie daje. Chłopie wal do PŁOCKA!!!! On - księciunio z buzią lata i oczernia, swojego parafianina w innej Instytucji. To mściwe, marne, oszczerca. Niech sam powie w końcu ile ma tych dzieci? Może by je przywiózł i nam pokazał. Ale to parszywy oszczerca , złodziej, babiarz, a jego Megii jeszcze gorsza, a właściwie to już nie wiem. Jak ich nie było , był spokój. Teraz BAŁAGAN I BAŁAGAN!!! Szukają kogo by postawić do CBA, ABW, Kurii i prokuratora....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: chrzest Lekowo IP: *.tktelekom.pl 29.09.12, 01:13 Kop taki mocny żebyś nie ustał przydał by się tobie i tym, którzy opluwają naszego dobrego gospodarza parafii! Obrzucacie błotem kapłana, ale brodni sami jesteście! Spójrzcie na siebie, ile na was jest brudu!? Nie widzicie tego bo ten bród za mocno wszedł wam za skórę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: chrzest Lekowo IP: *.play-internet.pl 29.09.12, 17:07 a niektórym to by się słownik ortograficzny przydał brud -to jest poprawna pisownia, widocznie ty jesteś tak czysty że przez pryzmat tej swojej czystości nie widzisz grzechów kapłana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: chrzest Lekowo IP: *.116.234.200.lapy234.tnp.pl 29.09.12, 17:29 Odnośnie grzechów: "Czemu to widzisz drzazgę w oku brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" (Łk 6, 41) Każdy będzie odpowiadał sam za swoje grzechy, tak samo kapłan, jak i świecki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: chrzest Lekowo IP: *.debica198.tnp.pl 03.09.12, 13:24 Modlitwa za Kościół i Kapłanów św. siostry Faustyny Kowalskiej (Dz.s.F. 1052) O Jezu mój, proszę Cię za Kościół cały, udziel mu miłości i światła Ducha swego, daj moc słowom kapłańskim, aby serca zatwardziałe kruszyły się i wróciły do Ciebie, Panie. Panie, daj nam świętych kapłanów, Ty sam ich utrzymuj w świętości. O Boski i Najwyższy Kapłanie, niech moc miłosierdzia Twego towarzyszy im wszędzie i chroni ich od zasadzek i sideł diabelskich, które ustawicznie zastawia na dusze kapłana. Niechaj moc miłosierdzia Twego, o Panie, kruszy i wniwecz obraca wszystko to, co by mogło przyćmić świętość kapłana – bo Ty wszystko możesz. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chrzest Lekowo IP: *.cnow.pl 03.09.12, 14:02 o ku...wa co to było??? czyzby jakas pani Olsz....a albo jeszcze inna przydupnica naszego wielmoznego proboszcza stawala w jego obronie?Ludzie opamietajcie sie ksiądz to nie Pan Bóg i przestancie w niego patrzec jak w obrazek i we wszystkim go sluchac bo on sie po kryjomu w towarzystwie swoich kompanow po fachu z was nabija tak samo jak z waszych grzechow klepanych w konfesjonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejny Gość Re: chrzest Lekowo IP: *.tktelekom.pl 04.09.12, 10:06 Dokładnie, zgadzam się z Tobą. Nie robicie łaski księdzu.... "Ten z was, któy jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem" - Ewangelia wg Św. Jana, rozdział 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chrzest Lekowo IP: *.play-internet.pl 04.09.12, 10:24 do gościa: co fakt to fakt.wiem że księża nabijają się z tego co usłyszą w konfesjonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: chrzest Lekowo IP: *.tktelekom.pl 04.09.12, 10:27 A tajemnica spowiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-katechetka Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 11:19 To nie jest tematem wątku.Nie opowiadajcie bredni. Ludzie i tak Nas interpretują,niezależnie od tego,czy znają tajemnicę spowiedzi czy jej nie znają.Sądzą Nas po naszych słowach i uczynkach. Sprawiedliwie ocenić Nasze grzechy może tylko Bóg.Owszem,człowiek potrafi w pewnym stopniu,o ile zna Naszą historię i kontekst Naszego życia.. Spowiedź to powrót do życia,a sama tajemnica spowiedzi ośmiela Nas do ujawnienia tego, co w Nas najsłabsze.Dlatego nie rozpatruję tego sakramentu w kategoriach zachowania tajemnicy czy też nie.Gdybym brała taki aspekt pod uwagę,nigdy nie powierzyłabym swojej tajemnicy.. Spowiedź to jakby oskarżenie samego siebie,a jeśli w konfesjonale opowiadacie o grzechach teściowej,sąsiadki,koleżanki,to nie dziwcie się,że jesteście śmieszni i nie miejcie żalu do nikogo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 13:52 czyli co , spowiedź do ucha księdza który z celibatu zrobił sobie spółkę z.o.o ?? Może co podsłucha potem wprowadza w życie z Megii ?? Oj coraz trudniej znaleźć kapłana z powołania a nie dal dup i kasy - taka jest prawda !! Moim zdaniem spowiadać powinniśmy się Bogu a nie tym popaprańcom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-katechetka Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 14:20 Gdybyś zapomniał: W pierwszych wiekach o pokucie publicznej i pojednaniu z Kościołem decydował biskup, natomiast w praktyce spowiedzi indywidualnej to kapłan udziela rozgrzeszenia. Nikt nie jest doskonały,Księża też się spowiadają i dopóki tego nie zrozumiesz, będziesz nadal żył w swojej pustce i beznadziei,bo z Twoich postów wynika, że łatwo Ci nie jest.. Podciąganie wszystkich pod jedną kreskę też dużo o Tobie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 15:14 jest mi o wiele lżej bo w końcu zboczeńcy w sutannach idą do więzień , poczytaj o pedofilu z Kołobrzegu , na szczęście ślub mam za sobą chrzest też , dzieci nie prowadzam po kościołach aby słuchały morałów prawionych przez najbardziej zakłamaną elytę społeczeństwa , jak dorosną może zdecydują się chodzić w co wątpię bo za 10 czy 15 lat mam nadzieję ze w Ciechanowie będzie więcej szpitali a mniej kościołów!! Siła w nas , nie dając zarabiać tym oszustom skracamy ich praktyki ... na całe szczęście. A Ty nie-katechetko lubisz jak ksiądz prawi Ci morały a sam po cichu dyna wszystko co się rusza , przykładów nie trzeba wypisywać bo każdy o nich wie . Fajnie tak przyrzekać przed Bogiem celibat i mieć dzieci, jak w przypadku tej namiastki człowieka zwanego proboszczem parafii Lekowo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-katechetka Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 21:20 xx,ciężki z Ciebie przypadek. Śmiem twierdzić,że problem nie tkwi w Twoim proboszczu,a w Tobie. A że brakuje Ci elementarnej wiedzy,nawet nie będę się wysilać z odpowiedzią na Twój bełkot.I tak nie zrozumiesz. Jaki Pan-taki kram..Czy może w tym przypadku-odwrotnie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: chrzest Lekowo IP: 195.117.122.* 05.09.12, 09:10 Czy to możliwe żeby działy się takie rzeczy w cywilizowanej wsi? Toż to nie jest zaścianek z XIX wieku. Ludzie obudźcie się. Ksiądz rządzi, rozdaje karty, a wy to tolerujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 11:59 to fakt elementarnej wiedzy o wyczynach tych heretyków mi brakuje gdyż wcale nie mam zamiaru jej poszerzać. Żyjesz w zaścianku ubiegłego stulecia i dalej uważasz ze proboszcz to najważniejsza osoba w gminie czy województwie ?? I tak wiem i widzę ze młodzi ludzie odchodzą od kościoła i to z ogromnym żalem i zgryzotą. Podam przykład z życia wzięty , otóż podczas chrztu , szanowny proboszcz prawił morały na temat tego , iż człowiek uważający się za katolika , modlący się , wierzący w Boga a nie chodzący do kościoła co za tym idzie nie dający kasy na panienki , samochody itp. nie jest katolikiem. Darł się wniebogłosy ale ten nauczyciel moralności zapomniał dodać iż on sam ma 2 dzieci z katechetką , czyż to nie jest hipokryzja?? Chcą mieć żony , dzieci , niech mają w świetle prawa i co najważniejsze płacą podatki jak każdy z nas . Może nie-katechetko odpowiesz czy mijam się z prawdą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 13:05 ej ej..spokojnie..nie z katechetką tylko z jaką tam..koleżanka mojego męża ma znajomą która mieszka w Ciechanowie w jakimś bloku..i pamiętam jak nam opowiadała że była w odwiedzinach u tej znajomej i kiedy wychodziła od tej znajomej to z drzwi na przeciwko wychodzi nasz ksiądz proboszcz i żegna go jakaś pani:p jaja co?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik >>>>>>>>>>>> Re: chrzest Lekowo IP: 195.117.122.* 05.09.12, 13:21 Zainteresował mnie ten wątek bo niedługo zamieszkam w owej parafii. Jestem zniesmaczona i zdegustowana. Czy jest jakiś przepis by zrezygnować z <<takiej>> parafii i mieć dowolność wyboru? Coż to za "szambo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajniak Re: chrzest Lekowo IP: *.debica198.tnp.pl 19.09.12, 16:05 Psy szczekają (parafianie), a karawana(nasz książę cudowny proboszcz zasrany oraz złodziej) jedzie dalej - jak to kiedyś powiedział on sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.12, 15:36 oj czepiasz się , pewnie był u tej niewiasty ze słowem bożym albo pasterską posługą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-katechetka Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 20:51 Ja nie wypowiadałam się na temat proboszcza.Nie mogę oceniać,ponieważ często ludzie sami dopisują scenariusz,który zawiera tylko część prawdy..Poza tym sama też nie jestem kryształowa.. Bawi mnie ludzka głupota.Mam się bać poprosić Księdza o przysługę spowiedzi u leżącej babci,bo ludzie zobaczą kto wychodzi z domu?? Mam Księdza w rodzinie,nie mieszka w Polsce.Opowiadał mi jaką "przysługę" mogą zrobić ludzkie języki.Pewnie dlatego mam specyficzną reakcję na plotki i poszlaki.. xx-nie kieruj do mnie pytań retorycznych.Trafiłeś na niewłaściwą osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: chrzest Lekowo IP: *.tktelekom.pl 06.09.12, 10:34 Zgadzam się z nie-katechetką. Nie można oceniać, nie znając całkowitej prawdy. A poza tym, to kim my jesteśmy, aby sądzić? Zwykłymi grzesznikami, jak każdy człowiek... Od sądzenia jest Bóg. "Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni; nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni; odpuszczajcie, a będzie wam odpuszczone." (Ewangelia wg św. Łukasza 6, 37) "A ty kimże jesteś, byś osądzał bliźniego?" (Jk 4, 12) "Kim jesteś ty, co się odważasz sądzić cudzego sługę?" (List do Rzymian 14, 4) "Czemu to widzisz drzazgę w oku brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?" (Łk 6, 41) "Nie sądźcie przedwcześnie, dopóki nie przyjdzie Pan" (1 List do Koryntian 4, 5) "Przestańmy więc sądzić jedni drugich. A raczej tak sądźcie, by nie dawać bratu sposobności do upadku lub zgorszenia." (List do Rzymian 14, 13) Rzeczywiście, aż "strach" poprosić Księdza do chorego, bo zaraz będą skojarzenia... A do "Klik": nie patrz na wszystko, co tu jest napisane. Bo są tu sprzeczne informacje, raz Ksiądz ma 5 dzieci, raz 2 - raz z katechetką, potem ktoś zaprzecza. A najwięcej mają do powiedzenia ludzie, którzy nie chodzą do Kościoła i jeszcze nie posyłają tam swoich dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: chrzest Lekowo IP: 195.117.122.* 06.09.12, 10:49 Zawsze , zawsze nawet w najgorszej plotce jest jakaś część prawdy, czasami duża część prawdy. W przypadku księdza o którym mowa , myślę jednak , że większość postów jest niestety prawdą. Ci którzy widzieli na wlasne oczy są najlepszymi świadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.12, 12:07 dobrze nie będę kierował takowych pytań do Ciebie . Co do wątku o parafii Lekowo , znam to z autopsji na moje nieszczęście byłem tam ochrzczony i kilka lat temu biorąc ślub już w zupełnie odległym mieście musiałem przedstawić akt chrztu itp. Wiesz co mnie najbardziej rozczarowało ze moja obecna Żona takowe zaświadczenie otrzymała w ogromnej Olsztyńskiej parafii za 30 zł , ksiądz nie miał wydać z dwóch 20 zł banknotów, wiec oczywiście poprosiliśmy aby nie wydawał a on ze łzami w oczach dziękował za ofiarę w śmiesznej kwocie 10 zł . Natomiast szanowny proboszcz parafii Lekowo odesłał mnie chyba do organisty który zażyczył sobie 150 zł, więc ja poprosiłem o rachunek grzecznie i oczywiście zaraz był krzyk i jakieś brednie że jak to , jak Ty możesz itp... ba zabrakło nawet odrobiny kultury aby wstawić słowo Pan. Nie wspomnę o jeszcze wcześniejszym załatwianiu pogrzebu bardzo bliskiej mi osoby , która chciała być pochowana w Lekowie a ostatnie lata życia spędziła na Śląsku . Proboszcz zobaczył jak podjechałem całkiem niezłym autem w prawdzie nie nowym mercem ale wartości około 40 tyś i wprost w oczy powiedział że bez zaświadczenia z parafii do której należał ten bliski mi człowiek 2000 zł i nie ma żadnego problemu w pochówku . Teraz po przeczytaniu odpowiedz czy Ty nie miała byś awersji do tych złodziejaszków. Oczywiście nie wolno mierzyć wszystkich jedną miarą. Dodam iż pogrzeb odbył się w Ciechanowie , nie podam parafii ale Ksiądz podszedł ze zrozumieniem , odpuścił jakieś zaświadczenia i zapłaciłem 800 zł + koszt pochówku dla firmy pogrzebowej. Reasumując powyższe , postarałem się ustalić szczegóły z życia tego zepsutego moralnie proboszcza lekwoskiego i wiem o jego wyczynach czy panienkach czy dzieciach. Wiem powinienem przedstawić je wyższej instancji ale kapowanie jest dla mnie czymś najgorszym i na razie tego nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.mm.pl 06.09.12, 14:44 a szkoda bo ten proceder dalej kwitnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira44 Re: chrzest Lekowo IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.04.14, 11:07 chcialabym , aby parafia na swojej stronie internetowej podawala terminy odprawiania mszy intencyjnych oraz mszy z tytułu ofiar zebranych na pogrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XEN Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 11:33 Nie ma w warsiawce telefonów żeby zadzwonić do księdza? Otórz okno i wykrzycz - szansa, że dotrze podobna jak na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batman forever Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 10:15 ty mocherowy berecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: chrzest Lekowo IP: *.116.234.140.lapy234.tnp.pl 16.09.12, 17:34 trzeba zrobic z nim pozadek jak z jego kompanem w opinogorze zrobili parafianie z tamtym brudasem zrobili az milo teraz tam jechac i z organisto tak samo zrobic pozadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 18:20 Najpierw z sobą zrób poRZądek,analfabeto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.mm.pl 18.09.12, 18:16 ludzie przecież chłop z Lekowa musi sobie pojebać Odpowiedz Link Zgłoś
zz-xx Re: ksiadz to najgorsza śwYYYnia 19.09.12, 21:21 pewnie koło 400 zł albo i wiecej za chrzest połyka, ogólnie 150zł kosztuje chrzest. ale Ksiadz z Lekowa to najgorsza swinia jaka znam. ma dzieci kto to słyszał zeby ksiadz miał dzieci w biedronce pampersy kupował, kostke na cmintarzu w lekowie zrobił taka ze dwie osoby nie miną sie z trzecia ale ksiadz musiał sobie samochód przeciez kupic. kazdy zna ksiedza z Lekowa z jak najgorszej strony bo on nie ma dobrej strony. potrafi na mszy wygłosic ile kto dał pieniedzy na kolede zeby osmieszyc jak ktos dał mało, żal!!! tyle skarg poszło do kurii płocka i czemu oni go nie wywalą złodzieja. słów i sił na ta śwynie brak. w paru słowach dzieciorób, złodziej i świnia bez wstydu. wiekszosc ludzi ledwo wiaza koniec z kąncem a on takie duze pieniadze sobie żada za np. pogrzeb, ślub,chrzest. mi sie wydaje ze tak nie powinno byc. ksiadz powinien pomagac a nie zatrówac zycie ludziom. Ten h... nawet potrafił nie dac dziecku komuni swietej. smieszne sam stawia zasady matoł jebany! długo by pisac na jego temat. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: ksiadz to najgorsza śwYYYnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.12, 09:14 nie łudźcie się ze jego przełożeni coś zrobią oni go jeszcze kryją. Jedyną metodą jest odcięcie tej świni od koryta czyli wszystkie sakramenty od chrztu po pogrzeb robić w innych parafiach. Jak poczuje brak kasy to za pewne miły się zrobi bo dzieci i kobitę utrzymać musi a autem też byle jakim jeździł nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: ksiadz to najgorsza śwYYYnia IP: *.xdsl.centertel.pl 23.09.12, 23:08 Zastanówcie się,to co piszecie to istny bełkot,dajecie o sobie świadectwo.To straszne, jest wiele ważniejszych spraw na ternie gminy,o nich nie macie bladego pojęcia,nie widzicie, że zostaliśmy sto lat za Murzynami mając taką władzę gminną.Nie bronię księdza, prawda obroni się sama. Napiszcie lepiej co oczekujecie od władz ,jak ich oceniacie a od księdza to się odczepcie. Świnią to jesteś ty kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: ksiadz to najgorsza śwYYYnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 10:19 a ty kto? obrońca się znalazł! każdy wie jaki nasz księżulek jest i ty prawdy nie ukryjesz! a po co o wójcie gadać?wszyscy tak go zbluzgali i wyzywali a co-wybory wiadomo kto wygrał więc pytam po co?wszyscy tacy fałszywi,jaki to pan Zduńczyk zły,że w gminie licho było i będzie a i tak wygrał więc uważam że ten temat jest zakończony.Ale myślę że w następnych wyborach ludzie nie będą tacy ślepi i wybiorą kogoś kto zrobi porządek.Swoją drogą to ja bym wywiózł na wielkich taczkach proboszcza i wójta...wtedy byłbym dumny gdzie mieszkam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: ksiadz to najgorsza śwYYYnia IP: *.xdsl.centertel.pl 24.09.12, 10:28 Nie jestem obrońcą księdza na pewno jest w tym coś,lecz ubolewam nad stylem ,bełkot.Tak zupełnie na serio to dam dokładkę do taczki,nie będę się wstydzić że tu mieszkam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były mieszkaniec Re: ksiadz to najgorsza śwYYYnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 14:58 co do Wójta to sami go wybraliście , demokratycznie , gorszym problemem jest ten ksiądz czyli król swojego podwórka narzucony odgórnie , nie wybrany a nadany na siłę .... Dziwi mnie brak jakiejkolwiek ingerencji jego przełożonych a forum czytają na pewno. W sumie skoro mają fundusz alimentacyjny to zakładają ze ich podwładni będą jebać na potęgę co tylko się rusza, ale trafi się w końcu ktoś kto załatwi tą sprawę po męsku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456 chrzest w Lekowie IP: *.dynamic.mm.pl 24.09.12, 21:33 Po pierwsze temat postu dotyczył chrztu w parafii Lekowo więc nie rozumiem po co zaczynać dyskusję o wójcie. Chyba kontrola (nasłana) jaka była przeprowadzona w gminie niczego nie udowodniła, a nie była to jakaś podrzędna instancja tylko CBA. Wobec nich niczego raczej nie da się ukryć, a tym bardziej zafałszować. Niektórzy (głównie dwie osoby rządne władzy na każdym polu) robią widocznie wszystko, by zniszczyć człowieka nie mogąc mu nic udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: chrzest w Lekowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 06:52 A czyja to robota? Perfidia!! Ohyda! Chyba każdy się domyśla dwóch osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekowianka:) Re: chrzest Lekowo IP: *.adsl.online.nl 16.01.13, 16:25 Co do chrztu to prawda.. Ksiadz w Lekowie ma swoj cennik,wiem o tym bo chcialam tam ochrzcic swoje dziecko(jeszcze jeden byl problem nie mialam slubu z moim obecnym mezem i oczywiscie ksiadz powiedzial ze bez slubu chrztu nie bedzie). Na szczescie bylismy madrzejsi od ksiedza truszczynskiego i ochrzcilismy dziecko w meza parafi:) A i ostatnio chcielismy wziasc slub w Lekowie.. poszlismy do ksiedza a on na wejsciu do nas ze tak od razu to nam slubu nie odda bo to nauki itd, i jeszcze jakies kazanie nam wyglosil na poczekaniu:) Moj kochany maz sie bardzo zdenerwowal i zdecydowalismy(chociaz jako parafianka chcialam wziasc slub w lekowie) ze wezniemy slub w meza parafii(a od ksiedza z lekowa nawet pozwolenie nie bylo potrzebne!!!). Tam nie bylo zadnego problemu. Kosciol moglismy przystroic jak chcielismy, z organista tez sie dogadalismy bez problemu i bylismy bardzo zadowoleni z naszej decyzji!!! Jestem DUMNA z tego ze ksiadz z Lekowa na mnie ani grosza nie zarobil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 16:08 a Kochana powiedz mi która to parafia taka dobra? bo ja też należę do lekowa i też mam problemy z księdzem Tuszyńskim...tylko mój problem jest o wiele większy bo my oboje pochodzimy z parafii lekowo:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: chrzest Lekowo IP: *.cdma.centertel.pl 19.02.13, 19:31 No właśnie to ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hifi Re: chrzest Lekowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.13, 13:36 jedyny sposób - pozbawić złodzieja możliwości okradania biednych duszyczek , jak kaski w portfelu na dzieci zabraknie to i promocja będzie i każdemu sakramentu udzieli . Dziwi mnie inny fakt ze jego przełożeni dostający niezliczoną ilość skarg nic sobie z tego nie robią , ale z drugiej strony to jedna złodziejska mafia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekowianka:) Re: chrzest Lekowo IP: *.adsl.online.nl 20.02.13, 23:04 A parafia sulerzyz. Dalismy co laska ksiedzu i za chrzest i za slub:) A i wiem ze w klasztorku w ciech jest przemily ksiadz proboszcz Hubert (pomogl nam bardzo tzn doradzil co mamy zrobic) mozesz tez tam przedstawic swoja sytuacje i mysle ze Ci pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafianin Re: chrzest Lekowo IP: *.tktelekom.pl 05.04.13, 11:37 co tam Panie w Lekowie słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parafianka Re: chrzest Lekowo IP: *.mmpnet206.tnp.pl 10.05.13, 11:07 Organista na odwyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do parafianki Re: chrzest Lekowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 19:26 Nie powinnaś pisać takich informacji na forum.Wolałabym być na odwyku niż być prostaczką. Odwyk zawsze daje nadzieję,prostactwo jest nieuleczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.13, 15:08 witam mieszkalam tam ponad 20 lat i wiem jak bylo cenia sobie ile tylko musza miec na panienki obecnie mieszkam w zlociencu i musze przyznac zeby kazdy proboszcz ksiadz byl taki jak nasz juz niestety niezyjacy proboszcz bambosz chcialam ochrzcic dziecko mialam tylko chrzestna a on nierobil zadnych problemow powiedzial ze niema usawy ze musi byc dwoje chrzestnych a co smieszne niewziol ani grosza za to lecz na odwrot wsadzil w poduche dziecku 200 zl to jest prawdziwy proboszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: chrzest Lekowo IP: *.dynamic.mm.pl 08.04.14, 16:58 proboszcz z lekowa jest bogiem i carem w tej parafii więc nie spodziewajcie się ulg czy pomocy z jego strony-sami sobie jesteście winni i nie męczcie już tego forum Odpowiedz Link Zgłoś