Dodaj do ulubionych

Ulica Kuronia?

IP: *.cnow.pl 15.08.12, 09:59
Nie mam nic przeciwko ulicy Kuklińskiego. Nawet przeciwko ulicy Kaczyńskiego Lecha. Postuluję jednak o ulicę Kuronia i dziwię się, że tak mało miejsc w Polsce zostało uhonorowanych jego imieniem.
Obserwuj wątek
    • Gość:   Re: Ulica Kuronia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 18:36
      Popieram, dzięki Kuroniowi nie głodowałem będąc w dołku :). Lecha? TAK może być LECHA albo lepiej CIECHANA.
      • Gość: Zniesmaczony Ulica Kuronia? IP: *.30.78.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.12, 20:57
        A kto to był?
        • Gość: zamek Re: Ulica Kuronia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 20:59
          Kliknij w wikipedie nieuku.
          • Gość: Simply Re: Ulica Kuronia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 21:08
            Wstyd nie wiedzieć, kto przesiedział kilka lat w więzieniu za czasów PRL, żebyś mógł swobodnie wypisywać co chcesz ... Kuroń zasługuje na upamiętnienie.
            • Gość: Zniesmaczony Re: Ulica Kuronia? IP: *.30.78.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.12, 21:16
              Kim był? Pytanie retoryczne.
              Ideowy komunista. Narodowości żydowskiej. Wojujący ateista. W PRL siedział za odszeczepieństwo i rewizjonizm. Wierny towarzysz PZPR, współtwórca ferajny UD i UW...
              • Gość: Smakosz Re: Ulica Kuronia? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.08.12, 21:38
                Kim jest Zniesmaczony? Podpowiadam, że to jest pytanie retoryczne ;-).
              • Gość: gosć Re: Ulica Kuronia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 22:37
                To ja chcę ulice Gomułki bo on tez siedział w więzieniu

Moze byc i Kuronia zamiast Gwardii Ludowej lub osiedla swierczewskiego.
              • Gość: amber Re: Ulica Kuronia? IP: *.cnow.pl 17.08.12, 09:13
                Tylko idiota zadaje pytania retoryczne, na które sam odpowiada.

Z jednym się z tobą zniesmaczony idioto zgodzę. Kuroń był ideowcem. Dzisiaj, w czasach Kaczyńskich, Hofmanów i innych mniej lub bardziej cynicznych bezideowych polityków, nie znajdziesz kogoś takiego jak Kuroń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka