Gość: Piotr IP: 213.199.253.* 01.11.12, 19:22 Witam! Orientuje się ktoś gdzie w okolicach Ciechanowa można zacząć przygodę z jeździectwem? Jak kształtują się ceny nauki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnes Re: Konie IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 09:11 W Ujazdówku pod CIechanowem. Wpisz sobie w Google Hipoterapia Ciechanów, lub Hipoterapia Ujazdówek. Moje dziecko uczęszcza tam na hipoterapię, ale jest także nauka jazdy. Cena to chyba 30 zł za jazdę, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honsiu Re: Konie IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.12, 09:56 W Ujazdówku biorą 40 za godzinę. Wolę wybrać się gdzieś dalej i zapłacić trochę więcej za paliwo niż tam jeździć. Hipoterapia może i tam jest dobra, ale jak ktoś chce sie nauczyć jeździć to raczej nie polecam. Kraina Westernu, no to jest dobre. Konie, ludzie i wszystko na plusik. Piękne tereny. :) Jest też Gaja ale stamtąd dużo ludzi ucieka, i czasami potem narzekają że tam zaczęli jeździć. i co się dziwić, moja córka też żałuje. NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamasaki Re: Konie IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.12, 09:52 W Ujazdówku są raczej nastawieni na hipoterapię, byłam tam na jeden jeździe zobaczyć jak tam jest i więcej nie pojadę, bo 'ujeżdżalnia' jest masakryczna i konie nie wyrabiają sie tam w galopie. Teraz ciągle jeżdże w Sarnowej Górze w Krainie Westernu. Od początkujących biorą 20 zł za 30 min. A potem 40 za godzinkę. Więcej informacji tutaj : www.kraina-westernu.com/ Bardzo polecam, dla dzieci jak i dorosłych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Re: Konie IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.12, 23:37 Co do Gaji to jednak nie wiem czy jest to taki beznadziejny klub, jeśli dziewczyny mają tak jakieś osiągnięcia. Jestem studentką więc przyjeżdżam tam często w wakacje, bo nie mam czasu w ciągu roku i słyszałam, że kilka zdało jakieś egzaminy jeździeckie i startuje chyba w jakiś zawodach, ale nie jestem pewna. Z tego co zauważyłam, że jeśli chce się coś osiągnąć to trzeba jeździć w miarę regularnie,a nie raz w miesiącu bo wtedy ta jazda nie ma sensu i trener cię nie traktuje jako osoby, która chce się czegoś nauczyć... Mimo tego, że sama jeżdżę mało to zauważyłam, że nauczenie się wymaga dużego zaangażowania to wtedy zaczynają cię inaczej traktować. A jeśli chcecie rekreację to w każdej stajni przewiozą ci tyłek pół godziny w siodle za ok. 30 zł - zależy czego poszukujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnez Re: Konie IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.12, 13:37 Chodzi też o to jak postępują z końmi. a za dobrze to tam nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś