IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 10:48
pracuję ,moja wypłata na papierze 1600,do ręki 1100,powiedzcie jak przeżyć za 250zł które mi zostaje po zrobieniu opłat
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: jak żyć IP: *.play-internet.pl 21.01.13, 11:41
      Trzeba było się nad tym zastanowić w 2007. Teraz możesz zaoszczędzić na internecie.
      • Gość: .... Re: jak żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 12:05
        Tja. Bo za czasów jarka wszechmogącego miał 3600:)
        A na pytanie odpowiedź prosta:
        krótko!!
        • Gość: xxxxxx Re: jak żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 15:07

chcieliście zmian, demokracji, kapitalizmu.... to je macie
          • Gość: ciut ciut Re: jak żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 12:50
            Te podatki, biurokracja i utrudnienia urzędnicze to kapitalizm ? Myślałem że Polską nadal rządzą byłe ubeki i ich pieski(spójrzcie na zarządy mediów i spółki strategiczne). Co do demokracji - jestem za ale dopiero jak 90% narodu będzie solidnie wykształcona,a media nie będą manipulować (tak,tak teraz też jest propaganda).
        • Gość: . Re: jak żyć IP: *.play-internet.pl 21.01.13, 20:41
          Za czasów Jarka bezrobocie wynosiło 11% i mieliśmy o 500 mld długu mniej oraz znacznie niższe podatki.
    • Gość: . Re: jak żyć IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 20:22
      po zrobieniu opłat zostaję ci 250,- zł z czego jeszcze najtańszy internet z upc 56 zł czyli powinno zostać 194 zł więc już ktoś napisał ,że zrezygnuj z internetu a jak już nie możesz to przynajmniej wykorzystuj go w sposób konstruktywny czyli np; NA SZUKANIE LEPSZEJ PRACY a nie na ujadanie na forum. Żyć należy tak aby starać się być przyzwoitym człowiekiem.
      • Gość: Kasia Re: jak żyć IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 20:51
        Nie wypowiadajcie się , jeśli nigdy nie wiedzieliścieco to bieda , przyzwoitość - ludzie osoba nie kradnie , ciężko pracuje . Zamieńcie się z nią choć na miesiąc . Wtedy się wypowiadajcie cholerni miłosierni idioci
        • Gość: ... Re: jak żyć IP: *.matcom.com.pl 21.01.13, 21:24
          Idź do agencji :) Na Żuławach jest w bloku w wynajmowanym mieszkaniu :P
          • Gość: gość Re: jak żyć IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 21:42
            W którym bloku?
    • Gość: SHE Re: jak żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 21:22
      prawda jest taka że żadna osoba nie ma szansy przy zarobkach rzędu najniższej krajowej na rozpoczęcie samodzielnego życia , oddzielnie , bez rodziców. Za sam wynajem mieszkania ok 1000 zł, do tego dochodzą opłaty. I na życie zostaje praktycznie nic. To jest coś strasznego. Chyba nigdy nie wyprowadzę się od rodziców a mam 26 lat. Skończyłam studia, dostałam pracę referenta w znanej ciechanowskiej firmie, z biegłym angielskim i od 9 miesięcy najniższa krajowa bez perspektyw na większe zarobki. Jestem załamana
      • Gość: pamiętający Re: jak żyć IP: *.cnow.pl 21.01.13, 22:11
        jak żyć naszą szansą są nadchodzące wybory
        www.youtube.com/watch?v=yJrOt3wPcxE
        www.youtube.com/watch?v=e4f0UY5HF7Y
        www.youtube.com/watch?v=e4f0UY5HF7Y
        • Gość: znak Re: jak żyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.13, 12:09
          tak sie tylko wydaje
          • Gość: Mieszakaniec Re: jak żyć IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 24.01.13, 15:55
            eby Ci się zyło lepiej i pracowac do 70 roku życia zagłosuj jeszcze raz na Platformę Obywatelska - ale tylko z nazwy.
            • Gość: niezdecydowany Re: jak żyć IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 19:44
              Dziękują za podpowiedź ,na pewno kolejny raz zagłosuję na Platformę Obywatelską.
              • Gość: gosc Re: jak żyć IP: *.centertel.pl 24.01.13, 21:40
                Będą niedługo wybory, będzie okazja podziękować tym co zrobili zieloną wyspę.....sobie, szkoda, że zapomnieli o innych.

A teraz praktycznie co ja robię. Też z jednego etatu zarabiam jakieś 1800- mało, więc wziąłem sobie drugi etat na cieciuwie- jest tysiaczek. Suma sumaru jest 2800 zł. A że nie ma soboty, niedzieli, świąt i co druga noc niespana- trudno, teraz dziękuję za to swoim ojcom, którym komuna nie pasowała i tak bardzo dążyli do demokracji.

Komuno wróć.
                • Gość: polecam się Re: jak żyć IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 21:55
                  Podziękuj tylko sobie,za nieuctwo.......mógłbyś być doradcą -nie koniecznie od miotły,szmaty,odgarniania śniegu.........BO TO WŁAŚNIE na tym polega demokracja,nikt nikomu nic nie nakazuje,bierze się SWOJE ŻYCIE w swoje ręce i pępowinę się odcina z chwilą NARODZIN.Nie zwalaj na OJCÓW,bo ich obrażasz.......miernoto!!!!!!!!!
                  • Gość: gosc Re: jak żyć IP: *.centertel.pl 24.01.13, 22:00
                    Kolejny pie...ny fiut z wypranym mózgiem. Frajerze uczyłem się może więcej od ciebie mam skończone i może dla tego szanuję ludzi przecietnych i uważam, że każdemu należy się godna zapłata, praca itp. Tacy jak ty i tak myślący okradają każdego obywatela dzień dnia a następnie tłumaczą, ze musimy dymać do 67 roku życia bo musimy zarobić na emeryturę itp. itd.
                    • Gość: alik Re: jak żyć IP: 80.249.4.* 25.01.13, 08:35
                      Zawsze możesz wyjechać do którejś z ostoi komunizmu, na Kubę lub do Korei Północnej. Chętnie cię na pewno przyjmą, szczególnie w tej drugiej. Na początek pewnie cię przebadają czy nie jesteś nasłanym szpiegiem, ale jak przeżyjesz dochodzenie to może nawet pokażą w telewizji jako uciekiniera z przeżartego kapitalistyczną zgnilizną Zachodu. Następnie zapewnią ci mieszkanie i pracę na państwowym etacie. Gorzej będzie z miską ryżu, ale nie samym ryżem człowiek żyje. Najważniejsza wszak jest godność i poszanowanie "człowieka dobrej roboty".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka