Dodaj do ulubionych

Proboszcz z Pałuk

IP: *.cdma.centertel.pl 21.02.13, 20:04
Co sądzicie na temat Proboszcza z Pałuk?
Obserwuj wątek
    • Gość: spowiednik Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 21.02.13, 21:13
      NIEZŁY KOZAK MA ŁEB DO PICIA A I W POKERA DOBRZE GRA
      • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 22.02.13, 11:01
        Witam ,i ja się dołączę do tego wątku, gdyż około 20 lat wstecz też dobrze grał w pokera, lecz z opinogórskim księdzem poloneza przegrał w pokera właśnie i od tamtego czasu się nie odwiedzali.
        • Gość: ToJA Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.xdsl.centertel.pl 08.07.13, 05:59
          Jak mówi o pedofili w kościele katolickim to dobry bo posługuje się prawdą jak nie to gorzej bo tchurz i kłamca.
    • ania_kowalska709 Re: Proboszcz z Pałuk 22.02.13, 07:59
      Czytając wątek o parafii Lekowo, czekałam na wątek o pałuckiej parafii.
      Pare lat temu z mężem dawaliśmy tam na zapowiedzi i przedślubek i byłam w szoku. Cena z kosmosu ( a wiem, że obecnie jest jeszcze drożej!!!),podejście księdza do wiernych i narzeczonych takie,że odechciewało się ślubu. Nie mogłam uwierzyć,że są tacy księża. słyszałam o pijaństwie i innych grzeszkach, ale na ten temat nie wypowiadam się bo aż tak nie znam tej sprawy,bo nienależę do tej parafii.
      • Gość: Wikary Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 22.02.13, 09:09
        powinien iśc na emeryturę.
        • Gość: ja Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 22.02.13, 10:16
          nastawiony na kasę i nic więcej, takie są moje odczucia będąc kilka razy w tym kościele. mi jako osobie z zewnątrz nie podobało się to co wyprawia z ludźmi , szantaż i nić więcej -"jak nie dacie to się później nie dziwcie, że ..."
          • Gość: Małgosia Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 10:53
            Dokładnie.Kasa!!!!!i NIC!!!WIĘCEJ!!!!Co Prawda Dba o Kościół,nie można powiedzieć....ale w zimę nie zapewnia w kościele podstawowych warunków!!!!jak ogrzewanie,aż się chodzić ODECHCIEWA!!!A U Siebie Pali,aż Dym Idzie z Komina!!!!!Poza Tym to Parafia!!!Go Tak Zmrowiła!!!!z Tymi Datkami.Powinien Mówić ile Wydał,Ile Zostało i na co to przeznacza-tak jak to robi obecny ksiądz w Opinogórze a nie CHŁAPIE!!!!!ILE MOŻNA....A ŚWIĘTY TO ON TEŻ NIE JEST!Myślę,że wiadomo o czym piszę.......
            • Gość: ... Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cnow.pl 22.02.13, 11:07
              Mówisz o Polonezie przegranym w karty? :)
              • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 11:51
                jasne , że mówię o polonezie samochodzie przegranym w karty z byłym księdzem z parafii opinogórskiej
            • Gość: .. Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 12:48
              kurna ka ma palic bez dymu?
        • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 22.02.13, 11:05
          Podobnież ksiądz proboszcz z Pałuk na emeryturę odchodzi w 2014 r
          • Gość: Małgosia Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 11:15
            Mówię nie tylko o polonezie.......
            • Gość: baca Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 12:14
              Nie rozumiem tych narzekań na pasterzy. Co jest dziwnego w tym, że pasterz je lepsze potrawy niż owieczki jego i pije lepsze niż źródlana woda napoje, że mieszka w lepszym pomieszczeniu niż owce jego, że korzysta z tego co owce przynoszą i dla higieny owieczki strzyże. Pasterz ma też prawo napominać owce swoje a nieposłuszne karcić, bo wszystko to czyni dla dobra owiec.
              • Gość: Marta Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 12:35
                Jasne.Ale czemu Pasterz Ten Oszukuję Swoje Owieczki?Czemu Zakłada szaty liturgiczne,głosi i poucza o etyce i moralności podczas gdy sam nie spełnia tych kryteriów???To nie jest zgodne z Wiarą,którą szerzy.I w ten sposób oszukuję swoje owieczki.
                • Gość: jacekl69 Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 11:56
                  i w ten sposób jest coraz mniej wiernych
              • Gość: wiktoria Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 12:36
                Ja tam wgl nie chodzę do kościoła, a jak kto głupi i chodzi i chce koniecznie ślub wziąć w kościele, to niech płaci. Ja wzięłam z mężem ślub cywilny i nie czuję się gorsza z tego powodu :P
                • Gość: ja Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.play-internet.pl 22.02.13, 14:22
                  to że ty nie chodzisz do kościoła to twoja sprawa, tak samo jak ślub-nie chciałaś to nie wzięłaś.masz to tego prawo. ale jeśli ktoś chce wziąć ślub w kościele to nie powinien za to płacić jak za zboże-wiadomo to jest jakaś praca dla księdza, organisty i kościelnego, jak również prąd też kosztuje, tylko dziwi mnie fakt, że księża np w Łodzi za ślub biorą 300-400 zł w diecezji płockiej 1300 zł plus jeszcze jakieś dodatkowe opłaty.czym ślub w Łodzi różni się od tego np w Pałukach.to właśnie o to chodzi.
                  nie osądzaj innych
                  • Gość: jacekl69 Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:15
                    w Opinogórze ksiądz nie tak dawno brał 850- 900 złotych
                • Gość: jacekl69 Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 11:59
                  z resztą do kościoła nie chodzi się dla księdza, ale co do ślubów u nas bierze nie wiele
              • Gość: jacekl69 Re: obok tematu, taka refleksja ogólna IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 11:55
                a tak k woli refleksji to pasterz ma prawo golić, lecz nie obdzierać ze skóry.
        • Gość: aaaaaaa Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 20:48
          Uważam że ksiądz komus nacisnal na odcisk i jest teraz rownany z błotem, uwazam ze nikt nie jest święty więc nie oceniajmy kogos bez mozliwosci wytlumaczenia, trzeba zawsze dwoch stron wysluchac i dopiero wyciagac wnioski, mimo wszystko uwazam ze nalezy mu sie szacunek jako osobie duchownej.
          • Gość: JA Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.13, 23:24
            nie inaczej, wiem to z autopsji!ale pomimo to pozdrawiam ,nie warto zniżać się do poziomu ZERO niektórych forumowiczów(wtajemniczeni wiedzą których);)))
          • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:04
            oczywiście, lecz Kościół to nie tylko ksiądz ale i parafianie, a argumenty że jeżeli nie dasz to nie masz, lepiej powiedzieć troszkę miej niż sobie księża cenniki wyliczą, bo wtedy daję z reguły może mniej ale częściej, bo ilu jest takich co nie dają wogóle
    • Gość: Mirek Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 12:47
      Niestety nie każdy Pasterz jest z Powołania.Pałucki Pasterz żyję jedynie z korzyści materialnych.A Głupia Parafia Sama Go do tego Zmrawia.
      • Gość:   Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 13:27
        Jakoś ciężko mi znaleźć przyczynę tego wywyższania i izolowania od ludzi niektórych kapłanów bo i mądrzejszych i bogatszych a nawet bardziej pobożnych znalazło by się w parafii wielu. Może po to żeby nikt się nie odważył wypalić z grubej rury jak to drogo wszystko kosztuje? Na szczęście jest nowe pokolenie księży nie uważających się za nadludzi, ciężko pracujących na zaufanie, szacunek jak choćby ten z Opinogóry. Mało kto pamięta, że kiedyś był wikarym w Pałukach u "tego" proboszcza i na szczęście takiego sposobu bycia się nie nauczył. Kościół pęka w szwach, pieniędzy nie brakuje, remonty idą pełną parą. I to bez krzyku i zmuszania.
        • Gość: Mirella Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 13:44
          Spokojnie,spokojnie wątek jest o Pałuckim Proboszczu nie o Opinogórskim.Do Opinogórskiego WIELKI SZACUNEK I pamiętam,że był Pałuckim Wikarym.Ale to nie o nim mowa.Nie odbiegajmy od tematu.
        • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:07
          potwierdzam , że ksiądz opinogórski poprzez własną pracę i szacunek dla ludzi dostaje dużo i na wszystko wystarcza
    • Gość: x Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 18:32
      Mam wrażenie, że w powiecie ciechanowskim zamierza powstać Ruch Palikota. Nie da się inaczej wytłumaczyć tych wszystkich napaści na Kościół. Widocznie Proboszcz z Pałuk komuś nastąpił na odcisk. Plotki o polonezie i kartach, to bzdury wyssane z palca. Powtarzane od lat.
      Myślę, że Proboszcz nie przejmuje się takimi bzdurami i pomówieniami.
      Spokojnie, na emeryturę przyjdzie jeszcze czas.
      Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.
      Pozdrawiam pieniaczy.
      • Gość: ... Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cnow.pl 22.02.13, 23:31
        Z Polonezem to prawda, bo wujek mojego kolegi później kupił tego Poldka :P
      • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:11
        czyż by kolega gość:x był parafianinem parafii pałuckiej, że wie co zaszło między dwoma księzmi, to dlaczego od 20 lat się nie zapraszali, nie odwiedzali, a teraz do nowego księdza w Opinogórze bywa co 2 tygodnie?
    • Gość: była parafianka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.centertel.pl 22.02.13, 18:58
      jak się nazywa ten nowy z Opinogóry?
      • Gość: KASIA Re: Proboszcz z Pałuk IP: 79.162.249.* 22.02.13, 19:39
        Ten Nowy z Opinogóry to Jarosław Arbat
        • Gość: była parafianka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.centertel.pl 22.02.13, 20:07
          aaaa kojarzę... On mnie chyba przygotowywał do komunii w Pałukach.
          Wie ktoś jakie są dalsze losy Żabika?
          • Gość: x Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 20:29
            www.diecezjaplocka.pl/index.php?akcja=spis_wyswietlKsiedza&k_id=517
            Proszę :)
            • Gość: parafianka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 20:45
              oj chyba ksiądz proboszcz przytarł komuś nosa że takie gromy się posypały...widać musiał mieć dobre argumenty po swojej stronie.Cóż bywa i tak....:))A wasze plucie na nic.
              • Gość: parafianka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 23.02.13, 11:16
                "A stryjeczny wuj szwagra mojego drugiego męża, miał być chrzestnym ale nie dojechał,nie trzymał..."
                "on to ma horyzont, holcwagen i motor emzete Ot co on ma"
                • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:19
                  to w takim razie kto trzymał?
                  • Gość: nikt Re: Proboszcz z Pałuk IP: 79.162.227.* 08.03.13, 20:10
                    nie zajarzyłeś aluzji???ludzie z zawiści że księdzu się daję na tacę nie z przymusu tylko dobrej woli i ma to do swojej dyspozycji wydłubali by oczy i rzucili lwom na pożarcie że po prostu stać GO na to na tamto. HIPOKRYCI!!!.A Pismo Święte mówi:"niech nie wie Twoja druga ręka co czyni pierwsza...a twoja jałmużna pozostaje w ukryciu...."Jak dajesz dobrowolnie nie czekaj na odpłatę..niby takie proste....a takie trudne!!!!!!!!WSTYD!!!
                    • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 15:08
                      Te pieniążki to nie są do dyspozycji księdza, musi trochę dać do kurii, ale powinien informować na co wydaje pieniądze parafian, bo na pewno nie tylko na swoje utrzymanie
              • Gość: jaro Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.13, 15:18
                A idź na mszę do kościoła to zobaczysz jak zmarzniesz.
                Zero ogrzewania w tym kościele!
      • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:12
        ks. Jarosław Arbat
    • Gość: .................. Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.152.136.51.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.02.13, 16:04
      zabawne, uśmiałem się
      fajnie po obfitym obiadku poczytać o pasterzach, owieczkach, polonezach przegranych w pokera i kasie - dla faceta nie ma to jak samochody, hazard i kasa - przydałby się jeszcze seks, może ktoś coś napisze ? :)
      • Gość:   Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 17:09
        A zastanawiał się ktoś jaką kubaturę ma taki kościół? Proszę sobie przypomnieć fizykę z podstawówki i policzyć ile energii potrzeba do podniesienia temperatury 5 000 metrów sześciennych powietrza o 25 stopni.
        • Gość: ncjshdhs Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.finemedia.pl 24.02.13, 19:45
          w innych kościołach jakoś potrafią...

• Gość: .................. Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.183.225.169.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 17:15
          A zastanawiał się ktoś jaką kubaturę ma taki kościół?
          a może warto zastanowić się po cholerę budować takie wielkie ? ponoć Bóg jest wszędzie
          • Gość: Karolina Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 25.02.13, 20:24
            A na temat seksu....też by się znalazło....i to niejedno.....
            • Gość: ... Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cnow.pl 25.02.13, 22:40
              To z kim się jeszcze bzykał oprócz gosposi? :P
          • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:26
            nawet jest u kolegi w piwnicy.
        • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:24
          liczyć umiemy, lecz kolega nie wie jakie są teraz możliwości grzania, w Opinogórze parafia wraz z księdzem wydała 9 tys zł i jak teraz tam ciepło, a co do kubatury to niezbyt wielka różnica, zapraszam.
          • Gość: lol Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 19:41
            ksiądz to tylko człowiek, pieniądze lubi i co z tego-a kto ich nie lubi.
            a tak na prawdę to parafianie do tego go przyzwyczaili- ogólnie nie jest zły.
      • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 12:21
        co do sexu - to nie masz żony?
        • Gość: a_samo_a Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 09:50
          Co Wy tak nadajecie na tych księży jak w niejednym temacie to w drugim... Lepsi są przynajmniej od leżaczków,więcej robią pożytecznego i nie doją tak jak oni...
          • Gość: ba Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.tktelekom.pl 15.03.13, 22:36
            to tylko temat zastępczy bądź jakiś Palikotowiec ma nerwy że jego Guru już nie jest taki naj naj i próbuje jeszcze resztkami sił odebrać prawicy głosy dlatego plaje na kościół :(
    • Gość: Do Natalii Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 09:05
      Twoje zapytanie i ten post jest tak chore, że świadczy tylko o Twojej niedojrzałości. Idź do Babci to może Ci coś mądrego powie bo jeśli myślisz, że tu, to się mylisz. Żenada.
      • Gość: Natalia Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 18.03.13, 10:24
        Nie Interesuję Mnie Twoje Zdanie w Tej Kwestii.MAM JE GDZIEŚ!Poczytaj sobie na forum jakie są posty-podobne a nawet gorsze od moich.A O Mojej Dojrzałości....WYBACZ ALE NIE TOBIE SIĘ WYPOWIADAĆ.Po to jest te forum,żeby poruszać na nim różne tematy.Nie Podoba się to nie czytaj a tymbardziej nie włączaj się do dyskusji.Zapytanie jest normalne,nikomu nie ubliżające.A ludzie sami na nie odpowiadają.Nikt ich do tego nie zmusza ani nie prosi.JEST WOLNOŚĆ SŁOWA MÓJ KOCHANY I KAŻDY MA PRAWO PISAĆ CO MU SIĘ PODOBA.A NIESTETY OCENA NIE NALEŻY DO CIEBIE BO GDYBY Z POSTEM BYŁO COŚ NIE TAK TO WOGÓLE BY SIĘ NIE UKAZAŁ NA FORUM BO SĄ OD TEGO OSOBY,KTÓRE O TO DBAJĄ,WIĘC NA NIC TWOJE GDYBANIA.
      • Gość: ................. Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 18.03.13, 10:35
        o co ci człowieczku chodzi.jakie tu ubliżanie, i w czym ten post jest chory.zwykłe pytanie i tyle.
        co do tego księdza, nie znam jego grzeszków, chociaż słychać o nich wiele, ale, że nastawiony na kasę jest to wiem będąc tam w kościele. aż wstyd, przecież bywają tam również goście i wygadywanie tylko o kasie-ogłoszenia to tylko o tym - są nie na miejscu. nawet na takich uroczystościach jak komunia również sobie nie może darować.
        Ale kochani niedługo odchodzi na emeryturę więc życzę Wam abyście a końcu trafili na takiego, który jeśli już na coś zbiera to zwyczajnie to robi, a nie kasa do kieszeni, a w kościele wytrzymać z tego zimna nie można
        • Gość: katolik Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.tktelekom.pl 18.03.13, 11:33
          ciekawe tematy na tym forum same katolickie, chyba to jest strona katolicka ta gazeta.pl hmm nie wiedziałem !
          • Gość: Natalia Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 18.03.13, 14:39
            No.To Do Tego od Tych Postów.Widzisz już masz odpowiedż jak ludzie reagują na Twoją wypowiedż.A to Zupełnie Obca Osoba.Ja Jej Nawet Nie Znam.Dla Tej Osoby TO NORMALNE I DZIĘKUJE JEJ ZA POPARCIE))))))POZDRAWIAM))))
          • Gość: GOŚĆ Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 18.03.13, 14:43
            Dobre)))Dobre))))FAJNY KOLEŚ Z CIEBIE)))MASZ POCZUCIE HUMORU)))JEŚLI TAM JESTEŚ TO SIĘ ODEZWIJ.
            • Gość: Polo Re: Proboszcz z Pałuk IP: 46.174.224.* 18.03.13, 14:49
              Stare dziady na emerytury, Przynoszą więcej złego niż dobrego
              • Gość: obserwator Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 22:30
                Ludzie dajcie sobie na luz i ty droga Natalio. Twoje oburzenie jest głupie. Człowiek ma rację dajcie sobie spokój.
                • Gość: ala Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 10:15
                  ludzie jak do was ktoś przyjeżdza to proste że go czymś częstujesz to czego chcecie od księży
                  • Gość: jacekl69 Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 08:56
                    szkoda tylko, że księża udają biednych i oficjalnie mówią o dawaniu większych datków na tacę , bo nie wystarcza im na poczęstowanie spowiedników, czy rekolekcjonisty.
                    • Gość: zuzia Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 15:55
                      No już
                      niedługo będzie nowy proboszcz ...czy lepszy okaże się
                      • Gość: zuzia Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 15:56
                        A swoją drogą ten nie jest zły.Ja na niego nie narzekam.
      • zosia_gosposia Re: Proboszcz z Pałuk 13.04.13, 20:54
        Przykro że parafian traktuje się jak baranów mówiąc,że nikt nie wybuchnie lub nie reaguje,to świadczy o tym,że mają szacunek do KOŚCIOŁA, WIARY,ale bardzo ciężko patrzeć jak ten cudowny i zaradny(jak co niektórzy sugerują) proboszcz by uniknąć opłat za śmieci zagrzebuje je tonami na placu przed cmentarzem. Tym bardziej przykro patrzeć że pomagają mu w tym wydawałoby się inteligentni ludzie.
    • Gość: iris Re: proboszcz z ciechanowa IP: *.cdma.centertel.pl 19.03.13, 09:45
      W parafii sulerzyż też zbiera się ofiary na zorganizowanie rekolekcji i na ciepłę cherbate dla spowiedników i jest ok.
      • Gość: musi byś oki. Re: proboszcz z ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 16:26
        musi być ok. nie ma bata,
      • Gość: jacekl69 Re: proboszcz z ciechanowa IP: *.play-internet.pl 23.03.13, 20:53
        ja mogę podać przykład proboszcza z Opinogóry, który kolegów spowiedników oprócz herbaty, kupuje obiad w domu ogrodnika w parku opinogórskim
        • Gość: Janina z Szulmierz Re: proboszcz z ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 12:56
          Ale komuszki atakują na kościół...
          • Gość: jacekl69 Re: proboszcz z ciechanowa IP: *.play-internet.pl 05.04.13, 10:04
            w tych odpowiedziach nie na temat Kościoła jako takiego się rozmawia, wszak Kościół to też my, ale na temat konkretnej osoby, w tym przypadku księdza, przecież oni w sumie nam parafianom dawać przykład? I daje.
            • Gość: Fiufiu Re: proboszcz z ciechanowa IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 11.06.13, 13:53
              Ten z Opinogory już nawet sam bez udziału wiernych dobrał sobie rade parafialną. Same komuszki. He He. Oni wszyscy jednakowi. Wójt Kozioł ladnie ich nazywał.
    • grafit14 Re: Proboszcz z Pałuk 11.06.13, 15:18
      Proboszcz z Pałuk! to jeśli Wam się wydaje że odchodzi to trochę tak nie jest do końca. wyremontował teraz sobie organistówkę i zamierza tam na emeryturze mieszkać, oczywiście nie sam tylko ze swoją wierną Gosposią, czynsz? woda? światło? spadnie chyba na plebanię?. Mam nadzieje że jak będę tam kolejny raz na święta to już nie usłyszę że ciągle mało.Czy wiecie ile teraz kosztuje pogrzeb - 1100zł ksiądz + po 500 organista i kościelny, ślub 1500 no i półślubek 450zł- zresztą cena jest uzależniona od zamorzności rodziny i idzie juz tylko w górę i oczym my mówimy- że Oni nie mają na ciepłą herbatę?
      ma nadzieję że ktos to przeczyta z kurii i się tym zajmie bo to już nie jest wiara tylko czysty biznes.
    • Gość: ja Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.play-internet.pl 11.06.13, 15:42
      Odchodzi na emeryture ale nie z parafii bo mu szkoda zostawić,bo niezły dochód ma. A kiedys jak byłam w kościele w wielką sobotę i siedziałam w ławce to kazał mi wyjść bo powiedział że nasiedziałam się w pracy. Jest wogóle bezczelny i bez szacunku do drugiej osoby.
      • Gość: jala Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 22:18
        podobno nowym proboszczem ma zostać ks. Wacław z ciemniewa????
        • Gość: gość Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.13, 22:12
          O nie! Racz uchronić nas PANIE!A starszy jakby miał ciężko....
          • Gość: hmmm Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 23.06.13, 17:30
            a dlaczego"gosciu" z takim strachem o nim sie wypowiadasz ...ma swoje zasady to fakt ale chyba kijem nikogo nie zmusza do chodzenia do Kościoła..
            • Gość: Zainteresowany Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.13, 20:55
              Kiedy pożegnanie starych proboszczów a kiedy powitanie nowych w Pałukach i Ciemniewku.
              • Gość: zuzia Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 19:35
                pożegnanie w Pałukach 21.07.2013
        • Gość: taa Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.tktelekom.pl 17.06.13, 21:59
          na 100 % bedzie to ks Wacław piszą o tym na www.diecezjaplocka.pl
          • Gość: aaa... Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 16:58
            pożegnanie proboszcza z Pałuk ma odbyć się 21 lipca na Mszy o godz 12
            • Gość: ... Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.13, 17:05
              a ile bierze teraz ksiądz z Opinogóry za ślub? wie ktoś?
              • Gość: ToJA Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.xdsl.centertel.pl 08.07.13, 06:22
                Ksiądz gra w karty i chla gorzałę ?.....To drobiazg ,za to jaki wierzący ....Przecie wierzy że wieśniaki z pałuk i okolic nie opuszczą go w biedzie i dadzą na jeszcze niejeden samochód. Więc mordy trzymać krutko walić na tacę i nie mącić bo internet w pałukach ksiądz każą zamknąć. Zrozumiano. No... i na śluby mi nie żałować ....krowę z cielakiem wyprowadzić a księdza groszem uchonorować coby miał się z czym w opinogórze pokazać Tym razem może wygra?
                • Gość: Do_ToJA Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 13:27
                  Zaniżasz poziom. Koniec tematu.
                • Gość: ala Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 19:39
                  chciałabym Ci powiedzieć ,ze wierni z parafii pałuckiej nie mieszkają tylko w Paluchach....i nie obrażaj mieszkańców tej wsi...
                  • Gość: ala Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 19:42
                    ludzką rzeczą jest błądzić miało być w Pałukach *
                    • Gość: Bastion Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 01:42
                      ToJa to jakiś zagorzały czerwony komuszek...
                • Gość: Zbulwersowana Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 30.09.13, 09:09
                  Kto jest za odejściem Kanonika Pokorskiego z Pałuk?
                  • zosia_gosposia Re: Proboszcz z Pałuk 01.11.13, 19:41
                    O czym tu mowa? pozbyć się go nie da ze wsi z parafii również ...Rozgościł się świetnie ,mieszka w centrum wioski , oko ma na wszystkich ;)Niestety wszyscy też muszą oglądać jego-BOSS-a jak z Zosią podusie trzepie na trzepaczku , ogródek razem pielą no i te spacerki romantyczne razem na cmentarz , jak to miło popatrzeć jak uczucie ,mimo wieku,kwitnie , aż rzygać się chce.
                    A ludzie co na to ?no nic wielkiego ,tylko pod nosem psioczą ale na pożegnanie zastanawiali się czy "młodej parze " tandem - by mogli sobie na wspólne przejażdżki ruszać -bo lubią ,czy może pralkę na nowe mieszkanie kupić , zdecydowali że kasę mu dadzą a niech sobie sami wybiorą , GOŁĄBKI.Moim zdaniem to źle dzieci wychował,że na starość Tatusia do domu nie przyjęli .Chociaż dosyć niedawno,jeden podchmielony parafianin zapytał :kiedy w końcu ślub weźmie bo ile może na kocią łapę żyć? to policją postraszył i tyle można mu zrobić.
    • Gość: a_samo_a Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.centertel.pl 01.11.13, 19:46
      Ma sie z nim Morawy gość
    • Gość: gość Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.13, 11:06
      Czemu księży można dowolnie opluwać a kiedy tylko pojawi się wpis dotyczący SB, wątki są usuwane przez moderatora. Czyżby to duchu SB ?
      • Gość: JBC Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.13, 13:10
        A gdzie jest opluwanie? Gdzie jest kłamstwo? Masz dowody?
        Problemy z kasowaniem mają ludzie o małych rozumkach którzy łamią zasady i prawo pisząc "Waldek", "chłopaki ze straży miejskiej", "peło", "pisior" "użytkownik xxx jest chamem i idiotą" i temu podobne głodne kawąłki. Zarówno współdyskutującym jak i osobom o którym piszemy nalezy się szacunek!
        • Gość: Ewa Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.13, 20:49
          Ja na miejscu byłego proboszcza pałuckiego tej Waszej głupoty nie darowałabym. Zastanówcie się Wy idealni ludzie.
          • zosia_gosposia Re: Proboszcz z Pałuk 09.11.13, 16:07
            My piszemy o problemie,a Pani nas od głupców wyzywa to bardzo nie ładnie...
            Nikt nie jest idealny,każdy mądry człowiek zdaje sobie z tego sprawę ,ale ksiądz nigdy nie przebierał w słowach parafian nawet podczas MŚ potrafił oczerniać a siebie nie widzi niestety.Inteligentny człowiek potrafi się przyznać do swoich słabości , a tu skruchy ani krzty, NIESTETY :(
            • Gość: JBC Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 18:05
              "każdy mądry człowiek zdaje sobie sprawę" że zycie innych to nie jego sprawa oraz, że szkoda poświęcać czas na durnoty, plotki, wymysły.. lepiej poświęcić czas bliskim i sobie na spacer, rower, rozmoę z ludźmi (opier..lanie dupy innym się nie liczy). No ale jeśli ktoś koniecznie chce się zaprezentować jako człowiek głupi, wtykający nos w nieswoje sprawy a w związku z tym nie mający własnego zycia to ma prawo się tak lansować.
              • Gość: parafianka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 09.11.13, 18:56
                ksiądz nikogo nie oczernia co najwyżej o kimś powie prawdę, dziwi mnie tylko zajadłość piszących bo proboszcz jest juz nowy a stary tylko pomaga więc temat i te wasze "sensacje" powinny się zakończyć.
              • zosia_gosposia Re: Proboszcz z Pałuk 10.11.13, 16:25
                no tak, najłatwiej ,nie interesować się niczym i być społecznie upośledzonym.Moim zdaniem to lenistwo i niezdolność wypowiadania własnego zdania , no i przy okazji , w tej kwestii to jawne wazeliniarstwo
                • Gość: JBC Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 16:31
                  To mówisz, że jak obrabiasz ludziom 4 litery za plecami, wchodzisz w ich zycie z butami to już nie jesteś aspołeczna?
                  • Gość: parafianka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 10.11.13, 18:22
                    kto komu obrabia 4litery?daj przykład dobrego wychowania i nie pisz pod nickiem a własnym nazwiskiem i wtedy udowadniaj wraz ze świadkiem że ksiądz Cię znieważa i oczernia..Już kiedyś pewni śmiałkowie próbowali to połamali sobie tylko zęby...przy okazji Mega się ośmieszając.
                    • zosia_gosposia Re: Proboszcz z Pałuk 10.11.13, 18:45
                      KOBIETO,o czym Ty mówisz ?
                      myślę ,że należysz do gwardii Szlacheckiej to znaczy popleczników BYŁEGO proboszcza.gdyby tylko zaistniała taka sytuacja żeby można było wypowiedzieć się oficjalnie jestem pierwszą osobą która opuści palec-wskazujący do dołu bo chciałabym żeby wszyscy byli traktowani jednakowo,pijaczki na równi z tą wątpliwą szlachtą która śmieci pod cmentarzem zakopywała , te wyklęte panny z dziećmi ,które spokojnie mogą stawać w szranki z matronami ,które regularnie zdradzają swoich mężów mimo to w kościele krzyżem leżą ...
                      nigdy biedaka nie pochwalił ...tylko tych którzy mu kabzę napychali ,CUDOWNY ksiądz ...żenada
                      ale cóż , widocznie księdzu wszystko wolno , powodzenia w życiu życzę
                      • Gość: parafianka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 11.11.13, 09:06
                        zwyczajna zawiść z ciebie wychodzi bo wątpię żeby ksiądz ci zrobił osobiście jakąś krzywdę,nie umiecie rozwiązywać problemów to najlepiej zwalić na kogoś i go zeszmacić...nie tędy droga,najpierw spójrzcie na siebie..
                    • Gość: JBC Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.13, 18:46
                      Rozumiem, ze Twoje nazwisko to "Parafianka"? Jakieś dziwne :P. Jak się kogoś poucza wypadało by się samemu stosować do tych swoich pouczeń :P.
                    • zosia_gosposia Re: Proboszcz z Pałuk 11.11.13, 13:06
                      KOBIETO,o czym Ty mówisz ?
                      myślę ,że należysz do gwardii Szlacheckiej to znaczy popleczników BYŁEGO proboszcza.gdyby tylko zaistniała taka sytuacja żeby można było wypowiedzieć się oficjalnie jestem pierwszą osobą która opuści palec-wskazujący do dołu bo chcę żeby wszyscy byli traktowani jednakowo,pijaczki na równi z tą wątpliwą szlachtą która śmieci pod cmentarzem zakopywała , te wyklęte panny z dziećmi ,które spokojnie mogą stawać w szranki z matronami ,które regularnie zdradzają swoich mężów mimo to w kościele krzyżem leżą ...
                      nigdy biedaka nie pochwalił ...tylko tych którzy mu kabzę napychali ,CUDOWNY ksiądz ...żenada
                      ale cóż , widocznie księdzu wszystko wolno , powodzenia w życiu życzę
    • Gość: xxl Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.tktelekom.pl 13.11.13, 12:25
      A co sądzicie o NOWYM PROBOSZCZU z Pałuk?
      • Gość: Beata. Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.14, 14:32
        Nowy proboszcz- jak widać po otoczeniu kościoła , plebanii i cmentarza jest dobrym gospodarzem. Ludzi traktuje równo nie ma dla niego szlachty i biedaków, co nie podoba się szczególnie tym pierwszym. Otwarcie mówi o problemach i potrzebach, nie ukrywa ile zebrał kasy z tacy i na co ją przeznacza. Rada parafialna składa się z sołtysów z całej parafii, a nie jak było do tej pory z samych "zacnych" ulubieńców starego proboszcza, co niestety bardzo ich boli, że nie są uwielbiani i ubóstwiani przy ołtarzu. Smutne ale prawdziwe.
        • Gość: robert Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 11:08
          Nowy proboszcz z Pałuk jest człowiekiem niestety nielubianym przez większość parafian. Nigdy nie patrzy ludziom prosto w oczy co jak powszechnie wiadomo jest oznaką fałszu. Ważna jest dla niego tylko jedna osoba czyli on sam. A rada parafialna nie składa się z sołtysów bo jej jeszcze narazie nie ma. Te zebrania to trochę inna bajka. Porozmawiaj szanowna Beato z ludżmi, popytaj o opinie po wizytach duszpasterskich a zobaczysz że fanów jest niewielu. Przykre to że nowy proboszcz potrafił już przez pół roku namieszać wśród parafian. A plebania? No nie oszukujmy się nie my z tego korzystamy. Nam nawet nie wolno tam wejść. Kamera patrzy.
          • Gość: Beata Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.14, 11:56
            Może jest i nielubiany, tego nie wiem. ja oceniam po pracy jaka została zrobiona przez pół roku. Stary proboszcz raczej się nie przemęczał. Drażni wszystkich, że kocha sam siebie, a jego poprzednik to jest inny?? Ja nie pałam miłością do obydwu. Widzę tylko bywając w poprzedniej parafii ks. Wacława jak jest i pamiętam jak było.
            Jedno jest pewne jest dobrym gospodarzem
            • Gość: robert Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 13:42
              Droga Beato. Jestem w tej parafii kilkadziesiąt lat i też pamiętam co było a co jest. Pamiętam jak wyglądał kościół i plac przed kościołem oraz jak było na cmentarzu. Widocznie jesteś za młoda jeśli piszesz że poprzedni proboszcz się nie przemęczał i nic nie zrobił. Ale to on był dobrym gospodarzem co można ocenić po 36 latach a nie po pół roku. Obecny proboszcz powinien pochylić głowę przed poprzednikiem a nie obgadywać go do parafian nie tędy droga. Narazie za wiele nie zrobil, i napewno nie własnymi rękami bo w ubraniu roboczym jeszcze nikt go nie widział a poprzednika wiele razy. Nie należę do żadnych jak to określiłas elit w tej parafii ale denerwują mnie takie absurdalne hymny pochwalne. Poczekamy zobaczymy. A nawiasem mówiąc plac pod cmentarzem obecnie nie należy raczej do zbyt udanych prac nowego proboszcza prawda? Ocenimy go za kilka lat jeśli tu jeszcze będzie bo on sam traktuje naszą parafię jak dopust boży i nie jest ona spełnieniem jego ambicji. W Ciemniewku też bywam i ludzi tam znam wielu. Ich opinia o byłym księdzu trochę się różni od twojej. Ale nie nam to oceniać.
              • Gość: Janka Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 18.03.14, 18:59
                Takich głosów jak Roberta jest coraz więcej. Ci co z zachwytem patrzyli na niego na początku, już otwierają oczy. Nikt nie jest przeciwko nowemu Proboszczowi, ale on sam sobie szkodzi.
                Zamiast rozliczać poprzednika trzeba zabrać się do pracy a praca księdza to nie tylko bycie gospodarzem. To przede wszystkim bycie duszpasterzem. Parafia to nie tylko wyremontowana plebania, to ludzie czyli my, parafianie.
                Pięknym przykładem jest nasz Ojciec Świety Franciszek.
                • Gość: Siostra Jadwiga Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.cdma.centertel.pl 22.03.14, 21:40
                  Dobrze piszesz Janko najpierw trzeba dać samemu przykład dopiero coś wyrzucać innym a naszemu staremu proboszczowi tak na prawdę nie ma nic do zarzucenia,był pod każdym względem autorytetem,uczył mnie religii od 4 klasy szk. podst.i jaki był to wie każdy ale bardzo dobrze bo tego co nauczył pozostało do dziś...Właśnie do dziś...bo rekolekcje się zaczęły i kazani o wychowaniu dzieci na mądrych ,rozsądnych itp. tego właśnie uczył Józef Pokorski i wielkie dzięki mu za to.Więc nowy proboszcz zamiast bezczelnie obgadywać powinien ukłonić się przed nim i......zamknąć buzie....
                  • Gość: iwa Re: Proboszcz z Pałuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.14, 22:25
                    nie no nie mogę czytać tego uwielbienia zarówno dla 1jak i 2. Co do starego proboszcza to mnie też uczył i niestety nie mam czego wspominać, jeśli odzywki ks. typu bo kopnę cię w dupę są tak uczące i wspaniałe to gratuluję, a co do nowego księdz (jeśli takmożna go nazwać) to czas pokaże, na razie koncentruje się w największym stopniu na swojej osobie a nie na swoich "owieczkach".
                    .... a czy nie uważacie że zdrowsze by było gdyby ks. Józef zamieszkał gdzieś poza naszą parafią???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka