Dodaj do ulubionych

Wyrzucanie chleba

IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 12:42
Nie wiem jakim trzeba być osłem żeby wyrzucić kawał chleba przy koszu i dokarmiać te wstrętne wroniszcze które potem się mnożą i kraczą na potęgę nie mówiąc o tym że się przyzwyczajają i śmiecą przy okazji dookoła. Piękny widok później i zero szacunku dla chleba. Wystarczy tylko trochę pomyśleć, wiele osób które np hodują kurki albo inne zwierzątka domowe chętnie wezmą, wystarczy tylko zapytać.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Wyrzucanie chleba IP: *.range86-180.btcentralplus.com 02.05.13, 13:36
      Jakim trzeba być debilem, żeby pisać takie posty... To, że tobie się to nie podoba, nie uprawnia cię do ubliżania tym, którzy to robią! To ich chleb i mogą go wrzucić do szamba, a tobie nic do tego. Nudzi ci się, przeszkadza ci to, idz po nich posprzątaj... Tak na marginesie, wrony nie rozmnażają się przez zjedzenie chleba, może wróć do podstawówki na biologię...? :) Twoja matka co zjadła, że zaszła w ciążę i wydała na świat takiego przygłupa?
      • Gość: Wrona Re: Wyrzucanie chleba IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 14:22
        I kolejny przykład pospólstwa i buractwa ciechanowskiego. Brawo :) No właśnie warto by wrócić do podstawówki gimbazo bo powszechnie wiadomym jest że gdy jedzenia w bród to i chęć do namnażania nachodzi, widać w twoim domu było mało i niedożywione się wychowało. Pewnie suchego chleba też zbrakło :)
        • Gość: ... Re: Wyrzucanie chleba IP: *.range86-180.btcentralplus.com 02.05.13, 14:45
          Wrona ma jeden lęg w roku, nieuku, i nie jest zależny od wyrzuconego chleba, bo nie gardzi prawie niczym. Ty za to wyjątkowo gardzisz wiedzą i kulturą...
          • Gość: Wrona Re: Wyrzucanie chleba IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 16:35
            Gardzę tylko takimi jak ty :) A poza tym mój mały ornitologu nie chodzi o przyrodę. Naucz się czytać ze zrozumieniem bo nie chodzi o wrony, szpaki, szczury myszy czy inne zwierzątka to tylko przykład, tylko o fakt braku poszanowania dla chleba. Dawniej to by było nie do pomyślenia ale czasy się zmieniają i rodzice zapominają o wartościach przekazywanych od dawien dawna. Pewnie tego nie zrozumiesz bo na "fejsie" o tym nie piszą. Tu zerknij www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/echo201019_chleb.html
            • Gość: Ciech Re: Wyrzucanie chleba IP: 213.199.253.* 02.05.13, 16:52
              Każdy ma swój mały świat i robi w nim to co chce i nic nam do tego. Ja też karmię ptaki, wykładam resztki suchego chleba na parapet w kuchni i nie uważam, że to coś złego. A wręcz przeciwnie.
            • Gość: ... Re: Wyrzucanie chleba IP: *.range86-180.btcentralplus.com 03.05.13, 00:02
              Moher z beretu zagrzał ci mózg, zdejmij go i wystaw głowę za okno, niech ci się szara komórka przewietrzy...
              • Gość: ... Re: Wyrzucanie chleba IP: *.range86-180.btcentralplus.com 03.05.13, 00:04
                Piszę do Wrony of course :)
                • Gość: Wrona Re: Wyrzucanie chleba IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 10:12
                  Wiem bo tylko taka gimbaza nie rozumie rodzimych wartości i nie zrozumie, ale w życiu bywa różnie i jeszcze może spotka cię sytuacja gdzie będziesz i o ten suchy żebrał. Wina nie twoja tylko rodziców zajętych sobą zapewne lub karierą i wychowaniem zajmuje się ulica i fejs jak w twoim przypadku. Co do dokarmiania zwierząt nie ma w tym nic złego jak wyżej ale widok masy chleba na śmietniku to nie jest coś co uchodzi za normę a bynajmniej nie powinno.
                  • Gość: !!!! Re: Wyrzucanie chleba IP: *.cnow.pl 03.05.13, 10:31
                    Panie Wrona! Z całym szacunkiem ale to Ciebie chyba rodzice nieuczyli szacuku do chleba,Ci co tak jak ja rzucaja chleb ptakom to dletego zeby nie wyrzuczec go do kosza!!! Nie wiem czy pamieta Pan czasy kiedy pod domem staly chlebaki i nikt nie musiał wyrzucac chleba.
                    • Gość: Wrona Re: Wyrzucanie chleba IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 11:03
                      I kolejny co czytać nie umie, może dużymi literami będę wyróżniać najważniejsze kwestie to będzie wam łatwiej bo w poprzednich postach było napisane o CHLEBIE WYRZUCONYM NA ŚMIETNIK. To NIE TO SAMO co dokarmianie ptaków na PARAPECIE czy gdzieś na TRAWIE. Poza tym nie ma co się do was produkować bo starsi ludzie rzadko korzystają z internetu więc w większości tylko szczawiki się tu wypowiadają. Proponuję poczytać na ten temat w artykule powyżej.
                      • Gość: ... Re: Wyrzucanie chleba IP: *.range86-180.btcentralplus.com 03.05.13, 11:50
                        Wrona, imbecylu, nie jesteś wart czasu jaki ci poświęcę, ale..., nie masz co zrobić ze swoją frustracją, wyjdź pod ten śmietnik i zwyczajnie posprzątaj, nie zawracaj tu tyłka i nie obrażaj ludzi, tylko dlatego, że nic ci w życiu nie wyszło. Nie wyzywaj mnie od gimbusów, bo kiedy ja chodziłam do szkoły, gimnazjow jeszcze nie było..., nawet nie śniły się jeszcze urzędasom.
                        Musisz się komuś pożalić na straszny świat, nieszanujący "chleba", idz do spowiedzi, tylko podejrzewam, że nawet ksiądz już ma cię dosyć.
                        Ten chleb co go tak bronisz, to smieć, nie wart splunięcia, chemiczna paćka, której chyba z nędzy nadużywasz. Wygląda na to, że chemia z tego twojego powszedniego wyżarła ci ostatnią szarą komórkę...
                        Uzupełnię jeszcze twoją wyjątkowo skromną wiedzę o pewien fakt, jeżeli na pieczywie pojawi się pleśń, nie należy właśnie wyrzucać go dla zwierząt, bo może to spowodować choroby...
                        Gdyby nie przyszło ci również do głowy, to powiem ci, że nie każdy jest katolikiem, i nie każdy ma zakodowane w głowie, że to "ciało Chrystusa". Dla mnie to mąka(odrobina), woda, spulchniacze i polepszacze smaku...
                        Pracuję na ten chleb, więc to nie twój zakichany interes co z nim zrobię.
                        A jak tobie brakuje, to może idz do MOPS-u, może skoro tak szanujesz cudzy, to idz pod śmietnik i go stamdąd zbierz...(będziesz miał na czarną godzinę):)
                        A teraz wyjdz z pokoju pielęgniarek, poszukaj którejś i powiedz, że rozwiązał ci się kaftan... :D
                        • Gość: Wrona Re: Wyrzucanie chleba IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 21:00
                          Styl twoich wypowiedzi wskazywał na gimbusiarstwo i nic się w tej kwestii nie zmienia :) Ale skąd ta twoja frustracja? Skąd nienawiść? Chleb już dawno posprzątany, znalazł się głodny który go zabrał. Poza tym to nie kwestia wiary, składu chleba tylko wychowania którego ci brakuje. Nie nakłaniam cię do marnowania czasu sama się uczepiłaś :) Widzę też że znasz się na kaftanach, no cóż.. Mogę dodać tylko że od dwóch dni nieźle mnie bawisz :) Ale nie ma co przesadzać czas chyba kończyć temat hehe. Dobra sorka za przytyczki wobec Ciebie, miło się pisało, koniec trollowania pozdro S.Wrona
                          • Gość: 123 Re: Wyrzucanie chleba IP: *.matcom.com.pl 03.05.13, 22:09
                            Niech wyrzucają. Ich sprawa.
                          • Gość: ... Re: Wyrzucanie chleba IP: *.range86-180.btcentralplus.com 04.05.13, 00:26
                            Po pierwsze, nie masz mnie za co przepraszać, idiota nie jest w stanie mnie obrazić:D
                            Po drugie: wiadomo było, że szybko skończą ci się argumenty...
                            Po trzecie: skoro twierdzisz, że kończysz, to ja również na koniec powiem ci, że szczerze współczuję twoim rodzicom poniesionej porażki wychowawczej, psychiatrom kiepskiego leczenia...
                            • Gość: Wrona Re: Wyrzucanie chleba IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 11:19
                              Ehh dzieci..
    • Gość: xxx Re: Wyrzucanie chleba IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 15:24
      Nie tobie popaprancu oceniac czyny ludzi, ktore nawet nie sa wartosciami uniwersalnymi, obiektywnymiu, tylko wpojonymi dawno temu przez religie, kiedy ludzie sami sobie piekli chleb. Nie masz prawa nikogo wyzywac za to. Suchy chleb, obiektywnie rzecz biorac jest tyle samo warty co splesniala wedlina, kwasne mleko, czy zgnile jablko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka