Dodaj do ulubionych

Jedzenie z wesela

IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 20:40
Witam,
mam pytanie odnośnie jedzenie pozostałego z wesela robionego w sali weselnej od talerzyka. Czy tego jedzenia zostaje sporo i kucharki pakują w pojemniki czy jest robione na styk??
Pytam, ponieważ myślę nad poprawinami i chciałam wiedzieć czy cos zostaje?
dziekuje za podpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Jedzenie z wesela IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 21:07
      zwykle sporo zostaje, ale po całej nocy nie wszystko się nadaje aby podać następnego dnia.
      • Gość: Mieszkaniec Re: Jedzenie z wesela IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 21:17
        Dokładnie,sałatki i przystawki idą niestety w śmietnik.
        • Gość: Sb Jedzenie IP: *.tktelekom.pl 02.06.13, 21:39
          My mieliśmy kucharke i poprawiny też robiliśmy. Zostało sporo,ale sałatki itp nie bardzo nadawały się do mrozenia, ale kotlety, mięso itp zostało tyle, że zamrazarke pozyczalismy. Jedzenia na stołach full, ale zostało także dużo.czasami kupuje się pudeleczka na ciasto i rozdaje gościom.
          • Gość: Aneta Re: Jedzenie IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 22:43
            no z tymi przystawkami to tak jest, że raczej do kosza. Strach podać gościom. Myślałam właśnie nad daniami mięsnymi itp. Poprawiny chcieliśmy zrobić w sali, którą mamy za darmo. Ale teraz to juz zwątpiłam czy to wogole jest sens.
            • Gość: xxx Re: Jedzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 14:09
              Jest sens.
              • Gość: Sb Jedzenie IP: *.tktelekom.pl 03.06.13, 19:35
                No pewnie,że jest sens. Na poprawiny które robiliśmy na tej sali co wesele postawiło się gorący rosół czy flaki bądź inna zupę, mięso, kucharka obrała gar ziemniaków, ciasta, a te sałatki co niektóre też były ok. To nie kiedyś że z majonezem i na drugi dzień się nie nadawały.
                • Gość: Aneta Re: Jedzenie IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 20:57
                  Nasz pomysł jest taki, że chcemy zrobić wesele w jednych z domów weselnych np. Dalia w Chruszczewie albo Bianco, a posiadamy taką salkę niewielką na jakies 50 os na poprawiny. Zastanawiamy sie teraz czy tego jedzenia zostaje żeby urządzić obiad na 50 osob czy trzeba od nowa wszystko przygotowywac?
                  • Gość: młodzi Re: Jedzenie IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 09:03
                    my mieliśmy w bianco i zostało nam tyle jedzenia że na poprawiny na 40 osób które robiliśmy w domu było aż za dużo bo jeszcze nam zostało
          • Gość: xxx Re: Jedzenie IP: *.matcom.com.pl 03.06.13, 21:03
            Gratuluję szczodrości! Ja się obraziłam, gdy panna już niezbyt młoda rozdawała w pojemniczkach z naklejkami /wyszukanymi specjalnie na tę okazję/ jedzenie w tym ciasto /podczas, gdy na sali było ze 35 stopni, bo klimatyzacja zamiast chłodzić grzała/. Wolałabym, żeby była na sali zamiast siedzieć gdzieś w pokoju i rozpaczać, że nie wypada jej wypić, no i pogoda była straszna - burza z piorunami.
            • Gość: Aneta Re: Jedzenie IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 21:09
              Rozważamy taką opcję i poprostu nie wiem jak to wszystko wygląda.
            • Gość: dyea Re: Jedzenie IP: *.play-internet.pl 03.06.13, 21:15
              zostaje tyle co kot napłakał, kucharki wszystko wynoszą razem z obsługą, albo sami mrożą na kolejne wesele, a ludziom dają tylko to, co ze stołów zeschnięte, z kuchni nic nie dają, twierdzą że wszystko było na stołach podane. Z kucharką własną jest inaczej bo dużo naszykuje, podaje odgrzane tyle ile trzeba, a resztę trzyma w chłodni, później nie ma obaw takiego jedzenia ludziom podać.
              • Gość: Aneta Re: Jedzenie IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 21:36
                Chciałam zrobić wesele z kucharką, lecz w Ciechanowie nie ma ciekawych sal, żeby nająć i zrobić z własna kucharką. Słyszałam ze "Kamen" wynajmuje sale, żeby zrobić z własną kucharką
                • Gość: kalibabek Re: Jedzenie IP: *.play-internet.pl 05.06.13, 21:05
                  Zrób sobie z własną kucharką wszystko na co MACIE ochotę.........OBIE!!
                  • Gość: Dobra rada Re: Jedzenie IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 23:10
                    Nie liczyłabym że Ci zostanie coś na poprawiny. Płacąc od talerzyka kucharka robi tyle porcji na ile osób jest wesele. W życiu Ci nie wystarczy na poprawiny. Z własną kucharką to zupełnie co innego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka