krzybia 17.01.14, 19:36 Na jakim placu lub parkingu można sobie spokojnie pojeździć bokiem w Ciechanowie lub w okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: driver Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 22:02 Ja też jestem ciekawy.Myśle,że jakiś parking przed supermarketem ale to zaraz psy będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjein Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 23:01 word młodziaczki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bmw Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 23:29 Oj ale uważaj na tym wordzie bo tam mendy czasem tajne podjeżdżają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 10:55 Acha...czyli na wordzie też nie wolno.Pewnie nigdzie nie wolno. Szkoda bo pozostają mi jedynie jak na razie ciechanowskie ulice i wyłączona trakcja,he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.static.chello.pl 19.01.14, 22:45 Wszędzie gdzie się pojawisz albo leci ochroniarz i drze ryja albo po pewnym czasie podjeżdża cos z niebieskimi światłami... Z jednej strony propagują bezpieczeństwo a z drugiej podkładanie kłód. Czlowiek chce się pouczyć wychodzenia z poślizgu a tu dupa... najlepiej jak cos to rano ok 4-5... wtedy niemal zerowy ruch gdziekolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4x4 Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 23:05 Mozesz sprobowac na towarowej duza otwarta przestrzen i nikt sie tam nie kreci :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 23:25 Bardzo dobrze niech was tępia, już dwa razy wyjeżdzajac z parkingu po pracy taki oto idiota skasowal mi auto. Teraz jak widze coś takiego to nawet nie waham sie dzwonic na policje. I nie jestem jak zaraz to nazwiecie konfidentem tylko czlowiekiem, ktory chce w jednym kawalku wrocic do domu. Podczas takich manewrow nie jest mozliwoscia w pelni zapanowac nad autem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.14, 14:59 Budmat ma odpowiedni plac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgfy Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.14, 21:27 A ty cwaniaku czemu go nie ominąłeś? Przecież nie wykonywałeś "takich manewrów" i nie podołałeś??? To takich niedzielnych kierowców jak ty powinno się usuwać z dróg. Poczytaj sobie o poślizgu kontrolowanym to może zrozumiesz skąd się nazwa wzięła. Tylko nie próbuj bo ty nawet jazdy na wprost nie ogarniasz. Może dlatego tak zawzięcie nadużywasz telefonu. Chyba strasznie cię boli że inni robią coś do czego ty nigdy nie dojdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 22:18 Ty cwaniaku zastanów się co piszesz najpierw, prócz prawka masz za sobą inna szkole? Bo czytanie ze zrozumieniem Ci nie idzie. Wyjeżdzajac z parkingu kiedy jedzie na ciebie rozpedzone auto i uderza w bok nie ma opcji nic zrobic jedynie odbic i modlic sie zeby nikt tamtedy nie przechodzil. Mimo tego mam opanowane manewry bardzo dobrze, uczylam się tego w trudnych warunkach, a nie sobie "baczki na lodzie krecilam" i zaskocze Cie ze jestem kobieta, faktycznie mój nick na to nie wskazuje. A to ze potrafie obslugiwac telefon jest karalne? I czy ma cos do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajaja Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 23:13 Szkoda nerwów na będzwała. Będzie bronił szaleńca za kierownicą a nie kogoś, kto w wyniku jego debilizmu ucierpiał. Nie ma miejsca żeby poszaleć zwłaszcza celowo jak ktoś napisał wyłaczając trakcję. Nie ma też miejsca by nauczyć się kontrolować poślizg ale dla chcącego i w szczytnym celu nic trudnego. Mozna wkońcu wyciagnąć to miasto z marazmu, założyć jakiś klub motorowy a wtedy można rozmawiać jak partner o stworzeniu chociaż na 2-3 wieczory takiego miejsca na pustym parkingu. Są w mieście instytucje które statutowo zajmują się motoryzacją, podnoszeniem umiejętności chociażby PZMot o którym cicho ostatnio jak by go już nie było. W znacznie miejszych miastach choćby Przasnysz ludzie teorzą związki i kluby motorowe a te rajdy, pokazy, spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.play-internet.pl 21.01.14, 08:51 Tylko ze w tym durnym miacie nie ma gdzie LEGALNIE poszales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drive Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.14, 16:21 Gość portalu: Hehe napisał(a): > Tylko ze w tym durnym miacie nie ma gdzie LEGALNIE poszales a to pojechać gdzieś dalej niż do granic miasta to już nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.play-internet.pl 21.01.14, 11:13 Na Sońskiej 500 m przed granicą Ciechanowa po prawej. Plac jest duży i... głęboki :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.14, 16:23 ot właśnie jak ma być ekstremalnie to czemu by nie tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.tktelekom.pl 22.01.14, 08:30 Przestańcie pitolić że nie ma gdzie się nauczyć jazdy w poślizgu. Są specjalne szkoły jazdy, tylko trzeba zapłacić. Ale w zamian masz doświadczonego instruktora który wszystko wytłumaczy, zamknięty plac, opiekę medyczną. Natomiast oczywistym jest że na publicznych parkingach nikt na to nie pozwoli. Nie wiem ile trzeba mieć lat, aby coś takiego zrozumieć.... A idąc dalej - na publicznych parkingach - ty chętnie byś szalał samochodem , inny chciałby sobie postrzelać z broni palnej, a ja mógłbym sobie zorganizować meczyk hokejowy (a za bramki użyłbym samochodów tych co przyjechali driftować ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca zimowy:) Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.static.chello.pl 22.01.14, 12:52 Ana... po pierwsze powinnaś już dawno dostać bana. Twoja wypowiedź jest niezwiązana z tematem. Po drugie wyzywasz od idiotów osoby chcące podszkolić swoje umiejętności żeby ratować własną dupę przed ewentualnymi kolizjami z kierowcami takimi jak Ty. Po drugie założyciel wątku spytał gdzie spokojnie można poćwiczyć... Czytaj bezpiecznie i bez gapiów. a Ty tutaj z jazdą po ulicy sie wysuwasz... kolejna kwestia... skoro wyjeżdzałaś z parkingu tzn. że włączałaś się do ruchu, a jeśli inny pojazd w ciebie uderzył to wymusiłaś pierwszeństwo. i to Ty byłaś sprawcą kolizji bądź wypadku. Jak podkreśliłaś już 2 razy. Ja jeżdzę zawodowo 10 lat i takich przygod parkingowych nie mialem. Kropka. Odnośnie kursów techniki jazdy... kilkugogdzinna lekcja kosztuje okoł otysiąca złotych. nie wiem kogo na t ostać... może nielicznych. A mnóstwo filmikow szkoleniowych jest na you tube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drive Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.14, 13:06 nie wysilając się szczególnie w szukaniu znalazłem ofertę OTDJ wyposażonego w profesjonalny plac i wykwalifikowanych instruktorów za 95zł/h. na własnym samochodzie. Można ćwiczyć do woli i pod okiem specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.tktelekom.pl 22.01.14, 14:08 Jak sama nazwa wskazuje - nauka opanowania technik jezdnych powinna odbywać się na przystosowanych do tego obiektach, pod okiem nauczycieli. Nikt o zdrowych zmysłach nie wpuści cię na plac pełen innych samochodów, abyś ty mógł poćwiczyć. (Uppps nie udało mi się i trochę "zahaczyłem" o dwa zaparkowane samochody - ale co tam - przecież się uczę ;p) Jeśli tego nie rozumiesz, to może zacznij od szkoły podstawowej - tam nauka jest za darmo ;p Prawo jazdy też pewnie za darmo zrobiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.centertel.pl 22.01.14, 14:50 Parking pod kauflandem pod cerfurem, word są świetnie przystosowane żeby polatać bokiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ałtor Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.cnow.pl 22.01.14, 16:38 Przypominam tylko, że jazda bokiem - drift to wykonuje się samochodami z tylnym napędem, a nie na hamulcu ręcznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.cnow.pl 22.01.14, 19:27 Co ty wiesz kolego o zabijaniu ;p Na YouTube są więksi fachowcy. Oni tam uczą jak to robić na ręcznym ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.centertel.pl 23.01.14, 10:16 oczywiście że napęd na tył jest najlepszy do tego ;) zawsze kupuje tylko takie samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 19:03 Kierowco zimowy autor watku pyta gdzie poszalec, a nie nauczyc sie. Moja kolizja byla na parkingu zanim dojechalam do bramy, mialam na tym pasie pierwszenstwo, kierowca wjechal mi w bok wykonujac tak zwanego baczka. Prawo jazdy mam od 8 lat i to nie tak ze je zrobilam i fajnie mam kartonik, tylko szkolilam sie w technikach jazdy. Takie szkolenia az tyle nie kosztuja, a na pewno drozsze od pieniedzy nie sa. A co do filmikow no coz moze Ci wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.cnow.pl 22.01.14, 16:00 Jest jeszcze duży parking pod cmentarzem na Gostkowie, w razie czego będzie blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca zimowy:) Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.static.chello.pl 22.01.14, 20:09 ODTJ to tyle Cię nauczą ze dadzą Ci certyfikat którym możesz sobie podetrzeć... kilka lat temu byłem na takim kursie ktory prowadzą kierowcy rajdowi... i kosztował prawie 1000 zł od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzała Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.static.chello.pl 22.01.14, 21:13 Mam prawko od 19 lat i dalej lubię polatać bokami gdzieś na pustym placyku, niestety auto przedniopędne na wiele nie pozwala. Kiedyś latało się na placu cukrowni (obecnie mrówka), było nierówno, jakiś rów na środku a i tak kupa frajdy, niezapomniane "aaltoneny" polonezem, sporo to dało, bo nie miałem w mojej karierze kierowcy jakiejś poważnej stłuczki (raz obcierka). Młodym i tym starszym z benzyną we krwi, polecam takie właśnie place, niekoniecznie w obrębie miasta. Nie wiem czy nie nadał by się ten placyk we Wróblewie (z 60 odbicie na Pałuki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drive Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.14, 16:30 ODTJ to tyle Cię nauczą ze dadzą Ci certyfikat którym możesz sobie podetrzeć... > kilka lat temu byłem na takim kursie ktory prowadzą kierowcy rajdowi... i kosz > tował prawie 1000 zł od osoby. na potrzeby polatania boczkiem w zupełności wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.tktelekom.pl 30.01.14, 12:52 Na każdym, tj mrówka carefour kufland co tam chcesz. Po zamknięciu i kiedy leży śnieg, tak, żebyś nie miał mozliwości zniszczyć nawierzchni. Wtedy żaden policjant Ci nie da mandatu bo nie ma do tego podstawy, mogą próbować coś wcisnąć ale bądź twardy. Nie ma bata na to. Jak obiekt jest otwarty to śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watcher74 Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.tktelekom.pl 31.01.14, 21:22 Pogratulować głupoty. Spadł śnieg więc pajace będą "driftować". Drodzy mistrzowie kierownicy jazda po śniegu na ręcznym, oczywiście VW Golfem ewentualnie ściuchaną BMK-ą to nie drift !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.cnow.pl 01.02.14, 11:47 Akurat BMKą to może być drift... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_samo_a Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 22:25 w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.centertel.pl 01.02.14, 10:06 skoro zapraszasz !!! to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca zimowy:) Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.static.chello.pl 02.02.14, 07:44 Ci którzy piszą złośliwe komentarze albo mają wychuchane cudeńko z salonu i boją zię pokazać swojemu autku śnieg bo podkuli ogon i nie daj Boże zarysuje zderzak o zaspę śniegu albo to zniewieściali faceci u których wykryto zanik jąder stąd ta złość do miłośników białego szaleństwa:). a ja mam takie zdanie że pałuj Pan co chcesz na śniegu, ściuchanego golfa na ręcznym, pałuj beemkę, katuj starego poloneza ?(tymi ostatnimi dwoma można driftować) katuj na śniegu seicento w gazie a nawet starą corolle w sedanie :D Oby nie stanowiło to jedynie zagrożenia dla innych uczestników ruchu. A jak się trafi smutny policjant... po kilku dniach o mandacie zapomnisz a wspomnienia z pałowania samochodu zostaną:) Pozdrowienia i wyrazy współczucia dla tych którzy są smutni i wylewają swoje żale i niezadowolenie w komentarzach pod tym wątkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBC Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 18:39 @kierowca zimowy Chyba masz chłopie problem z samookreśleniem bo te nowe auta ci nie pasują i te stare też :). Jeśli poszaleć znaczy wylać tesrosteron na pedał gazu to proszę sobie pojechać na tor najbliższy chyba w Bydgoszczy. Jeśli nauczyć się wychodzić z poślizgu to kawałek pustego parkingu nocą zawsze się znajdzie. Wtedy po mieście śmiaga aż 1 patrol więc jeśli nie będziesz wył pseudosportowym kawałkiem blachy dolepionym do końcówki wydechu prawdopodobnie nikt nie podkabluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca zimowy:) Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.static.chello.pl 16.02.14, 07:56 źle mnie zrozumiałeś kolego JBC. mi pasuje właśnie wszystko co ma koła i jedzie:) I żyję zgodnie z zasadą ,,dla chcącego nic trudnego byleby komuś krzywdy nie zrobić'':) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JBC Re: Gdzie poszaleć samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 18:12 To przepraszam uroczyście. Z mądrym to nawet pomylić się dobrze :). Odpowiedz Link Zgłoś