Dodaj do ulubionych

NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci

22.01.14, 22:26
w przedszkolu u mojej córci jest 8 maćków wiele zoś,a wy jak dalibyście dziecku na imię?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 22:34
      Teraz gender więc Jan Maria lub Jacek Anna by było jak znalazł w nowoczesnej Polsce.
      • Gość: l Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.14, 09:28
        mój syn ma na imię Kacper, i jest jedyny w przedszkolu za to jest trzech szymonów. A dziewczynki zazwyczaj Julki....
      • Gość: mama Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.14, 12:28
        mi podoba się imię Hania i Staś.
    • Gość: uto Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.14, 09:35
      proponuję przeczytać gorny.edu.pl/imiona/ choć szczerze na niektóre imiona to mnie szlag trafia....jak mogą być tak bezmyślni rodzice by dac dziecku na imię Mrówka w przypadku dziewczynki bądź w przypadku chłopca Żyraf albo co gorsza Belzebub ;/
    • Gość: nnn Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 11:44
      Gdybym teraz miał wybierać dałbym na imię Tradycja.
      • Gość: a Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 12:17
        jak można dać chłopcu na imię Nikita?????????????????
        • Gość: .................. Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.14, 14:45
          chłopcu Nikita ? był taki przecież ..... Nikita Chruszczow - facet

gorzej jak ludzie dają dziewczynce na imię Nikola - po francusku Nikola to męskie imię - po naszemu Mikołaj - jak Nicola Sarcozy
          jak już dawać imiona inne niż polskie czy spolszczone to przynajmniej zgodnie z płcią - i nie jestem antygender :) , po prostu to głupie dawać dziewczynie na imię Janek, a chłopakowi Zośka

słyszałem kiedyś taką opowieść, że facet w Polsce chciał dać na imię synowi William - jak William Szekspir - a pani w USC upierała się, że przeciez takiego imienia nie ma - przywoływanie sławnych imiennienników, Szekspira, czy Clintona ( pospolicie Billem zwanego ) nic nie dało - pani w USC wiedziała lepiej
          • Gość: Bella Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 21:30
            Kochaniutka, a w Szwecji imię OLA to imię męskie :P W związku z tym wszystkie Aleksandry/Ole mają teraz według Ciebie męskie imię ??? Nikola jest uznawane w Polsce jako imię żeńskie i tego się trzymajmy, bo żyjemy w Pl. Nie ma polskich korzeni, ale jest mnóstwooo przyjętych imion z innych państw i spolszczonych... Imię to rzecz gustu. Jednemu się podoba Krystyna innemu Franciszka... A Tobie może się podobać Ludwika... I całe szczęście, że każdy nie ma takiego samego gustu co do imion........
      • Gość: .................. Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.14, 14:37
        lol - :)

tylko Tradycja
    • Gość: Anna Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: 194.165.48.* 23.01.14, 13:34
      Dziewczynce Nina lub Antonina a chłopcu Bartosz
    • Gość: mmm Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.cnow.pl 23.01.14, 15:04
      za 6 lat dzieciaki spotkają się w przedszkolu:
      Wiktoria 1, podaj kredkę Wiktorii 6, a Ty Julka 4 nie gryź Zosi 3
    • Gość: Marta Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.cdma.centertel.pl 23.01.14, 15:06
      Nina zawsze ładnie brzmi czy dziecko czy dorosła Antonina bardzo męskie teraz jest dużo Antków
      • Gość: a_samo_a Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 15:30
        Najładniejsze imiona dla chłopców to moim zdaniem Janusz i Andrzej. Co sądzicie o takich imionach?
    • Gość: kama Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.opera-mini.net 23.01.14, 15:46
      Dziewczynka Amelia chłopiec Antoś
      • Gość: z Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 15:59
        Amelka, Amelia bardzo ładne. Nina najokropniejsze imię świata. Co to w ogóle ma być - nina - okropieństwo dla języka i wymowy.
        • Gość: Bella Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 21:37
          NINA to piękne imię, mam drugą córcię o tym imieniu :) Lubię krótkie imiona i takie, które będą pasowały do małego dziecka jak i do dorosłej osoby... Ninka, Ninuś, Nineczka... A także samo Nina brzmi super i języka nie łamie :) Poza tym podoba mi się jeszcze od dawien dawna NADIA - tak miała mieć na imię moja pierwsza córka, ale eM uparł się na Nikolę. Jak dla mnie ładnie jest jeszcze Laura, Lena, Nela, Blanka... A dla chłopca podoba mi się Borys i Marcel.
    • Gość: Xxx Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.opera-mini.net 23.01.14, 18:52
      Solidariusz (bez złych skojarzeń, chodzi o Darka, ktory coś soli)
      • zuzzzka76 Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci 23.01.14, 19:07
        Mnie podoba się Helena i Julian :)
        • Gość: Kamila Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 11:59
          dla mnie Kalina Róża Malwina i Michalina :) cudne
    • Gość: Kasia Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.play-internet.pl 24.01.14, 13:25
      Aleksandra
      Mateusz
      • Gość: imie Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.ip.netia.com.pl 24.01.14, 13:54
        Amelia, Jakub, Filip
        • Gość: Alicja Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 16:50
          Kalina, Maria, Helena
          • opin7 Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci 24.01.14, 18:13
            Kradox i Melania, Fabian i Wasyl, Sabina i Balbina!
            • Gość: ja Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.cnow.pl 25.01.14, 12:35
              Kornel, Kornelia ,Karol,Marcel, Marcelina, Gabriel,
    • Gość: mn Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.cnow.pl 25.01.14, 18:26
      youtu.be/WSiyEB6yRkE
      • Gość: ona Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.14, 19:30
        Mam córki o imionach Aleksandra i Paulina.... Marzy mi się jeszcze synek - napewno nazwałabym Piotr ;) Śliczne imię. Mały Piotruś, większy Piotrek i dorosły Piotr ;)
        • Gość: Joasia Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 12:54
          Janeczka i Krzysztof. Piotr i Filip też są bardzo ładne.
          • Gość: :) Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.play-internet.pl 26.01.14, 15:06
            Maja :)
            • Gość: AZ Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 22:56
              Michalina, Witold
              • Gość: Joanna Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 10:07
                Mam synka Jakuba który będzie miał za kilka miesięcy rodzeństwo.Jeśli braciszka to będzie Jan a jeśli siostrzyczka to Jagoda
                • Gość: lena Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 10:36
                  Jagoda pięknie :) Dam córce gdy się urodzi JAGÓDKA :) cudnie
                  • Gość: . Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.free.aero2.net.pl 28.01.14, 13:08
                    Jagódka - piękne imię ;)
                    • Gość: Zaq Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 15:06
                      Przepraszam bardzo ale włos się jeży na głowie jak się widzi tytuł wątku NAJCIEKAWSZE imiona dla dzieci. A czy imię dla dziecka nie ma być po prostu ŁADNE? Podobające się rodzicom i rodzinie? Czy dziecko to jakieś odkrycie naukowe, które musi mieć nadaną ciekawą nazwę przyciągającą uwagę?

No to nie wiem z ciekawych to chyba : Tito, Wolfgang, Torkil, Uljana, Niunia, Naomi.

Nadawajcie takie imiona swoim dzieciom, a jestem pewien, że ZACIEKAWICIE innych czy to imię dla człowieka, psa czy pseudonim prostytutki.
                      • Gość: 5 dzieci Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.14, 15:17
                        Lena, Oskar, Mikołaj, Gabryś, Natan
                      • Gość: ja odpowiedź do zaq IP: *.play-internet.pl 28.01.14, 15:24
                        najciekawsze -to imię wybierane dziecku dla nas, osoby najważniejszej którą chcemy poprzez imię wyróżnić,i to nam rodzicom ma się podobać a nie innym,moja córka ma na imię Nadia imię pochodne od nadziei szczególnie ważne dla nas bo wyczekaliśmy na naszą córcie 3 lata
                        • Gość: c Re: odpowiedź do zaq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 15:47
                          Jak ja nie cierpię takiego wyróżniania swoich dzieci przez rodziców już na etapie wybierania imienia. Od razu widać, które imię dziecka jest tak ogromnie pretensjonalne...
                          • Gość: gosc Re: odpowiedź do zaq IP: *.play-internet.pl 28.01.14, 23:56
                            Ja nazwałabym to usiłowaniem pozbycia się kompleksów społecznych. Im dziwniejsze imię tym większy kompleks - z moich obserwacji potwierdzone w 70% przypadków. Osobiście wychodzę z założenia, że dziecku powinno nadawać się imiona proste, najlepiej polskie, dające się bez problemu zdrobnić, pasujące do małego, nastoletniego i dorosłego, no i nie brzmiącego dziwnie w zestawieniu z nazwiskiem. A niektóre brzmią słabo ;) W przypadku dziewczynek dobrze jeszcze wziąć pod uwagę, że mogą one chcieć w przyszłości zmienić nazwisko.
                      • Gość: pltformianygłupek Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 00:11
                        Donald jest pięknym imieniem niech no ktoś tu zaprzeczy.
                        • Gość: ... Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.matcom.com.pl 29.01.14, 00:25
                          Kolega ma syna o imieniu maks. Jego sąsiad ma psa o takim imieniu. Nie dawajcie dzieciom imion, które by nadawały się dla psa.
                      • Gość: anka Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 20:46
                        Ale pieprznąłeś frajerze tekścik, szczęśliwy? Udało się znów skrytykować czyjeś zdanie? Ależ ty musisz być upierdliwy i olewany przez innych
                        • Gość: anka Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 20:48
                          To było do Zaq
                    • Gość: xxx Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 21:48
                      Jagódka... Szkoda, że nie Pożeczka... :/
    • Gość: mama Karola Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.cnow.pl 29.01.14, 16:23
      Ja mam synka Karolka. A jeśli miałabym drugiego synka dałabym mu na imie Jaś, a jesli cureczkę Małgosia.
      • Gość: ewa Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 19:47
        Maja, Pola, Maks - imiona dla psów. Jak słyszę takie imiona to się denerwuję, że ktoś nadał takie imię dziecku.
        • Gość: realista Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 16:48
          niech każdy nadaje takie, jakie chce. co komu do tego? dziecko może imię zmienić, jak będzie dorosłe. mnie podobają się proste polskie imiona
          mała uwaga - Pola to zdrobnienie od Apolonii. stare imię, z tradycjami. nie słyszałem, żeby jakiś pies tak się wabił. Maks skrót od Maksymilian, też godne imię.
          • Gość: c Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 17:13
            więc informuję Cię, że można nazwać dziecko po prostu Pola a nie Apolonia, i Maks a nie Maksymilian.
        • Gość: Bella Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 21:57
          Maja, Pola, czy Maks itp. to sa imiona dla ludzi !!! A ze ktos nazwal tak psa to jego broszka... Moja sasiadka ma Yorka o imieniu Julka... I co to tez imie dla psa ???
          • opin7 Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci 09.02.14, 23:39
            Sąsiadka ma pewnie z główką jakiś problem! Jak psa można nazwać imieniem Julka? Pewnie jak woła to zwierzę to niejedna dziewczyna się ogląda! Co za idiotka z tej sąsiadki.
    • Gość: Dobromir Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 17:26
      Lexus
      • Gość: aaa Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 22:44
        a może Fakaoffa :) takie amerykańckie
        • Gość: aaa Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 22:47
          do żony mówię że na drugie ma Melancholia :)
          • Gość: Gonia Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 14:50
            Krystyna, Bogumiła, Ksawery, Franciszek- jest dużo ciekawych, lekko zapomnianych imion :)

• Gość: olka Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 14:40
              moja sąsiadka ma psa Rafała to jest dopiero porażka :( ja osobiście lubię imię Adam Janusz Kasia Magda :)
              • Gość: ccc. Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.14, 09:23
                ja wam napiszę jakie imiona były często dawane w Ciechanowie na początku 1800 roku-

dziewczynki
                Marianna, Franciszka, Stanisława, Rozalia,Tekla, Scholastyka, Florentyna, Anna, Józefa, Praxeda
                Mechtylda, Julianna,Teofila, Salomea, Apolonia

chłopcy
                Antoni, Szymon, Józef, Wincenty, Walenty, Hipolit, Hiacynt, Tomasz był też i Symplicjusz
    • Gość: synonim Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.14, 02:14
      Amelia... Co za tragiczne imię. W dodatku oznacza chorobę (wrodzony brak kończyn), poczytajcie sobie na wikipedii ;-)
      • Gość: gość Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.centertel.pl 13.02.14, 06:00
        wikipedie to piszą podobnie ograniczeni umysłowo jak większość tu.
        Jakim trzeba być głąbem aby pytać się innych jak ma się dać na imię swojemu dziecku?
        Szkoda, że wcześniej nie zapytali czy lepiej zrobić go z rana a może z wieczora i czy w ogóle robić......
      • Gość: kama Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: 213.199.253.* 13.02.14, 12:20
        Amelia to według mnie piękne imię. Tobie podobać się nie musi. Każdę imię sprawdzasz w Wikipedii? Dobre...:)
        • magulek10333 Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci 13.02.14, 13:49
          Witam ja mam dwie córeczki Milenka i Marta i mało spotykane i nie trzeba wymyślać nie wiadomo jakich pozdrawiam.
        • Gość: aaa Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.14, 23:35
          Emaila jest znacznie modniejsze niż Amelia :) no Emalia.
    • Gość: a_lukrecja_b Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 05:59
      Janusz i Andrzej
    • Gość: gość Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 08:52
      pasujące do każdego nazwiska: Anna (np. Anna Rumcajs...chociaż imię nie brzmi śmiesznie w odróżnieniu od Roksana Rumcajs), Adam (np. Adam Kutaś to i tak lepiej niż Alan Kutaś)....zgadzacie się....Alan porażka
      • Gość: ewa Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.elartnet.pl 14.02.14, 00:23
        Alan to faktycznie dno.....
        • Gość: rd Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: 212.160.172.* 14.02.14, 14:21
          Ja zauważyłem taką zależność.... im większa bida i zaściankowość tym więcej Alanów, Dżesik, Vanessek i tym podobnych.... Brajan Nowak ... no ale kto "bogatemu" zabroni!
          • Gość: xz Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 14:46
            Nicolek też dużo u takich ludzi
    • Gość: wow Re: NAjciekAWSZE Imiona DLA dzieci IP: *.elartnet.pl 16.02.14, 20:04
      Hermenegilda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka