Dodaj do ulubionych

Łowisko specjalne

22.03.14, 14:47
Witam, mam pytanie - czy ktoś z państwa zna łowisko specjalne na trasie Mława - Nidzica w miejscowości Niedanowo? Czy ktoś już był tam w tym roku? Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Łowisko specjalne IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.14, 22:12
      Ja nie byłem ale tez z chęcią poznam opinie bo bym się wybrał
      • Gość: pyszczakz Re: Łowisko specjalne IP: *.centertel.pl 24.03.14, 11:56
        A więc co łowiska w Wólce Orłowskiej- "Tęczowe Łowisko" to byłem tam wczoraj. Oddalone od Ciechanowa niespełna 80 km od Ciechanowa. Dojazd idealny, wszystko pięknie oznaczone, samo łowisko na naprawdę wysokim poziomie. Piekny kawał wody, pomosty z ławeczkami i parasolami, uchwyty w pomostach do wędek gruntowych. Dookoła piękne krajobrazy. Jest także miejsce na namiot czy przyczepę. Właścicielka bardzo przyjemna pni. Nie raz tam w tym roku zawitam. Co prawda jeszcze poważnych biorów nie było ale już coś pukało i widać było kilka razy grubą rybę.

W sobotę sprawdzę łowisko w Niedanowie jest ono po drodze do Wólki.
        • Gość: miki Re: Łowisko specjalne IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.14, 20:09
          można też jechać do Waldka do Borowego Młyna, skręt w lewo w NIDZICY przy zajeździe pod gołebiem (znak Piętki 2) i równe cztery kilometry prosto - łowisko po lewej stronie - dużo ryby wszelakiej masći i tanio
          • pyszczakz Re: Łowisko specjalne 25.03.14, 10:21
            Dzięki za info. Dobry okres aby troszkę poeksperymentować. Jak widać troszkę tych łowisk specjalnych niedaleko naszego miasta jest. Pozdrawiam Wszystkich, połamania wędek.
            • pyszczakz Re: Łowisko specjalne 30.03.14, 09:38
              Jak widać po tym temacie mało naszych mieszkańców odpoczywa czynnie z kijem nad wodą....-smutne.

Wczoraj była piękna pogoda i miałem wolne tak więc wypadało trochę pojeździć i pomoczyć kija.
              Na początek trafiłem do Niedanowa- kupa hektarów pod wodą- to fakt ale niestety nie widać tam właściciela. Stawy zaniedbane, po prostu ma się wrażenie, że nie mają one pana. Posiedziałem z synem ze dwie godzinki, jakieś tam biory były ale tylko i wyłącznie drobnica- płoteczki takie po 7-8 cm. Zupełnie nie widać grubej ryby. Pojawiło się na w pewnym momencie dwóch chłopaków miejscowych, powiedzieli mi, że niestety te stawy najlepsze chwile mają za sobą. Po prostu wszystko przeciągnięto siatą i efekty widać. Ogólnie więcej tam nie pojadę bo po prostu nie ma po co.

Następnie przemieściłem się do Borowego Młyna- zaledwie 10 km od Niedanowa. Tu faktycznie łowisko ładne, zadbane z jednej strony ławeczki, wydzielone łowiska. Mili właściciele. Jedyne co - nie podoba mi się tam ten brzeg stawu wylany betonem i ten drugi wysypany kamieniami. Biory były ale niestety tylko i wyłącznie karasia wielkości dłoni a więc szału nie było. Było kilku wędkarzy - u wszystkich to samo. Ceny przyzwoite- wejściówka 10 zło od głowy. Ryby zabierać nie trzeba.

Reasumując - W okolicy mamy łowiska w :
              Koszelewy,
              Niedanowo,
              Borowy Młyn,
              Wólka Orłowska.
              Z tych czterech miejsc przekonały mnie do siebie -"Tęczowe Łowisko" w Wólce i oczywiście Koszelewy - tam jeżdżę już kilka lat.

Ogólnie chyba jeszcze na grubszą rybkę trzeba troszkę poczekać. Polamania kija dla Wszystkich.
              • Gość: m Re: Łowisko specjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.14, 10:19
                jest jeszcze fajne łowisko koło Olsztyna miejscowosć ZEZUJ.
                fajna woda sporo ryby warto jechać ok 85 km. od ciechanowa
          • Gość: adam pawel Re: Łowisko specjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.14, 07:56
            piekne lowisko i mily wlasciciel, na dodatek mozna zrobic impreze i pan waldek katering zalatwi, ryby dyzo i wszelakiego rodzaju,laweczki zeby sie usiasc i polapac w spokoju, poprostu polecamy. jak ktos dobrze zagada to i piwko dostanie od pana waldka. przy okazji pozdrawiamy pana waldka
      • Gość: rys Re: Łowisko specjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 16:41
        Łowisko specjalne Czarci Jar - w Olsztynku przed rozwidleniem na Ostródę i Olsztyn w lewo/wąska droga ok 8 km łowisko pstrągowe i stawy z innymi rybami
        • pyszczakz Re: Łowisko specjalne 05.04.14, 17:11
          A czy był ktoś w tym roku na łowisku w Sochocinie?
          • Gość: tak Re: Łowisko specjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.14, 11:04
            Tak, strata pieniędziy.
            Powie mi ktoś dlaczego w PZW smierdzi jeszcze komuną? To Chiba jedyna organizacja gdzie nic się nie zmienia w strukturach i organizacji, pomimo zzmieniających się czasów.
            • Gość: z Re: Łowisko specjalne IP: *.static.chello.pl 27.07.14, 19:43
              Nikt nie zmusza cię do płacenia składek w PZW. Zawsze możesz jechać do Sochocina, lub inny rybny burdelik, łowić plotki 8cm jak ktoś tu pisał. Acha i jeszcze za to będziesz musiał zapłacić.
    • Gość: Ja Re: Łowisko specjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.14, 23:45
      Panowie, a na tych lowiskach specjalnych to potrzebne jakies uprawnienia, legitymacje, znaczki itp?
      • Gość: Adaś Re: Łowisko specjalne IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.14, 09:25
        Tylko dokumenty z wizerunkami zapożyczonymi z Poczetu Królów Polskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka