Dodaj do ulubionych

Wybieramy kapitana statku

27.11.14, 09:11
Już za 3 dni wybieramy kapitana naszego statku (czyli Prezydenta Ciechanowa). Jest dwóch kandydatów.
Jeden dużo krzyczy, obiecuje, że dopłynie do celu tydzień wcześniej ten drugi. Ale nigdy jeszcze nie kierował statkiem - mało tego nawet małą łódką nigdy płynął.
A drugi doświadczony kapitan, z wieloletnią praktyką, ale nie obiecuje, że dopłynie szybciej. Ale już wiele rejsów doprowadził do celu.
Pytanie retoryczne - Kogo wybrać?????
Obserwuj wątek
    • Gość: politolog Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.205.180.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.14, 09:28
      Dam szansę młodemu kapitanowi który ma jednak doświadczona załogę i zaplecze lojalne wobec nowego.
      Cuda nad urnami chyba i u nas były w mieście a powiem szczerze że nie wiem ile głosów nieważnych było.
      12 radnych z PiS i tylko 25% dla ich kandydata.
      3 radnych z PO i aż 30% dla ich kandydata.
      4 radnych z PSL i aż 30% dla ich kandydata.
      Demokracja to zmiana rządzących i nic tu sądy usluzne władzy bo nie demokracji i wolności słowa nie pomogą WW.
      Oby Ciechanów był na ustach całej Polski że PiS i PSL mogą tworzyć koalicję.
      • ciechwybory Re: Wybieramy kapitana statku 27.11.14, 09:36
        Ja i moja rodzina oddamy głos na Pana KK.
        Niech on zostanie Kapitanem naszego Miasta.

A tym panom którzy niby nie oddadzą Ciechanowa komuś z Grzybowa, niech się zastanowią skąd sami pochodzą.
        Czy człowiek za Ciechanowa jest miej wartościowy???

• Gość: geodeta Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 10:42
          Co wy samobójcy?
          Ja nie będę eksperymentował. Nikt z kapitanem statku nie zaryzykuje. Zresztą tu nie ma żadnych szans na powodzenie takiej misji.
          Ale rozumiem, że to wpis kogoś z obozu KK.
          Wardziński i jeszcze raz Wardziński. Tu nie ma żadnej alternatywy. Może, gdyby to był Pawłowski to można by się zastanowić.

• magnetik00 Re: Wybieramy kapitana statku 27.11.14, 10:55
            I znowu o doświadczeniu. Czyli reasumując, to miasto nie jest dla młodych. Pan W też się doczepił w debacie KRDP do pana K o doświadczenie (brak). Jak my młodzi mamy je zdobyć, pracując w Tp, pakując lakiery, skręcać płytki na śmiecinie? Wszystkie stanowiska w urzędach są pozajmowane wiadomo przez kogo. Pozostaje tylko przeprowadzka.
            • Gość: jan Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 12:59
              Stanowisko Prezydenta nie jest dla młodych (poniżej 30lat) - z tym się zgadzam, bo zarządza budżetem prawie 50tys miasta. Ale stanowiska w Urzędach, przedsiębiorstwach mogą być dla młodych. Wszystko zależy jakie stanowisko.
          • Gość: politolog Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.180.66.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.14, 10:56
            Walka WW to również walka o dwie pozostałe osoby z rady powiatu by wyrwać je z objec pis_psl.
            Wyrwać się z jaskini potworów pisowskich to walka o życie platfusiat.
            Nie udał się manewr opanowania starostwa przez tuzow platformerskich.
            Wszystkie telewizje ogólnopolskie powinny zrobić o was platfusieta zrobić reportaż jak pycha i buta prowadzi do upadku.

Zadam pytanie PANI Ewie i PANU Waldkowi czy znacie się na sprawach powiatu lepiej niż na sprawach miasta, które zdradziliscie?
          • Gość: Mietek Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.14, 10:57
            Nowe wytyczne po wczorajszym zebraniu ??
            A te plakaty ,że Kosiński z Grzybowa są równie żenujące jak moja firma - mojego brata czy rozdawanie kwiatów Paniom w listopadzie.
            Jeszcze raz powtórzę Ciechanów to nie wasz prywatny folwark a przytłaczająca większość mówi DOŚĆ !
            Takie wybory to formalność bo kandydat jest jeden czyli Pan Kosiński :)
            • Gość: Ciechanowianin Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 11:19
              Żałosne są wypowiedzi Panów politologa i Mietka.... widać, że tak naprawdę nie zależy Wam na Ciechanowie. Łatwo wysnuć wniosek, ze kierują Wami tylko jakieś osobiste uprzedzenia nie poparte żadnymi dowodami. Obecnej władzy zarzucacie tylko same pomówienia nie dając konkretów (jak Pan Kosiński) . Prawda jest taka, ze Ciechanów potrzebuje dobrego gospodarza i już go ma... Układ z PSL już znamy ze starostwa... i dziękujemy, to nie jest nasz klimat. Każda debata w radio i telewizji pokazuje dokładnie, że miasto ma się dobrze oraz, że będzie jeszcze lepiej.. Trzeba tylko trochę cierpliwości. Ja wierzę w to miasto, sam tu kiedyś wróciłem i zostanę. Dlatego 30 listopada oddam głos na Pana Waldemara Wardzińskiego - Prezydenta Ciechanowa!
              • milko3 Re: Wybieramy kapitana statku 27.11.14, 11:46
                Wraz z moimi najbliższymi oddajemy głos na Pana Wardzińskiego
                • Gość: majtek Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 13:58
              • Gość: D. Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 11:52
                Pomarzyć dobra rzecz....Panu Wardzińskiemu już dziękujemy. Kosiński ma poparcie wszystkich lokalnych sił politycznych, ludzi i młodych i starszych a przede wszystkim myślących, ma zaplecze doradców merytorycznych, za nim jest nowa rada miasta. O czy m mowa? W niedziele witamy nowego Prezydenta, wygra w cuglach, to pewnik.
                • Gość: Mietek Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.14, 12:04
                  Szanowny Ciechanowianinie co mam poprzeć faktami ??
                  - miejsce urodzenia - Szwejki - wg, podziału administracyjnego to nie Ciechanów
                  - rozdawanie kwiatów pod szpitalem - to również fakt - widziałem na własne oczy
                  - luksus w szczerym polu - pisała o tym ogólnopolska gazeta , można pójść lub pojechać i zobaczyć ( słuze dokumentacją fotograficzną w jakim stanie są chodniki w centrum )
                  - biedronkowo - proszę pokaż mi miasto gdzie jest tyle biedronek w przeliczeniu na 1 mieszkańca ?
                  - moja firma - firma mojego brata - z czyich ust padła ta wypowiedź??
                  - żenujące plakaty i na litość boską powtórzę się - Ciechanów to nie wasz prywatny folwark i nikt z was nie ma prawa pisać ,że nie oddacie Ciechanowa !!!!
                  To my wyborcy dajemy wam czerwoną kartkę i nie oddajemy, a powierzamy w opiekę nowemu Prezydentowi nasze miasto !!!
                  Czy wg. Pana to są kłamstwa czy fakty ??

• Gość: Gość Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.14, 12:31
                    Te Mietek, ty to jesteś typowy reprezentant KK. Gdybyś umiał liczyć to 3 Biedronki w Płońsku dają średnią 1 na 7500 mieszkańców a w Ciechu 1 na 12 000,więc spoko- wracaj do szkoły. Urodziłem się 25 lat temu w Pcimiu Dolnym a prosto ze szpitala trafiłem do Ciechanowa i mieszkam tu do dziś. Mój kot w Pcimiu pozostał a w Ciechanowie nigdy nie był. Który z nas wg ciebie jest mieszkańcem Grodu nad Łydynią. Żenada.
                  • Gość: Ciechanowianin Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 12:38
                    Same konkrety Panie Mietku... wszystko co Pan wskazuje jest istotne przy decyzji o wyborze Prezydenta. Same konkrety. Brawo! Szkoda, że nie odnosi się Pan do merytorycznego przygotowania kandydatów... i wysyłanych pod adresem prezydenta pomówień.... Nie ważne gdzie i kto się urodził. Ważne gdzie mieszka i pracuje oraz czy zna problemy miasta. A widać po debatach, że Pan Kosiński na w/w gruncie jest bardzo dobrze przygotowany.... haha
                  • Gość: kazik Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 13:05
                    Niestety panie Mietku czas nie działa na korzyść Kosińskiego. Gdyby nie było debat. Do ludzi dociera fakt, że Kosiński ma 26 lat, nie ma żadnych kompetencji. Że jak przegra wybory to go tu więcej nie zobaczymy i że ten jego fenomen (wyrzucił z rozgrywki przedstawiciela PiS-u) to efekt tylko kampanii wyborczej. Mogli by w miejsce Kosińskiego wstawić dowolnego innego i efekt byłby taki sam.
                • Gość: Ziom Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 12:08
                  O faktach mam przed sobą ulotkę popierającą Kosińskiego. Popierają prosząc o oddanie głosów panowie Stryczyński i Pawłowski. Piszą:Kosiński gwarantem lepszej niż dotychczas wpółpracy miasta z powiatem,gwarantem nowego otwarcia i prawdziwej zmiany na lepsze w Ciechanowie.Prosimy o oddanie państwa głosu na pana Krzysztofa Kosińskiego. Nawet koledzy pana Wardzińskiego nie wierzą w niego, dlaczego? Ano dlatego że mają wiedzę z pierwszej ręki i dokładnie znają drogę do majątku WW i wszystkie inne jego zagrywki. Panie Wardziński panu naprawdę już gorąco dziękujemy. Czy pan tego nie rozumie.?
                  • opin7 Re: Wybieramy kapitana statku 27.11.14, 12:10
                    Wodzu, prowadź! Aleksander Wielki też był młody i zarzucano mu to, a podbił niemal cały świat! Wietrzymy ratusz! Czas na zmiany!
                    • magnetik00 Re: Wybieramy kapitana statku 27.11.14, 12:20
                      Następny plakat wisi na przeciwko galerii mrówka "Nie oddamy Ciechanowa 26-cio latkowi", to jakaś plaga.
                      • Gość: D. Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 12:26
                        Te plakaty to kolejna plama na honorze załogi Wardzińskiego. Od kiedy Ciechanów jest wasz, platfusy przebrzydłe. Naród was nienawidzi i dlatego w niedzielę nie przegracie.....nie, poniesiecie sromotną klęskę. Kosiński jest naszym, narodu prezydentem.
                        • Gość: XxX Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.14, 12:33
                          Z jednej strony to dobrze ,że wieszają takie ksenofobiczne plakaty bo robią robotę dla Pana Kosińskiego.
                          Jest to żenujące i bardzo płytkie.
                          • Gość: ww Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 27.11.14, 12:48
                            Jednym słowem prostaki. Nie wolno im też dać żadnej koisji w urzędzie miasta. Widziałem jak zachowywali sie wobec opozycji 8 lat temu i 4 lata temu. Platfusy precz z naszego życia społecznego.
                      • Gość: jan Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 13:07
                        Ja też nie dam Ciechanowa 26 latkowi. Niech się uczy nie na moich pieniądzach.
              • pierwszy.obywatel [...] 27.11.14, 13:38
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: expert Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 13:43
        Politolog, ty jesteś chyba nie jesteś z PiS-u. PSL odbiera elektorat PiS-owi. Wieś w poprzednich wyborach była PiS-owska - teraz zrobiła się PSL-owska. Jeszcze chwila i PSL może przeskoczyć PiS. I ludzie bardziej konserwatywni zaczną głosować na większą partie -PSL, a to może być końcem PiS-u.
      • Gość: zołza Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.static.chello.pl 28.11.14, 10:02
        W Ciechanowie jest wielu ludzi z PSL, którzy mogliby godnie reprezentować miasto. Dlaczego więc PSL nie dało szansy tym doświadczonym, sprawdzonym???? I do tego mieszkającym w mieście czyli mających wyobrażenie o nim???
        Czy was to nie zastanawia, czyżby uznali, że PSL uznało, że nie ma w Ciechanowie nikogo na tyle dobrego, doświadczonego i kompetentnego, aby pełnił tę funkcję????!!!!
        A może chodzi o coś zupełnie z goła innego, bo młody krzykacz porwie przede wszystkim młodszą grupę wiekową, którą trzeba sterować bo brak jej jeszcze wyobraźni, zupełnie to samo jak było kiedyś z Tymińskim??? Żenuła doprawdy.
        Odpowiadając na wpis ciechwybory 27.11.14, 09:36 : pewnie, że człowiek spoza Ciechanowa nie musi być mniej wartościowy ale z pewnością, ten który tu zamieszkuje więcej wie o mieście i jego potrzebach, niestety.
    • Gość: kazik Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 12:54
      Każdy może być Prezydentem. Kompetencje nie są potrzebne. Przecież ktoś będzie nim sterował z tylnej kanapy.
      Żenujące wpisy.
      Albo wybieramy PREZYDENTA, albo FIGURANTA.
      Doradcy za Prezydenta nie podejmą decyzji. Trzeba mieć doświadczenie w zarządzaniu. Przecież nie chodzi tu o doświadczenie w byciu Prezydentem. Może być doświadczenie w kierowaniu Przedsiębiorstwem, albo chociaż jakimś działem w firmie. No i nabrać doświadczenia.
      Wszystkie wpisy z obozu KK (może to być jedna osoba) są nielogiczne.
      TU NIE MA ŻADNEJ ALTERNATYWY.
    • Gość: Agnieszka Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 13:20
      Wybierajmy kapitana tak aby statek się nie rozbił. Nie istotne czy kapitan ładny czy brzydki.
      • Gość: ON Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 13:38
        Obecnie zarzadzanie to kwestia złożona i nie ma człowieka co by sam znał wszyskie jego zagadnienia. Dla kazdego kto ma trochę o tym pojęcia jasnym jest że są komórki merytoryczne zbierajace dane i opiniujące, a po tem Prezydent i rada miasta decyduja , podejmuja działania. Zarzut młodego wieku jest nie logiczny bo to nie ksiestwo gdzie rządzenie jest jednoosobowe i dyktatorskie. Pltfusieta w panice popełniają błąd za błędem, hańbą okrywając się do cna. Panie Prezydencie Kosiński miło nam powitac pana w Ratuszu Miasta Ciechanowa. Panu Wardzińskiemu już dziękujemy i przygladamy sie uważnie jego dotychczasowej działalności a szczególnie Krubinowi i paru innym sprawkom.
        • Gość: kazik Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 13:51
          Nie masz racji. Kierowanie jakąkolwiek firmą nie jest łatwe. Nawet jak byś miał sztaby doradców, prawników, super pracowników. Na końcu to i tak Ty musisz podjąć decyzję i Ty będziesz za nią odpowiadał. I jak coś źle zrobisz to Ciebie będą ścigać, a nie doradców.
          Prezydent nie może być figurantem, za którego ktoś będzie robił.
          • Gość: Do Kazika Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 13:55
            Przyjacielu ja prowadzę z sukcesami firmę od lat 20, nie wiem czy jesteś dla mnie partnerem do dyskusji.
            • Gość: kazik Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 14:22
              Prowadzisz firmę?
              I uważasz, że jeśli jest dobra załoga to możesz posadzić nawet małpę do kierowania firmą???
              • Gość: Do Kazika Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 14:45
                To słucham doradztwa załogi dla wspólnego dobra, ufam im, oni mnie i razem ponosimy odpowiedzialność za efekty nasze pracy. To XXI a nie XIX.
                • Gość: kazik Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 16:01
                  Ale przecież załoga za Ciebie decyzji nie podejmie. Tak samo z Prezydentem., Stwierdzenie, że kompetencje Prezydenta są nieważne, bo jest dobra załoga. Nie wydaje mi się, żebyś prowadził własną firmę, jeżeli nie wiesz, że na końcu ścieżki decyzyjnej jest szef, który za wszystko odpowiada i najlepsi doradcy nic nie pomogą jeżeli na końcu będzie niewłaściwa decyzja.
                  • Gość: Do Kazika Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 17:27
                    Piszesz bzdury twierdzac że najlepsi doradcy nic nie pomogą. Nie masz pojęcia o zarzadzaniu. Bez zaufanych doradców ani rusz biedny człowieczku.
                    • Gość: kazik Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 19:07
                      Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
                      Dobrzy pracownicy, dobrzy doradcy pomagają, ale na końcu to szef podejmuje decyzję.
                      Jak Ty kolego prowadzisz firmę, skoro nie masz pojęcia o zarządzaniu?
                      A może kolega ze sztabu wyborczego KK i próbuje wmówić, że nie liczą się kompetencje kandydata na Prezydenta?
                      • Gość: Do Kazika Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 19:41
                        Brakuje argumentów to obrażasz. Typowe dla nieudaczników. Precz.
                        • Gość: Kazik Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.14, 09:52
                          Stwierdzam fakt a nie obrażam. Nie musisz udawać, że jesteś przedsiębiorcą jak nie wiesz na czym polega zarządzanie, podejmowanie decyzji. Jest to podstawa, z którą się spotkał każdy Przedsiębiorca, nawet ten najmniejszy.
        • Gość: Ziom Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 13:51
          Extra Ciechanów na pierwszej stronie: Panowie Pawłowski i Stryczyński popierają pana Kosińskiego na prezydenta prosząc swój elektorat o oddanie głosów na Młodego Kandydata na Prezydenta. Jak państwo myslicie czy ci doświadczeni politycy i urzednicy namawiaja mieszkańców miasta do złego? Oczywiście nie. Znają pracę w ratuszu i z autopsji i z wiedzy ogolnej i zdaja sobie sprawe że lepszym Prezydentem Ciechanowa od Wardzińskiego będzie pan Kosiński. wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazuja na pana Krzysztofa Kosińskiego. nie dajmy się omamić wywodom platfusiąt, oni patrzą tylko swojego dobra czego dowodem jast no co?- Krubin oczywiście, własność mojej brata firmy( biedny przaz pomyłkę powiedział prawdę ,,MOJEJ"). Witamy nowego prezydenta Krzysztofa Kosińskiego.
          • Gość: jurek Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 13:59
            Gdyby II tura była tydzień wcześniej, to może Pan K miałby szansę. A teraz stopniowo dociera do ludzi brak kompetencji, doświadczenia. Czas niestety dział na korzyść Prezydenta.
            • Gość: ON Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 14:09
              Wygra Młody bez skazy nie umoczony w Krubinie i innych przewalankach. Wardziński wykazał sie brakiem szacunku dla narodu(kupcy, młodzi, izolowanie sie), naród ma głos kogo wybierze?Nowego, stary się nie sprawdził. witamy w Ratuszu panie Kosiński. Naszym Ratuszu nie platfusiat.
              • stanislawa-61 Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 20:10
                Już skończ z tym Krubinem. WW wyjaśnił podczas debaty. Jak zaproponował kupno tego Krubina KK to powiedział , że nie chce być biznesmenem. Prezydentem mam nadzieję też nie będzie. WW może nie często się pokazuje ludziom bo ma takie usposobienie, żeby się reklamować on woli pracować a nie się chwalić. Celebrytą jest KK , który jak katarynka nadaje w ciąż to samo i nie do końca prawdę. To majtek a nie kapitan. A kapitan musi mieć doświadczenie bo wtedy załoga czuje się bezpiecznie. Jak jest kapitan bez doświadczenia to i załoga nie pomoże bo to kapitan kieruje załogą i wydaje polecenia. Drugi kapitan może go tylko zastąpić ale to Kapitan odpowiada za wszystko. KK to marionetka w rękach PSL. Chyba nie zaprzeczysz, że Ciechanów się zmienił, jest ładniejszy a kupcy mają mniejsze dochody bo po prostu ludzi nie stać na ciągłe kupowanie odzieży. Może niech się przebranżowią.
        • Gość: gosc Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.play-internet.pl 27.11.14, 13:52
          To nie jest tak ze prezydent robi co chce kiedy chce i jak chce,
          • Gość: ciech-an Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.tktelekom.pl 27.11.14, 14:51
            Wardzinski miał już swoje 5 minut! Teraz czas dać się wykazać nowemu prezydentowi,którym powinien zostac p.Kosiński! Ciechanowianie postawmy na zmiany,bo inaczej Ciechanów pozostanie miastem emerytów i rencistów!!
            • Gość: Piotr Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 15:49
              Nie jestem sympatykiem PO, ale albo wcale nie pójdę na wybory, albo zagłosuję na Wardzińskiego. 26 latek Kosiński, nie zna Ciechanowa - to by była żenada
      • Gość: 1918 Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.static.chello.pl 28.11.14, 10:09
        No właśnie, mądry człowiek nie wsiądzie na nieznanego tytanika
    • Gość: sobieradek Re: Wybieramy kapitana statku IP: 213.199.253.* 27.11.14, 16:02
      Kapitan włoskiej Concordii też był doświadczony, z wieloletnią praktyką i co z tego? Gdy wprowadził statek na skały to POkazał jak malutkim cwaniaczkiem jest a nie kapitanem ...
      Weźcie to sobie do serca, ktoś będzie musiał nasz stateczek wyprowadzić z mielizny zadłużenia i zastoju, lepiej zabrać stery z rąk "doświadczonego" kapitana który płynie złym kursem niż wylądować na skałach i zatonąć.
      • Gość: 1954a4 Re: Wybieramy kapitana statku IP: 213.199.253.* 27.11.14, 16:32
        Dla mnie może KK być kapitanem statku, Aleksandrem Wielkim,a nawet maszynistą szybkiego pociągu do W-wy byleby nie prezydentem Ciechanowa.
      • Gość: + Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.14, 16:47
        no tak przykład Concordii udowadnia że doświadczenie może tylko zaszkodzić :) żenujące ale ciemny lud i to kupi :)
        • Gość: politolog Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.30.206.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.14, 17:19
          Nie jestem z PSL.Starzy działacze to komuszy pomiot.
          PSL to zło, ale już niedługo i na nicho przyjdzie czas na otrzymanie prawdziwego a nie pompowane,falszowanego wyniku wyborów,wtedy ich pycha i buta zniknie.
          • Gość: ........ Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 17:32
            A najważniejsze jest to że mamy nowego, młodego Prezydenta z poparcia lokalnych polityków, woli narodu i plam na życiorysie WW.
        • 01-ciech Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 13:18
          Do Gościa "+" - to ja - "sobieradek": gdzie napisałem, że doświadczenie szkodzi? Czytaj ze zrozumieniem. Sens mojej wypowiedzi jest taki - uwaga tłumaczę - że upór w kontynuowaniu złego "kursu" jest często bardziej szkodliwy niż brak doświadczenia. Gdyby nowi ludzie nie zajmowali stanowisk, to szybko Doświadczeni i ze stażem by powymierali i kto wtedy będzie rządził, skąd weźmiemy "doświadczonych"? WW też zastąpił "doświadczonego" Prezydenta nie mając żadnego stażu na podobnym stanowisku. Młodość to ożywcze impulsy, wystarczy poczytać o sukcesach firm zakładanych przez młodych, często jeszcze uczących się w szkołach średnich, przedsiębiorców.
    • Gość: ilo Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.11.14, 18:15
      PREZYDENTA NALEZY ZMIENIC
      • Gość: Łukasz Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.14, 19:13
        Bez emocji.
        Kosiński z kim by nie startował, to i tak by w II turze odpadł, bo jest za młody i bez kompetencji. W pierwszej Turze można było tak dla jaj zagłosować na młokosa i wyrzucić Pawłowskiego, ale e II turze to już wybór musi być poważny.
        • Gość: D. Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 19:39
          Jakie wy bzdury piszecie . KK wygra i będzie bardzo dobrym Prezydentem, wspomnicie moje słowa. WW stchórzył nie stawił sie do debaty o 18.00 w BRJTV. HAŃBA.
          • Gość: kat Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.14, 21:05
            a gdzie miał się stawić - w stacji PSL??? rozmawiajcie na neutralnym gruncie. ot to
          • Gość: / Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.14, 10:27
            A co to w ogole jest BRJTV?????
            I jaka tam byłą debata???
            No proszę Cię... podobno się odbyła..
            tylko jakoś "na żywo" im nie wyszło..
            Dziś ExtraCiechanów wystawi.. po montażu chyba..
            Nie rozśmieszaj mnie
            • Gość: X Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 12:13
              A gzie ty żyjesz i kim jestes że nie wiesz co to jest BRJTV, w chlewie i uszy ci na oczy opadają. Durny tekst.
              • Gość: / Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.14, 12:48
                Wyobraź sobie misiu X, ToJa, i tuzin innych nickow, że wiem
                Tylko pytam: "Co to jest BRJTV???" Bo jakoś większych transmisji tv nie odnotowałem..
                Program jakiś mają???
                Oprócz tego politycznego ofc...
    • Gość: ........ Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 18:39
      WW obawiajac się mocnych pytań nie stawił się na debatę w lokalnej TV BRJTV18.00. HANBA.
      • Gość: politolog Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.158.218.110.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.14, 19:02
        Trzeba było podjechać po WW luksusowym autkiem i zaprosić?
        Na oś Zachód każdy zna adres WW.
        • Gość: D. Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 19:05
          To prawda stchórzył? Ot,bohater!
          • ciechwybory Re: Wybieramy kapitana statku 27.11.14, 19:10
            Może WW dał sobie spokój. Albo drukuje nową gazetkę!!!!
            • Gość: gość Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.14, 20:19
              Jakież "głębokie",świadczące o poziomie elektoratu KK są te analizy dot. poparcia Stryczyńskiego i Pawłowskiego dla młodego. Jak ten pierwszy mógł poprzeć WW skoro od kilkunastu lat przegrywał z nim zawsze i wszystko. A ten drugi PISOWIEC miał poprzeć PO ?
          • Gość: kat Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.14, 21:07
            a gdzie miał się stawić - w stacji PSL??? rozmawiajcie na neutralnym gruncie. ot to
    • Gość: HAHA!! Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.14, 20:37
      Pan WW niech keruje swym statkiem na Krubinie!!!
      • Gość: politolog Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.158.218.110.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.14, 21:03
        Cała Warszawska stoi otworem przed ekipą pana Wardzinskiego do ożywienia.
        Za cztery lata sam na nich zagłosuję jeśli Warszawska stanie się centrum miasta a nie miejscem gdzie przez 90% roku hula wiatr.
        • Gość: norka Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.146.95.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.14, 21:35
          Pan WW. lubi jak hula wiatr. Oto jak zbudował ulice w szczerym polu i to do tego kolorowe i z parkingami. grafik.rp.pl/g4a/1261007,720432,9.jpg
          • Gość: 1954a4 Re: Wybieramy kapitana statku IP: 213.199.253.* 27.11.14, 22:56
            Oczywiście ,że jak będzie KK to ani wiatr nie będzie hulał ani deszcz i śnieg nie będzie padał,bo Warszawska będzie zadaszona, w sklepach będą kolejki za towarem ,padną biedronki i inne sieci handlowe,lokale handlowe będą wynajmowane za darmo i nareszcie będę mógł zaparkować w sklepie za darmo.
            • Gość: kotboj Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.14, 23:36
              Głosuję na WW, nie ulegam populistom i kłamcom. Dla fachowców z kilkoma fakultetami pracujących na kasach w Biedronkach życzę pomyślnych wiatrów do Londynu- tam czeka praca w Mark&Spencer or Harords
              • Gość: norka Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.182.232.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.11.14, 12:36
                A ja życzę Ci dużego podatku w Urzędzie Skarbowym od bogactwa. Widać stać Cię na lepsze sklepy niż na Warszawskiej ! Powodzenia. Warszawska dla bogaczy, których stać na utrzymanie tych wszystkich domów. Jestem za tymi z Biedronki, co siedzą na kasach.
                Śmiejesz się z biedy -co ty sobie myślisz.!
          • Gość: ........ Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.14, 23:17
            Sarkazm nie na miejscu, to jest temat dla prokuratury.
            • Gość: gość Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 02:52
              Już widać jak zaczęła rządzić nowa władza tj rada miasta Ciechanowa i jakie umowy pisza jako Miasto Ciechanów a nie jako oni podpisujący. No i nie podano do publicznej wiadomości o tych obradach. Tak za plecami po cichu koalicja ze sternikiem policjantem. Dziwy jak widac i cuda , bo prezydent obecny WW i nowa rada. Jak dwa światy Realia? Każde grabie do siebie, nie inaczej .
              Ludzie powinni wiedzieć o posiedzeniu i mieć mozliwość obejrzenia tych twarzy i zadawania pytań od zaraz. Dlaczego społęczeństwo nie powiadomione?
              • Gość: lol Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.14, 07:22
                Bredzisz, na wczorajszej radzie były wszystkie media oraz ludzie którzy na niej chcieli być. Jak widać zwolennicy ww znają się na samorządzie jak świnia na gwiazdach
    • Gość: aga Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.14, 09:54
      Co tak się wszyscy czepili kompetencji Kosińskiego. Młody jeszcze jest to się jeszcze nauczy. Jak go wybiorą to będzie miał 4 lata czasu.
      • Gość: zołza Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.static.chello.pl 28.11.14, 10:22
        Normalnością jest raczej, że młody odbywa staż przed podjęciem posady. Ale na takim urzędzie nie słyszałam...
        • Gość: finisz Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 11:13
          to co kapitan czy majtek w ratuszu ?
        • 01-ciech Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 13:20
          Może "zołza" mnie oświeci gdzie odbywał staż jej ulubieniec - WW?
      • stanislawa-61 Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 19:49
        Cztery lata ? Jak zostanie prezydentem to od pierwszego dnia musi już zarządzać. Niestety w jego przypadku będą zarządzać ludzie , którzy pozwolili mu startować na prezydenta. KK nauczył się 4 zdań i w kółko je powtarza tylko w innej kolejności. Typowy młody cyniczny karierowicz. Po trupach do celu. Niech się uczy gdzie indziej a już zadaszenie Warszawskiej to już szczyt głupoty i brak wyobraźni. Chce rozdawać pieniądze tylko skąd je weźmie wyprodukuje? Budżet nie jest z gumy. To pokazuje jakie ma pojęcie o zarządzaniu. Nie dajmy się nabrać na jego obiecanki. Znajomość prawa to nie wszystko a raczej nieznajomość w tak szerokim zakresie to nie problem. Od tego są prawnicy. Natomiast zarządzać miastem wymaga jednak doświadczenia w zarządzaniu budżetem i ludźmi. Pan KK nie zarządzał ani budżetem(tylko swoim kieszonkowym i pensją) ani zasobami ludzkimi. Nie dajmy KK eksperymentować na nas. Już lepiej nie iść na wybory jak wybrać KK.
        • androj5 Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 21:35
          Stanisławo droga ty masz depresję, widzisz wszystko w czarnych barwach. Takimi schorzeniami zajmuje się psychiatra.
    • Gość: Ziom Re: Cenzura tylko po co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 12:17
      Biznesmenowi Wardzińskiemu dziękujemy. Do ratusza zapraszamy pana Prezydenta Krzysztofa Kosińskiego. Mieszkańcy Ciechanowa.
      • Gość: janek Re: Cenzura tylko po co ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.14, 12:28
        Wierzysz w wygraną K??
        Ja nie. Rozmawiałem z paroma osobami, którzy się przyznawali, że głosowali na Kosińskiego. Ale żaden z nich w drugiej turze nie zagłosuje 26 latka. Albo zagłosują na Wardzińskiego albo zostaną w domu. W II turze nikt nie będzie się wygłupiał. Jak ktoś w życiu jeszcze niczym nie zarządzał to nie damy mu Ciechanowa na naukę i to był główny zarzut - brak kwalifikacji.
        • Gość: aza Re: Cenzura tylko po co ? IP: *.182.232.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.11.14, 12:40
          I tu się mylisz. Nawet nie wiesz jak dużo ludzi nienawidzi tej władzy dobrobytu.
          • Gość: janek Re: Cenzura tylko po co ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.14, 13:49
            Ale na kapitana statku nikt nie weźmie ignoranta, który nie ma pojęcia o kierowania statkiem.
            A druga sprawa:
            Ja na tym forum nie zauważyłem żadnej merytorycznej krytyki Prezydenta. Tylko różnego rodzaju pomówienia. Kosiński już nie może ich oficjalnie używać, bo sąd mu zabronił, ale w internecie jak widać jeszcze można, ale ludzie już tego nie kupują.
            Ale przede wszystkim liczą się kompetencje, a tych Kosińskiemu brakuje. Na pierwszą turę wystarczyła kampania, ale na drugą to za mało.
            BO LUDZIE NIE CHCĄ IGNORANTA ANI FIGURANTA NA PREZYDENTA
    • Gość: majtek Re: Wybieramy kapitana statku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 13:56
      wywód jest całkowicie nie trafiony, a mało to razy kapitana z jego 'majdanem" pozostawiono na wyspie bezludnej? a statek wcale nie tonął a dobijał do portów do jakich chciał np. bosman i załoga. Kulą w płot kolego.
      przewietrzyć ratusz, zostawić małą sprawną załogę, "bosmanów" co najmniej dwóch już widać przy trapie.
      • janek902 Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 15:04
        Całkowicie nie trafiony???
        Faktycznie, gdyby kapitana mógł zastąpić bosman. Ma chłop doświadczenie. Może nie trafi na jakąś skałę, może trafi do celu. Jest szansa.
        Ale w sytuacji Ciechanowa to nie mamy bosmana, jest jedynie matek, który dopiero się chce zaciągnąć na statek, a w życiu jeszcze statkiem nie pływał. To nie ma żadnych szans.
        Ale na poważnie. Bo widzę tu argumenty, że co prawda Kosiński nie ma żadnych kalifikacji, nigdy nie zarządzał, nie ma doświadczenia, ale w jego ekipie na pewno się ktoś znajdzie, który ma trochę doświadczenia i będzie z tylnej kanapy zarządzał.
        Ale to jest niepoważne. PSL wystawia do wyborów figuranta, a faktycznie rządził będzie ktoś inny. To trzeba było wystawić do wyborów tego co się zna. Nie robić z Ciechanowian balonów, że głosują tylko na figuranta. A może nam Pan Kosiński zdradzi, kto miałby faktycznie rządzić w jego imieniu gdyby przypadkiem wygrał wybory. Niech ludzie wiedzą na kogo głosują.
        • stanislawa-61 Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 20:24
          Słuszna uwaga, niech nam zdradzi kto naprawdę będzie rządził bo wiadomo, że nie on. Chyba poważni ludzie nie dadzą się nabrać na populizm KK. Naprawdę nic mądrego nie powiedział. Czasami nawet się ośmieszył w tych debatach. Na jedną nie dotarł. Olał nas. Wydał tylko oświadczenie, oczywiście znane w kółko powtarzane teksty i nic od siebie. Nie dajmy się zwariować. KK nawet nie mieszkał ani nie pracował nigdy w Ciechanowie. Co on może tak naprawdę wiedzieć. Ma tylko puste informacje podane przez swoich pomagierów i nie do końca prawdziwe.
          • androj5 Re: Wybieramy kapitana statku 28.11.14, 21:48
            Pan Krzysztof Kosiński jest prawnikiem, człowiekiem młodym, obytym z dobrymi kontaktami tak przydatnymi w dniu dzisiejszym co może tylko pomóc miastu i mieszkańcom. Nie prowadzi spraw biznesowych co mogło by odrywać go od pracy na etacie ratusza(Znamy z autopsji prawda?). Nie jest zdany na wyłącznie własne siły, od początku ma doskonałe kontakty z radą miasta,lokalnymi politykami, olbrzymią wiekszością mieszkańców( co potwierdzimy w niedzielnych wyborach), oraz grupą doświadczonych doradców merytorycznych co stanowi gwarancję uczciwości i powodzenia w działaniach. Powodzenia więc panie Krzysztofie na nowym stanowisku dla dobra wspólnego. Pozdrawiam.
            • androj5 Re: Wybieramy kapitana statku 01.12.14, 09:51
              Moja prognoza wyborcza sprawdziła się co do joty. Jak się czujecie szczekacze pełni pychy z P-ło. Pycha kroczy przed upadkiem prawda panie i panowie z ratusza i okolic? Prawda. A teraz czas na wietrzenie ratusza, straszny tam zaduch........
              • 01-ciech Re: Wybieramy kapitana statku 01.12.14, 16:11
                Należy jeszcze potwierdzić rekordową liczbę (w wyludniającym się z roku na rok mieście) głosujących na nowego Prezydenta Ciechanowa Krzysztofa Kosińskiego. Nigdy do tej pory żaden z urzędujących Prezydentów Ciechanowa nie miał takiej liczby popierających.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka