Dodaj do ulubionych

religia w szkole

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.03.05, 18:37
dziś w gimnazjum nr 1 na ul. Orylskiej "dziewica" w sutannie nazwała
dziewczynkę z I klasy prostytutką dlatego ,że miała za krótką bluzkę.Po tym
wyrzuciła dziecko z klasy. Co Wy na taki system wychowawczy Naszych dzieci?
Obserwuj wątek
    • Gość: ojciec Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.03.05, 18:39
      to oburzające! A może stanowisko w tej sprawie zajmie dyrekcja albo ktoś z
      kleru? Słyszałam- chodzi o Klaudię z I "g".
    • Gość: ciekawy Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.03.05, 18:56
      a jak krótką miała tę bluzeczkę?:) od odpowiedzi na to pytanie wiele zależy...
      A juz na poważnie: pewnie, że określenie użyte przez księdza jest skandaliczne,
      ale z drugiej strony obnazanie się dziewcząt w szkole powinno mieć jakieś
      granice. Przede wszystkim chodzi tu o granice zdrowego rozsądku i smaku.
      • Gość: rodzic Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.03.05, 19:33
        dziewczynka przy schyleniu sie obnażyła pępek. Zgoda ubiór w szkole musi być
        odpowiedni ale czy o tym ma decydować zakonnica i to w taki sposób? A może
        nasze dzieci przebrać w sutanny?
        • Gość: ha ha Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:11
          Dobre, przy schyleniu się, obnażyła pępek. Pomyśl, zanim coś napiszesz :)
          • Gość: rodzic Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.03.05, 08:56
            gościu ha,ha ja myślę i piszę jak było .Nie trzeba naukowej wyobraźni aby
            stwierdzić,że przy schyleniu bluzka może się opuścić.Czy akurat o to chodzi?
            Zgadzam się,że ubiór do szkoły musi być odpowiedni, lecz chyba nie jest to
            powód do takich reakcji i uwag w takiej formie.Nie wiem w jakim wieku jesteś i
            czy masz dzieci. ciekawa jestem Twojej reakcji gdyby Twoje dziecko obmierzłe
            babsko nazwało w takiej sytuacji dziwką.
            • Gość: Też rodzic Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 14:44
              A ja myślę, że z tą sprawą trzeba iść po prostu do szkoły i ją wyjaśnić.
              Rozpisywanie się na forum nic nie da. Trzeba wysłuchać zarówno jednej jak i
              drugiej strony, bo prawda jak zwykle leży pośrodku.
            • Gość: ha ha Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:08
              Posłuchaj "rodzicu", chodziło mi tylko o to, że przy schylaniu to raczej
              odsłaniają się plecy a nie pępek- zupełnie nie zrozumiałaś. Nie bardzo wiem
              kogo zaś nazywasz "obmierzłym babskiem". Nie znam ani ciebie ani innej
              obmierzłej baby ale twoje posty świadczą raczej o zaślepieniu i zacietrzewieniu
              a nie o rzeczowej dyskusji.
        • Gość: uczeń Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 14:57
          Ludzie ja chodze do 3 klasy gim i mam religie z tą kobietą.Ona jest naprawde
          nie normalna i nie poczytalna wpaja nam takie głupoty ze szok!A co do
          bierzmowania które mam w tym roku to śmiech na sali każa nam zdawać jakieś
          egzaminy z rodzicami!To jest nienormalne mam nadzieje że ktoś sie tym
          zainteresuje.........
    • Gość: grazia Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.03.05, 22:20
      dyrekcja gimnazjum nr.1 nie zajmie w tej sprawie stanowiska tak jak w wielu
      bardziej kontrowersyjnych sprawach nei zajeła. Pan dyr.K nie chce narażac się
      księdzu K. Ot i cała prawda!
      A poza tym to gimnazjum strasznie schodzi na psy, nie tylko w dziedzinie
      katechezy!
      • Gość: systematix Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.03.05, 23:26
        podobno woda podeszła już na boisko gimnazjum nr.1. Może przez weekend ich
        zaleje i będzie po kłopocie!
    • anyone_x Re: religia w szkole 19.03.05, 07:51
      a jakby ta dziewczynka w rozpaczy wyszła ze szkoły i przypadkowo porwałaby ją
      fala powodziowa z Łydyni, to kto by odpowiadał?
    • blondi33 Re: religia w szkole 19.03.05, 08:45
      Prawda jak zwykle leży gdzieś pośrodku. Nie ulega watpliwości, że siostra (w
      ogóle nauczyciel) nie powinni w ten sposób odnosic się do ucznia, ale z drugiej
      strony taki strój (jaki miała na sobie dziewczyna) nie powinien być w szkole
      tolerowany. Ale to już zupełnie inna kwestia!
      • Gość: expert Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.03.05, 16:06
        Strój dziewcząt w ciechanowskich gimnazjach pozostawia wiele do życzenia. Moje
        sąsiadki są uczennicami gimnazjum nr 3. Na porządku dziennym jest tam makijaż,
        manicure i farbowanie włosów. Kiedyś zdziwiony zapytałem je czy mogą tak
        chodzić do szkoły. Opdowiedziały śmiechem... Jesli się mylę wyprowadźcie mnie z
        błędu. Powiedzcie czy to jest juz standardem w gimnazjach? Takie wyzywające
        bluzeczki i wystające spod spodni stringi?
        • osa89 Re: religia w szkole 19.03.05, 21:40
          w mojej szkole (gimnazjum STO - to juz wszyscy wiedza...:)) taki strój byłby
          niedopuszczalny, nie mówiąc już o paznokciach, bo pan Adam (znany już z tego
          forum) absolutnie nie pozwala na WFie mieć długich paznokci. Makijaż w ogóle
          nie wchodzi w grę. A jak koleżanka z II klasy (w zeszłym roku)miała taka
          seksowną bluzeczkę z pomidorami na przodzie, to jej pani dyrektor nie pozwoliła
          do szkoły zakładac...
          Od tej pory nikt nie smie ubierać się inaczej jak w skromny t-shirt czy bluze...
          Ale nie narzekamy. Mamy inne atrakcje niż seksowne pępki naszych koleżanek :]
          • Gość: Tadzik Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 19.03.05, 21:52
            a ja słyszałem że dyra chce wprowadzić mundurki. co wy na to?
            • matis78 Re: religia w szkole 23.03.05, 08:38
              Mundurki w szkole to niegłupi pomysł. Panienki w gimnazjum nr.1 zamiast się
              stroić w przykrótkie bluzeczki mogłyby kupiś sobie fartuszek jak za starych
              dobrych czasów i nie było by problemu!
              Sprawa dotyczy nie tylko tego gimnazjum, ale jak ktos tu już wcześniej pisał
              także gimnazjum nr 3.
              Brawo dla dyrktorki z gimnazjum społecznego że nie pozwala swoim panienkom się
              stroić w nieprzyzwoite bluzeczki!!!
              TAK TRZYMAĆ!!! JESTEM ABSOLUTNIE ZA!!!
    • Gość: Yano religia powinna zniknąć ze szkół, ale nie zniknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:56
      Religia powinna zniknąć ze szkół ponieważ łamie to świętą zasadę rozdziału
      Kościoła i Państwa. Ale w Polsce łamanie tej zasady to akurat norma.
      Jeśli socjaldemokraci (SLD) do tej pory nie wywalili religijnego prania mózgu ze
      szkół to tym bardziej nie zrobią tego konserwatywni liberałowie (PO) w koalicji
      z konserwatywnymi socjalistami (PiS, LPR, Samoobrona), ani nawet w koalicji z
      liberałami (PD).
      Krótko mówiąc nie zapowiada się by czarna mafia zniknęła ze szkolnych korytarzy.
      • Gość: bos Re: religia powinna zniknąć ze szkół, ale nie zni IP: *.crowley.pl 23.03.05, 08:48
        A ty to Jehowy czy satanista?
      • Gość: Caro Re: religia powinna zniknąć ze szkół, ale nie zni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 01:29
        No nie chcę cię obrażać, ale trzeba było chodzić do szkoły.No ale trzepanie
        worków po cemencie też jest dobrą pracą.
    • ahorn Re: religia w szkole 19.03.05, 23:03
      Kwestia ubioru to zupełnie inna bajka. W tym konkretnym przypadku istotne jak
      sądzę jest jednak to, jak zachowała się SIOSTRA ZAKONNA. Ktoś, kto winien
      głosić miłość, zrozumienie, szacunek i jeszcze wiele innych rzeczy. Winna je
      głosić i być cnót tych wzorem. W końcu nie jest ważne, co ma uczeń NA sobie,
      lecz co umie, co sobą reprezentuje. Jak widać w tym konkretnym przypadku długi
      czarny habit nie przesądza chrześcijańskiej miłości, tolerancji i
      wyrozumiałości.
    • Gość: MADZIA Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.03.05, 09:38
      z tego co wiem to siosra zakonna w szkole numer 1 w ciechanowie niejest na tyle
      inteligentna osoba a by wiedziec co znaczy slowo <prostytutka>
      moim zdaniem vto lekka przesada aby takie zeczy mowic o dziecku z pierwszej
      gimnAZJUM SKANDAL !!
      • Gość: gucio Re: religia w szkole IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 23.03.05, 10:46
        O nasza słodka młodzież. Niedługo od tych niewinnych dzieci będziemy dostawać
        kijami bejsbolowymi na ulicy bo i tak robią co chcą. A szkoły będą za kratami,
        ze względu na bezpieczeństwo przechodniów. Ale wszystkie dzieci są nasze :)A
        skandalem wg mnie jest to, że rodzice pozwalają uczniom na taki strój. Miłych
        spotkań z 13- latkami w ciemnych zaułkach!!! Na pewno pomogą Wam przejść przez
        ulicę.
        Oczywiście są wyjątki, ale tylko i wyłącznie dzięki rodzicom i dla tych wyrazy
        szacunku za wpajane zasady. Pozdrawiam.
        • Gość: dyzio Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.03.05, 12:11
          jakbyś znał tą młodzież z gimnazjum nr.1! (BEZ UOGÓLNIEŃ)
    • Gość: uczen Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.03.05, 17:25
      ilosc lekcji religi nie przekłada sie na sposób zachowania w szkole.To samo
      dotyczy obecności w szkole i reakcji na zachowanie się uczniów
      KSIĘŻY ,ZAKONNIC,katechetów.Matury z religi nie zdajemy i mamy tyle samo godzin
      co np. historii czy to jest w porządku.?
      • Gość: ktos Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:27
        pingwiny albo katechetki są very wkurzające... dobrze ze nie uczą innych
        przedmiotow, bo w przypadku WOSu wystarczy powiedziec złe zdanie o LPR i mozna
        sie bujac nastepny rok w tej samej klasie ;d
      • Gość: Jano Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:17
        Historii jest tyle samo godzin co religii, ale innych przedmiotów jest jeszcze
        mniej, też z nich piszemy egzamin, np. geografii, biologii, fizyki.
      • Gość: Caro Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 01:09
        Zobacz o czym i na jakie tematy rozmawia się w twoim domu. To ty powinieneś
        jeszcze rodziców zaciągnąć do Kościoła. Żeby przejrzeli.Bo Ty jak piszesz to
        masz jeszcze działające sumienie.Pozdrawiam.
    • Gość: uczen Re: religia w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 23.03.05, 18:32
      RELIGIA od zerówki do MATURY, HISTORIA nie 111111
      Gdzie to przestrzeganie DEKALOU na lekcjach religii i w SZkole z duchownym
      GRONEM PEDAGOGICZNYM.
    • Gość: Caro Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 01:19
      Już twoja wypowieź jest w rodzaju p. Jarugi-Nowackiej.Nic nie rozumiejącej i
      zajadliwej do Kościoła. Coś chyba we własnym domu nie jest -TAK. Za debilami
      nie zmiarzaj. Jestem z Tobą.
      • Gość: Caro Re: religia w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 01:25
        Paranoja jeszcze polega na tym że podatki- nie wiem czy twoich rodziców czy
        twoje-społeczeństwo płaci na jej biuro. A ona dobrze żyje i się z Ciebie
        śmieje , między innymi.
        • paprik221 Re: religia w szkole 27.03.05, 22:12
          Nie będę zajmował stanowiska zakonnicy ani uczennicy, lecz jedno trzeba jasno
          stwierdzić, popsuło się w „dupach” i gimnazjalistom i ich rodzicom, to jaki
          poziom reprezentują obecnie dzieci z gimnazjów i innych tego typu placówkach
          świadczy chociażby to co się widzi na ulicach co dzień. Wystarczy tu wspomnieć o
          sposobie ubierania się „małolat” ,malowania i innych „babskich” zabiegów na
          które na pewno jeszcze za wcześnie. Trzeba nakreślić granicę zdrowego rozsądku
          ,a tego z pewnością powinni się podjąć rodzice uczniów (lecz nie- z tego co
          widzę piszą na forum prowokując swoim tanim chłostem innych) weź człowieku
          zajmij się dzieckiem bo medal ma zawsze dwie strony......Wszystko to- jest
          efektem coraz rzadszego podejmowania tematu pociech ,przez rodziców. Co do
          ubioru , nie mówię tu o wkładaniu fartuchów (uprawiania ascezy, czasy się
          zmieniły....) jak to było w moim przypadku, ale w dzisiejszych czasach
          dyscypliny i szacunku do nauczycieli brak (wystarczy prześledzić kontrowersyjne
          wydarzenia ostatnich czasów w polskich szkołach i wtedy staje się jasne to, że
          obecni uczniowie święci nie są. Trzeba wspomnieć, że zależy to również od
          poziomu szkoły, jeśli się na to przyzwala chałtura trwać będzie
          dalej.....Pozdrawiam rodziców Michał

--
          Nie wszyscy dorośli to tego aby stać się rodzicami.....
    • Gość: wiedzaca Re: religia w szkole IP: 213.199.253.* 05.04.05, 20:38
      Rodzicu zastanow sie co piszesz i czy Klaudia nie klamie (przynajmniej co nie
      co). Wiem ze siostra nie nazwala jej prostytutka, tylko powiedziala ze tak
      ubieraja sie prostytutki. Z cala pewnoscia tez nie wyrzucila jej z lekcji,tylko
      ona samowolnie opuscila klase pomimo ze siostra poprosila ja zeby zostala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka