Dodaj do ulubionych

magisterka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:25
mam pytanie... bronię w tym roku licencjata i mam problem z wyborem kierunku
magistra. kończę obecnie współczesne stosunki międzynarodowe, ale w naszym
mieście po tym kierunku pracy raczej nie znajdę, dlatego zastanawiam się nad
administracją lub jakimś zbliżonym kierunku. Czy może mi ktoś z was doradzić
jaki kierunek mgr warto skończyć i dlaczeg? Dziękuję za odpowiedzi. Buziak!

ps. przepraszam za błędy.......
Obserwuj wątek
    • Gość: Magister Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:21
      W naszym mieście jak nie masz znajomości to obojetnie co byś skończyła to i tak
      bedzie trudno prace znaleźć. Znam to z własnego doświadczenia, ale może myle
      się.
    • Gość: pops Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:33
      Przepraszasz za błędy, za późno. I ty chcesz zdobyć tytuł maukowy - wstyd, to
      się miernota trafiła.
      • Gość: victoria Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:38
        błędy ortograficzne nie mają nic do tytułu naukowego. Jestem dyslektyczką, nie
        wiem czy Ci coś to mówi. Choroba ta nie ma nic wspólnego z wiedzą, ale człowiek
        twojego pokroju nawet nie ma o tym zielonego pojęcia. Dziwny jesteś, że tak od
        razu oceniasz człowieka po jego błędach ortograficznych. Nie uważam się za
        miernotę. Na razie pracę mam, jak na warunki ciechanowskie bardzo dobrze
        płatną, lecz interesuje mnie praca związana z kierunkiem moich studii. Czy to
        jest coś dziwnego????!!!!!
        • lizavieta1 Re: magisterka 09.06.05, 17:25
          moich studii????????

Także błędy gramatyczne i to dość żenujące , trzeba przyznać. Mam nadzieję, że
          nie uczysz w szkole!
          • Gość: w.b. Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 17:59
            a ja bym sie spryskal na jakas fajna twarz albo pupe ;]
        • Gość: yoo Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:57
          Jak tylko przeczytałem twój post to troche mi się przykro zrobiło bo
          wiedziałem, że te słowo "studii" będzie karmą dla forumowych żmij które tylko
          czekają na czyjeś potknięcie...
          Nie zważaj na takich nic nie wnoszących tłoków jak pops czy lizavieta1... to
          zakompleksione ludki które chociaż tutaj chca jakoś podskoczyć i komuś
          dowalić...
          Olewka na nich :-)))))
          • Gość: victoria Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:28
            Widzisz..... zawsze miałam i mam problem z błędami. Jest to dla mnie okropne,
            co kolwiek chcę napisać myślę tylko o tym czy popełniłam jakiś błąd. cieszę się
            z programu word, gdyż on automatycznie poprawia moje potknięcia. Myślałam, że
            mój zapał do czytania książek co kolwiek zmieni, ale nic z tego. dzięki za
            słowa pocieszenia. buziak
    • lizavieta1 Re: magisterka 09.06.05, 00:30
      Administracja to nie jest rewelacyjny kierunek, nawet w W-wie gdzie od lat
      meiszkam, absolwenci mają problemy.
      Kierunek studiów jest dziś mało istotny. jakie języki znasz, w jakim stopniu,
      zrób certyfikaty językowe. Naucz się na kursie księgowości albo zrób kurs
      sekretarski. Liczą się praktyczne umiejętności i doświadczenie.
      • Gość: victoria Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:31
        znam angielski biegle, rosyjski biegle, niemiecki dobrze..., a to, że mam
        zrobić jakieś kursy to doskonale wiem... tu nic nowego nie napisałaś
        • Gość: peggie Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:12
          MOICH STUDII - ale sie usmialam hahahaha hahhahaha

I skoro tak napisalas to znaczy, ze tak po prostu mowisz, nie tlumacz sie tu
          dysleksja!

Po 2: Ktos dal Ci dobre rady, a ty komentujesz w tak ironiczny sposob.. Wcale
          nie zachecasz do kontynuacji tego watku!
          • Gość: anka Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:40
            głupia jesteś jak but.... nie wiesz co to jest dysleksja to nie mów. dyslektyk
            robi błędy pod każdym względem. poczytaj sobie na ten temat to się możesz
            czegoś więcej dowiedzieć...
            peggie twoja opinia jest prostacka!

- tak jak twoje pseudo
            • Gość: peggie Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 07:45
              Wyobraz sobie, ze wiem co to jest dysleksja, mam z tym duzo wspolnego!
              I z tego co wiem, co sa proplemy w CZYTANIU i PISANIU! NIE W WYPOWIADANIU SIE!
              Nawet sama nazwa, pochodzaca z laciny, na to wskazuje. No ale skoro ktos sie
              nie zna i sie madrzy ...... >> NO COMMENT
              • Gość: anka Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:40
                widzisz peggie sama sobie przeczysz; w czytaniu i w pisaniu! wypowiadasz się
                ustnie..... a teraz co robię to właśnie piszę.....
                hihihihihihihi
                peggie - jak świnka
                • Gość: deepthroat Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:12
                  widzisz wiktorio! po ludzku i kulturalnie zapytałaś a tu co sie posypało? same
                  ciemnogrodzkie opinie wytykające ci błędy! kretynów nie słuchaj niech sie
                  zamkną w swych lichych chatkach..." I co...nic! Ciemnogród mamy..."
                  • Gość: victoria Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 19:53
                    nie wiedziałam, że narobię tyle zamieszania...
                    to fakt robię błędy od zawsze, zdarzyło się, że nie raz drwiono z moich
                    błędów... to jest przykre. właśnie tu widać jak niektórzy oceniają ludzi bardzo
                    powierzchownie
    • Gość: oświecona Re: magisterka IP: *.jmdi.pl 10.06.05, 21:58
      Jak możesz znać biegle język, skoro nie umiesz w nim nic napisać poprawnie?
      Jedną literkę w angielskim przestawisz i co??? A skoro wiesz, ze masz skonczyć
      kursy, to czemu jeszcze tego nie zrobiłaś?
      A co do takich jak Ty co machają papierami,że mają dysleksję, dysgrafię lub inne
      DYSMÓZGOWIE - uważam, że jesteście zwykłymi leniami, którym w poradniach dla
      trudnej lub niedorozwiniętej młodzieży mamusia kupiła papierek, bo inaczej
      byście w życiu matury nie zdali. Dysleksja to problem, który przy odpowiednim
      wkładzie pracy da się rozwiązać. Ale po co to robić jak są papierki. Dla mnie
      osoba, która wali ortami jak gnojem po polu to zwykły leń i niechluj.
      • Gość: krzysiek Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:16
        a dla mnie osoba która wypowiada się tak jak ty to zwykły prostak - nie o
        ortografii miał być to wątek a nie pole do pole do popisu takich
        zakompleksionych prostaczków jak ty....

p.s. przepraszam innych czytających ale jak widze takie zachowanie to krew mnie
        zalewa!!! Ta dziewczyna poprosiła o rade w wyborze kierunku swojej dalszej
        edukacji a tu prosze... oświecona prezentuje swój debilizm....
      • Gość: victoria Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:54
        w nauce języków obcych nie mam problemów.
        kursy.... w obecnej chwili sama utrzymuję się i finansuję sobie szkołę, lecz
        gdy ją ukończę bądź wpadnie mi w obecnym czasie extra kasa zabieram się za
        dodatkowe zajęcia...
        nazywasz mnie dysmózgiem... , a ciekawa jestem czy znasz choć jeden język na
        takim poziomie jak ja. Powierzchowność Twoich wypowiedzi jest zaskakująca -
        Oświecona.

co do mojej matury... była, minęła jak każdy egzamin - bez problemowo
        powiadasz, że jestem leniem i niechlujem... na jakiej podstawie wysuwasz takie
        wnioski? nie znasz mnie... nie wiesz czym się pasjonuję... nie masz pojęcia jak
        i co robię a wysuwasz takie wnioski: leń i niechluj.

tak wogóle nie prosiłam Cię o ocenę mojej osoby i ortografii, lecz o pomoc w
        dalszej nauce - mgr, szkoda, że tego się nie doczytałaś - widocznie jesteś
        mało spostrzegawcza.
        Sądźąc po Twoich wypowiedziach można wywnioskować, że bardzo''ktoś''Cię
        skrzywdził w życiu. odpowiedz mi na jedno pytanie: co chcesz odnieść poprzez
        takie wypowiedzi? Chcesz mi dopiec...? Ja nigdy nie mówię i nie mówiłam o kimś
        kogo nie znam słów typu: leń, niechluj, dysmózgowie.....

To co robisz świadczy o Tobie, nie chciała bym aby osoba o twoim nastawieniu
        była moją znajomą...
        Jesteś słaba.............
      • Gość: oswiecona Re: magisterka IP: *.jmdi.pl 11.06.05, 12:16
        nikt mnie nie skrzywdził. Znam jak chcesz to zaraz ci napisze np po angielsku.
        Jak nie znasz takich słow jak leń po polsku, to wąski masz zasób słownictwa.
        A wiesz dlaczego tak mówię, bo widziałam już takich jak Ty i powiem Ci, że nawet
        nauczyciele po cichu w pokoju nauczycielskim tak mówili. Po prostu Polska jest
        rajem takich jak Ty, co dostają papierki typu zaswiadczenie od psychiatry jak
        kogoś zaciukają i wtedy nie idą tam gdzie ich miejsce. Komisje lekarskie dają
        renty obibokom, jest plaga lewych zwolnień lekarskich, albo te kategorie D jak
        ktoś idzie na komisję poborową. W żadnym innym państwie tak nie ma.
        Miałam w klasie dziewczynę z dysleksją. Cwiczyła dzień w dzień latami, ciężka
        harówa. dziś może stawać do konkursów ortograficznych. Bardzo wielu ludzi tak
        sądzi, nawet np na uczelniach wyższych, po prostu lenistwo. Studiował ze mną
        taki gość, po prostu oblali go i tyle. I usłyszał od samego rektora państwowej
        uzcelni, że jak chce legitymować się dyplomem, to najpierw niech się nauczy pisać.
        W USA(gdzie zresztą chodziłam do szkoły przez rok) jak nie znasz angielskiego,
        to nie dostaniesz się do szkoły i tyle.
        • Gość: damian Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 14:12
          Oświecona a co ty rok studiowałaś w USA i siedzisz w Ciechanowie? znasz
          angielski no to pochwal się nim, napisz coś sensownego. Wydaje mi się, że
          walisz lipe. To, że Victoria robi błędy wcale nie oznacza, że jest
          dysmózgowiem. Dla mnie to Ty jesteś cinkim flakiem. Po ty co wnosiz do tego
          postu widać, że słabo pojmujesz nasz mały światek. Voctoria dobrze Cię nazwała,
          bardzo krótko zwięźle i na temat: jesteś słaba.
          Masz bardzo małe horyzonty.
          Dla mnie to ty jesteś zwykło GILOTYNO!!!!!!!!!
          • Gość: osiwecona Re: magisterka IP: *.jmdi.pl 11.06.05, 16:13
            Nie, nei siedze w Ciechanowie. Nie potrafisz nawet IP sprawdzić??????
            Zaglądam tu i smieję się z takich zakompleksiaków jak Wy, co to konczą szkoły w
            Pułdupsku i mają się za intelektualistów.
          • Gość: oswiecona Re: magisterka IP: *.jmdi.pl 11.06.05, 16:18
            Pojmuję dość dobrze, zajmowałam się kiedyś dziećmi z rodzin patologicznych jako
            wolontariusz. W koncu skoro mi się w życiu powiodło, to powinnam dać coś z
            siebie. Mniej więcej podobnie się z nimi gadało jak z wami. Agresja, arogancja,
            ograniczenie umysłowe.
            Widzisz,to jest pewien rodzja mentalności i olbrzymie poczucie niższości jakie
            tkwi w ludziach i nawet jakbyście dotarli najdalej pod Warszawę, to nadal
            funkcjonowałoby w Was.
            • Gość: gosc Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:52
              Oświecona to ty jesteś pewnie Prezydentem. Jejku ale ty to się w życiu
              ustawiłaś. Kurcze ale gość z ciebie. W koncu ci się w życiu powiodło!!!!! A my
              to takie biedne życzki jesteśmy. daj do siebie numer telefonu może jakiś wyjazd
              do USA mi załatwisz. Taki człowiek jak ty to napewno pracę załatwi. Ale jestem
              szczęśliwy, że mogę rozmawiać na forum z tak inteligentną osobą.
              • Gość: gosc Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:55
                A za to, że nie robisz błędów ortograficznych to normalnie Cię kocham.
                Teraz wiem, że jeżeli ktoś jest dyslektykiem to nie może zostać moim znajomym,
                ponieważ jest dysmózgowiem, leniem i niechlujem.
                W głowie to ty masz.
    • Gość: michela Re: magisterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:24
      Oswiecona, popieram Cie w pelni!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka