jajco13 22.03.06, 00:32 czy w naszym miescie zyja jacys obcokrajowcy?????wiecie cos na ten temat???a czy kiedys bylo w ciechanowie duzo obcokrajowcow???a moze jacys eskimosi albo turcy??? :) p.s.pozdrawiam jezeli tacy tu zyja :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jajco13 Re: obcokrajowcy 24.03.06, 01:22 a wiec pozdrawiam armenczykow :) malo cos egzotyki u nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl_dundee Re: obcokrajowcy 24.03.06, 21:14 I bardzo dobrze. Niewiem jak wy ale ja nieche nawet słyszeć o jakiś imigrantach cholernych. Francuzi byli bardzo otwarci na nich i jak sie puźniej okazało nie za dobrze im to wyszło. Tak więc mały apel do jakiegoś niggasa który ma zamiar u nas zamieszkać -> GETthe FU*K OUT OF HERE!!! ( byłbyś tak miły i tu nie przyjeżdżał :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawloskarawlos1 Re: obcokrajowcy 26.03.06, 00:57 ...jak sardynka w oleju, ojej, no chłopak ma racje, na co nam obcokrajowcy zabierający pranę "swoim"!!??!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawloskarawlos1 Re: obcokrajowcy 26.03.06, 00:58 ...pracę..., miałem na myśli pracę!! Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: obcokrajowcy 26.03.06, 22:50 A czy w Waszym kręgu znajomych są ludzie którzy zabierają pracę np. Niemcom, Anglikom itp.? Napewno są. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl_dundee Re: obcokrajowcy 27.03.06, 16:15 Za to twoja (addhoc) jakże błyskotliwa riposta niemalże mnie zwaliła na kolana. Brawo za jakże konstruktywną niepozbawioną sensu wypowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
addhoc Re: obcokrajowcy 28.03.06, 18:22 Hmmm...moja riposta nie miała na celu zwalić cię z nóg! Proponuję udac się do lekarza być może było to przyczyną zwiotczenia mięśni! Odpowiedz Link Zgłoś
jajco13 Re: obcokrajowcy 28.03.06, 23:30 ja to uwielbiam to forum :) kazdy pisze o swoim :) ale ja mam znajomych co "kradna"robote innym :) Odpowiedz Link Zgłoś
addhoc Re: obcokrajowcy 29.03.06, 14:41 Jestem ciekaw co by krokodyl powiedział na to jakby anglicy, irlandczycy i inni u których masa polaków pracuje powiedzieli do naszych rodaków: SPIEPRZAJCIE STĄD NIE CHCEMY WAS POLACZKI???Powielanie ciemnoty i uprzedzen rasistowskich jest deko nie na miejscu! Tyle ode mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl_dundee Re: obcokrajowcy 29.03.06, 20:13 Ja widze po prostu że ty niewisz o czym mówisz. Fajnie że czytasz jakieś piepszone hipisowskie czasopisma w których uczą cie tolerancji i szacunku do innych kultur ale gdyby przyszło by ci stanąć w ogniu zamieszek wywołanych przez czarnych imigrantów ( tamtejszej patoli ) to jestem ciekaw czy też byś dalej nawoływał do wzajemnego "miłowania sie" i zapraszania kolejnych imigrantów? Ja po prostu nie chce wariantu Francuskiego i Niemieckiego. Ci emigranci tworzą swoje "getta" sami izolują się od społeczeństwa a potem narzekają że rząd im nie pomaga,społeczeństwo sięod nich izoluje, nic dla nich nie robi, ale zapominają o tym że mają otwartą drogę z powrotem do Afryki i jakoś pomimo że im jest tam tak bardzo źle nie wracają z powrotem na "czarny ląd". Ty i wszyscy inni uważajcie z tą swoją tolerancją bo to nie zasze najlepsze rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
flyguy71 Re: obcokrajowcy 29.03.06, 20:33 Krok zatrzymałeś się z myśleniem właśnie gdzieś przed kambrem. A skąd ci " patole" tam sie wzieli? Czyżby swojego czasu kraje UE nie ściągły do siebie ludzi ze swoich dawnych koloni dla niskopłatnej pracy? Oni przyjechali bo coś im rządy tych krajów obiecały, ale sie skończyło. Teraz UE myśli że weżmie polaczków, estończykó, słowaków, czechów.... po zawodówie - to lepsze niż "tamci" bo "na razie nie osiedlają się u nas". Piszę tu o robotnikach niewykwalifikowanych bo o to chodzi. Możesz być z X zawodem i jest ok dla nich. ale robole na stałe? Stałych osiedlńców się boją bo po pewnym czasie nabierają praw. To taka współczesna forma niewolnictwa. Trzeba nowych bez praw , bez znajomości języka. A że oni tworza enklawy? spójrz na nowych w obcym kraju: jasne że się człek garnie do swego. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: obcokrajowcy 29.03.06, 21:15 Kto wie, może krokodyl lub ktoś z jego bliskich będzie zmuszony gdzieś wyjechać ,, za chlebem ". Myślę że wtedy zmieni zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
flyguy71 Re: obcokrajowcy 29.03.06, 21:25 dokładnie: niech zmieni "wioskę" w której mieszka - zabieże swoje "poglądy" i pójdzie do innej "wioski" - zobaczy co to alienacja...co ja pindole... niech cokolwiek zobaczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
06-400c Re: obcokrajowcy 29.03.06, 23:20 Czasami jednak masz coś mądrego do powiedzenia - merytorycznie. Szkoda, że tak żadko :(. W tej kwestii popieram stanowisko flaja gaja... Ma rację. Krokodyl - to ty nie wiesz o czym piszesz bo tolerancjie traktujesz chyba w sposób zbyt okrojony i wymodelowany pod własne potrzeby. Niesty jako polacy nie powinniśmy krzyczeć negatywnie w tej kwestii. O wiele, wiele więcej osób z Polski zajmuje stanowiska pracy poza naszymi granicami niż pojawia się u nas "imigrantów". Odpowiedz Link Zgłoś
jajco13 Re: obcokrajowcy 01.04.06, 20:08 widzicie tak sie was przestraszyli,ze wola sie nieujawniac... ale ja nadal goraca pozdrawiam, a co? :) Odpowiedz Link Zgłoś