Dodaj do ulubionych

obcokrajowcy

22.03.06, 00:32
czy w naszym miescie zyja jacys obcokrajowcy?????wiecie cos na ten temat???a
czy kiedys bylo w ciechanowie duzo obcokrajowcow???a moze jacys eskimosi albo
turcy??? :)

p.s.pozdrawiam jezeli tacy tu zyja :)
Obserwuj wątek
    • batu2 Re: obcokrajowcy 22.03.06, 07:16
      Armeńczycy to sa:):)
      • jajco13 Re: obcokrajowcy 24.03.06, 01:22
        a wiec pozdrawiam armenczykow :)

malo cos egzotyki u nas :)
        • krokodyl_dundee Re: obcokrajowcy 24.03.06, 21:14
          I bardzo dobrze. Niewiem jak wy ale ja nieche nawet słyszeć o jakiś imigrantach
          cholernych. Francuzi byli bardzo otwarci na nich i jak sie puźniej okazało nie
          za dobrze im to wyszło. Tak więc mały apel do jakiegoś niggasa który ma zamiar u
          nas zamieszkać -> GETthe FU*K OUT OF HERE!!! ( byłbyś tak miły i tu nie
          przyjeżdżał :)
          • addhoc Re: obcokrajowcy 26.03.06, 00:53
            no to zabłysnąłeś tym textem...
            • pawloskarawlos1 Re: obcokrajowcy 26.03.06, 00:57
              ...jak sardynka w oleju, ojej, no chłopak ma racje, na co nam obcokrajowcy
              zabierający pranę "swoim"!!??!!
              • pawloskarawlos1 Re: obcokrajowcy 26.03.06, 00:58
                ...pracę..., miałem na myśli pracę!!
                • 5aga5 Re: obcokrajowcy 26.03.06, 22:50
                  A czy w Waszym kręgu znajomych są ludzie którzy zabierają pracę np. Niemcom,
                  Anglikom itp.?
                  Napewno są.
                  • pawloskarawlos1 Re: obcokrajowcy 27.03.06, 00:06
                    U mnie nie ma.
                    • krokodyl_dundee Re: obcokrajowcy 27.03.06, 16:15
                      Za to twoja (addhoc) jakże błyskotliwa riposta niemalże mnie zwaliła na kolana.
                      Brawo za jakże konstruktywną niepozbawioną sensu wypowiedź...
                      • addhoc Re: obcokrajowcy 28.03.06, 18:22
                        Hmmm...moja riposta nie miała na celu zwalić cię z nóg! Proponuję udac się do
                        lekarza być może było to przyczyną zwiotczenia mięśni!
                        • jajco13 Re: obcokrajowcy 28.03.06, 23:30
                          ja to uwielbiam to forum :)
                          kazdy pisze o swoim :)
                          ale ja mam znajomych co "kradna"robote innym :)
    • addhoc Re: obcokrajowcy 29.03.06, 14:41
      Jestem ciekaw co by krokodyl powiedział na to jakby anglicy, irlandczycy i inni
      u których masa polaków pracuje powiedzieli do naszych rodaków: SPIEPRZAJCIE
      STĄD NIE CHCEMY WAS POLACZKI???Powielanie ciemnoty i uprzedzen rasistowskich
      jest deko nie na miejscu! Tyle ode mnie!
      • krokodyl_dundee Re: obcokrajowcy 29.03.06, 20:13
        Ja widze po prostu że ty niewisz o czym mówisz. Fajnie że czytasz jakieś
        piepszone hipisowskie czasopisma w których uczą cie tolerancji i szacunku do
        innych kultur ale gdyby przyszło by ci stanąć w ogniu zamieszek wywołanych przez
        czarnych imigrantów ( tamtejszej patoli ) to jestem ciekaw czy też byś dalej
        nawoływał do wzajemnego "miłowania sie" i zapraszania kolejnych imigrantów? Ja
        po prostu nie chce wariantu Francuskiego i Niemieckiego. Ci emigranci tworzą
        swoje "getta" sami izolują się od społeczeństwa a potem narzekają że rząd im nie
        pomaga,społeczeństwo sięod nich izoluje, nic dla nich nie robi, ale zapominają o
        tym że mają otwartą drogę z powrotem do Afryki i jakoś pomimo że im jest tam tak
        bardzo źle nie wracają z powrotem na "czarny ląd". Ty i wszyscy inni uważajcie z
        tą swoją tolerancją bo to nie zasze najlepsze rozwiązanie.
        • flyguy71 Re: obcokrajowcy 29.03.06, 20:33
          Krok zatrzymałeś się z myśleniem właśnie gdzieś przed kambrem. A skąd ci "
          patole" tam sie wzieli? Czyżby swojego czasu kraje UE nie ściągły do siebie
          ludzi ze swoich dawnych koloni dla niskopłatnej pracy? Oni przyjechali bo coś
          im rządy tych krajów obiecały, ale sie skończyło. Teraz UE myśli że weżmie
          polaczków, estończykó, słowaków, czechów.... po zawodówie - to lepsze
          niż "tamci" bo "na razie nie osiedlają się u nas". Piszę tu o robotnikach
          niewykwalifikowanych bo o to chodzi. Możesz być z X zawodem i jest ok dla nich.
          ale robole na stałe? Stałych osiedlńców się boją bo po pewnym czasie nabierają
          praw. To taka współczesna forma niewolnictwa. Trzeba nowych bez praw , bez
          znajomości języka. A że oni tworza enklawy? spójrz na nowych w obcym kraju:
          jasne że się człek garnie do swego.
      • 5aga5 Re: obcokrajowcy 29.03.06, 21:15
        Kto wie, może krokodyl lub ktoś z jego bliskich będzie zmuszony gdzieś
        wyjechać ,, za chlebem ".
        Myślę że wtedy zmieni zdanie.
        • flyguy71 Re: obcokrajowcy 29.03.06, 21:25
          dokładnie: niech zmieni "wioskę" w której mieszka - zabieże swoje "poglądy" i
          pójdzie do innej "wioski" - zobaczy co to alienacja...co ja pindole... niech
          cokolwiek zobaczy :-)
          • 06-400c Re: obcokrajowcy 29.03.06, 23:20
            Czasami jednak masz coś mądrego do powiedzenia - merytorycznie.
            Szkoda, że tak żadko :(.
            W tej kwestii popieram stanowisko flaja gaja...
            Ma rację. Krokodyl - to ty nie wiesz o czym piszesz bo tolerancjie traktujesz
            chyba w sposób zbyt okrojony i wymodelowany pod własne potrzeby.
            Niesty jako polacy nie powinniśmy krzyczeć negatywnie w tej kwestii.
            O wiele, wiele więcej osób z Polski zajmuje stanowiska pracy poza naszymi
            granicami niż pojawia się u nas "imigrantów".
    • jajco13 Re: obcokrajowcy 01.04.06, 20:08
      widzicie tak sie was przestraszyli,ze wola sie nieujawniac...
      ale ja nadal goraca pozdrawiam, a co? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka