Dodaj do ulubionych

Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13.05.06, 15:46
Mam do Ciebie prośbę, powiedz mi gdzie mogę znaleźć regulamin forum.
Wyjaśniając, po co mi to? Odpowiadam: Chcę poszukać kilku zapisów, które dają
Ci prawo do interwencji przy cięciu postów. Informuję, że forum działa jako
portal publiczny i podlega odpowiednim prawom. W związku z powyższym chcę
znaleźć podstawę prawną do Twojej działalności. Ciekawy jestem czego się
doszukam a powiem Ci że lubię prawo i denerwuje mnie to co Robisz, więc czas
zakończyć tę jazdę, ale w sposób zgodny z prawem. Jeżeli uważasz, że działasz
zgodnie z prawem to zawalczmy jak prawdziwi mężczyźni.
Obserwuj wątek
    • mlody2001 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.05.06, 16:57
      Drogi Guciu Pismo Święte mówi szukjacie a znajdziecie. Niżej prezentuję kilka
      punktów regulaminu. Dręczy mnie jedno pytanie, które do Ciebie Moderatorze
      kieruję:
      Dlaczego kasujesz posty dotyczące polityki?
      Na podstawie, którego przepisu dokonujesz takich czynów?
      Dlaczego Agora S.A. ani razu mnie nie powiadomiła, zgodnie z pkt. 7 regulaminu
      forum, o kasowaniu moich postów?
      Czekam na odpowiedź, tylko merytoryczną, zgodnie z zasadami netykiety.

Regulamin Forum Gazeta.pl

1.
      Regulamin niniejszy określa zasady świadczenia usługi drogą elektroniczną przez
      spółkę AGORA SA z siedzibą w Warszawie, ul. Czerska 8/10, 00-732 Warszawa, na
      rzecz użytkowników prowadzonego przez nią portalu internetowego Gazeta.pl,
      polegającej na umożliwieniu użytkownikom bezpłatnego uczestniczenia w Forum
      Gazeta.pl w celu wymiany informacji, komentarzy i opinii na różnorodne tematy.

2.
      Dostęp do serwisu Forum Gazeta.pl posiadają wszyscy użytkownicy publicznej
      sieci Internet. Ci z użytkowników, którzy założyli uprzednio konto w portalu
      internetowym Gazeta.pl mogą używać na stronach Forum Gazeta.pl zarezerwowanych
      dla nich loginów. AGORA może uwarunkować umożliwienie zamieszczania wpisów na
      wybranych lub wszystkich kategoriach Forum Gazeta.pl od dokonania przez
      użytkowników uprzedniej rejestracji w portalu internetowym Gazeta.pl.

3.
      Uczestnik Forum Gazeta.pl publikuje swoje komentarze i opinie wyłącznie na
      własną odpowiedzialność. AGORA nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za
      treści zamieszczane przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl.

4.
      Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
      treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
      etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
      Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
      treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
      naruszających zasady Netykiety.

6.
      Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
      Gazeta.pl przekazów reklamowych.

7.
      AGORA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4, 5 i 6
      niniejszego regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum
      Gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia
      pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Użytkownik zamieszczając wpis na stronie Forum
      Gazeta.pl przyjmuje do wiadomości, że ewentualne usunięcie przez AGORĘ
      zamieszczonego przez niego wpisu jest równoznaczne z powiadomieniem go o
      zamiarze usunięcia wpisu ze względu na naruszenie postanowień pkt. 4, 5 i 6
      regulaminu lub ze względu na wpłynięcie urzędowego zawiadomienia lub uzyskanie
      przez administratora Forum Gazeta.pl wiarygodnej wiadomości o bezprawnym
      charakterze zamieszczonego wpisu.

9.
      AGORA dołoży wszelkich starań w celu zapewnienia prawidłowego działania Forum
      Gazeta.pl oraz udzieli pomocy w rozwiązywaniu problemów dotyczących jego
      funkcjonowania.

12.
      Regulamin niniejszy obowiązuje od momentu jego opublikowania. AGORA zastrzega
      sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym regulaminie. Wszelkie zmiany
      stają się obowiązujące w momencie ich opublikowania na tej stronie.

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie
      a więc i na Forum Gazeta.pl.

• phk1 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.05.06, 21:55
        gucio to pamietajcie ktoras tam KARZACA REKA SPRAWIEDLIWOSCI Z gazety wybiorczej,
        jestem za kasowanie podwojnych postow ,a te chamskie zostawic, ale dodac jakis
        wykrzyknik czy cos co by zwracalo uwage ze to nie ten typ dyskusji,nie ta forma,
      • guciu83 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.05.06, 21:53
        "Dlaczego kasujesz posty dotyczące polityki?"
        Fora miejskie są z założenia forami, na których omawiane są sprawy lokalne.
        Generalnie zaś forum przeznaczonym do omawiania polityki ogólnokrajowej jest
        forum "Kraj" lub wątki opiniowe na forum "Wiadomości".

5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
        Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie
        niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.

Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.

"Dlaczego Agora S.A. ani razu mnie nie powiadomiła, zgodnie z pkt. 7
        regulaminu forum, o kasowaniu moich postów?"

Użytkownik zamieszczając wpis na stronie Forum Gazeta.pl przyjmuje do
        wiadomości, że ewentualne usunięcie przez AGORĘ zamieszczonego przez niego
        wpisu jest równoznaczne z powiadomieniem go o zamiarze usunięcia wpisu ze
        względu na naruszenie postanowień.
        • mlody2001 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.05.06, 22:24
          Mam do ciebie prośbę, poruszajmy się według regulaminu forum a nie założeń,
          których ja nie znam. Jeżeli zawężamy temat do spraw lokalnych to nie ma sprawy,
          będe pisał o sprawach lokalnych, także politycznych, chociaż regulamin tego nie
          pracyzuje.
          Pkt. 5 regulaminu, który przytoczyłeś mówi o kasowaniu postów niemoralnych,
          nieetycznych, szkodliwych społecznie, naruszających zasady netykiety, czy
          Mógłbyś przytoczyć jeden mój post, który naruszałby pkt. 5 regulaminu forum.
          Kolejna rzecz.
          Informacja dotycząca powiadomienia o skasowanym poście jest nieostra w związku
          z powyższym istnieje możliwość interpretaji przepisu. Proponuję dowiedz się u
          szefostwa jak to załatwiać i niech rozszerzą regulamin. ? Kto kasuje , kiedy,
          jaką ponosi odpowiedzialność za niekompetencje/
          Twój post nie zawiera odpowiedzi na stawiane przeze mnie pytania. Wiem, że
          jestem niewygodny i reprezentuję nie tą opcję polityczną, ale jesteście mediami
          ogólnodostępnymi i skoro inni moga się wypowiadać to Ja też mogę i z tego prawa
          będę korzystał. Jeżeli Jesteś gotowy do merytorycznej rozmowy to zapraszam.
          Dlatego to czynię bo uważam, że za wiele na terenie "medialnego Ciehanowa" jest
          bałaganu i nieprawdy.
          • guciu83 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.05.06, 22:58
            Nie będę biegał teraz po forum aby znaleść jakiś Twój post który będzie
            spełniał jakieś warunki - nie chce mi się.
            Jeżeli chcesz abym wytłumaczył Ci za co poleciał jakiś Twój post to prosze o
            info o danym wątku/poście.
            Jeżeli któreś z moich działań uważasz za naganne to możesz poskarżyć się do
            administracji.

Na czym polega to, że jesteś niewygodny? I w jakim sensie jesteś niewygodny i
            dla kogo?
          • 06-400c Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 14:33
            A ja poszukałam i znalazłam :)).
            Oto informacja dla ciebie:

Dlaczego moja wypowiedź została skasowana?

Wypowiedż musiała: naruszyć Regulamin, być sprzeczna z zasadami Netykiety lub
            odbiegać od tematyki forum. Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile
            ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem (jak poglądów rasistowskich). Nie
            ingerujemy w wolność słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i
            wulgaryzmów. W przypadku rażących naruszeń Netykiety, administracja forum może
            usunąć wszystkie posty sprawcy z okresu, w którym naruszanie wystąpiło.
            Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych
            wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum.abuse@gazeta.pl lub do
            moderatorów społecznych danego forum.

Zwracałeś sie do gucia listownie o wyjaśnienie powodu skasowania wątku?
            A co on Ci właściwie tak nakasował?
            Ja jestem dumna! Mojego jeszcze nigdy nic nie poleciało :)))
            • mlody2001 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 15:14
              Sprawa jest wyjątkowo prosta. W momencie gdy zaczynałem pisać o Polskim
              Stronnictwie Ludowym w kontekście Ciechanowa posty ginęły. W związku z
              powyższym chcę poznać prawo w tym zakresie i stosować je wobec wszystkich.
              bardzo intereseją mnie szczegóły bo tam siedzi diabeł. Dzięki za
              zainteresowanie. Pozdrawiam
              • guciu83 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 15:54
                Młody... a już w Ciebie wierzyłem.
                I wierzyłem w Twoją merytorykę - szkoda, że tak się pomyliłem.
                Ty zamiast merytoryki uprawiasz demagogię.
                Kłamstwa Życia Warszawy n/t PSL-u i Obwieszczenie PSL-u na temat koalicji to
                nie jest Ciechanowski kontekst (a takie dwa wątki poleciały z tego forum).
                Kiedy powstał wątek p.t PSL w Ciechanowie skasowałem go na Twoją prośbę.
                Obiecuję, że ostatni raz odpisuje na Twoje bezpodstawne zarzuty.

Pozdrawiam i spokoju rzyczę.
                • mlody2001 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 22:23
                  Rzeczywiście tak było ale jeżeli opisujesz fakty to opisz wszystkie. Przypomnę,
                  zkasowanie postów o biurach poselskich było tematem lokalnym, szczególnie
                  dotyczącym Ciechanowa - zastały usunięte tak jak kilka innych. Nie o to chodzi
                  widzisz ja zacząłem ten temat z innych przyczyn. Uważam, że jako moderator
                  możesz mieć wpływ na uszczegółowienie zapisów regulminu forum aby pozbyć się
                  uznaniowości i przypadkowości. Tak zapewne będzie najlepiej dla wszystkich
                  forumowiczów i dla Ciebie też - tak myślę, chociaż mogę się mylić.
                  We mnie nie musisz wierzyć bo ja jestem tylko człowiekiem, to co nazywasz
                  demagogią to są między innymi moje zasady, którymi się kieruję w życiu. Nieraz
                  pisałem, że się ich nie wstydzę, wprost przeciwnie. Jeżeli Uważasz, że lepiej
                  będzie nie odpisywać na moje posty to Twoja sprawa.
                  Również pozdrawiam i życzę spokoju.
                  • the_sowisko Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.06, 18:45
                    obaj stawiacie żenujące ortografy, aż oczy bolą
                    • mlody2001 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.06, 07:39
                      Przepraszam, postaram się aby nie było więcej błędów.
                      Czy jesteś nauczycielem - polonistą? Wypowiedz się też w kontekście omawianej
                      sprawy, myślę, że jest ciekawa i dotyczy wszystkich forumowiczów.
                      • the_sowisko Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.06, 12:30
                        nie jestem ani nauczycielem, ani polonistą, ale pracuję jako korektor, a więc
                        na błędy wszelkie jestem uczulona.
                        a jeśli chodzi o kasowanie postów to moim zdaniem kasowanie dyskusji
                        politycznych jest bez sensu, chyba że padają nazwiska osób prywatnych itp.,
                        albo ktoś jest strasznie wulgarny albo pisze posty w stylu "nie lubię Giertycha
                        bo nie lubię Giertycha"

za to bardzo się cieszę, że kasowane są posty typu "kto jest gejem w
                        Ciechanowie", bo nie dość, że są głupie, to w dodatku jak widzę coś takiego to
                        czuję się zażenowana, że w ogóle mój wzrok padł na coś równie idiotycznego
                        • mlody2001 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.06, 15:45
                          Dzięki. Myślę, że gdyby ludzie tak myśleli jak Ty, to możliwe byłoby czytanie
                          zawartych na naszym Forum postów jako poważnych , ciekawych i rozsądnych. Na
                          dzień dzisiejszy większość to banały lub zaczepki i prowokacje. Cóż widocznie
                          tak być musi.... Moje posty dotyczą polityki ale nigdy nie były chamskie a
                          jednak znikały. Stąd moje pytania w tej sprawie. Tak naprawdę niczego się nie
                          dowiedziałem. W ten sposób krystalizuje się obraz zarządzania naszym Forum.
                          Serdecznie pozdrawiam.
                • masku Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.06, 22:54
                  W siebie uwierz. I sobie "rzycz".
                  Ja ci życzę meeeee-rytoryku dobrych korepetycji.
                  A "pt." jest "pt." a nie "p.t".
                  Przy zapisie skrótów należy zwrócić uwagę na:
                  stawianie bądź pomijanie kropek,użycie wielkich liter,
                  znaki interpunkcyjne (m.in. kropki, przecinki) występujące po skrócie,
                  spacje występujące wewnątrz skrótu.
                  Skrót t. oznacza tom, zaś t — tona. Również wielkość liter ma niekiedy
                  znaczenie. Skrót wyrażenia "pod tytułem" zapisujemy jako pt., gdyż P.T. oznacza
                  pleno titulo (łac. z zachowaniem należytych tytułów).

Gazecie gratuluję Góća :-D
                  • guciu83 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.06, 01:43
                    A tak naprawde.... masz coś do powiedzenia czy jedyne Twoje pragnienie
                    to "zabłysnąć" ??
                    • masku Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.06, 22:18
                      Nawet zwyczajowego "pszeprażam" nie będzie od administratora gwiazdora?
                      • 06-400c Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.06, 22:40
                        Guciu83 jest administratorem? Chyba sie rozpędziłeś w tych swoich pyskówkach :).
                        Obstawiam, że jesteś kolejnym (albo i tym samym) krzykaczem z PSL-u :)).
                        Cio? Nie myle się, prawda? To twoje kolejne wcielenie jedenasty :D.

• masku Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.06, 06:50
                          Oczywiście że się mylisz. Nie piszę o polityce,skąd ten PSL i co to dokładnie
                          jest? Raczej bliżej mi do PO. Robisz się podejrzanie agresywny jak ktoś coś
                          pisze na temat tego twojego gucia i dużo o nim wiesz. Czyżby alter ego?
                          Ja tylko uważam, że osoba ta kompromituje się wstydliwymi bykami na poziomie
                          zerówki czy pierwszej klasy a nie jest przecież zwykłym użytkownikiem. To, jak
                          nazwać jego funkcję mam gdzieś, ale to funkcja i władza. Inni zarzucają mu, jak
                          czytam stronniczość, ale to nie moja sprawa. Irytujące dla mnie osobiście jest
                          też to, że coraz częściej tematyka tego forum sprowadza się do wpisów... o
                          guciu i o kolczykach w pępkach. Poziom forum zdecydowanie się obniżył od
                          pewnego czasu.
                          • the_sowisko Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.06, 12:56
                            psioczysz na czyjeś ortografy a sam popełniasz błędy stylistyczne i
                            interpunkcyjne. I w dodatku używasz niektórych wyrazów niepoprawnie :) co to są
                            wstydliwe byki? bo dla mnie wstydliwy byk to taki byk, który się wstydzi...
                          • nie.gej Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.06, 15:25
                            nigdy nie zabrałes głosu w zadnej dyskusji i nie wypowiedziales sie na zaden
                            inny temat poza tym. jakis frustrat jestes.
    • jedenasty11 Re: Apel do gucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.05.06, 22:17
      "5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
      Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie"
      Treści obrażających uczucia religijne się z tego forum nie kasuje.
      Jedno z najgorszych forów w całej Gazecie. Dali gó..arzowi kawałek władzy a on
      nie wie co z nią zrobić.
      To tyle, hehehe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka