IP: *.localdomain / 213.77.7.* 18.09.03, 09:30
Hej, ostatnio Tygodnik Ciechanowski i inne media nagłaśniają sprawę mobbingu
(dręczenia uczniów przez nauczycieli) w szkołach w Cichanowie, a zwłaszcza w
Krasiniaku. Jestem pewny ze to dotyczy nie tylko Krasiniaka, wienc jesli
kiedys spotkaliscie z tym zjawiskiem w jakijs szkole w ciechanowie, to
piszcie !!
Obserwuj wątek
    • Gość: nieabsolwentka Re: MOBBING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 15:13
      Jsne, sama tego doświadczyłam przez opisanego w artykule pana Chodupa, ale to
      było parę ładnych lat temu i może nie w tak drastycznej formie...a może po
      prostu nie chcę pamiętać tego co było najgorsze. Wtedy podjęłam najlepszą
      decyzję w swoim życiu - przeniosłam sie do innej szkoły. Dzięki temu jestem
      dziś zdrowa na umyśle. Szkoda mi tej Ewy a czytając artykuł byłam zszokowana,
      że w Krasiniaku, opisane przez A.F. "praktyki wychowawcze" pedagogów starszej
      daty ciagle mają miejsce.I potwierdzam swoim przykładem,że to co mówiła ta
      biedna uczennica to prawda. Nic się jednak nie zmieniło w tej budzie.I Chodup z
      wiekiem nie spuscił z tonu, a z arykułu ( i tego co pamiętam) wnioskuję,że
      pogłębiła się jego frustracja i zgoszknienie więc i techniki dręczenia stosuje
      bardziej chamskie, podłe i perfidne.
      • mw66 Re: MOBBING 19.09.03, 13:03
        Polecam ten artykul w ostatnim Tygodniku ciechanowskim jeswt naprawde wedlug
        mnie rzetelnie napisany i oddajacy atmosfere Krasiniaka w tym wzgledzie.
      • Gość: bolo łącznik Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 20:52
        Ten pedał chodup powinien dostać wpierdol raz i drugi (moim zdaniem) i dostawać
        codziennie dla przypomnienia. Pedalisko stare wyzywa sie na dzieczynkach bo nie
        może...
        • Gość: antypedał Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 21:00
          to prawda!!! ten gosc zawsze faworyzował chłopcow a na lekcjach otwarcie
          wyrazał swoja niechęć do kobiet
        • Gość: Kamila Re: MOBBING IP: .51.246.* / 80.51.246.* 28.09.03, 15:14
          Miałam do czynienia z prof.Chodupem przez ostatni rok mojej nauki w Krasiniaku
          nad czym ogromnie ubolewam.Gdybym miała z nim zajęcia przez cztery lata dużo
          więcej potrafiłabym z tej dziedziny.Miałam u prof.Chodupa piątkę i jeśli się
          ktoś uczy to jest przez niego doceniony.Oczywiście,że najłatwiej obarczyć kogoś
          odpowiedzialnością za niepowodzenia swoich niezdolnych dzieci.Ludzie,którzy nie
          przez przypadek wybierają trudną szkołę, zasługują na dobrych nauczycieli,jakim
          bez wątpienia jest prof.Chodup.
    • Gość: Absolwent Re: MOBBING IP: 80.51.246.* 19.09.03, 14:41
      To zależy co kto woli. Jak chcesz szkoły bezstresowej, ale później studiować w
      Wyższej Szkole Menadzerskiejlub w Olsztynie czy Koszalinie to idź do innych
      Liceów, ale jak chcesz później studiować na SGH, UW, czy Politechnice
      Warszawskiej to wybierz raczej Krasiniak.
      • t_rex Re: MOBBING 19.09.03, 17:42
        absolwentem jestem również, lecz od szkół wymagam teraz czegoś więcej niż
        wtłoczenia wiedzy w głowy uczniów, (co do skuteczności kształcenia przez obecne
        lo nr 1 trzeba wziać poprawkę na korepetycje i kursy przygotowawcze
        organizowane przez uczelnie).
        Stawiam pytanie: gdzie godność człowieka, jakim prawem nauczyciele ją tak łatwo
        łamią? Gdzie przz tyle lat był p. dyrektor? Nic nie wiedział- kompromitacja,
        wiedział nic nie robił - jeszcze gorzej!
        Krasiniak pewnie dalej jest najlepszy ale zasługa to uczniów a nie
        grona "pedagogicznego". Szkoda wielka młodej kadry tłamszonej na dzień dobry
        przez starych, wychowanych w systemie z popularnym hasłem- cichszy budziesz
        dalsze jedziesz, prowadzących zajęcia na podstawie notatek z lat 70-tych, dla
        których szkoła i uczniowie, często zastraszeni, z ubogich rodzin,bez dobrze
        ustawionych rodziców, to miejsce na odreagowanie swoich kompleksów.
        Rodzice nie dajcie łamać charakterów swoim dzieciom!!
        • Gość: ex belfer Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 22:37
          Jest podział na nauczycieli i uczniów i tak musi zostać. Szkoły kumpelskie,
          gdzie nauczyciel jest z uczniem na ty może jest i dobra, ale tylko w teorii.
          Walka z nauczycielami, którzy próbują utrzymać dyscyplinę różnymi metodami,
          poprzez prasę kuratoria nie doprowadzi do niczego dobrego. Może co najwyżej
          doprowadzić do modelu szkoły "Toruńskiej". Ale nie o to chyba nam chodzi.
          Dobry nauczyciel będzie miał autorytet wśród uczniów, kiepski nie. I wszyscy
          wiedzą, którzy nauczyciele są dobrzy, którzy słabi.
          Dobrzy uczniowie potrafią sobie poradzić z "mobingiem" (he,he co za słowo). I
          należy to traktować jako naukę życia. Później w życiu będą trudniejsze
          sytuacje. Jeśli teraz nie radzimy sobie jako uczniowie, to później też sobie
          nie poradzimy.
          • Gość: retro Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 19.09.03, 22:47
            zgadzam się w zupełności! Niedługo będzie u nas z tym mobingiem tak, jak z
            molestowaniem w Stanach. Nauczyciel będzie się bał powiedzieć cokolwiek, czego
            nie ma w podręczniku i w poradnikach politycznej poprawności. Jeśli
            zamiast "Małgorzato" powie "Gosiu" zostanie posądzony o poniżanie albo
            molestowanie seksualne. A jeśli - Boże uchowaj! - zażartuje, jutro go zwolnią.
            Ergo: nauczyciel powinien być robotem. Czego wszystkim nieszczęsnym belfrom
            życzę!;)
          • t_rex Re: MOBBING 21.09.03, 16:23
            podział na uczniów i nauczycieli jest oczywisty , w dobrych szkołach jest to
            relacja mistrz-uczeń. No ale ten mistrz musi być. Musi mieć wiedzę i chęć jej
            przekazania w szkole a nie gnębienia zależnych od siebie'małolatów". Mistrzem
            nie będzie ktos widywany pijany na studniówkach i wycieczkach szkolnych.
            Jeśli ktoś młodzieży nienawidzi nich zmieni pracę.
            A co do chartowania młodych ludzi to nie w ten sposób. Stres jest w szkole nie
            do uniknięcia. Ubliżanie komuś /nauczycielom, uczniom/ jest niedopuszczalne.
            • Gość: antypedał Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 21:06
              zgadzam sie t_rex ta chodupa!! jednak obrazala jednak nie tylko uczennice!! ale
              tez podwazała autorytet rodzicow(osobiscie zajebałbym gosciowi tylko za to ze
              cos o majej matce powiedział)ale co ma powiedziec zastraszana dziewczynka.. a
              propo słyszałem ze miał czelnosc dziad gadac otwarcie ze dyrektor gowno mu
              zrobi ze on nie takie rzeczy tu robił(banda kutasów)
        • Gość: nia 94 Re: MOBBING IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 23:43
          masz świętą rację, pisząc, że to ZASŁUGA UCZNIÓW A NIE NAUCZYCIELI.
          nietłamszeni, bez wyzwisk, upokarzania również kończyliby medycynę, prawo,
          dziennikarstwo...
      • Gość: antypedał Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 21:20
        nie skonczyłem krasiniaka a zdobylem tytul magistra na dobrej uczelni i znam
        niejedna osobe ktora jest madrzejsza niz niejeden "wasz prymus" poza tym chyba
        nie zrozumiales o co chodzi w tym temacie. znajdz w slowniku co slowo mobbing
        oznacza Stawiasz czlowieku uczniow w takiej sytuacji ze albo maltretowanie
        psychiczne i dobra uczelnia pozniej albo co, kiepska szkola srednia?? wiedz ze
        1LO jest "lepsze" tylko na papierku bo znajduje sie tam tylko liceum(co zawyza
        niektore kryteria) a reszta szkoł to najczesciej zespoly gdzie wielu uczniow
        uczy sie w zawodowkach i technikum. Wiedz człowieku że bardzo sie starałem żeby
        nie obrzucic cie miechem wiec docen to.
        • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 22.09.03, 21:59
          Jasne, wielu mądrych ludzi nie skończyło Krasiniaka, ale co to za argument?
          Odwróć sytuację: odsetek mądrych ludzi w Krasiniaku jest jednak większy niż w
          innych ciechanowskich szkołach. Zgadzam się: to zasługa przede wszystkim
          uczniów, ale tak po prostu jest i moje dziecko też pójdzie do tej szkoły, bo ja
          wyniosłem z niej dobre wspomnienia i wspaniałe przyjaźnie. A frustraci zieją
          nienawiścią do tej szkoły chyba z zawiści. Trochę opamiętania, i zdrowego
          rozsądku!
          • Gość: te Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 22:02
            No właśnie zdrowy rozsądek!!! Nie jestem złośliwy, ale życzę Ci, aby Twoje
            dziecko spotkało to samo co Ewę. Jeśli jesteś taki(a) wyrozumiała(y). Może
            wtedy zrozumiesz!!!!!!!!!!!1
            • Gość: abslowent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 22.09.03, 22:10
              Dziękuję bardzo za życzenia! Przebija przez nie godna pochwały życzliwość!
              Wiesz, ja tę szkołę skończyłem, podobnie jak kilkanaście pewnie już tysięcy
              ludzi, wielu moich znajomych, ludzi szczęśliwych, i spełnionych. Rozsądek to
              umiejętność zachowania proporcji. Oczywiście, współczuję Ewie, to nie powinno
              się stać, ale z faktu, że zdarzają się wypadki samochodowe nie wyciągam
              wniosku, że nigdy nie wsiądę do samochodu. Czego i Tobie zyczę!
          • Gość: te Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 22:03
            Mądrość tego odestka ludzi jest tylko książkowa. Prawdziwej mądrości w tej
            szkole jest mniej niż choćby w budowlance.
            • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 22.09.03, 22:12
              wiesz co, przeczytaj to co napisałeś i pomyśl trochę. A potem lepiej już milcz,
              bo się kompromitujesz. Z wyrazami szacunku.
              • Gość: wiktor Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 06:20
                pomyliłeś tematy absolwencie. Nie rozumiesz sprawy więc żegnaj. Przenieś się na
                forum o sporcie
                • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 23.09.03, 16:15
                  jasne, bo tu panuje myśl stadna. nie daj Boże mieć inne zdanie niż większość.
                  nowa polityczna poprawność: to modne i nowoczesne rzucać bluzgi pod adresem
                  szkoły i nauczycieli. Brawo!!! Piękny popis tolerancji!!!
      • Gość: te Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 21:59
        Każda szkoła powinna być bezstresowa, a na pewno nie powinno być mowy o
        mobbingu CIOŁKU. Ciekawe gdzie sam studiujesz.
        • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 22.09.03, 22:03
          Powiedz Panu Bogu: życie powinno być bezstresowe! Stres umiarkowanie dawkowany
          jest czynnikiem stymulującym, każdy psycholog ci to powie!
          • Gość: te Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 22:06
            Idź już spać ziomal. Postaw się w sytuacji tej Ewy. Zrozum to wszystko. Nie
            odnoś się do tego że w szkole powinno się stresować uczniów. Może jeszcze ich
            bić???
            • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 22.09.03, 22:18
              To nie ja powiedziałem! Ale gdybyś choćby liznął psychologii, to wiedziałbyś, o
              czym mówię. Amerykanie ubolewaja nad skutkami bezstresowego wychowania i nie
              wiedzą, jak dać sobie radę z przemocą w szkołach (przemocą uczniów, których
              nauczyciele boją się dotknąć, nawet rozdzielić podczas bójki, bo zostana
              oskarżeni o naruszenie nietykalności cielesnej niewinnych nastolatków). Pomyśl
              o tym przed snem!
              • Gość: iga Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 22:41
                Hej!!!!!! O czym ty piszesz! Nie myl wątków! Nikt nie mówi o bezstresowym
                wychowywaniu. Chodzi o upodlanie uczniów przez frustratów, o subtelne sposoby
                znęcania się psychicznego przez nauczycieli , o wykorzystywanie władzy nad
                uczniem! Czy naprawdę nigdy nie byłes tego świadkiem? Łatwo zjawisko mobbingu w
                polskich szkołach sobie wyobrazić i to jest tragiczne!Oznacza , że
                prawdopodobnie większość miała z nim styczność!Tylko dlaczego tak mało się o
                tym mówi. Tu działa cały mechanizm zjawiska przemocy psychicznej...bo oprawca
                wybiera sobie ofiarę która mu nie zagrozi czyli: albo jest wrażliwa albo
                nieśmiała albo rodzice nie są KIMŚ ! Zstanów się nad tym!
                • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 23.09.03, 00:48
                  Kto tu myli wątki? Cytuję gościa "te": "Każda szkoła powinna być bezstresowa".
                  Czytaj uważnie!
                  • Gość: te Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 06:24
                    Sam zacząłeś pisać o stresie, więc dlatego tak napisałeś. Nasze forum i tak nie
                    zmieni faktu, ze ten nauczyciel chemii i inni stosujący mobbing, są poprostu
                    ŚMIECIAMI!!! To moje zdanie
              • Gość: te Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 06:21
                rozmawiamy o mobbingu, a nie o stresie!!!!!!!!!!!!!1
              • Gość: peter Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 06:22
                Co tak bronisz tego Chodupa? Jesteś z nim?
    • Gość: Tur Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 23:16
      Zaszły duże zmiany w szlołach dzięki skardze na Krasiniak. Dobrze się stało.
      Strach zajrzał w oczy wszystkim nauczycielom łapówkarzom i wymuszającym
      korepetycje. Może wreszcie ktoś zauważy i doceni tych nauczycieli, którzy są
      ok. Żadne władze nic nie zrobią, bo to są sami kolesie mocno od siebie zależni.
      Może kiedyś byli uczniowie dorosną i zaczną się upominać o odpowiednie
      traktowanie swoich dzieci, o prawdziwie dobre szkoły. Na razie są tylko jedni
      tacy odważni???
    • Gość: nia 94 Re: MOBBING IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 23:38
      Przewietrzyć I LO!

ONIEMIAŁAM. Takiego artykułu w TC jeszcze nie było! Choć nie padło nazwisko
      Chodupa, myślę, że dla wszystkich absolwentów jest jasne, o kogo chodzi.
      Wszyscy wiedzieli, że pojeżdża na uczniach (czyt. uczennicach), ma
      swoich „faworytów”, których gnębi co lekcja. Za moich czasów był perfidny,
      wredny, złośliwy, dokuczliwy – i jak widać z artykułu, nic się nie zmienił.
      WYWALIĆ CHODUPA!!!
      Ukończyłam I LO w 94 r. i wówczas nie śmiałam marzyć, że ktoś wreszcie powie
      głośno, o czym i tak cały Ciechanów huczał!!!!
      A propos emerytury Chodupa – już za moich czasów całe wakacje uczniowie żyli
      nadzieją, że od września go nie zobaczą (jego odejścia wyglądano równie tęsknie
      jak Żmijewskiej od historii) – i może wreszcie go wywalą !!! Należy mu się!

Ps. Kilka innych „zabytków” z grona pedagogicznego z moich czasów nadal jeszcze
      uczy. Niech Chodup da im „dobry przykład”, niech ich pozwalniają, to te
      dzieciaki -„kwiat ciechanowskiej młodzieży” (cyt. za p. Gaczyńską) – trochę
      odetchną.
      • Gość: kura domowa Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 20:57
        przez tego sku..syna chodupa do dzis mam nerwice Mimo ze ukonczylam szkole
        kilka lat temu to na samo wspomnienie dziada noz kuchenny zaciskam mocniej!!!
    • Gość: ciekawy Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 11:19
      W artykule w Tygodniku opisano rownież babkę od historii. Jak myślicie kogo?
      • Gość: girl Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 18:46
        mowa byla o Gaczyńskiej
        • Gość: te Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 21:56
          Moi drodzy,
          co do całej tej sytuacji z panem Dupą, to powiem, że Ci którzy trzymają
          jego stronę,
          to albo są jego rodziną, albo znajomymi albo uczniami, którzy strajkują w
          szkole tylko dlatego,
          że muszą(matura). Mam wielu znajomych(uczniów Krasiniaka) i wiem, że nawet
          pierwszaki, którzy
          nie znają jeszcze szkoły i atmosfery w szkole, są uczestnikami protestów na
          rzecz Dupy.
          LUDZIE!!! Nie rozumiecie tego, że on skrzywdził tą dziewczynę, że jej po tych
          lekcjach jest teraz
          gorzej niż podczas nich. To nie jest jedyny przypadek. Jego znęcanie psychiczne
          nie jest wymysłem,
          wy o tym wiecie, przytakujecie tylko, boicie się. Pomyśl jeden z drugim, że
          taka sytuacja może
          Cię jescze spotkać, jeśli nie tu w Krasiniaku to na studiach.
          Nie bądźcie zaślepieni.
          Nie rozumiem tego, że uczennice w klasie nie poparły zarzutów skierowanych
          przez rodziców tej Ewy
          na Dupę. Być może dlatego, że czegoś jej zazdrościły, bo to, że się podlizywały
          przed maturą
          to PEWNE!!! Współczuję wszystkim, którzy stracili na swoim zdrowiu przez tego
          podłego
          nauczyciela chemii i nauczycieli innych przedmiotów nie tylko w tej szkole.
          Wszyscy wiemy jak jest, nawet Ci, którzy sami zaprzeczają. Sam magister Dupa
          też wie!
          Spotka ich jeszcze kara!!! Nie poddawajcie się młodzi ludzie i starsi - "Nie ma
          tego złego,
          co by na dobre nie wyszło"
          • Gość: iga Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 22:51
            Masz rację! Niech potwierdzeniem będą chociaż głosy czytelników "TC" na
            www.tc.ciechanow.pl .Są tam cztery listy-reakcja na artyluł. Warto poczytać, co
            niektórzy nauczyciele m.in. od chemi, fizyki ,historii wyprawjają w krasiniaku!
          • Gość: ola 75 Re: MOBBING IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 22:53
            No właśnie – „te” pisze o tych, którzy stają w obronie Chodupa: piszą petycje i
            jak to było w art. „robią wiece na korytarzu”. Mnie, dorosłą, 28-letnią kobietę
            zdumiewa fakt takiej obłudy wśród młodzieży – przecież Chodup pastwił się nad
            tą uczennicą na lekcjach, w obecności klasy. NIKT z tych 30 osób nie ma odwagi
            przyznać: „tak, faktycznie Chodup przeginał”, tylko udają, ze wszystko było w
            porządku.
            Kochani, ale WŁAŚNIE NA TYM POLEGA SZTUCZKA CHODUPA. 14-16 –latkowie BOJĄ SIĘ.
            Prędzej napiszą laurkę pochwalną pod dyktando wychowawcy niż wykażą się
            SOLIDARNOŚCIĄ, SAMODZIELNOŚCIĄ.
            I dlatego sk**stwo uchodzi mu na sucho przez 30 lat!! ile to roczników, ilu
            uczniów ...
            • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.09.03, 23:27
              Po pierwsze chciałem napiać że 14-16 latkowie to do gimnazjum, ani edo liceum.
              A po drugie chcę wspomnieć, że stworzyłem ten wątek nie tylko dla Krasiniaka.
              Dobrze, że tak zajadle dyskutujecie i że tyle wpisów już jest, ale stworzyłem
              do forum z myślą o tym, żeby ujawnić jeszcze dużo więcej tego typu przypadków.
              Ja sam osobiście w mojej byłej szkole (gim. 3) również spotkałem się z
              mobbingiem. Dotyczył on również mnie, ale w małym stopniu. Natomiast co do
              moich 4 przyjaciółek to mają one straszną nerwicę. Klub czterech nauczycieli
              zmówił się na nie i postanowił je udupić. Ledwo zdały do następnej klasy
              (każda się wyciągała w sierpniu) a i tak miały fuxa. Ludzie piszcie o każdym
              przypadku z jakim sie spotkaliscie. TO BARDZO WAŻNE !! Internet jest chyba
              najbardziej anonimowym źródłem informacji jakie może być, więc udzielajcie się
              w tek kwestii.
              • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 15:59
                chciałem wprowadzić małe sprostowanie. MR, lookash nie może napisać że gim. nr
                3 jest jego byłą szkołą ponieważ nadal tam chodzi. uczęszcza do klasy **.
                pozdrowionka dla niego i całej reszty.
                • Gość: ŻE CO ?? Re: MOBBING IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.09.03, 19:32
                  Przeprasza, panie Ambro, ale chyba pan mnie z kimś pomylił. Dwa lata temu
                  opuściłem tę szkołe wiec niech sie pan zastanowi co pan pisze. My się znamy
                  wogóle?? Wiesz, sporo ludzi się podpisuje pseudonimem Lookash, wiec niech sie
                  pan najpierw dowie u źródła czy to akurat ta osoba to napisała, oki ??
                  • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 12:29
                    weź jędrych zjadź. jesteś łukasz J. chodzi ze mną do klasy i juz mie
                    ochrzaniałeś za to ze napisałem coś tam o tobie. weźludziom kitu nie wciskaj.
                    chodzi do 3 klasy gimnazjum.
                    • Gość: Lookash MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 17:15
                      Jaki znów Jędrych?? O co ci łazi bo już nic nie rozumiem. Jaki Łukasz?? Jak
                      mogłem cię ochrzaniać, skoro nawet cie nie znam?? Owszem chodziłem do klasy
                      trzeciej gimnazjum ale ten etap mam już dawno (na szczęscie) za sobą :D
                      • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 18:32
                        naprawde łukasz chcesz żebym ujawnił twoje prawdziwe dane osobowe razem z
                        adresem?? raczej bys nie chciał. teraz chodzi do 3 gumnazjum i mnie już
                        ochcrzaniałes za to że ujawniłem twoją prawdziwą osobowość a jutro pewnie
                        będzie ciąg dalszy ochszanu ;-). pozdro dla wszytskich
                        internałtów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 20:47
                          Skąd ty możesz znać moje prawdziwe dane? Facet OPANUJ SIE !! Mylisz mnie z
                          kimś, rozumiesz ?? I mam pytankmo: co to jest gumnazjum? :D Niestety chodziłem
                          do gim. 3 i ty chyba też (takie byki walisz: gumnazjum, ochszniałeś,
                          internałtów) facet, zanim siądziesz do klawiatury zasięgnij po słownik
                          oftograficzny. A poza tym nawet jeśli ty mine nzasz skądś (bo ja nie mam
                          zupełnego pojęcia kim jesteś !!) i skądś masz moje dane z adresem, to dobrze
                          ci radzę nie ujawniać ich - byłoby to złamaniem konstytucji (artykuł o
                          ochronie dóbr osobowych. A tak poza tym to mój adres zna tylko moja najbliższa
                          rodzina. I jeszcze raz ci powtarzam: NIE CHODZĘ JUŻ DO GIM. 3 !!
                          • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 19:26
                            Ja wiem swoje i ty wiesz swoje. A propo byków to zwykłe literówki na
                            klawiaturze komputerowej które sie zdarzają większości internałtom.
                            • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 27.09.03, 20:12
                              wszyscy wiedzą swoje !! A literówki zdarzają się czasem każdemu, ale tobie
                              chyba zdecydowanie za często !!
                              • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 09:11
                                skończmy sprawe Łukaszu J. pozatym nie możesz powiedzieć czy literówki zdarzają
                                mi się często czy nie ponieważ puki co przylukałeś tylko jedną.
                                • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 28.09.03, 18:31
                                  Jaki Łukaszu J. ?? Jeśli zwracałeś się do mnie to trzeba było per Łukasz G. A
                                  poza tym rozbrajasz mnie. Napisałeś, że zauważyłem tylko jedną literówkę, no to
                                  masz - w ostatnim poście napisałeś "póki co" przez "u". Gratulacje i życzę
                                  dalszych postępów w nauce i życia w swoejj słodkiej niewidzy :D !!
                                  • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 21:00
                                    dziś mnie prosiłes w szkole żebym nie ujawniał twojego nazwiska ale widze że
                                    musze to zrobić!!!!!!!!!! więc albo daj sobie spokój jędrych ,albo podam twoje
                                    nazwisko , adres, numer domowy, numer komurkowy itp.
                                    • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 29.09.03, 21:50
                                      No dobrze, że to jush nie do mnie gadka. Teraz sie do jakiegos "jędrycha"
                                      przyczepiłeś. Poza tym numer komórkowy pisze się przez "ó" kreskowane.
                                      • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 14:29
                                        Spierdalaj cioto!! zaraz napisze twoje prawdziwe dane osobowe!! najpierw mnie w
                                        szkole mnie ciągle prosisz żebym nie pisał twoich danych osobowych ,a w
                                        internecie taki woja z ciebie. Zresztą to forum nie jest jedynym serverem na
                                        którym podajesz fałszywe dane osobowe!!
                                        • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 01.10.03, 19:48
                                          Posłuchaj. To jest forum publiczne więc po pierwsze to wyrażaj się, a po drugie
                                          ciotą to możesz nazywać siebie, widze że masz jakieś kompleksy !! Jak moge cie
                                          prosic o niepodawanie danych osobowych, skoro nigdy z tobą nie gadałem ?! Po
                                          drugie ja tu nie podaje swoich danych osobowych, a po trzecie to może podasz
                                          jakiś inny server na którym podaje inne dane osobowe ?
                                          • Gość: Broli Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 20:05
                                            Słuchajcie cioty, wypowiadacie się nie na temat, spójrzcie na góre strony, tam
                                            jest teamt o Mobingu, a nie o literówkach i o jakichś Łukaszach J.
                                          • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 21:43
                                            umuwiliśmy się dziś w szkole na niemcu że kończymy z tym bo i tak nikt nie
                                            czyta naszych tekstów. więc łukasz tak jak sie umawialiśmy w szkole koniec z
                                            tym tematem.
                                            • Gość: malwina Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 01.10.03, 21:54
                                              też Wam dobrze radzę: skończcie, bo to staje się nudne!!!! Pozdrawiam
                                              serdecznie!!! Peace Love Freedom!!!
                                              • lookash88 Re: MOBBING 02.10.03, 09:04
                                                Nigdzie sie nie umawialismy, ale przychylam sie do wniosków Broli i Malwiny -
                                                cokolwiek napiszesz nie będe ripostował! Więcej nie napisze nic w tej kwestii.
                                                I proponuje zakończyć temat. Niech ci będzie - myśl sobie że jestem jakimś
                                                łukaszem J. jak chcesz tak mysles to prosze. Krzyż na droge, ale to jush
                                                naprawde jest nudne więc daj mi spokój !!!!! i jeszcze raz mówie - nie bede ci
                                                jush ripostował, choć wyraźnie sprawia ci to przyjemność !!!
                                                • Gość: Ambro Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 10:15
                                                  hahaha. Widze jędrych że sam się wkopałes. pisałeś że już skończyłeś gimnazjum,
                                                  ale mimo to masz w nicku wpisany swój rocznik 88. więc z tego wynika że ja mam
                                                  racje. Ps. pogadamy w szkole.
    • Gość: ABW Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 23.09.03, 07:35
      Internet nie jest wcale taki anonimowy jak Ci się wydaje. Jest cały czas
      monitorowany (wiadomo przez kogo). Jedynie osoby ze zwykłym łączem modemowym
      łaczący się przez telefon mają pewność, że nie zostaną namierzeni (mają
      dynamiczne IP, za każdym połączeniem inne). Inne osoby przypisane do stałych
      łączy, neostrady, radiostrady, PLUS-a itp. są bardzo łatwi do namierzenia. Musi
      o to oczywiście wystąpić prokuratura i wiem, że w przypadkach niektórych wątków
      na naszym FORUM już to zrobiła.

So...
      BE AFRAID, VERY AFRAID !!!
      • Gość: bal 80 Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 10:23
        Nie strasz nas, my i tak już w strachu:)
        Wczoraj mignął mi zwiastun dzisiejszego magazynu-Uwaga! na TVN.Emisja po
        wieczornych Faktach, godz. 19.40 .Rzecz tyczy wieloletniego,
        niezmordowanego,dokuczliwego, często subtelnego dręczyciela pana Ch.
        oczywiście!
    • Gość: bezstronny Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 23.09.03, 19:31
      Jaka cisza... spokój jaki... :) a dlaczego? A dlatego, że za parę minut tvn
      będzie nabijał sobie oglądalność. w strasznych czasach przyszło nam żyć...
      • Gość: iga Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:22
        Najłatwiej krytykować!Co z tego że tvn sobie nabija oglądalność. Nie zmienia to
        faktu, że warto o takich sprawach mówić.
        • Gość: bezstronny Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 23.09.03, 20:35
          oczywiścię, że nic z tego. chciałbym jednak, żebyście mieli swiadomość tego,
          jak media nami manipulują. przecież ten program utrzymany był w estetyce
          teledysku. Teledysku, w którym głowną rolę wyznaczono podgrzanym emocjom oraz
          obrazom przemocy. Nikt nie zadał sobie trudu, żeby wyciągnąć jakieś wnioski.
          Przemoc psychiczna nauczyciela i przemoc fizyczna uczniów wobec nauczyciela na
          jednym poziomie, bez rozróżnień, bez pytania o winę. Partactwo dziennikarskie!
          • Gość: iga Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:41
            Program ma prowokować do myślenia, zadawania pytań, a nie wyciągać za nas
            wnioski, my jesteśmy od wyciągania wniosków
            • Gość: bezstronny Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 23.09.03, 20:47
              ale chodzi o to, że tu żadne pytanie nie zostało nawet postawione! To tak,
              jakby pokazać bójkę kibiców, bójkę w parlamencie, mecz bokserski i powstanie
              warszawskie. Przecież wszędzie się biją, więc jest program o przemocy. Tak
              działa tvn! Wiem coś o tym, bo pisałem pracę magisterską o perswazji w mediach!
    • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 23.09.03, 22:12
      Myślicie, że świat jest taki prosty, po prostu czarno-biały? Przeczytajcie
      zatem skierowany do "TC" list Maćka Derbina, może niektórzy z Was go znają:

"Pozwoliłem sobie napisać do Państwa tę wiadomość, aby skomentować artykuł
      wydany przez Waszą Gazetę dnia 16 września 2003 pod tytułem “Będę Cię
      pytał...aż się rozpłaczesz”.

Od urodzenia mieszkałem w Ciechanowie . Zmieniło się to dopiero w zeszłym roku.
      Przez przypadek dotarł do mnie 37 numer Tygodnika Ciechanowskiego, w którym to
      opisujecie I Liceum Ogólnokształcące w Ciechanowie, jako zmorę i katuszę
      miejscowej młodzieży. Bardzo mi jest przykro z tego powodu. Jestem wychowankiem
      tej uczelni.

To nieprawda co mówią ludzie...

Nie wierzcie, bo nie taka jest prawda o szkole, w której tak naprawdę młodzi
      ludzie rozpoczynają swoje dorosłe życie, idąc - każdy w dobrą stronę.

Ubolewam nad tym, jakie problemy ma społeczeństwo w mieście, w którym się
      urodziłem i wychowałem. Obszerny, na kilka ładnych stron artykuł w miejscowej
      prasie, zaszokował mnie i nadzwyczaj zadziwił.

I Liceum Ogólnokształcące w Ciechanowie cieszy się ogromną popularnością i ma
      dobrą renomę, a mimo to uważacie, że nad młodzieżą pastwią się i wyżywają
      nauczyciele. Jego mury zawsze przepełnione są uczniami. Więc dlaczego tak się
      dzieje? Dlaczego ludzie wybierają do spędzenia najlepszych lat swojego życie
      właśnie ten gmach? Przecież Ciechanów posiada kilka podobnych szkół...

Odpowiedź jest prosta:

* pracują w nim profesjonaliści
      * jest tam wysoki poziom nauczania
      * gwarantuje wyniesienie poza mury szkoły wiedzy, która w przyszłości procentuje
      * uczy życia, itd.

Niestety jest to szkoła nie dla wszystkich. Poziom nauczania jest na tyle
      wysoki, że uczeń tej uczelni powinien posiadać wiedzę, spryt i wysoki iloraz
      inteligencji, aby sobie poradzić podczas egzaminów wstępnych i oczywiście w
      dalszej edukacji.

I na tym może polega problem Państwa Płodziszewskich...

Panią Jadwigę P. znam od moich najmłodszych lat życia. Zawsze odnosiliśmy się
      do siebie z szacunkiem. Uważałem ją za osobę poważną i dojrzałą. Widocznie się
      myliłem. Ta miła Pani za wszelką cenę chcę zniszczyć karierę i dobrą opinię
      najlepszemu nauczycielowi w szkole, a nawet w całym mieście.

Dlaczego tak jest w naszym prawie, że na podstawie wymysłów jednego człowieka
      można zrujnować to, na co ktoś inny pracował nie kiedy całe życie...

Andrzej Chodup – wspaniały człowiek i opiekun, wychowawca i nauczyciel chemii.

Nie potrafię pogodzić się z faktem, że Pan Profesor Ch. po długoletniej pracy w
      naszym Liceum doczekał takich “kwiatków”. Jest za dobrym człowiekiem i ma
      miękkie serce, a to widocznie musi kosztować. Nie potrafimy mówić o zasługach,
      ale żyjemy z “ucha” i plotek. Ale taka jest nasza mentalność...

W dniu 16 czerwca 1998r. napisaliście na pierwszej stronie artykuł pt. “ Dramat
      na Dalanówku”. Dotyczył on wypadku na przejeżdzie kolejowym w Dalanówku, gdzie
      Nissan Micra zderzył się z pociągiem. To ja byłem kierowcą tego samochodu.
      Żyję, bo wydarzył się cud. Funkcjonuję , tylko dlatego, że na swojej drodze
      spotykałem wspaniałych ludzi: profesora Chodupa , dyrekcję i nauczycieli I LO w
      Ciechanowie. Tylko dzięki opiece w szkole na nowo uwierzyłem w siebie. Może to
      jest ten “moobbing” o którym jest tak głośno w naszym liceum!

Dziś jestem absolwentem I Liceum Ogólnokształcącego im. Z. Krasińskiego w
      Ciechanowie.

Słowa te brzmią dumnie, lecz droga, którą pokonałem, aby móc je wypowiedzieć,
      była trudną lekcją życia.

W czerwcu 1998 roku uległem tragicznemu wypadkowi. Nawet najbardziej
      optymistyczne diagnozy nie wróżyły szczęśliwego zakończenia.

Mimo to w sercach mojej rodziny i przyjaciół pozostała nadzieja, że kiedyś znów
      będę mógł cieszyć się życiem.

Właśnie dziś chciałbym z całego serca podziękować wszystkim, którzy uwierzyli
      we mnie, dla których szczęście w oczach innych jest jedną z najważniejszych
      wartości.

Dziękuję Dyrekcji i Profesorom I LO im. Z. Krasińskiego za ciepło i zrozumienie
      okazywane mi w tym trudnym czasie.

Szczególnie pragnę podziękować wychowawcy – panu profesorowi Andrzejowi
      Chodupowi, oraz pani Marioli Majewskiej za trud, życzliwość i wsparcie duchowe.

Dzięki ich pomocy mogłem uwierzyć w siebie , spełnić najpiękniejsze sny i
      marzenia.

Napisałem o swoim przypadku, gdyż cenię sobie piękny cytat, że “prawdziwych
      przyjaciół poznajemy w biedzie”, a ja właśnie I LO w Ciechanowie uważam za
      przyjaciela - na czele z panem Andrzejem Chodupem.

Wasz artykuł z ostatniego tygodnika podaje niezgodności i jest napisany z
      przesadą. Ewidentnym przykładem tego jest - cytuję: “Profesor faworyzował
      chłopców, dziewczyny miały u niego znacznie gorzej – mówi Ewa”. To śmieszne co
      powiedziała Ewa. Jest zupełnie odwrotnie i każdy uczeń, który był kiedykolwiek
      u pana Ch. na lekcjach, potwierdzi moją opinię na ten temat. Nie będę więcej
      komentował tego artykułu, gdyż robi mi się niedobrze czytając te brednie !

Kochana redakcjo!

Nie dziękujmy profesorowi Chodupowi za jego poświęcenie, za serce które włożył
      w mury tej szkoły, za 29 lat pracy i za ok.4000 jego wykształconych
      absolwentów, właśnie w ten sposób !

Wierzę, że sprawa I LO w Ciechanowie zakończy się dla Dyrekcji i Nauczycieli
      pomyślnie, ale na pewno pozostawi za sobą żal i rozgoryczenie niewinnych
      pokrzywdzonych.

Napisałem do Was, bo chcę, żebyście wiedzieli, że krzywdzice nie tylko P.
      Chodupa, ale także ludzi, którzy wystartowali w świat spod jego ręki i nigdy
      się na niej nie zawiedli.

Z poważaniem
      Maciej Derbin"

• Gość: aaa Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 23:10
        Nie opowiadajmy bajek, że dobra szkoła to bezstresowa. Mam nadzieję, że ta
        historia nie wpłynie na zmianę Krasiniaka. Oczywiście możne być lepszą szkołą,
        ale nie może pójść w kierunku sugerowanym przez wielu internautów na tym
        czacie.
        Walczmy raczej z łapówkarstwem (wymuszne tzw. korepetycje dla słabych uczniów,
        którzy płacą po to żeby zdać a nie żeby się nauczyć). Gdyby weszła nowa matura
        problem ten by zniknął, gdyż oceniało by muturzystów grono nauczycieli z
        innych miast i nie było by sensu brać korepetycji, które nic nie uczą.
        Ale nie walczmy z nauczycielami, którzy utrzymują dyscyplinę
        poprzez "dręczenie" uczniów (nawet jeśli czasami przesadzają)
        Uczniowie, które nie radzą sobie z tym w szkole, nie poradzą sobie później w
        życiu
        • Gość: Nia 94 Re: MOBBING IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 23:51
          Do aaa - TY CHYBA KPISZ!!! Napisałeś: „nie walczmy z nauczycielami, którzy
          utrzymują dyscyplinę poprzez "dręczenie" uczniów (nawet jeśli czasami
          przesadzają)".
          Czy to oznacza, że żeby wyjść na ludzi, trzeba przejść szkołę poniżania,
          zniewag i okrucieństwa? Czy naprawdę tak uważasz? Stąd już tylko maleńki
          kroczek do usprawiedliwiani „fali” w szkole i gnębienia kotów. A swojemu
          synkowi pewnie powiesz dając mu drugie śniadanie: „kochanie, jak pani
          nauczycielka będzie ci dokuczać, to dla twojego dobra. JAK DOROŚNIESZ TO SOBIE
          ODBIJESZ na słabszych kolegach, zależnych petentach, podwładnych i rodzinie”.
          Może zaproponujesz jeszcze wprowadzenie kar cielesnych!!!
          CZŁOWIEKU! NIE MYL „TRUDÓW DNIA CODZIENNEGO” (KTÓRE RZECZYWIŚCIE SĄ NIEZBĘDNYM
          ELEMENTEM DOJRZEWANIA) Z MOLESTOWANIEM! Przecież to, co robił Chodup tej
          dziewczynie to nie są drobne uszczypliwości, lecz po prostu CZYNY KARALNE!!! NA
          TO SĄ PARAGRAFY!!!
        • Gość: ona Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 00:26
          Nie ma bezstresowych szkół oczywiście.Tam gdzie zachodzą relacje międzyludzkie
          tam są i różne problemy. Ale " ta historia" już wpłynęła na zmiany w
          krasiniaku, jest ciut lepiej, ciut mniej swawoli wśród nauczycieli! Wreszcie
          powstał prawidłowy program oceny ucznia, niektórzy nauczyciele poszli na
          doszkalanie z zakresu szeroko rozumianej psychologii nauczania, jest większy
          porządek w papierach. I pewnie, walczmy z łapówkarstwem wśród nauczycieli
          którzy MANIPULUJĄ poziomem wiedzy uczniów by wymusić korepetycje! Z tym się z
          tobą zgadzam.
          Jednak zgoda na nauczycieli, którzy przesadzają w dyscyplinie-
          dręczeniu...wybacz ale tu mi powiało grozą! Na to trzeba reagować! Walczyć o
          swoją godność.
          A uczniowie którzy nie radzą sobie z dręczeniem -naogół odnajdują sie w życiu!
          Dręczenie/nie dręczenie nigdy nie powinno stać się sposobem na kształtowanie
          człowieka!
      • Gość: nia 94 Re: MOBBING IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 23:57
        mnie jakoś bardziej przekonują wypowiedzi:
        www.tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1978
        www.tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1980
        www.tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1988,

Powinieneś być sprawiedliwy i nie pomijać listów osób, które nie aż tak słodko
        wspominają Chodupa.
      • Gość: no more Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 24.09.03, 16:49
        Dziwie sie Mackowi Derbinowi,ze taki list napisal.
        Doskonale wie,co sie w szkole dzieje,a tu klamie,
        jak Chodup przed kamera.Macku,kto cie w te sprawe
        wrobil?Ten ktos chce wykorzystac twoje nieszczescie.
        Tak...w Krasiniaku trzeba przezyc katastrofe,zeby byc
        normalnie traktowanym.Przeciez Oni cie tylko normalnie
        traktowali,tak jak powinni szanowac wszystkich swoich
        uczniow.Wierz mi,dobrze,ze sie wyprowadziles.Nie potrzebujemy
        w Ciechanowie takiego zaklamania.Znowu dales sie wyrolowac.
        All the best!!!
        • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 24.09.03, 19:57
          Przepraszam Cię Maćku, że piszę w Twojej obronie (może tego nie chcesz), ale te
          głupoty powyżej wyprowadziły mnie z równowagi. Okazuje się, że na tym Forum
          każdy głos niezgodny z linią ataku na szkołę, którą kończyliśmy, jest uznany za
          kłamliwy. Ja nie postawiłem tezy, że Ewa kłamie. Mówi prawdę. Jej prawdę. Ale
          rzeczywistość jest bardziej skomplikowaną niż to niektórym się wydaje.
          Nauczyciela ocenia na każdej lekcji trzydziestu uczniów. Tworzy się
          jeednocześnie trzydzieści o nim opinii, różnych, bo różni ludzie je formułują.
          Niektóre będą zbieżne, inne nie. Chodup jest człowiekiem, tak jak inni, ma
          swoje wady, ale i zalety. Jedni dostrzegają te pierwsze, inni te drugie. Jesli
          przegiął w tym przypadku i w paru innych - powinien ponieść konsekwencje-przede
          wszystkim moralne, bo do karnych, jak chcą niektórzy, droga jest chyba daleka.
          Ale przecież wielu ludziom okazał także życzliwość, zwyczajnie pomógł. Tylko,
          że forumowicze zaślepieni nienawiścią uznają każdy pochlebny o nim sąd za
          kłamstwo. Ja wam kłamstw nie zarzucam, szanując prawo do wypowiedzenia waszej
          prawdy. Oczekiwałbym tego samego. Ale chyba zbyt wiele oczekuję, niektórych po
          prostu nie stac choćby na próbę obiektywizmu. Mogę im tylko wpółczuć!
          • Gość: zbinio Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 24.09.03, 23:31
            Kiepsko nauczyli cie "absolwencie":
            moja prawda,jego prawda,nasza prawda...
            A moze ta po goralsku:prawda,tyz prawda i
            g...no prawda.PRAWDA JEST JEDNA!!!
            • Gość: magda Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 11:54
              a ja tam zgadzam się z absolwentem. chodziałam do klasy z Ewą Płodziszewską i
              swoje wiem!!!!
              • Gość: zbinio Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 14:06
                "Swoje wiesz"- to powiedz kolezanko.
              • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 15:10
                Witam! Chciałam powiedzieć, że jako jedna z wielu osób tutaj skończyłam
                Krasiniak pewien czas temu. Nauczyciele: pan Ch., pan P., pani G. i pani C.
                wyżywali się na mnie przez cały czas. Ponieważ jestem osobą silną psychicznie i
                podchodzącą do siebie samej i do opinii innych osób z dystansem, jakoś
                przeżyłam te lata udręki. Stało się to, między innymi, za sprawą solidarności,
                jaka panowała w naszej klasie - kiedy Ch. nabijał się ze mnie, z osób
                mieszkających pod Ciechanowem i z innych uczniów mojej klasy, reszta klasy
                siedziała cicho - nikt nie chichotał pod nosem, nikt nie dawał nauczycielowi do
                zrozumienia, że jest choć trochę zabawny.

Dzięki wspólnemu zrozumieniu i dzięki temu, że wszyscy stawali w obronie
                dręczonych, po pewnym czasie nauczyciel dał sobie spokój. Mimo to nie wspominam
                moich lat w Krasiniaku najlepiej: Ch. nabijał się z uczniów w chamski sposób.
                Śmiał się z uczących się na korytarzu ludzi, rzucał chamskie odzywki na temat
                osób przebywających na zwolnieniu. Najzabawniejszy był fakt, że ludzie uważali,
                że jest świetnym nauczycielem i świetnie wykłada. Lekcje chemii w mojej klasie
                schodziły na dręczeniu mnie i moich kolegów, na "teatrzykach" na jakie pozwalał
                sobie ów nauczyciel, na opowiadanie o wycieczkach zagranicznych, organizowanych
                rok w rok przez owego nauczyciela (na które zapraszał osoby z różnych klas -
                potem osoby te miały łatwiejsze życie na lekcjach chemii, chociaż czasami ten
                pan komentował na przykład stroje kąpielowe swoich uczennic, które pojechały z
                nim na owe wycieczki). Jedynym powodem, jaki widzę, dla którego można nazwać
                tego faceta dobrym nauczycielem, jest fakt, że dyktował materiał (raz na kilka
                lekcji), a potem pytał dokładnie z tego samego, po czym wszyscy mówili "ale on
                nas super uczy". Osobiście nic nie pamiętam z zajęć pana Ch., poza wyzwiskami i
                wyśmiewaniem ludzi. Nie znaczy to, że nie jestem "wyuczalna" bo z innych
                przedmiotów pamiętam niejedno. Innymi miłymi wyczynami tego pana było oddawanie
                klasówek po kilku tygodniach lub miesiącach.

Jednak Ch. nie jest jedynym chamskim nauczycielem, jakiego poznałam w tej
                szkole. Inną pożałowania godną, beznadziejną, i chyba jeszcze bardziej
                znienawidzoną przeze mnie osobą jest pani G. znana z nienawiści do dziewcząt.
                Komentowanie wyglądu odpowiadających z historii dziewczynek to normalne
                zjawisko na jej lekcjach. Dyktowane ze starych podręczników notatki musiały być
                powtarzane "kropka w kropkę" na lekcjach, jednak stare podręczniki musiały
                zniknąć z ławek szkolnych - G. nie pozwalała przychodzić ze starymi
                podręcznikami - wymagała nowych (czyli trzeba było mieć dwa zestawy
                podręczników - nowe do pokazywania na zajęciach i stare - według których ta
                pani pytała uczniów). Mnie osobiście nie lubiła na tyle mocno, że nie brała
                mnie zbyt często do odpowiedzi, a więc miałam spokój. Miała jednak osoby
                lubiane w klasie, którym stawiała oceny z odpowiedzi bez odpytywania ich w
                zamian za małe prezenciki na przykład. Istniały też osoby wyrywane do
                odpowiedzi często, które nawet, jeśli były mocno przygotowane do zajęć,
                dostawały jedynki. Teraz pewnie niektórzy spytają jak można wstawić jedynkę
                osobie, która zna na wyrywki cały temat ze starej książki, a na dodatek
                nauczyła się też z nowej, żeby nie było szansy na jakikolwiek błąd? Otóż osoba
                podchodziła do tablicy i zaczynała mówić (nie daj Boże zaczęła zdanie od "a
                więc"). Po paru zdaniach pani od historii zaczynała strzelać przenikliwym
                wzrokiem, mierząc uczennicę od stóp do głów, zaczynała kręcić głową, cmokać,
                wzdychać i wiercić się niecierpliwie w krześle. Kiedy osoba odpowiadająca
                zaczynała być coraz mniej pewna siebie, zaczynała się jąkać lub mylić -
                natychmiast było to podchwytywane przez nauczycielkę. Przy zająknięciu
                wystarczyło kilka pytań, zazwyczaj spoza podręczników.

Inni nauczyciele też nie są bez winy: korepetycje, polegające na poniżaniu
                uczniów - uczeń podczas korepetycji porządkował ogródek, kosił trawnik i
                gotował obiad pewnemu nauczycielowi. Na te korepetycje oczywiście uczniowie
                zagrożeni szli za namową swojego życzliwego i skorego do pomocy nauczyciela. Na
                pewno godziny przepracowane w ogródku nauczyciela zaowocowały błyskotliwą
                wiedzą z owego przedmiotu i bardzo pomogły w dostaniu się na studia.

Nie każdy miał takie szczęście jak ja: nie każda klasa była tak zgrana jak
                moja, nie każdy wychowawca wykazywał tyle zainteresowania sprawami swoich
                wychowanków, nie każda osoba potrafi tak dobrze znosić upokorzenia.

W Krasiniaku dzieje się wiele złych rzeczy, jednak nie zapominajmy o miŁych
                nauczycielach, skorych do pomocy, zawsze otwartych na problemy uczniów,
                rzetelnie spełniających swoje obowiązki. Do owych nauczycieli należą zarówno
                młodzi nauczyciele, jak i nauczyciele z tej starszej kadry, dlatego nie
                powinniśmy od razu skreślać całego Krasiniaka.

Podpisano
                Złe Dziecko
            • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 18:39
              A słyszałeś coś o hermeneutycznej koncepcji prawdy? g... słyszałeś, więc się
              nie produkuj aż do moementu uzupełnenia braków w edukacji! a tak poza tym, to
              pozdrowionka
              • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 18:57
                To miało być wyżej, wrzuciło tu, więc żeby nie było nieporozumień: to nie jest
                komentarz do postu "złego dziecka". Ten ostatni zresztą nawet mi się podoba: bo
                stara się być obiektywny. Różne prawdy to po prostu rózne drogi do prawdy, a te
                można odnaleźć, jeśli potrafimy słuchać innych - tak rodzi się ta ostateczna
                prawda, która jednak nie jest do wyrażenia w żadnym liście do redakcji,
                artykule prasowym czy nawet traktacie filozoficznym. Pomyślcie chwilę: czy
                ktokolwiek mógłby powiedzieć, że poznał prawdę o Waszym postępowaniu? Z tą
                myślą Was zostawiam.
                • Gość: zbinio Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 19:41
                  "Absolwent" filozofuje,stara sie bajdurzeniem o
                  hermeneutyce i jej koncepcjom dociekania prawdy
                  zrobic z nas bezmozgowcow.Ludzie uciekajcie!!!
                  Wytacza atomowke przeciwko nam robaczkom,czyzby
                  nie wiedzial,ze(nie ublizajac nikomu)na Bikini
                  karaluchy przetrwaly!!!GORA NASI!!!
                  • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 19:45
                    skoro ktoś wybrał taki los... pozdrowienia dla karaluszków;)
                  • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 19:58
                    kiedy pisałeś "prawda jest tylko jedna", chyba wiedziałeś, że przywołujesz
                    jedną z nierozstrzygniętych bitew filozoficznych. Więc - skąd te zastrzeżnia?
                    • Gość: zbinio Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 20:55
                      Prawda w swej istocie jest blacha i ciekawa.
                      Jest rzeczywista i wydumana.Jest niewyobrazalna
                      i prozaiczna,jest piekna i plugawa...i ilez jeszcze
                      sprzecznosci mozna wymyslec?ale prawda o wydarzeniu
                      ma swoj wymiar,dzieje sie w czasie i nie wiem jak
                      postrzegana musi byc jedna.

• Gość: zbinio Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 21:29
                      na pokrewne logiki i filologii bym tu nie liczyl
                      Trzymaj sie cieplo i nie wciagaj mnie w dysputy.
                      Mam jutro wiele zajec.sorry bardzo!
                      • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 22:15
                        Jeśli chodzi o prawdę, jest tak: masa osób mówi, że Ch. mobbingował - coś w tym
                        musi być. Masa osób mówi też, że nie mobbinguje - po prostu ich to nie
                        dotknęło. Nie można z góry komuś zarzucać kłamstwa - takie rzesze
                        osób "potraktowanych" w tej, a także w każdej innej szkole (podstawówki,
                        gimnazja, inne licea, technika...) po prostu nie mogły się "zmówić" przeciwko
                        wszystkim nauczycielom Krasiniaka, biorąc pod uwagę, że niektórym oni wiszą, bo
                        niektórzy już mają to za sobą.
                        • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 23:34
                          Ależ ja nikomu nie zarzucam kłamstwa! To raczej głosy zgoła odmienne określane
                          sa jako kłamliwe! Na jakiej podstawie?
                      • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 22:19
                        Kto tu kogo wciąga w dysputy? zastanów się choćby: jak zdefiniujesz zdarzenie.
                        prawda o zdarzeniu: kto ją tworzy? uczestnik x, uczestnik y, obserwator, który
                        tu dzięki mediom ma setki twarzy? ja też nie chcę jałowych akademickich
                        dyskusji, tylko nie mogę pogodzić się z sytuacją, w której to tylko jedna
                        strona sporu decyduje o prawdziwości bądź fałszywości jakiegoś zjawiska. Poza
                        tym: gdybyśmy mówili o zdarzeniu, wszystko byłoby ok. Jeśli Ewę Chodup
                        skrzywdził - sprawa jest jasna, powinien beknąć: w stopniu zaleznym od
                        dotkliwości krzywdy. Ale tu winę władny jest orzec tylko sąd. Dlaczego sprawa
                        tam nie trafiła? To powinno dać do myślenia...
                        My mówimy o zdarzeniu. Ale większość z uczestników tego forum mówi o człowieku
                        i - więcej - grupie ludzi! Prawda o człowieku?! Tak łatwo ją wskazać? Ile
                        zmiennych musisz uwględnić? Czy nie zdarzyło Ci się zrobić czegoś głupiego (to
                        zdarzenie). Czy chciałbyś, żeby na tej podstawie orzekać prawdę o Tobie? O
                        miejscu, w którym pracujesz, przebywasz, o Twoich znajomych, a także o tym
                        wszystkim, co w Twoim życiu było jednak dobre?
                        Wiem, że większość już się pogubiła, ale błędne jest przekonanie, że filozofia
                        nie ma wpływu na nasze życie. Kiedyś was wszytskich dotknie. Obym się mylił.
                        Dla Waszego dobra!
                        • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 22:35
                          absolwencie, czy uważasz, że 29 lat wyżywania się na swoich podopiecznych, a
                          raczej wybieranie spośród nich najbardziej wrażliwych na docinki ofiar
                          i "mobbingowanie" ich nie jest podstawą do ocenienia tej osoby? Zwłaszcza, że
                          ten pan wybierał zazwyczaj osoby, których rodzice nie mieli wysokich pozycji w
                          Ciechanowie, czyli osoby którym ciężko byłoby się bronić?
                          • Gość: zbinio Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 23:15
                            Filozofia nie ma wplywu na nasze zycie.
                            Ona naszym zyciem jest,ale to jest tak
                            jak z ta rzeka, nad brzegem ktorej mieszkamy
                            caly czas.Lepiej nie za czesto sprawdzac jak
                            jest gleboka.A absolwent uparcie pracuje na miano:
                            "adwokata diabla",chociaz robi to pod plytka
                            powierzchnia rzeki-filozofii.Absolwencie widac
                            ciebie jak nurkujesz.Mylisz sie myslac,ze nie
                            nadazamy za toba.Obserwujemy cie i nie pozwolimy,
                            zebys przepadl w glebinach.pozdrowionko!
                            • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 26.09.03, 00:02
                              wiec jest was wielu:)))? Wielki Brat się rozmnożył? czy też mówicie o sobie
                              raczej "MY Bóg"?;)
                          • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 23:16
                            chyba jednak nie wiesz, o czym mówisz. Cytuję: "29 lat mobingowania". A więc
                            tak. Poniedziałek. Gość Ch. wstaje codziennie rano i myśli sobie: dziś będę
                            mobingował klasy:[...] przez 7 godzin dziennie. Potem jest wtorek: to samo.
                            Potem środa: jak wyżej. I wraca do domu, i myśli sobie: "jak mi się fajnie
                            mobingowało". A potem w nocy to mobingowanie mu się obleśnie śni. I wsobotę i
                            niedzielę także.
                            Absurd???!!! Pewnie że absurd, ale to są konsekwencję Twojego zdania natury
                            ogólnej. Myślisz, że tak było? Że ten facet nie zrobił przez te 29 lat nic poza
                            nieszczęsnym mobingowaniem? Jeśli tak uważasz, to Ci współczuję, bo przypomnę
                            tylko zdanie innego Gościa: "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni" (nie, żebym
                            był z nim zupełnie w zgodzie, też przed nim jestem taki malutki, taki zupełnie
                            malutki!). I myślisz, że wiesz już o człowieku wszystko? O jego intencjach,
                            dążeniach, marzeniach, o bliskich mu ludziach? Na podstawie czego? Artykułu i
                            parunastu opinii. Chcesz wydać wyrok skazujący? A rozmawiałaś z nim kiedyś?
                            Może tak, ale jak długo? A o Tobie wyrok, kiedy ten Gość (ten Najwyższy Gość)
                            będzie wydawał wyrok, to na jakiej podstawie? Jak długo chciałabyś z nim
                            rozmawiać? I o czym? Tylko o jednej rzeczy? I co by było, gdyby On powiedział:
                            przez 18 (17, 20, 25) lata robiłaś tylko... [wpisz co chcesz: nienawiść,
                            plotki, zawiść, lenistwo..., albo: nic, to najgorsze]. Zgodziłabys z taką
                            oceną? Gdybyś była sprawiedliwa, to byś się zgodziła. Bo konsekwencja zdania,
                            które cytowałem, jest taka: tak będziecie sądzeni, jak sądzicie. Ku przestrodze!
                            • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 23:28
                              nie wiem, co koleś robi cały dzień, ale wiem, że znęca się nad uczniami. Poza
                              tym upiera się, że jest człowiekiem inteligentnym, a więc powinien wiedzieć, że
                              to, co robi, jest złe, prawda? Poza szkołą może sobie nawet ratować świat w
                              ciasnym stroju :) ale z tego, co widziałam na własne oczy, wiem, że mógłby być
                              lepszym pedagogiem. Człowiek, który zabił człowieka jest mordercą nawet jeśli
                              potem spłodził 10 osób na miejsce zabitego (taki paradoksik), a Ch. jest
                              gównianym pedagogiem bez względu na to, czy prywatnie jest miły, czy nie. Oto
                              moje zdanie.
                              • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 23:44
                                Masz wiele racji, już Ci to wcześniej przyznałem. Jednego tylko nie mogę
                                zaakceptować (niekoniecznie u Ciebie): wydawania wyroków o człowieku bez
                                wysłuchania jego argumentów oraz zakładania, ze każdy, kto staje w jego
                                obronie, ten kłamie. I paskudnych uogólnień. Nawet ludzki sąd pyta: jak często,
                                w jakich okolicznościach, bierze pod uwagę okoliczności łagodzące. A tu się
                                odbywa, tak przynajmniej to widzę, lincz publiczny. Podoba Ci się to?
                              • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 23:58
                                drażnią mnie delikatne sprzeczości: piszesz o 29 latach mobingu, a jednocześnie
                                mówisz: nie wiem, co facet robi przez cały dzień. Uogólniamy zawsze na podstwie
                                wiedzy szczegółowej, takie są podstawowe założenia logiki. Poza tym argument o
                                zabójcy, choć błyskotliwy, wydaje się jedna nietrafiony: ocena czynu i skala
                                odpowiedzialności zmieniają się wraz z ciężarem winy, więc tu zasada analogii
                                nie działa.
                                • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 00:07
                                  delikatna sprzeczność? nie widzę tu sprzeczności. Jak mówię, że pracuję tu, czy
                                  gdzieś indziej, poowiedzmy, 10 lat, to znaczy, że nie mam życia rodzinnego i
                                  nie jem, nie piję, nie śpię? Tylko pracuję? Weź się zastanów, a potem pisz, co?

Co do mojego przykładu - nie chodzi o to, jaką wagę mają przewinienia Ch.
                                  Chodzi o to, że jest go za co winić - a więc jest gównianym nauczycielem i już.
                                  • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 26.09.03, 01:01
                                    ja się zastanawiam, więc piszę. Zdanie: pracuję itd. nie jest zdaniem
                                    oceniającym, tamte są, więc obowiązują w nich inne reguły. Pomyśl: facet ukradł
                                    mydło 20 lat temu i wczoraj. Powiesz: 20 lat kradł. To tylko przykład, też
                                    nieadekwatny, ale obrazuje uproszczenie, powszechnie tu stosowane.
                                    • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 07:58
                                      Ale Ch. się znęca nad uczniami od momentu, kiedy zaczął pracować, do dzisiaj.
                                      Nie była to jedna lekcja przeprowadzona lata temu, tylko wiele wiele lekcji, w
                                      wielu klasach, na których wiele osób zostało skrzywdzonych, wyszydzonych i
                                      wyśmianych. Nie oceniam moralności Ch., tylko jego pracę jako pedagog (nawet
                                      nie jako nauczyciel, bo w ciągu 4 lat nie miałam okazji widzieć go wiele razy w
                                      akcji przy nauczyaniu, natomiast głupie gadki o wycieczkach i wyśmiewanie się z
                                      uczniów było nagminne). Prawdą jest to, że "mobbingował" ludzi na przestrzeni
                                      29 lat, a więc zdanie "29 lat mobbingowania" jest jak najbardziej na miejscu.
                                      Zwłaszcza, że akurat o mobbingowaniu jest mowa. Nie każdego dotknęło to, co
                                      mnie, Ewę i inne dziewczyny, ale nie każda osoba się tak zawzięcie jak ty
                                      odcina od faktu, że Ch. jednak nie jest do końca w porządku. Bardzo się cieszę,
                                      że uczyli cię na studiach filozofii, ale się zastanów, do jakich spraw ty
                                      wywlekasz wszystkich filozofów i do czego mieszasz Boga.

A co do twojego przykładu: facet który ukradł mydło 20 lat temu nie może być
                                      określony, jako osoba kradnąca 20 lat. Ale facet, który kradnie mydło kilka
                                      razy w tygodniu jest złodziejem z 20-letnim przebiegiem.

Moja ponowna prośba: pomyśl więcej.
                                      • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 10:21
                                        ja się od niczego nie odcinam, przyznaję nawet Ci rację - jest nie w porządku.
                                        Ja nawet nie z tobą polemizuję, tylko z pochopnością w wydawaniu sądów o
                                        człowieku, pochopnością która nie chce widzieć dobrego. Skrzywdzony zawsze
                                        będzie pamiętał krzywdy, ma do tego prawo, ale dajcie także prawo innym - do
                                        innej pamięci. cały czas myślę tu o ataku na Maćka Derbina, który miał odwagę
                                        wypowiedzieć swoją - jak się okazało bardzo niepopularną - opinię. Więc: miał
                                        prawo, czy nie miał prawa? Tylko o to mi chodzi. Boga w nic nie mieszam, bo On
                                        i tak we wszystko jest zamieszany.
                                      • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 10:22
                                        a dopiski w stylu ostatniego mogłabyś sobie darować. ja Cię nie obrażam
                                        • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 15:45
                                          ale ja mówię tylko i wyłącznie o tym, co Ch. robił na lekcjach, a właściwie
                                          tylko o tym, jak męczył uczniów, bo o tym akurat jest ta dyskusja, prawda? Wiem
                                          o nim dość sporo - wiem, że prywatnie, dla swoich znajomych, jest całkiem miły.
                                          Ale nie o tym mowa. Nie oceniam tego faceta. Podkreślam tylko, że nie jest w
                                          porządku wobec niektórych, bo jeździł po niektórych całe liceum. Nie są w
                                          porządku też osoby, które przyzwalały na jego drwiny z uczniów - mówię o innych
                                          uczniach - o tych, których rodzice coś znaczą i o chłopakach (bo akurat im włos
                                          z głowy nie spadał). Gdyby byli tak solidarni, jak na przykład moja klasa, to
                                          stłumiliby głupie poczucie humoru nauczyciela i być może sprawa zniknęłaby
                                          wcześniej i mniej osób by ucierpiało.

Teraz jednak wszyscy obwiniają albo Ch. i dyrekcję, albo Ewę i jej rodziców. A
                                          przecież Ch. odstawiał te "teatrzyki" przed 30 - osobową widownią, która
                                          nierzadko uśmiewała się po pachy z dręczonych kolegów.
                                        • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 15:54
                                          a co do Maćka Derbina: Cieszę się, że w momencie, kiedy potrzebował pomocy,
                                          otrzymał ją. Nie będę też wypominać Maćkowi, że przymyka oko na to, co się
                                          działo na zajęciach - Maciek jest bardzo wdzięczny (i słusznie) za całe dobro,
                                          jakie otrzymał od grona pedagogicznego. Nie wymagam od niego, żeby się nagle
                                          odwracał plecami od ludzi którzy mu pomogli i dołączał do rzeszy dawnych
                                          uczniów krytykujących L.O. Ten kraj jest wolny, a ludzi, którzy umieją być tak
                                          wdzięczni za oddaną przysługę, jak Maciek, jest niewielu, a więc szanuję jego
                                          opinię.

Jednak Maciek jest odosobnionym przypadkiem. Na pewno każdej osobie
                                          poszkodowanej w wypadku udzielonoby pomocy. Jednak to, co działo się ze mną,
                                          Ewą Płodziszewską i innymi meczonymi osobami to zupełnie inna historia.
                        • Gość: NIa Re: MOBBING IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 23:26
                          absolwent pisze: Jeśli Ewę Chodup skrzywdził - sprawa jest jasna, powinien
                          beknąć: w stopniu zaleznym od dotkliwości krzywdy. Ale tu winę władny jest
                          orzec tylko sąd. Dlaczego sprawa tam nie trafiła? To powinno dać do myślenia...

Drogi absolwencie! A nie uważasz że w NORMALNEJ szkole to jeszcze jest ktoś
                          taki jak dyrektor szkoły, kuratorium... Za co oni biorą pieniądze?
                          • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 23:48
                            Nie jestem znawcą prawa oświatowego, ale z tego, co wiem, kuratorium jest
                            nie "w", ale "ponad" szkołą.
                            • Gość: xxx Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 25.09.03, 23:57
                              "ponad",to wiadomo kto jest'a kuratorium powinno
                              byc obecne w kazdej szkole.Oni sa od tego,ale tu jak zawsze
                              wszystko inaczej.Oni, trawersujac brzydko sa "sprawni inaczej".
                              Maja tylko jeden normalny odruch-1-go kazdego miesiaca sprawdzaja
                              swoje konta bankowe!!!
                              • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 08:03
                                ależ absolwencie! Skąd takie pochopne ocenianie kuratorium? Sam bronisz Ch.
                                odnosząc się do moralności, logiki, filozofii i Boga, a tutaj nagle
                                stwierdzasz, że kuratorium totalnie nic nie robi i że jest sprawne inaczej? Nie
                                wyobrażam sobie kuratorium w każdej szkole. Jakby nauczyciele, pedagog albo
                                rodzice byli bystrzejsi, to już lata temu zaczęli by wysyłać listy do
                                kuratorium i już od lat kuratorium miałoby oko na Krasiniak i to, co się tam
                                dzieje.
                                • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 08:27
                                  Ależ drogi "złe dziecko"! przecież to nie ja jestem autorem wiadomości, którą
                                  cytujesz. Akurat w sprawie kuratorium zupełnie nie mam zdania!
                                  • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 13:53
                                    nie jestem "drogi"
                                    jestem kobietą
                                    i już :)
                                    a IP całkiem przypadkowo zupełnie podobne do Twojego
                                    • Gość: absolwent Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 26.09.03, 15:19
                                      z takim IP jest kilkuset uzytkowników sieci w Ciechanowie!
                                      • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 15:57
                                        spoko spoko, wiem :)
                                        wyrażam skruchę - oko mi się zaplątało :)
                                        • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 26.09.03, 17:57
                                          Pięknie, pięknie forumowicze. Niedługo będziemy największym forum w Ciechanowie
                                          (póki co przegrywamy z jakimś NFZ) NIedawno rozprawiliśmy się z Żyrardowem. Oby
                                          tak dalej to przegonimy nawet Łomianki :D
                                          • Gość: Szadmajster Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 20:47
                                            Wracając do tematu:
                                            Chodup, jest kretynem. Absolwent, we wcześniejszych wypowiedziach, powoływał
                                            się na filozofie, religie, wszystko, byle tylko zaciemnić sytuacje. Zgodze się,
                                            że nie można osądzać człowieka, jako takiego, ale Chodupa oceniamy, jako
                                            pedagoga, profesionaliste. Faktem jest, że jako nauczyciel jest beznadziejny
                                            (nie studiował chemii, tylko przeszedł kurs). Takim nauczycielem, który dyktuje
                                            notatke, a potem wypytuje, mógłym być i ja, z tą różnicą, że nie rzucał bym
                                            takich chamskich odzywek do uczniów. Chodup jest zerem, podnosi swoją samoocene
                                            poniżając uczniów, którzy są wobez niego bezsilni... ja go oceniam jako
                                            nauczyciela, nie jako człowieka.... ale niech Bóg się nad nim zlituje
                                            • Gość: Koleżanka Re: MOBBING IP: .51.246.* / 80.51.246.* 26.09.03, 20:54
                                              Pan Andrzej Chodup studiował chemię na uniwersytecie w Gdańsku. Po skończeniu
                                              studiów pracował na wydziale chemii. Z prozaicznego powodu (brak mieszkania)
                                              wrócił do Ciechanowa.
                                              • Gość: Szadmajster Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 20:58
                                                A skąd "koleżanko" to wiesz?
                                                • Gość: Koleżanka Re: MOBBING IP: .51.246.* / 80.51.246.* 26.09.03, 21:10
                                                  Pracowałam z tym panem.
                                                  • Gość: rema Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 26.09.03, 21:52
                                                    Zauwazyliscie, ze bez absolwenta jest tu spoko.Facet stoi na sliskim lajnie i
                                                    prowokuje,wiec wszyscy "huzia na jozia".
                                                  • Gość: Szadi Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 22:07
                                                    Zastanawiający jest fakt, że Chodup, nie wystąpił przed kamerą "Uwagi".
                                                    Otworzył tylko drzwi i nie chciał w ogóle skomentować całej sytuacji, nie
                                                    bronił się (powiedzenie: "nie to nie prawda", raczej nikogo nie przekonało).
                                                    Chciałbym usłyszeć jego argumenty. Jego wypowiedż z TC, mnoie powaliła na
                                                    kolana: "-Czy ty sie mnie boisz? Ależ ja naprawdą nie mam zamiaru zrobić ci
                                                    czegoś złego.Możesz spokojnie odpowiadać" - skoro on tak się wyrażał na lekcji,
                                                    to skąd jest ta cała afera?
                                                  • Gość: Lookash Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 26.09.03, 23:21
                                                    Jee. Dogoniliśmy jush NFZ i teraz tylko patrzeć jak się dalje będziemy
                                                    rozwijać !! Pomóżcie nam dogonić Łomianki :D
                                                  • Gość: aga Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 27.09.03, 20:22
                                                    Zauważyliśmy, że bez absolwenta to forum zamiera;)
                                                  • Gość: zbinio Re: MOBBING IP: 213.77.7.* 27.09.03, 22:45
                                                    Jakie nudy,nie ma z kim gadac!
                                                  • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 15:30
                                                    zauważyłam, że wszystko skupiło się na Ch., a nie tylko on zasługuje na
                                                    emeryturę już :) paru osobom bym chętnie podstawiła nogę na ulicy gdybym była
                                                    wredna :) ale że nie jestem, to po prostu ich nie polecam znajomym...

poza tym w Krasiniaku jest dużo niezłych nauczycieli: pani B. od niemieckiego,
                                                    pan N. od matematyki, pan dyrektor Ł też nie jest zły wobec uczniów :)
                                                  • Gość: Szadi Re: MOBBING IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 18:50
                                                    Pan N. od matematyki - nie mówisz chyba o Nowaku do diabła?!?!?!
                                                  • Gość: Zue_dziecko Re: MOBBING IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 19:30
                                                    N jest spoko :) jest bardzo surowy, ale nie znęca się nad nikim :) jest całkiem
                                                    fajny i go świetnie wspominam, a orłem z matematyki nie jestem
                                                  • Gość: iga Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 00:54
                                                    zgadzam się z Tobą, ale czasem przesadzał z tym swoim paleniem... ile razy na
                                                    klasówce dusiłam się jego dymem...
                                                  • nia100 Re: MOBBING 13.10.03, 23:02
                                                    Witaj "Zue_dziecko", bardzo podobają mi się Twoje opinie w wątku o mobbingu –
                                                    są przemyślane, rozsądne i dojrzałe. Będę wdzięczna za kontakt na priva, bo
                                                    chcę się z Tobą czymś specjalnym podzielić. Podaj jakiegoś maila lub napisz do
                                                    mnie - nia100@gazeta.pl
    • Gość: as Re: MOBBING IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 21:01
      Może by tak skończyć ten wątek, bo jest już za długi. Jak ktoś chce to niech
      otworzy nowy
      • lookash88 Re: MOBBING 02.10.03, 21:28
        im dluzszy tym lepshy. I pishcie drodzy forumowicze, to niedlugo Łomianki
        przegonimy !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka