Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 18:43 kiedy pieprzony "Zamek" zacznie grzac!!!???? chca nas zamrozic? w mieszkaniach jest juz naprawde bardzo zimno brr.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 18:56 Popieram. W tamtym roku zaczeli grzać wcześniej, bo wczesniej było zimno. W tym roku tez juz jest zimno, a oni chyba na oszzędnosć idą, jak kiedyś /sezon grzewczy od.. do.. i ani dnia więcej i się też marzło niemiłosiernie. Pamietam, ze zanim wstałam do szkoły to ojciec dmuchawą grzał mi w pokoju, zeby można było się ubrac ;) Teraz juz powinni zaczac. Moze jak wiecej głosów się zbierze to też zaczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 19:05 Tez mieszkam w "Zamku" i tez jest mi zimno... Zacznijcie grzac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamkowy Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 19:58 Aż nie mogę czytać Waszych wypowiedzi. To nie jest takie proste jak za włączeniem światła. Właśnie zbierają się wszystkie spółdzielnie i mają podjąć decyzję w sprawie ogrzewania mieszkań. I tu nie chodzi o oszczędność,bo i tak my za to wszystko zapłacimy-lokatorzy. Jestem pracownikiem spółdzielni Zamek,ale też i lokatorem. Też u mnie jest zimno w domu.Ale nie paplam i nie płaczę,że spóldzielnia po trzech dniach zimna ma zacząć palić. A jak znowu bedzie ciepło? Kto za to wszystko zapłaci? MY! Zamiast narzekać uzbrojmy sie w cierpliwosc niedlugo zaczną grzać. Co roku jest ten sam problem przy załamaniu pogody z marudzącymi lokatorami.Stąpajmy twardo po ziemi,od narzekania nikt nie wyzdrowiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nunio Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 20:42 A w moim domu jest ciepło. Teraz wiem ile daje docieplenie ścian- moje mieszkanie docieplone jest z obydwu stron. Nie napisze w jakiej spółdzielni mieszkam bo prezes to okropny burak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 21:33 Ameryka odkryta dawno temu, wiec te wielkie odkrycie , ze my zaplacimy za ogrzewanie to sobie schowaj w kieszen kolego, jeszcze za moje ogrzewanie nikt inny nie zaplacil jak ja sam a narazie to tylko marzniemy wszyscy, ale juz przynajmniej sie dzwic nie musimy dlaczego,jak dla spoldzielni Zamek jestemy tylko marudzacymi lokatorami ,zenada niewiem co Ty masz u siebie ,moze króliki ,ale niektórzy wychowują dzieci i zaczyna sie juz robic nieciekawie,zwłaszczadla tych najmłodszych, a dogrzewanie farelkami wyjdzie lokatorów napewno drożej Ty ekonomisto od siedmiu bolesci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 22:06 a jaki problem ma spółdzielnia dogrzewać mieszkania np nocą? automatycznie temperatura murów sie zmieni i będzie cieplej w mieszkaniach, a jak zrobi sie ciepło to przestana grzać. A jeśli chodzi o płacenie za to. Skoro płacimy to i wymagamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 22:22 do Zamkowego- puknij się człowieku. jest zimno więc trzeba grzac. już mi dziecko kicha! to nie średniowiecze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 00:04 no to moze jeszcze dodam ... A moze by tak zerknąc na prognozy pogody, zwłaszcza te długoterminowe z któych jednoznacznie wynika,ze np kolejene 4 dni temp w nocy w Ciechanowie wyniesie ok 5-7 stopni a w dzien w okolicy 12-13 stopni potem to powoli skonczy nam się wrzesień,rozumiem ,ze spodziewacie się 30 stopniowych upałow w pazdzierniku ? bo nawet jak wskoczy na kilka dni tepm w okolicy dwudzistukilku stopni to raczej to nam mieszkan nie ogrzeje!!! No i weż się Pan zdecyduj w końcu! "I tu nie chodzi o > oszczędność,bo i tak my za to wszystko zapłacimy-lokatorzy. " a chwile pozniej jednak dostrzegam wzburzenie " A jak znowu bedzie ciepło? Kto za to > wszystko zapłaci? MY! " to jak nie o oszczednosci chodzi to o co? pytam o co? tylko wez mi człowieku wytłumacz jaka to dla nas lokatorów jest oszcędnosc dogrzewanie ,wiadomo ile kosztuje i jescze trzeba miec czym dogrzewac a ile wydamy na lekarstwa jak sie poprzeziebiamy z dziecmi proponuje spacer do Apteki i ogólnie jaką edukacje ,bo mam wrazenie,ze albos się pan wczoraj urodzil albo z księzyca spadl i nikt tu nie mowi,ze to takie proste jak wlaczenie światla,my stapamy twardo po ziemii,ale nazywanie tego co mamy za oknem i tego co nas czeka w najbliższych dniach "załamaniem pogody" to raczej Pan żeś odfrunał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 11:27 do tego pana co pisze ze zaplacimy my lokatorzy- chce nadmienic ze my mieszkancy blokow placimy co miesiac za ogrzewanie i to wcale nie male pieniadze, prawda ze na koniec sezonu dostajemy rozliczenie ale jak to sie ma z dogrzewaniem sie piecykami czy tez wydajac mase pieniedzy na leki.zastanow sie gosciu co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 12:48 A na Moniuszki w Spółdzielni już maja cieplutkie grzejniki. Ciekawe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:22 w tbs tez juz grzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: sezon grzewczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:19 jestem ciekaw kiedy zacznie grzać największa spółdzielnia w Ciechanowie tj. "ZAMEK" - według mnie powinna jako pierwsza a tu jak zwykle nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: sezon grzewczy IP: 80.51.237.* 16.09.08, 16:33 no by sie przydalo zeby SMLW Zamek zaczal grzac bo troszke zimno w domowych pieleszach.. nie wiecie kiedy oni zaczna grzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: sezon grzewczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:40 ZAMEK już grzeje Sprawdzałam grzejnik około 13.00 i zaczynały być letnie, teraz są już ciepłe. :D Nareszccie nie będzie się marzło w domu. Odpowiedz Link Zgłoś