Gość: ala IP: *.centertel.pl 23.04.09, 15:33 Czy coś wiadomo o nowej szkole? dla mnie to super wiadomosc, jest alternatywa dla "Krasiniaka" i "Dwójki" dwóch najbardziej liczących się szkół w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trzeci Re: Liceum Akademickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 15:46 a nauczyciele jacyś się znajdą ? kto sfinansuje pensje nauczycielom akademickim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:07 Wynagrodzenie to sprawa właściciela,AH w Pułtusku.Kadra tez akademicka.życzę sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:47 ale to liceum jest płatne 300 zł miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:51 Coś nie chce mi się wierzyć w tę akademicką kadrę, wszyscy wykładowcy przyjeżdżają z Warszawy, zajęcia w liceum odbywają się w systemie dziennym, skąd więc wezmą tę naukową kadrę z poszczególnych licealnych przedmiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:01 sporo kadry akademickiej mieszka na stałe w Ciechanowie i okolicy. Filolodzy,historycy itp.a za godziwe pieniądze dojadą z Polski. Matematycy,fizycy,chemicy to PWSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jh Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 23.04.09, 20:09 chyba 200 zł miesięcznie a 300 zł to wpisowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Liceum Akademickie IP: *.cust.tele2.pl 23.04.09, 22:32 to liceum ma juz powstac którys rok z rzędu, ale nie ma chętnych po prostu..., w akademickich nauczycieli to nie wierzę, tak samo jak w powstanie tego LO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:44 Nie dajmy sie zwariować. Jeżeli ktoś ma zdolności i chce się uczyć, to Krasiniak czy Dwójka wystarczą mu w zupełności. Jeżeli ktoś ma tylko kase i nic wiecej, to żadni nauczyciele akademiccy czy najlepsze licea nic mu nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:52 Ciekawe jaką kasę trzeba będzie jeszcze wyłożyc później za egzaminy semestralne, roczne a o maturalnych nie pomyślę bo jak znam życie to w WSH nie ma nic za darmo. Zapomniałem o poprawkowych. Może dobre to dla forsiastych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 15:02 A może w ten sposób uczelnia chce sobie kształcić przyszłych studentów, ci, krzy pójdą do tego liceum mogą mieć np. pierwszeństwo w przyjęciu na WSH. I tak można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 15:13 ... stracić kasę i nic się nie nauczyć :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:13 chyba z nikt z piszących wcześniej nie czytał nawet ogłoszenia dotyczącego tematu ... 200 PLN wpisowe a 300 PLN za semestr :) ja zakładam, że będą tam uczyć wykładowcy z Pułtuska pracujący normalnie tam na etacie ... ich lista jest dostępna na stronie www.ah.edu.pl A co do szkoły to na pewno wpłynie to na podniesienie poziomu I LO bo ostatnio jest on na katastrofalnym poziomie, niedługo II LO zakasuje Krasiniak ... aż szkoda patrzeć co się z tą placówką stało, za czasów dyr. Nowakowskiego to było nie do pomyślenia ... pozdrawiam wszystkich którzy te czasy pamiętają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 2 Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:59 Co za bzdety piszesz obserwatorze. Kto normalny wyśle dziecko do szkoły, w której nie wiadomo kto uczy, Czy ci wykładowcy uczyli już kogoś do matury, mają w tym względzie jakieś wyniki, żeby nie powiedzieć osiągnięcia. Pytanie po co WSH tworzy liceum, cz brakuje chętnych na tę uczelnię i trzeba wychować sobie narybek? A może chodzi jak zwykle o kasę, tylko co to za pieniądze dla takiej uczelni. Dla mnie najważniejsi są nauczyciele w takiej szkole, muszę wiedzieć kto będzie uczył moje dziecko, czy ma doświadczenie w przygotowywaniu do matury, jak zdają jego uczniowie. Dlaczego szkoła nie reklamuje się nazwiskami mających pracować tam nauczycieli. Słowo akademickie mnie nic nie przekonuje. Kto tam będzie uczył historii, WOSu, biologii czy przedmiotów ścisłych, tylko to się liczy. Żeby porównywać tą szkołę do innych już istniejących, to jakiś żart. Dajmy jej czas na pokazanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Liceum Akademickie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 11:04 ...300 PLN za miesiąc...jeśli ktoś potrafi czytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:14 A co do szkoły to na pewno wpłynie to na podniesienie poziomu I LO > bo ostatnio jest on na katastrofalnym poziomie, niedługo II LO > zakasuje Krasiniak ... Coś ślepy ten obserwator, jeśli nie widzi, że Krasiniak bije na głowę wszystkie ciechanowskie i okoliczne licea, kilkadziesiąt osób codziennie dojeżdża z Przasnysza, bo chce uczyć się w dobrej szkole, wyniki matur jedne z najwyższych na Mazowszu, co roku kilku olimpijczyków, zwycięstwa w konkursach itd, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
dz1ad3k Re: Liceum Akademickie 27.04.09, 13:46 Może i bije na głowę ale jakim kosztem. Nerwice, korki albo 1 nawet jeśli umiesz bez korków a po korkach nie. O klice i "wyjątkowym" traktowaniu ludzi na stołkach oraz reszty jak śmieci nie wspomnę. Ja wolał bym zachować zdrowie i szacunek do siebie niż tam iść. I nie poszedłem ale znam dobrze kilku absolwentów i całkiem dumni z tej szkoły nie są. Zaraz odezwą się ci z kliki żeby powiedzieć że to nie prawda bo im dobrze było. Dobrze było nie zaprzeczę szkoda że nie wszystkim. 300 złotych na miesiąc to nie mało jeśli do tego doda się subwencję czyli kasę którą wykłada samorząd. Pomyślcie tylko kto tam pójdzie przy ciechanowskich zarobkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieeeeeee Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 27.04.09, 13:47 krasiniak cóż to za szkółka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:57 Obserwator 2 dobrze napisał, kto ma w tym nowym liceum uczyć? Już niedługo rusza rekrutacja do szkół średnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:57 renking Maturalny,olimpijczycy-przedmiotowi to jest oczywista oczywistość każdej szkoły ,która chce istnieć na rynku.To obecnie normalność w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liceum Plastyczne? Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 15:28 ...ciekaw jestem czy chcielibyście mieć w Ciechanowie Liceum Plastyczne a może właśnie przy Akademii Humanistycznej ? Odpowiedz Link Zgłoś
marzena1lo Re: Liceum Akademickie 27.04.09, 21:08 Wypowiadanie się o I LO bez oparcia o fakty jest lekką przesadą. Szkoła za "dyr. Nowakowskiego i teraz" to taka różnica? I LO w roku szkolnym 2009/10 ma 1 laureata z historii i 3 finalistów z jęz. polskiego i teologii. To mało?; nie lubię pustych stwierdzeń, typu...bo kiedyś,,, Kiedyś, za tzw. starej matury takiego wyniku, jak dziś nie było. Szkoła trzymała i trzyma poziom. Akademickie LO, jesli powstanie, musi oprzeć się o własną kadrę, a nie o naszą z I LO. Życzę powodzenia! Tę sprawę dyrekcja I LO stawia jasno. Krasiniak jest tylko jeden i stara się, aby zapracowawać na swoją opinię. Głosy typy...bo..., bez faktów mnie nie interesują:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 21:14 ...brawo Pani Marzeno tak trzymać ... popieram i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 10:35 a Pan zalewski to stara się o pracę w obu placówkach? wazelina posunięta do skraju absurdu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07 Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:14 jak w przysłowiu o stole i nozycach.Liceum Akademickie w powijakach a Dyrektor ILO już nie odda guzika od garsonki.Nauczyciele mają wybór i sami zadecydują gdzie chcą pracować.Sama nazwa Liceum Akademickie zobowiązuje i pracownicy akademiccy AH w Pułtusku maja tego świadomość.Co do ILO w Ciechanowie to przez 50 lat nie miał konkurencji na rynku usług edukacyjnych miasta i powiatu,był sam i to on ustalał standardy kształcenia,dokonywał selekcji naboru do szkoły a było z czego wybierać wystarczy popatrzeć na byłych absolwentów.A każdy z byłych Dyrektorów tej szkoły zajmuje należne mu miejsce w jej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:24 ...brawo Liceum Akademickie życzę dobrych wyników...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 10:33 szanowna Pani dyrektor, proszę zatem napisać na którym miejscu są Pani podopieczni w procencie dostających się na wyższe uczelnie w porównaniu z czasami dyr. Nowakowskiego? Ilu było olimpijczyków bo pamiętam że w latach 90-tych. te liczby były znaczące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 28.04.09, 11:42 jestem absolwentem Krasiniaka i muszę a właściwie chcę powiedziec głośno NIE JESTEM Z TEGO DUMNY. W czasie nauki towarzyszyła mi nerwica, zarwane noce. Uczyłem się wielu, dziś do niczego nie potrzebnych przedmiotów. Mam złe wspomnienia związane z tą szkołą i na pewno po raz drugi bym jej nie wybrał. Stawiam na Liceum Akademickie, a to, że nauczyciele z Kracha nie będę tam uczyc, to wedlug mnie orgomny plus dla LA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sss Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 13:52 Czemu piszesz pod różnymi nickami? sss jh nieeeeeee ala żałosne to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 28.04.09, 18:02 jaki jesteś niedomyślny: każdego dnia mam inny nick, bo nie lubię monotonii. a LA życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Belter Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:09 Jak jesteś taki dumny (i słusznie) z tego, że jesteś absolwentem "Krasiniaka", to czemu nie ogłosisz tego pod swoim imieniem i nazwiskiem, tylko jakieś "sss"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Belter Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:12 A jak nie jesteś dumny, to też ogłoś to pod swoim imieniem i nazwiskiem, wtedy będziesz wiarygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:04 Wystarczyłoby, żeby piszący tu ludzie mieli jakiekolwiek pojęcie o tym, o czym mówią.W latach dziewięćdziesiątych dyrektorem nie był już Nowakowski!!! Przestał nim być w 91 albo 92. I z tego co wiem, olimpijczyków jest teraz zdecydowanie więcej niż w latach 80, kiedy dyrektorem był Nowakowski. Od połowy lat 90 mają co roku po 4-5 olimpijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzi Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:16 i chce Pani udowodnić ,że to jest osobista zasługa obecnej Dyrekcj?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Liceum Akademickie IP: *.cnow.pl 28.04.09, 15:54 Nie wiem dlaczego Krasiniak ciszy się tak dobrą opinią. Fakt, że większość uczniów tej szkoły musi chodzić na korki nie należy do chwalebnych. Z tego co wiem są tam nauczyciele, którzy niewiele robią na lekcjach, a uczniowie muszą się sami dokształcać. Wiem, bo uczę na korkach własnie takich uczniów, którzy mi mówią, że pani w szkole nic nie robi i boją się o maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 16:26 Zgadzam się, do czego to podobne żeby w klasie trzeciej realizować materiał z klasy II, a ten niezrealizowany uczniowie mają uzupełnić "sami", czyli na korkach. A co z tymi co nie mają pieniędzy,czy określenie szkoła "elitarna" w odniesieniu do krasiniaka oznacza szkoła dla bogatych. A może nazwijmy to nauczanie raczej indywidulym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 16:57 Widzę, że dalej żyjecie w komunie bo domagacie się urawniłowki. Nikt nie mówił , że wszyscy muszą mieć maturę czy studia. Nie uczysz się ,nie dajesz rady to do roboty. To komuna wcisnęła ludziom , ze muszą mieć wyzsze studia. I co wychodzą niby magistrzy czy niby inżynierowie co to w sklepie mogą tylko pracować i też bym się zastanawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:11 Ok, zgadzam się, że nie wszyscy nadają się do liceum, nie wszyscy też muszą mieć studia, ale gdzie te dzieciaki mają się uczyć skoro reforma oświaty doprowadziła do likwidacji większości szkół zawodowych i techników. Poza tym uczelnie, zwłaszcza prywatne, przyjmują ile wlezie, byle wyciągnąć od nich kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubs Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:39 Pani ANIU uczelnie prywatne muszą przestrzegać prawa i ich standardy muszą być identyczne z uczelniami publicznymi państwowymi.Chcąć posiadać uprawnienia szkoły publicznej muszą przestrzegać prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:45 Przestrzeganie prawa to oczywista oczywistość i dalej twierdzę, że nie muszą wszyscy studiować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:55 No to jak, wiadomo już kto tam będzie uczył, będą tam jacyś nauczyciele z doświadczeniem i o uznanej renomie czy tylko "wirtualni" fachowcy. Jeżeli ta szkoła chce być konkurencją dla kracha i II LO to niech powiedzą kto będzie miał tam zajęcia. Czasy są takie, że rodzice chcą wiedzieć kto będzie uczył ich dzieci. szkoła jak widzę na starcie nie ma żadnych atutów, no może jeden, baza lokalowa. Niestety nie przekłada się to na poziom nauczania. O tym będą decydować nazwiska tam uczących i tylko to się liczy. Jeżeli przyciągną dobrych, znanych nauczycieli z Ciechanowa to może będzie nabór. nie bez znaczenia jest też kasa. Przecież w liceach ciechanowskich jest wielu dobrych nauczycieli, więc po co tracić kasę jak można mieć to za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Liceum Akademickie IP: *.tktelekom.pl 28.04.09, 22:54 oj widze, ze niewiele wiecie na temat liceum akademickiego i jego kadry. Beda w nim uczyc zarówno nauczyciela i I jak i z II LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość XXX Re: Liceum Akademickie IP: 213.199.253.* 30.04.09, 20:31 LA okaże się najlepsze w mieście - GRATULACJE. Uczyć tam będzie najlepsza kadra. Zawiść dyr. I LO świadczy o wielkim strachu i obawach... No cóż jest to uzasadnione. II LO do organizacji LA podchodzi we sposób zrównoważony. Jak widać każdy zna swoją wartość. LICEUM AKADEMICKIE TO DOSKONAŁY POMYSŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era Re: Liceum Akademickie IP: 213.199.253.* 30.04.09, 20:48 Pożyjemy, zobaczymy... No to kto tam będzie uczył? Może jakieś nazwisko, chociaż jedno, nikt przecież nie kupi kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 21:55 Idea tworzenia Liceum Akademickiego ma doś długą historię. W Polsce tego typu placówki to posmak elity. Akademia Humanistyczna w Pułtusku posiada kadrę dydaktyczną ,która podoła temu wyzwaniu. Serdecznie zapraszamy zainteresowanych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do era Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 21:59 Czemu piszesz pod różnymi nickami (10 min. wcześniej inaczej się logowałeś), jesteś śmieszny i żałosny. No to czekamy na nazwiska, podaj je wreszcie, przecież rekrutacja do szkół średnich już się rozpoczęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 23:05 To prawda, ta wredna komuna kazała mi sie uczyc, skończyłem studia, a przeceiż wystarczyłaby mi podstawówka, najwyżej zawodówka, żeby dziś korzystac ze szczęścia, którym jest bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 18:40 chyba nie wypali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 19:49 jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 26.05.09, 15:41 i co wypaliło to Liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Liceum Akademickie IP: *.tktelekom.pl 26.05.09, 22:55 może wypali, w najbliższy czwartek i sobotę są dni otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 01:07 To kto tam będzie uczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Liceum Akademickie IP: *.tvk.torun.pl 28.05.09, 15:54 Dobrze, jeśli taka szkoła powstanie, chociaż mam wrażenie, że byłoby to po prostu prywatne liceum, gdzie rodzice przy pierwszej ocenie niedostatecznej dziecka wyskoczyli z tekstem typu "płacę, to wymagam" i ocena zaraz musiałaby zniknąć. W Polsce nie ma klimatu dla takich szkół. Chodziłyby tam bogate i rozpuszczone dzieciaki, dla których nauka to strata czasu, bo mamusia i tatuś i tak wszystko załatwią, a w razie czego dadzą na korki. Chodziłam do Krasiniaka, też pamiętam zarwane noce i stres, ale nigdy nie byłam na żadnych korepetycjach. Moje dwie siostry też tam chodziły i też nie miały korepetycji. Bywało, że miałyśmy z czegoś niedostateczne, ale brałyśmy się do nauki i dawałyśmy radę. W mojej klasie na korki chodziło może 4-5 na 30 osób. Nie mówię, że Krasiniak to idealna szkoła, bo ma wiele wad - chociażby traktowanie dzieci nauczycieli woła o pomstę do nieba, ale i tak jak na razie jest najlepszy w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 20:56 Co rozumiesz poprzez traktowanie dzieci nauczycieli? Tak są źle traktowani czy dobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
amigosciech Re: Liceum Akademickie 02.06.09, 00:04 Dla mnie ta idea nie ma sensu. Problem z przygotowaniem młodzieży do matury i przyszłych studiów nie leży w braku kompetencji nauczycieli naszych lokalnych szkół średnich. Co więcej, nauczyciele akademiccy nie mają doświadczenia w przygotowywaniu do matury."Krasiniak" i "Dwójka" nie są najlepsze w Ciechanowie dlatego, że mają najlepszych nauczycieli, ale dlatego, że najlepsza młodzież do nich idzie. W "Krasiniaku" to sprawa tradycji a w "Dwójce" skutecznej polityce marketingowej. Jak ujmują to uczniowie? Chcesz zakuwać i zrywać noce to idź do "Krasiniaka", chcesz się nauczyć, ale bez nadmiaru stresu to idź do "Dwójki". Ci, którzy pozostają po takiej selekcji to nie jest zwykle materiał na olimpijczyków ani nawet na studentów prawdziwych uczelni. W każdej szkole są lepsi i gorsi nauczyciele! Nawet w LO nr 1 LO nr 2 są słabsi nauczyciele, jeśli nie merytorycznie to metodycznie. Chociaż może gdybym ja miał uczniów, którzy nie tylko rozumieją co do nich mówię, ale także takich, którzy z własnej woli chcą się uczyć, też bym przysiadł na laurach i zaczął wymagać od innych więcej niż od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 12:41 Ciekawią mnie te "zarwane noce" w Krasiniaku, bo po dwóch latach nauki nie miałem nawet jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1946s Re: Liceum Akademickie IP: 94.42.67.* 02.06.09, 09:11 Moje dzieci chodziły do różnych liceów w Ciechanowie i mam swoje zdanie na temat poziomu nauczania oraz administrowania nimi. Liceum Akademickie się przyda, ale dopiero czas pokaże czy się sprawdzi. Konkurencja w nauczaniu się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś