Dodaj do ulubionych

Liceum Akademickie

IP: *.centertel.pl 23.04.09, 15:33
Czy coś wiadomo o nowej szkole? dla mnie to super wiadomosc, jest
alternatywa dla "Krasiniaka" i "Dwójki" dwóch najbardziej liczących
się szkół w Ciechanowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: trzeci Re: Liceum Akademickie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 15:46
      a nauczyciele jacyś się znajdą ?
      kto sfinansuje pensje nauczycielom akademickim?
      • Gość: uczen Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:07
        Wynagrodzenie to sprawa właściciela,AH w Pułtusku.Kadra tez
        akademicka.życzę sukcesu
        • Gość: mp Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:47
          ale to liceum jest płatne 300 zł miesięcznie
        • Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:51
          Coś nie chce mi się wierzyć w tę akademicką kadrę, wszyscy
          wykładowcy przyjeżdżają z Warszawy, zajęcia w liceum odbywają się w
          systemie dziennym, skąd więc wezmą tę naukową kadrę z poszczególnych
          licealnych przedmiotów?
          • Gość: xxxxx Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 20:01
            sporo kadry akademickiej mieszka na stałe w Ciechanowie i okolicy.
            Filolodzy,historycy itp.a za godziwe pieniądze dojadą z Polski.
            Matematycy,fizycy,chemicy to PWSZ
            • Gość: jh Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 23.04.09, 20:09
              chyba 200 zł miesięcznie a 300 zł to wpisowe
              • Gość: gosc Re: Liceum Akademickie IP: *.cust.tele2.pl 23.04.09, 22:32
                to liceum ma juz powstac którys rok z rzędu, ale nie ma chętnych po prostu..., w akademickich nauczycieli to nie wierzę, tak samo jak w powstanie tego LO...
                • Gość: nauczyciel Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:44
                  Nie dajmy sie zwariować. Jeżeli ktoś ma zdolności i chce się uczyć,
                  to Krasiniak czy Dwójka wystarczą mu w zupełności. Jeżeli ktoś ma
                  tylko kase i nic wiecej, to żadni nauczyciele akademiccy czy
                  najlepsze licea nic mu nie pomogą.
                • Gość: gość Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 22:52
                  Ciekawe jaką kasę trzeba będzie jeszcze wyłożyc później za egzaminy
                  semestralne, roczne a o maturalnych nie pomyślę bo jak znam życie
                  to w WSH nie ma nic za darmo. Zapomniałem o poprawkowych. Może
                  dobre to dla forsiastych?
    • Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 15:02
      A może w ten sposób uczelnia chce sobie kształcić przyszłych
      studentów, ci, krzy pójdą do tego liceum mogą mieć np. pierwszeństwo
      w przyjęciu na WSH. I tak można upiec dwie pieczenie na jednym
      ogniu!!!
      • Gość: Dziadek Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 15:13
        ... stracić kasę i nic się nie nauczyć :D.
        • Gość: obserwator Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:13
          chyba z nikt z piszących wcześniej nie czytał nawet ogłoszenia
          dotyczącego tematu ... 200 PLN wpisowe a 300 PLN za semestr :)
          ja zakładam, że będą tam uczyć wykładowcy z Pułtuska pracujący
          normalnie tam na etacie ... ich lista jest dostępna na stronie
          www.ah.edu.pl

A co do szkoły to na pewno wpłynie to na podniesienie poziomu I LO
          bo ostatnio jest on na katastrofalnym poziomie, niedługo II LO
          zakasuje Krasiniak ... aż szkoda patrzeć co się z tą placówką stało,
          za czasów dyr. Nowakowskiego to było nie do pomyślenia ...
          pozdrawiam wszystkich którzy te czasy pamiętają ;)
          • Gość: obserwator 2 Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:59
            Co za bzdety piszesz obserwatorze. Kto normalny wyśle dziecko do szkoły, w
            której nie wiadomo kto uczy, Czy ci wykładowcy uczyli już kogoś do matury, mają
            w tym względzie jakieś wyniki, żeby nie powiedzieć osiągnięcia. Pytanie po co
            WSH tworzy liceum, cz brakuje chętnych na tę uczelnię i trzeba wychować sobie
            narybek? A może chodzi jak zwykle o kasę, tylko co to za pieniądze dla takiej
            uczelni. Dla mnie najważniejsi są nauczyciele w takiej szkole, muszę wiedzieć
            kto będzie uczył moje dziecko, czy ma doświadczenie w przygotowywaniu do matury,
            jak zdają jego uczniowie. Dlaczego szkoła nie reklamuje się nazwiskami mających
            pracować tam nauczycieli. Słowo akademickie mnie nic nie przekonuje. Kto tam
            będzie uczył historii, WOSu, biologii czy przedmiotów ścisłych, tylko to się
            liczy. Żeby porównywać tą szkołę do innych już istniejących, to jakiś żart.
            Dajmy jej czas na pokazanie się.
          • Gość: john Re: Liceum Akademickie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 11:04
            ...300 PLN za miesiąc...jeśli ktoś potrafi czytać :)
          • Gość: do obserwatora Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:14
            A co do szkoły to na pewno wpłynie to na podniesienie poziomu I LO
            > bo ostatnio jest on na katastrofalnym poziomie, niedługo II LO
            > zakasuje Krasiniak ...

Coś ślepy ten obserwator, jeśli nie widzi, że Krasiniak bije na głowę wszystkie
            ciechanowskie i okoliczne licea, kilkadziesiąt osób codziennie dojeżdża z
            Przasnysza, bo chce uczyć się w dobrej szkole, wyniki matur jedne z najwyższych
            na Mazowszu, co roku kilku olimpijczyków, zwycięstwa w konkursach itd, itd...
            • dz1ad3k Re: Liceum Akademickie 27.04.09, 13:46
              Może i bije na głowę ale jakim kosztem. Nerwice, korki albo 1 nawet jeśli umiesz
              bez korków a po korkach nie. O klice i "wyjątkowym" traktowaniu ludzi na
              stołkach oraz reszty jak śmieci nie wspomnę. Ja wolał bym zachować zdrowie i
              szacunek do siebie niż tam iść. I nie poszedłem ale znam dobrze kilku
              absolwentów i całkiem dumni z tej szkoły nie są. Zaraz odezwą się ci z kliki
              żeby powiedzieć że to nie prawda bo im dobrze było. Dobrze było nie zaprzeczę
              szkoda że nie wszystkim.
              300 złotych na miesiąc to nie mało jeśli do tego doda się subwencję czyli kasę
              którą wykłada samorząd. Pomyślcie tylko kto tam pójdzie przy ciechanowskich
              zarobkach.
            • Gość: nieeeeeee Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 27.04.09, 13:47
              krasiniak cóż to za szkółka?
              • Gość: ciekawski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:57
                Obserwator 2 dobrze napisał, kto ma w tym nowym liceum uczyć? Już niedługo rusza
                rekrutacja do szkół średnich.
            • Gość: uczen Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:57
              renking Maturalny,olimpijczycy-przedmiotowi to jest oczywista
              oczywistość każdej szkoły ,która chce istnieć na rynku.To obecnie
              normalność w szkole.
              • Gość: Liceum Plastyczne? Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 15:28
                ...ciekaw jestem czy chcielibyście mieć w Ciechanowie Liceum Plastyczne a może
                właśnie przy Akademii Humanistycznej ?
                • marzena1lo Re: Liceum Akademickie 27.04.09, 21:08
                  Wypowiadanie się o I LO bez oparcia o fakty jest lekką przesadą.
                  Szkoła za "dyr. Nowakowskiego i teraz" to taka różnica? I LO w roku
                  szkolnym 2009/10 ma 1 laureata z historii i 3 finalistów z jęz.
                  polskiego i teologii. To mało?; nie lubię pustych stwierdzeń,
                  typu...bo kiedyś,,, Kiedyś, za tzw. starej matury takiego wyniku,
                  jak dziś nie było. Szkoła trzymała i trzyma poziom. Akademickie LO,
                  jesli powstanie, musi oprzeć się o własną kadrę, a nie o naszą z I
                  LO. Życzę powodzenia! Tę sprawę dyrekcja I LO stawia jasno.
                  Krasiniak jest tylko jeden i stara się, aby zapracowawać na swoją
                  opinię. Głosy typy...bo..., bez faktów mnie nie interesują:-))
                  • Gość: marek zalewski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 21:14
                    ...brawo Pani Marzeno tak trzymać ... popieram i pozdrawiam
                    • Gość: obserwator Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 10:35
                      a Pan zalewski to stara się o pracę w obu placówkach? wazelina
                      posunięta do skraju absurdu !!!!
                  • Gość: 07 Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:14
                    jak w przysłowiu o stole i nozycach.Liceum Akademickie w powijakach
                    a Dyrektor ILO już nie odda guzika od garsonki.Nauczyciele mają
                    wybór i sami zadecydują gdzie chcą pracować.Sama nazwa Liceum
                    Akademickie zobowiązuje i pracownicy akademiccy AH w Pułtusku maja
                    tego świadomość.Co do ILO w Ciechanowie to przez 50 lat nie miał
                    konkurencji na rynku usług edukacyjnych miasta i powiatu,był sam i
                    to on ustalał standardy kształcenia,dokonywał selekcji naboru do
                    szkoły a było z czego wybierać wystarczy popatrzeć na byłych
                    absolwentów.A każdy z byłych Dyrektorów tej szkoły zajmuje należne
                    mu miejsce w jej historii.
                    • Gość: marek zalewski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:24
                      ...brawo Liceum Akademickie życzę dobrych wyników...pozdrawiam
                  • Gość: obserwator Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 10:33
                    szanowna Pani dyrektor, proszę zatem napisać na którym miejscu są
                    Pani podopieczni w procencie dostających się na wyższe uczelnie w
                    porównaniu z czasami dyr. Nowakowskiego? Ilu było olimpijczyków bo
                    pamiętam że w latach 90-tych. te liczby były znaczące
                    • Gość: sss Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 28.04.09, 11:42
                      jestem absolwentem Krasiniaka i muszę a właściwie chcę powiedziec
                      głośno NIE JESTEM Z TEGO DUMNY.
                      W czasie nauki towarzyszyła mi nerwica, zarwane noce. Uczyłem się
                      wielu, dziś do niczego nie potrzebnych przedmiotów. Mam złe
                      wspomnienia związane z tą szkołą i na pewno po raz drugi bym jej nie
                      wybrał. Stawiam na Liceum Akademickie, a to, że nauczyciele z Kracha
                      nie będę tam uczyc, to wedlug mnie orgomny plus dla LA.
                      • Gość: do sss Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 13:52
                        Czemu piszesz pod różnymi nickami?
                        sss
                        jh
                        nieeeeeee
                        ala
                        żałosne to
                        • Gość: sss Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 28.04.09, 18:02
                          jaki jesteś niedomyślny: każdego dnia mam inny nick, bo nie lubię
                          monotonii. a LA życzę powodzenia.
                      • Gość: Edmund Belter Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:09
                        Jak jesteś taki dumny (i słusznie) z tego, że jesteś absolwentem
                        "Krasiniaka", to czemu nie ogłosisz tego pod swoim imieniem i
                        nazwiskiem, tylko jakieś "sss"?
                      • Gość: Edmund Belter Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 08:12
                        A jak nie jesteś dumny, to też ogłoś to pod swoim imieniem i
                        nazwiskiem, wtedy będziesz wiarygodny...
                    • Gość: rodzic Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:04
                      Wystarczyłoby, żeby piszący tu ludzie mieli jakiekolwiek pojęcie o tym, o czym
                      mówią.W latach dziewięćdziesiątych dyrektorem nie był już Nowakowski!!! Przestał
                      nim być w 91 albo 92.
                      I z tego co wiem, olimpijczyków jest teraz zdecydowanie więcej niż w latach 80,
                      kiedy dyrektorem był Nowakowski. Od połowy lat 90 mają co roku po 4-5 olimpijczyków.
                      • Gość: rodzi Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:16
                        i chce Pani udowodnić ,że to jest osobista zasługa obecnej Dyrekcj?!
                        • Gość: nauczycielka Re: Liceum Akademickie IP: *.cnow.pl 28.04.09, 15:54
                          Nie wiem dlaczego Krasiniak ciszy się tak dobrą opinią. Fakt, że większość
                          uczniów tej szkoły musi chodzić na korki nie należy do chwalebnych. Z tego co
                          wiem są tam nauczyciele, którzy niewiele robią na lekcjach, a uczniowie muszą
                          się sami dokształcać. Wiem, bo uczę na korkach własnie takich uczniów, którzy mi
                          mówią, że pani w szkole nic nie robi i boją się o maturę.
                          • Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 16:26
                            Zgadzam się, do czego to podobne żeby w klasie trzeciej realizować
                            materiał z klasy II, a ten niezrealizowany uczniowie mają
                            uzupełnić "sami", czyli na korkach. A co z tymi co nie mają
                            pieniędzy,czy określenie szkoła "elitarna" w odniesieniu do
                            krasiniaka oznacza szkoła dla bogatych. A może nazwijmy to nauczanie
                            raczej indywidulym!!!
                            • Gość: inżynier Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 16:57
                              Widzę, że dalej żyjecie w komunie bo domagacie się urawniłowki. Nikt nie mówił ,
                              że wszyscy muszą mieć maturę czy studia. Nie uczysz się ,nie dajesz rady to do
                              roboty. To komuna wcisnęła ludziom , ze muszą mieć wyzsze studia. I co wychodzą
                              niby magistrzy czy niby inżynierowie co to w sklepie mogą tylko pracować i też
                              bym się zastanawiał.
                              • Gość: Anka Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:11
                                Ok, zgadzam się, że nie wszyscy nadają się do liceum, nie wszyscy
                                też muszą mieć studia, ale gdzie te dzieciaki mają się uczyć skoro
                                reforma oświaty doprowadziła do likwidacji większości szkół
                                zawodowych i techników. Poza tym uczelnie, zwłaszcza prywatne,
                                przyjmują ile wlezie, byle wyciągnąć od nich kasę.
                                • Gość: ubs Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:39
                                  Pani ANIU uczelnie prywatne muszą przestrzegać prawa i ich standardy
                                  muszą być identyczne z uczelniami publicznymi państwowymi.Chcąć
                                  posiadać uprawnienia szkoły publicznej muszą przestrzegać prawo.
                                  • Gość: Antoś Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:45
                                    Przestrzeganie prawa to oczywista oczywistość i dalej twierdzę, że nie muszą
                                    wszyscy studiować.
                                  • Gość: ciekawski Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:55
                                    No to jak, wiadomo już kto tam będzie uczył, będą tam jacyś nauczyciele z
                                    doświadczeniem i o uznanej renomie czy tylko "wirtualni" fachowcy. Jeżeli ta
                                    szkoła chce być konkurencją dla kracha i II LO to niech powiedzą kto będzie miał
                                    tam zajęcia. Czasy są takie, że rodzice chcą wiedzieć kto będzie uczył ich
                                    dzieci. szkoła jak widzę na starcie nie ma żadnych atutów, no może jeden, baza
                                    lokalowa. Niestety nie przekłada się to na poziom nauczania. O tym będą
                                    decydować nazwiska tam uczących i tylko to się liczy. Jeżeli przyciągną dobrych,
                                    znanych nauczycieli z Ciechanowa to może będzie nabór. nie bez znaczenia jest
                                    też kasa. Przecież w liceach ciechanowskich jest wielu dobrych nauczycieli, więc
                                    po co tracić kasę jak można mieć to za darmo.
                                    • Gość: poinformowany Re: Liceum Akademickie IP: *.tktelekom.pl 28.04.09, 22:54
                                      oj widze, ze niewiele wiecie na temat liceum akademickiego i jego
                                      kadry. Beda w nim uczyc zarówno nauczyciela i I jak i z II LO
                                      • Gość: gość XXX Re: Liceum Akademickie IP: 213.199.253.* 30.04.09, 20:31
                                        LA okaże się najlepsze w mieście - GRATULACJE. Uczyć tam będzie najlepsza kadra.
                                        Zawiść dyr. I LO świadczy o wielkim strachu i obawach... No cóż jest to
                                        uzasadnione. II LO do organizacji LA podchodzi we sposób zrównoważony. Jak
                                        widać każdy zna swoją wartość. LICEUM AKADEMICKIE TO DOSKONAŁY POMYSŁ.
                                        • Gość: era Re: Liceum Akademickie IP: 213.199.253.* 30.04.09, 20:48
                                          Pożyjemy, zobaczymy... No to kto tam będzie uczył? Może jakieś nazwisko, chociaż
                                          jedno, nikt przecież nie kupi kota w worku.
                                          • Gość: żak Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 21:55
                                            Idea tworzenia Liceum Akademickiego ma doś długą historię. W Polsce
                                            tego typu placówki to posmak elity. Akademia Humanistyczna w
                                            Pułtusku posiada kadrę dydaktyczną ,która podoła temu wyzwaniu.
                                            Serdecznie zapraszamy zainteresowanych .
                                          • Gość: do era Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 21:59
                                            Czemu piszesz pod różnymi nickami (10 min. wcześniej inaczej się logowałeś),
                                            jesteś śmieszny i żałosny.
                                            No to czekamy na nazwiska, podaj je wreszcie, przecież rekrutacja do szkół
                                            średnich już się rozpoczęła.
                              • Gość: Kali Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 23:05
                                To prawda, ta wredna komuna kazała mi sie uczyc, skończyłem studia,
                                a przeceiż wystarczyłaby mi podstawówka, najwyżej zawodówka, żeby
                                dziś korzystac ze szczęścia, którym jest bezrobocie.
    • Gość: uczeń Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 18:40
      chyba nie wypali
    • Gość: lolo Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 19:49
      jestem za
    • Gość: sss Re: Liceum Akademickie IP: *.centertel.pl 26.05.09, 15:41
      i co wypaliło to Liceum?
      • Gość: xyz Re: Liceum Akademickie IP: *.tktelekom.pl 26.05.09, 22:55
        może wypali, w najbliższy czwartek i sobotę są dni otwarte
        • Gość: ciekawy Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 01:07
          To kto tam będzie uczył?
          • Gość: anka Re: Liceum Akademickie IP: *.tvk.torun.pl 28.05.09, 15:54
            Dobrze, jeśli taka szkoła powstanie, chociaż mam wrażenie, że byłoby to po
            prostu prywatne liceum, gdzie rodzice przy pierwszej ocenie niedostatecznej
            dziecka wyskoczyli z tekstem typu "płacę, to wymagam" i ocena zaraz musiałaby
            zniknąć. W Polsce nie ma klimatu dla takich szkół. Chodziłyby tam bogate i
            rozpuszczone dzieciaki, dla których nauka to strata czasu, bo mamusia i tatuś i
            tak wszystko załatwią, a w razie czego dadzą na korki.
            Chodziłam do Krasiniaka, też pamiętam zarwane noce i stres, ale nigdy nie byłam
            na żadnych korepetycjach. Moje dwie siostry też tam chodziły i też nie miały
            korepetycji. Bywało, że miałyśmy z czegoś niedostateczne, ale brałyśmy się do
            nauki i dawałyśmy radę. W mojej klasie na korki chodziło może 4-5 na 30 osób.
            Nie mówię, że Krasiniak to idealna szkoła, bo ma wiele wad - chociażby
            traktowanie dzieci nauczycieli woła o pomstę do nieba, ale i tak jak na razie
            jest najlepszy w Ciechanowie.
            • Gość: ? Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 20:56
              Co rozumiesz poprzez traktowanie dzieci nauczycieli? Tak są źle
              traktowani czy dobrze ?
              • amigosciech Re: Liceum Akademickie 02.06.09, 00:04
                Dla mnie ta idea nie ma sensu. Problem z przygotowaniem młodzieży do matury i
                przyszłych studiów nie leży w braku kompetencji nauczycieli naszych lokalnych
                szkół średnich. Co więcej, nauczyciele akademiccy nie mają doświadczenia w
                przygotowywaniu do matury."Krasiniak" i "Dwójka" nie są najlepsze w Ciechanowie
                dlatego, że mają najlepszych nauczycieli, ale dlatego, że najlepsza młodzież do
                nich idzie. W "Krasiniaku" to sprawa tradycji a w "Dwójce" skutecznej polityce
                marketingowej. Jak ujmują to uczniowie? Chcesz zakuwać i zrywać noce to idź do
                "Krasiniaka", chcesz się nauczyć, ale bez nadmiaru stresu to idź do "Dwójki".
                Ci, którzy pozostają po takiej selekcji to nie jest zwykle materiał na
                olimpijczyków ani nawet na studentów prawdziwych uczelni.

W każdej szkole są lepsi i gorsi nauczyciele! Nawet w LO nr 1 LO nr 2 są słabsi
                nauczyciele, jeśli nie merytorycznie to metodycznie. Chociaż może gdybym ja miał
                uczniów, którzy nie tylko rozumieją co do nich mówię, ale także takich, którzy z
                własnej woli chcą się uczyć, też bym przysiadł na laurach i zaczął wymagać od
                innych więcej niż od siebie...
                • Gość: G Re: Liceum Akademickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 12:41
                  Ciekawią mnie te "zarwane noce" w Krasiniaku, bo po dwóch latach nauki nie miałem nawet jednej.
    • Gość: 1946s Re: Liceum Akademickie IP: 94.42.67.* 02.06.09, 09:11
      Moje dzieci chodziły do różnych liceów w Ciechanowie i mam swoje
      zdanie na temat poziomu nauczania oraz administrowania nimi. Liceum
      Akademickie się przyda, ale dopiero czas pokaże czy się sprawdzi.
      Konkurencja w nauczaniu się przyda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka