Dodaj do ulubionych

co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa

IP: 193.243.143.* 16.07.09, 15:38
Szkoda że w ciechanowie cały czas zabieraja jakieś instytucje , teraz jednostka się broni przed upadkiem za chwilę będzie to tylko miasto emerytów i rencistów , i bezrobotnych włodaże miasta WALCZCIE O NASZE MIASTO , potem co KRUS a może zamknac Starostwo Powiatowe , zabrać powiat i dać np. Opinogórze bo bardziej znana i jako wizytówka się nadaje , tylko otwierane są Kościoły bo wiary trzeba żeby ktoś nas nie zaorał.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciechanek Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:40
      Balcerowicz zniszczył przemysł, obecny Europoseł Buzek odebrał
      Ciechanowowi rolę miasta wojewódzkiego, zapoczątkowując jego upadek
      (likwidacja ok. 1500 etatów), prezydent Stryczyński zrezygnowaał ze
      statusu miasta grodzkiego i zaczęło się powolne umieranie. Pierwsza
      utrata roli miasta wojewódzkiego w roku 1795 sprowadziła w końcu
      Ciechanów do kształtu mieściny w powiecie ciechanowskim, ożywiły go
      kolej i cukrownia. Teraz kolej straciła znaczenie a cukrownię
      zamordowano. Więc co ożywi Ciechanów?
      • Gość: x Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:49
        Żaden Balcerowicz czy Buzek nie zawinił tylko sami ciechanowianie a właściwie jego nieudolne władze. Spójrzcie na Mławę, która wojewódzka nigdy nie była - pojawia się np. w rankingach jako innowacyjne miasto.
    • Gość: riko Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: 193.243.143.* 16.07.09, 16:47
      Ludzie to wszystko ściema oni chcą abyśmy z tąd wyjeżdżali ostatni gasi światło , wszystko zamykają , co zostanie sklepy z ciuchami nomen nomen drogimi bez super wyprzedaży , budowlanka opłaca się kupic bardziej w castoramie w warszawie bo taniej i przywiozą , ELEKTRONIKA SZKODA GADAĆ , drogo głucho i nieciekawie to hasło Ciechanowa na euro 2012
      • Gość: Can Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:02
        Ciechanów upada bo za dużo tu wszędzie betonu (cokolwiek dla kogokolwiek to
        znaczy ;D ). Opinogóra powiatem? Nigdy! Właśnie fenomen Opinogóry polega na tym,
        ze jest z dala od układów, nepotyzmów, kolesiostwa i każdego innego rodzaju
        partyjnego qówna.
        • Gość: olof Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.cnow.pl 16.07.09, 17:05
          dać powiat do Gumowa - Ciechanów, pow. gumowy
        • Gość: ciech Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:15
          // Właśnie fenomen Opinogóry polega na tym,
          ze jest z dala od układów, nepotyzmów, kolesiostwa i każdego innego rodzaju
          partyjnego qówna. //
          ha ha ale to ściema chyba sobie żarty stroisz. Żeby nie marszałek Struzik to
          guzik byście się Opinogórą chwalili.
          • Gość: can Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:24
            To nie nasza wina, że chce dawać kapuchę :). Opinogóra była przed Struzikiem i
            będzie po nim. Nawet bez tych granitów było dużo lepiej niż w Ciechanowie :).
    • Gość: walery555 Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 17:40
      Trzeba być wielkim oszołomem żeby wymyślić taki post.
      • Gość: can Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 18:54
        Nie bądź dla siebie taki krytyczny :). Trzeba być oszołomem żeby grzebać w
        politycznym qównie wąchając smrodek ;D.
    • Gość: jeremi sami tego chcieliśmy ! IP: *.tktelekom.pl 16.07.09, 20:13
      sami jesteśmy sobie winni.wybieramy w wyborach ludzi ,którzy w
      d...mają miasto.dbają tylko o własne interesy i własną
      kieszeń.czerwony zabrał województwo,a teraz pomarańczowy zepchnie
      nas do rangi wsi.
      • Gość: niekumaty Re: sami tego chcieliśmy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:00
        może ktoś mnie olśni i wytłumaczy pojęcia i obszar terytorialny
        gmina miejska ciechanów-rewitalizuje warszawska
        gmina ciechanów-chce budować wysypisko
        powiat ciechanów- ?
        a wszędzie pojawia się nazwisko prezydenta z osiedla
        • Gość: kumatyniekumatemu Re: sami tego chcieliśmy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 21:23
          Proszę się olśnić. Najważniejszy jest Prezydent. Gmina wiejska
          Ciechanów podlega gminie miejskiej Ciechanów, czyli Prezydentowi, bo
          siedziba gminy wiejskiej znajduje się na terenie miasta, przy ul.
          Fabrycznej, i dlatego wójt podlega prezydentowi. Prezydentowi
          podlega też powiat ponieważ starostwo znajduje się na terenie
          miasta, przy ul. 17-go Stycznia i dlatego starosta też podlega
          prezydentowi.
    • Gość: Najkon Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.tktelekom.pl 17.07.09, 10:36
      "Upadek Ciechanowa"?? jest to możliwe gdy ostatni ciechanowianin "upadnie". To
      miasto to nie budynki starostwa, jednostki czy inne instytucje. Ciechanów to
      jego mieszkańcy i do puki będą ludzie, którzy nie dadzą się zepchnąć do szarej
      masy to Ciechanów nie upadnie. Władza była jest i będzie kiepska, ale to tylko
      grupka ludzi, Nas jest więcej ;) Ciechanów NIE upada, do puki Ciechanowianie nie
      upadną.
      • menzrynsztoka Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 17.07.09, 11:03
        Ciechanów to i ja Menzrynsztoka.
        Proszę władze, by było dużo trawników , by było gdzie pospać i upaść po balandze.
        Proszę władze, by były równe chodniki i niskie krawężniki, bym po balandze mógł
        iść i nie walnąć w glebę na nierównej drodze.
        O to proszę władze, bo moje upadki to upadek tego Miasta
        W sumie to o mało proszę, bo zusy,krusy,urzędy,poczty,szpitale,wojsko,zamki mało
        mnie obchodzą,gdyż nie korzystam z ich usług
    • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 17.07.09, 13:29
      ciekawy pomysł opozycyjnego radnego jakim w Płocku może być tylko platformers
      pełną gębą ;-)
      miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,6830102,Dla_emeryta_kawa_za_1_zl.html
      Może Pierwszy Obywatel tego Miasta też by tak chciał zrobić ?
      • Gość: 1954a4 Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 13:42
        Dajcie spokój z tymi bzdurami o upadku.Ostatnio inwestycje w
        Ciechanowie ruszyły i trochę obiektywizmu.
        • Gość: mixer Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.finat.com.pl 17.07.09, 13:47
          właśnie- koniec biadolenia, będzie lepiej
          • Gość: jeremi dobrze jest !a będzie jeszcze lepiej ! IP: *.tktelekom.pl 17.07.09, 19:07
            owszem jak będziemy w następnych wyborach głosować na ludzi a nie na
            partie.
            • Gość: Jest dobrze!!! Re: dobrze jest !a będzie jeszcze lepiej ! IP: *.chello.pl 17.07.09, 19:15
              W Ciechanowie na odpuście
              Gładziuł chłop babe po biuście
              A czy gładziuł czy nie gładziuł
              W każdem razie jom wykadziuł.

(przyśpiewka ludowa z okolic Ciechanowa. Najważniejsze - pasuje do
              każdej melodii).
      • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 17.07.09, 20:24
        Upadł projekt Wieża Sztuki Artystycznej
        Upadł projekt Ciechanów Miasto Sztuki
        Zapada się ulica Sienkiewicza i zapadnie się Warszawska w granitach
        Straszyć będą nas po nocy Strashydła ;-)
        • Gość: marek zalewski Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:43
          Niby pierwszy.obywatel a powinien wiedzieć , że moje ,,Projekty Wieża Sztuki'' i
          ,,Ciechanów Miasto(dla)Sztuki'' to projekty ciągle żywe i trwają przez cały
          czas. Wpisują się w nie wszystkie ciekawe akcje plastyczne...barwne akcje.
          Właśnie się zastanawiam czy czasami biadolenie Wasze na tym forum nie powinienem
          zaliczyć jako swego rodzaju akcję plastyczną. Ciągłe niezadowolenie ludzi ma
          jakiś koloryt a w Ciechanowie szczególny...pozdrawiam
          • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 17.07.09, 21:50
            hahaha to net i mamy prawo się użalać,kpić,ośmieszać...
            hahaha w realu te projekty zapewne i żyją tylko chociaż jeden przykład
            realnego i namacalnego przedmiotu bym zobaczył go.
            zapomniałem o drzewkach w parku im.MK stoją TRZEJ smutni niewyrzeźbieni i
            czekają, by jakąś ropucha tchnęła w nich życie ;-)
            • Gość: marek zalewski Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:49
              NO, NO, NO, właśnie...wszyscy dobrzy jesteście w gadaniu/biadoleniu tu na forum
              a do roboty... a niby kto ma to zrobić?...prosiłem i prosiłem i apelowałem i
              pokazaliśmy na wystawie w Galerii,,C'' i co? i NIC! Przecież Was to nie
              interesuje. Tylko psioczyć , biadolić potraficie... Co do Projektu Wieża Sztuki
              to trzeba było przyjść jak był realizowany... Nieobecnym pozostają niestety
              tylko zdjęcia.
              Tak... drzewa w Parku im.MK stoją i czekają na tych ,,wielu chętnych artystów''
              ciechanowskich... i co, gdzie Oni są?
              • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 18.07.09, 08:37
                No i właśnie to wszystko to jest upadek Ciechanowa co pan pisze.
                Warto wyciągnąć wnioski i wpuścić więcej świeżego powietrza niż dusić się we
                własnym partyjnym sosie.

Gość portalu: marek zalewski napisał(a):
                > NO, NO, NO, właśnie...wszyscy dobrzy jesteście w gadaniu/biadoleniu tu na forum
                > a do roboty... a niby kto ma to zrobić?...prosiłem i prosiłem i apelowałem i
                > pokazaliśmy na wystawie w Galerii,,C'' i co? i NIC! Przecież Was to nie
                > interesuje. Tylko psioczyć , biadolić potraficie... Co do Projektu Wieża Sztuki
                > to trzeba było przyjść jak był realizowany... Nieobecnym pozostają niestety
                > tylko zdjęcia.
                > Tak... drzewa w Parku im.MK stoją i czekają na tych ,,wielu chętnych artystów''
                > ciechanowskich... i co, gdzie Oni są?
                • Gość: marek zalewski Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 08:55
                  I Pan dalej swoje ... bo Ja właśnie na to świeże powietrze czekam jak na
                  zbawienie i... NIC ... ???
                  • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 18.07.09, 09:03
                    A pan dalej swoje,jakby pan nie wiedział ,że trzeba ludzi zachęcać do tych
                    inicjatyw i włożyć w to pracę intelektualną i organizacyjną i
                    marketingową.
                    jak ci ludzie mają odmienne zdanie to wam partyjnemu betonowi to nie w smak.
                    Rzucenie hasełka na forum to stanowczo za mało.

Gość portalu: marek zalewski napisał(a):

> I Pan dalej swoje ... bo Ja właśnie na to świeże powietrze czekam jak na
                    > zbawienie i... NIC ... ???
    • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 18.07.09, 08:41
      Może dodam ogólniejszą myśl
      co faceci rządzący po 50 mogą chcieć od życia ?
      świętego spokoju,kapci,piwa,telewizora,zero zmartwień,dużo wolnego czasu
      • Gość: marek zalewski Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 09:08
        Te kapcie i inne ... to trochę prawdy w tym jest ale nie do końca... młodym po
        prostu brak ,,skrzydeł'' i tyle /z góry przepraszam ...bo nie wszystkim/...pleść
        brednie niesprawdzone, pluć na ludzi czy obrażać to najłatwiej np. tu na tym
        forum... ale jak idzie o to ,żeby wziąć się do roboty , to - ,,e tam''...
        - a tak na dodatek, to raczej generalnie ludziom się mniej ,,chce''...
        - z jednej strony by chcieli demokracji, prawa ...a z drugiej strony chcą
        działać obok prawa i standardów demokratycznych...
        - zapraszam do udziału/obserwowania pleneru rzeźbiarskiego w drewnie obok
        Galerii Mrówka w dniach 2 - 10 sierpnia... jak również pleneru i wystawy
        Festiwalu Sztuki ,,KAMIEŃ'' w Galerii,,C''/wernisaż 14 sierpnia/...
        i oczywiście życzę miłych wakacji...
        • Gość: marek zalewski Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 09:12
          ...i jeszcze coś dla większej uwagi :
          news.o.pl/2009/07/17/festiwal-sztuki-kamien/
          • pierwszy.obywatel Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 18.07.09, 09:22
            mogę dorzucić uwagę ,że zboczył pan z tematu ,ale tak to już jest z ludzkiego
            punktu widzenia ,że bolą uwagi na temat nas samych i naszych kumpli i naszego
            gangu staruszków ;-)))

ps.na osłodę moich gorzkich słów dorzucam fotkę z tejże wystawy jako
            alegorię,jak wy starcy i beton partyjny w każdej chwili możecie człowieka zabić
            i unicestwić
            fotoforum.gazeta.pl/photo/1/dj/tc/egid/cyHy1rBvbhi8dHaLNB.jpg
            • Gość: marek zalewski Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 09:35
              ...mam nadzieję, że może Pan kiedyś przestanie wciskać te ,,gorzkie''słowa ...
              > mogę dorzucić uwagę ,że zboczył pan z tematu ,ale tak to już jest z ludzkiego
              punktu widzenia ,że bolą uwagi na temat nas samych i naszych kumpli i naszego
              gangu staruszków ;-)))
              - i kto tu wciska? kto tu ucieka od tematu?
              ...jakie uwagi? jacy staruszkowie? jacy kumple''
              ...co do przykładu to jednak to nie Ja ściemniam, widzieć w tej pracy starców i
              beton partyjny to trzeba mieć nieźle ,,rozwiniętą'' wyobraźnię...gratuluję
              CIECHANÓW NIE UPADNIE...i tyle
              • Gość: duch Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 11:00
                żaden upadek,rozkwit,czasy świetności
                Strashydło to hiba festyn świadczący,że subkultura śmierci i tych co są dawcami
                narządów żyje i ma się dobrze w Ciechanowie
                • Gość: aro Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 09:37
                  ciechanów jest piękny jego mieszkańcami
                  • menzrynsztoka Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa 29.07.09, 09:48
                    to i ja proszę o wpisanie mnie na listę pienknego mieszańca ;-)

Gość portalu: aro napisał(a):
                    > ciechanów jest piękny jego mieszkańcami
                    • Gość: babajagazpiwnicy Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 15:56
                      i ja proszę też o wpisanie mnie na listę pięknych mieszkańców
                      • Gość: qwert Re: co sądzicie o powolnym upadku Ciechanowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 13:00
                        Jacy mieszkancy takie miasto ! Smutne i szare do tego zakorkowane i bez
                        jakiejkolwiek organizacji . DNO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka