Dodaj do ulubionych

starzy faceci ,a głupie to jakieś

28.08.09, 23:08
Wątek dotyczy mszy świętej jaką Kozłowski,Wardziński i inni ważni niepoważni faceci po 50+ odprawili nad kawałkiem blachy pomalowanej literkami
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/euBDJvU3RTsTawJtmB.jpg
czy naprawdę politycy rządzącej partii zlasowali sobie mózgi, by trochę asfaltu wylanego na glebę przez innych świetowali w tak szczególny sposób.
Obok na ścianie budynku jest tablica pamiatkowa i NIGDY żadna władza nie złozyła tam nawet zwiędłego kwiatka.
fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/keBkR9ngGbYyZSIpTB.jpg
Czy tak wazeliniarskie teksty jak poniższe muszę czytać na stronie internetowej miasta bądż co bądź nie z kraju Bialorusi o wspanialym ich ojcu narodu Lukaszence

Data: 26.08.2009 Wojewoda chwali nową drogę
25 sierpnia na ul. 11 Listopada (w pobliżu skrzyżowania z ul. 11 Pułku Ułanów Legionowych) odsłonięta została pamiątkowa tablica z okazji zakończenia budowy ulic 11 Listopada i Nowozagumiennej. W uroczystości uczestniczył Wojewoda Mazowiecki Jacek Kozłowski, prezydent Ciechanowa Waldemar Wardziński oraz liczni przedstawiciele samorządów. Realizacja tej ważnej dla miasta inwestycji komunikacyjnej została dofinansowana w 50% z budżetu państwa w ramach Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych. Wartość całego zadania to 1,9 mln zł. Wojewoda stwierdził, że Ciechanów otrzymał dofinansowanie, bo złożył świetny wniosek. Dodał też, że w następnym roku jest przewidywana kolejna pula środków w ramach Programu. Prezydent W. Wardziński zapowiedział, że miasto nie przegapi takiej okazji i będzie składać wnioski.

Zenada jak dla mnie , a kiedy nastepne ?
Obserwuj wątek
    • dz1ad3k Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 29.08.09, 00:50
      lazikamator napisała:

> Zenada jak dla mnie , a kiedy nastepne ?
    • Gość: Senior Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: 89.72.21.* 29.08.09, 06:48
      łazik, Twoje posty wydawały mi się niekiedy dziecinne (np. czy
      bolszewik to sowiet?)ale tym razem masz całkowitą rację i
      zamieściłeś bardzo trafną i sensowną wypowiedź. Usprawiedliwiają ich
      jedynie dwie okoliczności: 1) moda na tego typu impry przyszła z
      zewnątrz (w Gdańsku na wyświęcenie mostka wartego 300 tys. zł
      zaproszono...biskupa), 2)każda okazja jest dobra do ochlaju i
      wzajemnego "zbliżenia" (można przy okazji załatwić inne sprawy, ale
      uwaga - czasami prywatne). M.in. z tych powodów będą i następne -
      nie martw się. Głupie to jest jakieś, ale tylko z pozoru.
      • pierwszy.obywatel Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 09.11.09, 11:29
        www.tvn24.pl/-1,1627818,0,1,po-i-psl-otwieraja-droge-z-dwoch-stron,wiadomosc.html
        • megafon.bloog.pl Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 09.11.09, 16:10

Ależ Ty człowieku jesteś tendencyjny....Jeśli pamięć słaba to pozwól, że przypomnę:

miasta.gazeta.pl/plock/1,35701,4575761.html
        • pierwszy.obywatel Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 09.11.09, 17:30
          ale co megafonie bufonie chciałeś przez to napisać , bo dla mnie to dwie różne
          sytuacje.
          dodam ci oczywiście gratis kolejne wydarzenie z serii tych bufoniastych
          w PO z nie lubianej rzepy
          www.rp.pl/artykul/348942.html

Kontrowersje wokół odcinka A4 Krzyżowa - Zgorzelec pojawiły się kiedy
          rzeczniczka wrocławskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i
          Autostrad powiedziała "Gazecie Wyborczej", że otwarcie odcinka uzależnione jest
          od wolnego czasu szefa MSWiA Grzegorza Schetyny i ministra infrastruktury
          Cezarego Grabarczyka. Dziś ministrowie zlitowali się nad tysiącami kierowców,
          którzy tkwili w korkach przy niemieckiej granicy.
          Odcinek ten łączy A4 z
          siecią europejskich autostrad.
          • megafon.bloog.pl Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 09.11.09, 18:11

Nieco za mało ma Pan kultury żeby się mienić "pierwszymobywatelem"... to w
            zasadzie powinno wystarczyć za komentarz. Ja się polityką nie kalam, ale i tak
            do mnie dociera więc nieco się orientuję. Sądzę,że podałem dobry przykład, tam
            też czekano na premiera Jarosława, nawet wybory były za pasem... Pan nie moja
            liga, przykro mi, nie bawię się w takie przepychanki.
            • pierwszy.obywatel Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 09.11.09, 18:22
              No cóż megafonie chciałeś mi przywalić ;-) a piszesz o kulturce.
              Przeczytałem tekst,ale Prezydenci otworzyli 1,2kilometra mostu :-),a Prezydent
              Polski odwiedził przy okazji miasto dla którego coś tam kiedyś zrobił.
              Wiem oczywiście magafonie,że nie kryjesz sympatii w jakiej lidze grasz ;-).

• megafon.bloog.pl Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 09.11.09, 18:28

W swojej!
    • pierwszy.obywatel Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 29.08.09, 08:11
      no cóż pięknie jak za wyśmiewanego PRLu, kiedy to wiodąca partia prąca do krainy
      szczęśliwości i jej satelici dziś zwani przystawkami świętowali wypisz wymaluj
      to samo,ale mieli ciut więcej oleju w głowie, bo nie zaśmiecali ulic jak to Ewa
      Blankiewicz napisała odsłonięta została pamiątkowa tablica z okazji
      zakończenia budowy ulic
      .
      • Gość: venom Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.09, 08:57
        łazik, pierwszy,menie z rynsztoka itp. gratuluję wątku z sensem.
        Szlak mnie trafia jak coraz częściej mimo nawału znaków drogowych stojących przy
        drogach dostawia się wielkie tablice z informacją czyja to zasługa że w środku
        miasta zamiast dziur i bruku wylano asfalt.
    • Gość: x Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:58
      Po remoncie Witosa (kiedy to ukończono ciągnący się chyba 2 lata remont) też postawiono sporą tablicę.

Większą skromność zachowały władze powiatu gdy budowano sygnalizację na skrzyżowaniu Niechodzkiej i Mazowieckiej. Tam jest tylko skromna tabliczka formatu A4 ;)
    • Gość: g Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.ovh.net 31.08.09, 15:06
      ktoś zapewne tłucze niezłą kasę za każdą taką tablice pamiątkową za 1000zł od sztuki.
      na tyle wyceniam
      • Gość: Kolo Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 14:49
        A ile bezczelności trzeba mieć aby umieścic swoje nazwiska na
        tablicy pod pomnikiem Jana Pawła II. To horror do czego są zdolni
        ludzie o watpliwym zdrowiu ........... . Jedyna tablica jaka może
        tam być to informacja iż jest to dar serca mieszkańcow Ciechanowa a
        nie Panów z Platformy Obywatelskiej.
    • bruum Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 01.09.09, 19:48
      Ano śmieszne to. Budowa nowych dróg nie powinna być niczym nadzwyczajnym a ich
      otwieranie nie powinno być okazją do świętowania. Ale cóż, każda władza, z tej
      czy innej opcji politycznej, lubi takie lansy. Szkoda, że tej tablicy z marmuru
      nie zrobili :)
      • Gość: x Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 20:42
        Każda droga, szkoła, dom kultury, hala sportowa itp finansowana ze
        środków unijnych, budżetu państwa, czy innych dotacji jest
        oznakowana tablicą z informacją kto finansował daną inwestycję. Tak
        jest w całej Polsce i innych krajach unijnych. Kto płaci, ten
        wymaga, by lokalna społeczność była o tym informowana. Możecie
        wybierać albo będą nowe inwestycje i będą tablice informacyjne, albo
        nie będzie tablic i nie będzie kasy. I nie ma znaczenia czy faceci
        starzy, czy młodzi tablica musi być.
        • megafon.bloog.pl Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 01.09.09, 20:48

Co prawda, to prawda!
          • Gość: ne Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 21:01
            a tablic przybywa i przybywa czy ktoś kiedyś ten chaos opanuje.
            jeden tu piszący stwierdza fakt ,ale tak jakby był to dogmat niepodważalny,że
            tak musi być.
            był kretyn minister co to zatwierdził i matoł premier który to podpisał.
            Polska daje do budżetu unijnego ogromne kwoty i jaką ja mam mieć pewność,że to
            akurat z ciechanowskich podatków ta droga nie jest wykonana?
        • Gość: taa Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.09, 20:58
          mogą poinformować mieszkańców w inny sposób niż zaśmiecanie zbędnymi znakami.
          • Gość: mmm Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 21:55
            Z czy na otwarcia dróg finansowywanych z funduszy UE zapraszani są
            przedstawiciele UE? Bo przecież powinni być zapraszani żeby
            mieszkańcy mogli zobaczyć, że nie tylko sami tutejsi wypinają się
            przed publicznością, że to tylko oni tacy dobrzy. Trzeba zapraszać
            przedstawicieli Unii, bo im się to należy jeśli Unia płaci np. 80%
            kosztorysu. Bez Unii nie byłoby inwestycji. Dlaczego nie zapraszają
            kogo trzeba?
      • magik1985 Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 02.09.09, 20:31
        bruum ale tak to już jest w naszym kochanym kraju, że na otwarcie czterokilometrowego odcinka autostrrady przyjeżdża Minister Spraw Wewnętrznych i wicepremier w jednej osobie, Schetyna. Co prawda jeszcze za czasów PISu i SLD na otwarcie ODCINKÓW autostrad (o ile w ogóle je otwierano) przyjeżdżał sam premier, więc jakaś poprawa jest ;)
        • pierwszy.obywatel Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 09.09.09, 08:34
          a pan Magik może rozwinął by swą myśl, bo zdanie sprzeczne napisał

Co prawda jeszcze za czasów PISu i SLD na otwarcie ODCINKÓW autostrad (o ile
          w ogóle je otwierano) przyjeżdżał sam premier, więc jakaś poprawa jest ;
    • outlaw33 Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś 02.09.09, 15:30
      wydaje mi się, zę nie ma sensu bulwersowac się, a zastanowić albo
      poszukać w przepisach, niestety jeśli ktoś dorzuca ileś tam kasy
      musi zostać wymieniany tym sposobem, także nie broniąc nikogo,
      zostawta chopów w spokoju, to nie ich wina... po dofinansowaniu np.
      z UE, sam w firmie naklejałem na jakąs tam maszyne taką informacje,
      a i była potem kontrola, która robiła nawet zdjęcie czy informacja
      jest w odpowiednim i widocznym miejscu, idiotyzmów się nie
      przeskoczy na tym poziomie, może to jest śmieszne, może
      bulwersujące, ale ani Wy ani ja ani p. Wardziński wpływu na to nie
      mamy :)
      • Gość: c Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 15:45
        niech żyje outlaw33 tłumacz
        niech żyją apsurdy i puste gesty
        niech nam żyją
        hip,hip,hura
    • lazikamator Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś wszystko 14.09.09, 22:55
      Chciałbym zwrócić uwagę,że politycy przez duże P i małe p zawłaszczyli sobie wszelkie splendory jakie są możliwe.
      Pokażcie mi szarego człowieka pracy, którego odznaczono,uhonorowano za dobrą robotę, kogoś komu choćby podziękowano.
    • Gość: gucio Re: starzy faceci ,a głupie to jakieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 17:45
      to nie są starzy i głupi. Nie wiecie że po takich otwarciach jest
      darmowa popijawa i jedzonko. Wszystko za darmo . Teraz nie dziwcie się
      że nawet po kilometrze autostrady otwierają bo po mniej nie wypada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka