Dodaj do ulubionych

Moralność polityków

IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.10, 20:30
Co sadzicie o moralności naszych lokalnych polityków? Mam wrażenie jakby
istniał pewnego rodzaju dualizmu moralności.....Nasi politycy jedno mówią
drugie robią i układają się dla własnych interesów pomimo, ze sa z innych
opcji politycznych. Normalnie szambo!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KL Re: Moralność polityków IP: 109.243.216.* 28.08.10, 21:28

masz na myśli rozmowy elbląskiego SLD i elbląskiego PiS
      o przyszłej koalicji w Radzie Miasta oraz stanowisku wiceprezydenta dla Wilka w zamian za nie atakowanie w kampanii Słoniny?
      • Gość: ArnoldUPR Re: Moralność polityków IP: *.elblag.vectranet.pl 29.08.10, 00:56
        ja slyszalem raczej o ukladziku EKO z PO w zamian za stolek v-ce prezydenta dla
        Jachimowicza
        • Gość: Yarecki Re: Moralność polityków IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.10, 02:58
          Jak Jachimowicz zostanie viceprezydentem to dopiero bedzie szambo.
          • Gość: abc Re: Moralność polityków IP: *.elblag.vectranet.pl 29.08.10, 12:38
            o ile dobrze sie orientuje to elblaskie SLD nie chce juz miec nic wiecej
            wspolnego ze Slonina i stawia na Gintowta dlatego dziwne byloby ukladanie sie z
            PIS aby nie atakowac Sloniny,juz predzej aby atakowac i wytykac jego bledy ,a
            swoja droga to co to za opozycja z tego PIS i Wilka,tylko wierne przytakowanie
            Henkowi,kto sie wreszcie odwzy glosno go skrytykowac i pokazac wszystkie jego
            bledne decyzje?
            • elblag2010wyborysamorzadowe Re: Moralność polityków 29.08.10, 16:49

"Ciekawe informacje napływają z elbląskiej lewicy. pamiętacie jak radni SLD zagłosowali wiosną przeciwko uchwale Prezydenta Słoniny ws sprzedaży udziałów EPEC? sytuacja może się powtórzyć na wrześniowej sesji Rady Miejskiej w sprawie jednej uchwały składanej przez Prezydenta dot. finansów miasta. trwają trudne dla Prezydenta negocjacje z radnymi SLD." piszemy w najnowszym komentarzu na stronie
              Elbląg2010-wybory samorządowe

Na Forum Elbląg uzupełniamy nasze fejsbukowe informacje.

Chodzi o uchwałę dotyczącą emisji obligacji komunalnych przez miasto.
              Pomysłem zaraziła Prezydenta Rozalia Grynis-zastępca skarbnika miasta."Pokażemy w ten sposób opozycji z Platformy, że potrafimy być w sferze finansów nowocześni" takie słowa miały paść w rekomendacji
              tej uchwały Prezydentowi.

Tymczasem właśnie tę uchwałę chcą na wrześniowej sesji RM zablokować radni SLD. To kolejny element politycznej wojny o wpływy na lewicy, pomiędzy obecnym Prezydentem a posłem SLD Witoldem Gintowt-Dziewałtowskim. Tłem w oczywisty sposób są tegoroczne wybory samorządowe w Elblągu i realizacja deklaracji Grzegorza Napieralskiego złożonej 9 czerwca br. w czasie wizyty w naszym mieście.

"- Nie będzie dwóch kandydatów lewicowych na urząd prezydenta miasta – zapewnił w czerwcu Napieralski. – Jednak to nie ja zdecyduję, kogo elbląska Lewica wystawi do wyborów na ten urząd. Struktura regionalna SLD sama podejmie taką decyzję. Jednak walki bratobójczej na lewicy w Elblągu nie będzie."

Na lewej stronie lokalnej sceny politycznej skrzy coraz bardziej.
              Kolejne trudne negocjacje Prezydenta z radnymi SLD we wtorek 31.08.
            • Gość: amoralny Re: Moralność polityków IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.10, 19:05
              Jeśli Witek zostanie Prezydentem to kto wiceprezydentem oprócz Wilka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka