Dodaj do ulubionych

oszuści w vectrze

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.11, 08:19
właśnie dostałam informacje o zaległym rachunku 65 zł. może to nie dużo, tyle że w imię czego mam płacić skoro jestem pewna że nie mam żadnych zaległości. zadzwoniłam na infolinię i tam pani powiedziała mi że zalegam z rachunkiem z 2006 roku :( . pojechałam więc na browarną , ale pani wydrukowała mi plik zestawień dla mnie nie zrozumiałych , kazała sobie poszukać. może jestem gamoń ale było tam tam nagmatwane że nie wiedziałam z czym to zjeść. zadzwoniłam po raz drugi, tym razem pan poinformował mnie że zaległy rachunek jest z 2008:( zastanawiam się co vectra robiła przez 2,5 roku , mieli wolne , nikt nie pracował??? a może chodzi o tę promocję , gdzie obiecali miesiąc gratis dla abonętów którzy podłączyli sobie telefon ??? czyżby zapomnieli ????
Obserwuj wątek
    • Gość: jak zawsze Re: oszuści w vectrze IP: *.centertel.pl 21.01.11, 14:42
      vectra to jedno wielkie g! maja tam taki wielki burdel w ktorym sami juz sie gubia.

nie bede wiecej pisal na temat tego scierwa bo tylko "nerw" szkoda :)
    • Gość: borys Re: oszuści w vectrze IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.02.11, 16:00
      Jest to celowe działanie tej pożal się Boże firmy.Gmatwanie rachunkami służy temu,żeby wygenerować jakieś wyssane z palca zadłużenie po czym nie informując klienta,czeka się dłuższy czas ,aż zadłużenie przekroczy 200 zł. Dopiero wtedy wysyłają wezwanie do natychmiastowej zapłaty pod groźbą wpisu do Krajowego Rejestru Długów.
    • Gość: elblazanin Re: oszuści w vectrze IP: *.u.itsa.pl 14.02.11, 17:13
      jeżeli minęło 2 lata to roszczenie Vectry przedawniło się, i nie musisz płacic, poszukaj na forach a dowiesz się więcej
    • Gość: gość Re: oszuści w vectrze IP: *.play-internet.pl 15.02.11, 10:25
      niczego Pani nie musi płacić,jeżeli minęło 12 miesięcy kalendarzowych od wystawienia faktury a Pani nie dostała powiadomiona o zaległości(powiadomić mogli różnie telefonicznie,pisemnie,osobiście) na Pani koncie wiec w takim wypadku sprawa zostanie anulowana i winna jest strona druga czyli vectra,ponieważ należało powiadomić wg umowy klienta tak jest w każdej firmie (np,TP,Play,Orange),że jest nadpłata lub jej brak.

Wiem co mówię ponieważ pracuje w konkurencji i zajmuje się reklamacjami.

• Gość: TJ Re: oszuści w vectrze IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 13:47
      Normalnie jest tak, że na kolejnych fakturach np. za telefon, internet podają saldo. Jeśli była jakaś zaległość to powinno to być widoczne na wcześniejszych fakturach.
    • Gość: Zła Re: oszuści w vectrze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 12:57
      No to widzę, ze nie jestem sama.Mam taką samą sytuację. Dostałam niedawno telefon, że zalegam z wpłatą za dwa rachunki z 2008 roku. Tylko szkoda, że przez ten czas nikt nawet nie wspomniał o jakiejkolwiek zaległości, a przecież zostało podpisanych tyle nowych umów!!I skąd ja im po tylu latach wezmę rachunki??Przecież rachunki powinno się trzymać do końca obowiązującej umowy, a skoro ta się skończyła to je po prostu wyrzuciłam.I w tym momencie jestem przegrana, gdyż rachunki wyrzuciłam i nie mam nawet jakiejkolwiek możliwości wybronienia się. Byłam z ta sprawa u rzecznika praw konsumenta, lecz nie dało to zbyt wiele, gdyż są dwie szkoły jeśli chodzi o przedawnienie roszczeń-jedne przedawniają się po 2 latach, drugie po trzech. Nawet nie próbowałam w ten sposób się wybronić, bo Vectra pewnie doskonale zna te wszystkie kruczki, i i tak wyjdzie na ich korzyść!Już jedno pismo napisałam do nich i odpisali mi praktycznie nie odnosząc się w ogóle do mojego listu.Dla mnie wstyd, hańba!Współpracuję z tą firmą od 2006 roku, regularnie płacę rachunki, a tu zostałam tak potraktowana;/Nie wspomnę już o tym, że te pieniążki były wpłacone w "ciekawej" firmie, która mieścił się przy samej Vectrze-na wieść o której Pani Rzecznik miała wiele do powiedzenia.No ale cóż ja mogę...nie pozostanie mi nic innego jak tyle "sprezentować"Vectrze 120zł.....i taka właśnie jest sprawiedliwość...:/
    • Gość: arek vectra to niezli oszusci IP: *.lowicz.vectranet.pl 07.02.14, 16:14
      ja mam wszystkie rachunki od 2008 roku a oni mowia ze mam do zapacanie 60 zl i nie wiedza za jaki to miesiac pani na imfolini mowi ze moze to ustalic jak dostaczylbt rachunki od 2006 rolu nawet skarbowka wymaga 5 lat a oni chca z 8 lat ,piarwsze zaleglosci wyliczyli mi 260 zl a jak powiedzialem ze mam rachynki z 5 lat wszystki odrazu spadlo do 60 mozna haha . a od ilu ludzi wyludzili wiekszosc wyrzuca rachunki wiec dowolnie mozna krasc powodzenia w walce z oszustami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka