michal_el 23.11.02, 17:35 www.portel.pl/reportaz0.php3?id_rep=23&id_dz=21 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna1000 Re: Czy ktoś uratuje ten dom??? 26.11.02, 13:59 jakie macie pomysły na zagospodarowanie tego domu (chociaż wątpię zeby ktos podjął sie inwestowania w jego remont) 1/ hotel lub pensjonat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emge_ Re: Czy ktoś uratuje ten dom??? IP: *.gda.supermedia.pl 26.11.02, 14:06 wiem ze jest cos takiego ja fundacja niemiecko-polska, ktora zajmuje sie wlasnie zabytkami - spuscizna niemiecka - moze wartoby pojsc tym tropem. co do inwestora - to chyba ciezko bedzie znalezc. lokalizacja - taka sobie. myle ze dzialka calkiem ladna powinna byc pod ta nieruchomoscia. ale jeszcze wyobrazcie sobie jak upierdliwy bedzie konserwator zabytkow! cienko widze ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Czy ktoś uratuje ten dom??? IP: *.24-151.libero.it 26.11.02, 17:49 moze gdyby te zalosne pamiatki niegdysiejszej chwaly oddac za symboliczna zlotowke komus chetnemu podjac sie remontu, to zlagodziloby to bol cotygodniowych wizyt konserwatora? :-| Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Czy ktoś uratuje ten dom??? 26.11.02, 18:08 Gość portalu: apv napisał: > moze gdyby te zalosne pamiatki niegdysiejszej chwaly oddac za symboliczna > zlotowke komus chetnemu podjac sie remontu, to zlagodziloby to bol > cotygodniowych wizyt konserwatora? :-| Podobnie z domem na Jagielończyka. Na szczęście ktoś ocalił chcoiaż ten na 3go Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el KRYNICA MORSKA 26.11.02, 22:03 A tak właśnie powinno się odbudowywać stare domy w Elblagu: www.cesarskidwor.rubikon.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: KRYNICA MORSKA IP: *.24-151.libero.it 26.11.02, 22:10 przegladalem to miesiac temu i... zamurowalo mnie. sam widok starego kaiser wilhelm z sygnaturka, ktora widywalo sie juz tylko na starych widokowkach, byl imponujacy! bravo dla kryniczan (a raczej dla inwestora; kto wie, jakie klody rzucano mi pod nogi?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv errata IP: *.24-151.libero.it 26.11.02, 22:12 Gość portalu: apv napisał: > jakie klody rzucano mi pod nogi? mialo byc oczywiscie "mu" a nie "mi". poprawiam czem predzej, bo potem nie opedze sie od propozycji! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 22:14 Gość portalu: apv napisał: > przegladalem to miesiac temu i... zamurowalo mnie. sam widok starego kaiser > wilhelm z sygnaturka, ktora widywalo sie juz tylko na starych widokowkach, byl > imponujacy! bravo dla kryniczan (a raczej dla inwestora; kto wie, jakie klody > rzucano mi pod nogi?). Cieszę się, ze znasz się w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: KRYNICA MORSKA IP: *.24-151.libero.it 26.11.02, 22:36 michal_el napisał: > > Cieszę się, ze znasz się w temacie. > chodzi o temat odbudowy kaiserhoff-u czy nieuprzejmosci urzednikow? ;-))) to pytanie to oczywiscie zart. a co do tematu: musieli miec niesamowite poparcie, bo budynej historyczny (kaiser wilhelm) nie tylko zbudowano od podstaw, ale tez same podstawy znacznie poszerzono, tworzac nowoczesne zaplecze w zupelnie nowym podpiwniczeniu! i to w czasach ś.p. wojewodztwa elblaskiego, przy tamtych wojewodzkich konserwatorach zabytkow! najwazniejsze, ze im sie udalo, choc obawiam sie, ze zatrzymujacy sie tam turysci beda rozmawiac w jez. goethego, nie - mickiewicza!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 22:40 Gość portalu: apv napisał: > michal_el napisał: > > > > > Cieszę się, ze znasz się w temacie. > > > > chodzi o temat odbudowy kaiserhoff-u czy nieuprzejmosci urzednikow? ;-))) > > to pytanie to oczywiscie zart. > > a co do tematu: musieli miec niesamowite poparcie, bo budynej historyczny > (kaiser wilhelm) nie tylko zbudowano od podstaw, ale tez same podstawy znacznie > > poszerzono, tworzac nowoczesne zaplecze w zupelnie nowym podpiwniczeniu! i to w > > czasach ś.p. wojewodztwa elblaskiego, przy tamtych wojewodzkich konserwatorach > zabytkow! > > najwazniejsze, ze im sie udalo, choc obawiam sie, ze zatrzymujacy sie tam > turysci beda rozmawiac w jez. goethego, nie - mickiewicza!;-) Nie sądzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
zeta_e Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 22:32 Schade, Tak to się robi w Lublinie a dlaczego nie w E.?? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 22:40 zeta_e napisał: > Schade, Tak to się robi w Lublinie a dlaczego nie w E.?? W Lublinie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
zeta_e Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 22:45 Tak w Lublinie - popatrz skąd pochodzi spółka, która przeprowadza tę inwestycję i gdzie urodził się ten świetny pomysł !!!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 22:58 zeta_e napisał: > Tak w Lublinie - popatrz skąd pochodzi spółka, która przeprowadza tę inwestycję > > i gdzie urodził się ten świetny pomysł !!!! :)) Co sądzicie o cenach tych mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
zeta_e Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 23:04 michal_el napisał: > zeta_e napisał: > > > Tak w Lublinie - popatrz skąd pochodzi spółka, która przeprowadza tę > inwestycję > > > > i gdzie urodził się ten świetny pomysł !!!! :)) > > > Co sądzicie o cenach tych mieszkań? są ... warszawskie :) > Odpowiedz Link Zgłoś
zeta_e Re: KRYNICA MORSKA 26.11.02, 23:11 zeta_e napisał: > michal_el napisał: > > > zeta_e napisał: > > > > > Tak w Lublinie - popatrz skąd pochodzi spółka, która przeprowadza tę > > inwestycję > > > > > > i gdzie urodził się ten świetny pomysł !!!! :)) > > > > > > Co sądzicie o cenach tych mieszkań? > > są ... warszawskie :) (na plus wyposażenie w przeciwieństwie do warszawskiego standardu tzn. bez stolarki wewnętrznej, bez białego montażu i z wylewką na posadzce :)) ) pardon zapomniałem dodać i zapewne sama warszafka je kupuje :))) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś