Dodaj do ulubionych

Tramwajem pod Auchan

02.03.03, 16:22
Cytat z gazety "Przystanek", wydanie lutowe 2002:
"Elbląg (tramwaj). Jak zapewne wszystkim wiadomo, Elbląg dzielnie
rozbudowuje sieć tramwajową. W tym roku rusza tramwaj na trasie nazywanej
Trasą Pułkownika Dąbka. Ale to nie koniec rozbudowy! Po jej ukończeniu ruszy
budowa przedłużenia z ul. Ogólnej do Fromborskiej i dalej do hipermarketu
Auchan, czyli daleko poza niedawne granice miasta. Gratulujemy! "

Tylko pytam się.
Gdzie? Co? I jak?
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 03.03.03, 14:56
      Po prostu sie pomylili... juz kiedys bylo to omawiane na forum. Nie ma zadnej
      sensacji.
      • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 03.03.03, 20:15
        Będę się głośno śmiał jak to będzie prawda;)

Jakby nie patrzeć, plotki są coraz częstsze, że to właśnie Auchan (a nie GEANT
        czy CARREFOUR) powstanie na obwodnicy (razem z Leroyem Merlinem i stacją
        obłsługi pojazdów), wiadomo również , że do centrum handlowego zostanie
        doprowadzona nowa ulica i nie zdziwiło by mnie to gdyby i linię tram tam
        poprowadzili (na koszt inwestora).

• francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 03.03.03, 21:00
          Wtedy nasunie sie pytanie... skad przysTAnek wiedzial o tym z takim
          wyprzedzeniem?? ;) Moze wladze miasta nie chca nam o czyms powiedziec????
          • elblazanin Re: Tramwajem pod Auchan 16.03.03, 12:02
            Może to nie bedzie inwetsycja za pieniądze miasta. hehe ceikawe czy powstana
            nowe linie tram? Oby to była prawda. Miło by było dojechać tramwajem do celu;)
            • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 16.03.03, 21:28
              Kazdy pretekst jest dobry aby zbudowac centrum handlowe... w Gdnyni nawet
              wiadukty budowali kolo swojego hipermarketu :)
        • Gość: dziuska Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.03.03, 19:02
        • Gość: dziuska Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.03.03, 19:09
          Moje dobrze poinformowane jaskolki doniosly mi, ze Oszołom rzeczywiscie
          powstanie i to w okolicach wylotu ulicy Akacjowej na 7. Budowa ma ruszyc
          jeszcze w tym roku,lada dzien ma byc rozpatrywany przetarg na polaczenie
          Akacjowej i Debowej z reszta miasta(prawdopodobnie poprzez Lotnicza).A wiec
          lada chwila i tramwaj bedzie mykal pod sama prawie Holandie:))Slyszalam tez cos
          o budowie OBI vis a vis FSO SREŁUU (obok Siudkow).
          • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 21:03
            To dobra wiadomość, jest to najlepszy hipermarket w Polsce (moim zdaniem), i
            on właśnie będzie wiódł priorytet nad Hypernovą i Leclerciem, w dodatku sam
            Auchan przyciągnie ludzi z Malborka jeżdzących do Gdańska - do Elbląga wkońcu
            bliżej (jeżeli akurat do Auchana wybierają się na zakupy)), mieszkancy Ostródy
            tez nie będą mieli problemu z wyborem czy do Elblaga czy do Olsztyna pojechać
            na zakupy, bo co tam ich te Tesco, Leclerc i Real przy Auchanie;>
            W dodatku jeśli prawda jest z ta linią tramwajową to mozna również cieszyć
            się , że się nam siec rozbuduje nietylko w kierunku północnym. Coś czuję, że
            wtedy dwie nowe linie tram nam dojdą:>
            Ale nie podniecajmy się na razie, poczekajmy aż wszytsko będzie na 100%
            wiadomo.
            • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 21:09
              A Obi to że niby na Warszawskiej?
              Hm..no po raz pierwszy słyszę.
              Skąd masz te informacje?
              • Gość: dziuska Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.03.03, 23:55
                Ano na Warszawskiej te ŁOBI:) Informacje sa z dobrze poinformowanego zrodla i
                chyba nie okaza sie plotkami:)).Ten teren juz od dawna jest wypalowany i
                przygotowany pod budowe, bo mialo ta sie rozbudowywac FSIO. A co do tego
                polaczenia z miastem,to rzeczywiscie ma byc wiadukt,juz teraz dojazd na
                Skrzydlata i Lotnicza to utrapienie(szlaban zamykany co 5 minut).Nie wiem jak
                bedzie z tramwajem,hmm...moze i wiaduktem poleci:))W koncu wiem gdzie szukac
                Francuza:)...poprzez dziury i wyboje,gubiac przednie zawieszenie auta, dotre do
                tej Galerii:))pzdr
                • arystokrata_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 18:57
                  Tam to jego matkę tylko znajdziesz.
                  • Gość: dziuska Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.03.03, 21:18
                    arystokrata_el napisał:

> Tam to jego matkę tylko znajdziesz.

Hmmm...,wiec porozmawiam sobie z szanowna mama:)pzdr.
            • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 21:09
              Nowe linie na pewno nie powstana... po co ich tyle, to po prostu bedzie pewnie
              przedluzenie obecnej 1,2,4... a OBI przydaloby sie, juz dosc mam tych kolejek w
              NOMI :)
              • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 21:36
                Francuz: To zalezy , bo jeżeli linia poprowadzona zostanie ulicą Lotniczą to
                dwie nowe linie tramwajowe moga się pojawić.
                Zastanawia mnie to skąd Przystanek mógł o tym wiedzieć z tak duzym
                wyprzedzeniem.

P.S Dzisiaj po raz pierwszy widziałem Galerię Zachętka, wkrótce ją również
                odwiedzę.
                • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 22:39
                  Trudno zauwazyc ta "niewielka" niebieska reklame nad lokalem,co? :) Wiem, wiem,
                  wszyscy patrza na Garbary na dziury,a nie na sklepy :(
                • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 22:42
                  Tylko jedno mi nie pasuje... jak tramwaj bedzie przejezdzal przez tory
                  kolejowe?? Musieliby wiadukt wybudowac, albo tunel, inaczej to niemozliwe...
                  • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 22:58
                    Wiaduktem , innego wyjścia nie ma, hehe atrakcja dla miłosników tram:>
                    • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 18.03.03, 23:03
                      Atrakcja i ewenement na duza skale ;)
                      • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 19.03.03, 08:52
                        Czyżby? A Gdańsk, Poznań?
                        • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 19.03.03, 15:54
                          W Gdansku nie widzialem, a Poznania nie znam... ale na pewno nie maja ;P
                          • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 19.03.03, 20:57
                            Francuz :Gdańsk - obok dworca to niby nie ma wiaduktu?
                            Poznań - wiadukt nad peronami na głównym np:)
                            • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 20.03.03, 16:32
                              W Gdansku to jest razem z droga... a u nas to bedzie zupelnie oddzielnie ;)
                              • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 20.03.03, 17:41
                                No cos Ty, jak będzie to razem z drogą.
                                • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 20.03.03, 20:03
                                  A skad wiesz?? Dziuska napisala,ze samochodowe polaczenie z Debowa bedzie z
                                  Lotnicza...
                                  • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 06:57
                                    ..."rozpatrywany przetarg na polaczenie
                                    Akacjowej i Debowej z reszta miasta(prawdopodobnie poprzez Lotnicza).A wiec
                                    lada chwila i tramwaj bedzie mykal pod sama prawie Holandie:"

Ze zdania nie wynika o samym wiadukcie tylko dla samochodów.

P.S My się tu tak "kłócimy" a tak naprawdę tramwaju tam nie będzie.
                                    Wyślę maila jak wrócę do zkmu.
                                    • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 09:20
                                      Tak bedzie najlepiej...informacja w pierwszej reki :)
                                      • wiking_elblag Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 11:31
                                        Najlepiej się dowiadywać wszystkiego od źródła!!!
                                        • wiking_elblag Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 11:31
                                          wiking_elblag napisał:

> Najlepiej się dowiadywać wszystkiego od źródła!!!

...a nie zgadywać...bo to bez sensu.
                                          • Gość: dziuska Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.03, 12:31
                                            jak to bez sensu?po to jest forum, zeby dyskutowac i to nawet nad najbardziej
                                            utopijnymi temacikami.pzdr:)
                                            • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 12:34
                                              Ja osobiście wolę dyskutować o rzecach, które naprawdę będą.

Mam pytanie od Cibei dziuska:
                                              Skąd masz informację o OBI?
                                              o tramwaju do Auchanu (o ile to będzie Auchan) słyszałaś coś?

I dlaczego tak żadko jesteś na forum?
                                              • Gość: dziuska Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.03, 13:07
                                                student_el napisał:

> Ja osobiście wolę dyskutować o rzecach, które naprawdę będą.
                                                >
                                                > Mam pytanie od Cibei dziuska:
                                                > Skąd masz informację o OBI?
                                                > o tramwaju do Auchanu (o ile to będzie Auchan) słyszałaś coś?
                                                >
                                                > I dlaczego tak żadko jesteś na forum?
                                                Skad mam informacje o OBI..hmm...nie moge powiedziec:)
                                                O tramwaju sie od Was dowiedzialam.Ja wiem tylko o Oszolomie i polaczeniu nas
                                                (pracuje na Debowej) z miastem poprzez Lotnicza.Kiedys w planach byl wiadukt
                                                prowadzacy do ulicy Druskiej ale teraz kiedy wszystko nabiera tempa(budowa
                                                Oszoloma i trasy szybkiego ruchu) prawdopodobnie pojda na te ulatwienie, ze
                                                puszcza nas przez jednostke wojskowa:)
                                                Czemu tak rzadko bywam?Sama nie wiem.W sumie lukam powiedzmy co drugi dzien ale
                                                z lenistwa nie zawsze chce mi sie odpowiadac.A poza tym nie kazdy temat mnie
                                                inetresuje i nie na kazdy mam cos do powiedzenia.Ahaaa.....i jeszcze
                                                cos:okropnie wqrzalo mnie sztuczne nabijanie watkow i odpowiedzi ktore mialo
                                                miejsce chyba tak przy 2500.Teraz widze poprawe choc przez Przemysl znowu jazda
                                                jest:)Ale to nic, w takim "przedsiewzieciu" chetnie pouczestnicze
                                                sama.Rywalizacja moze byc, aby na poziomie;)pzdr:)
                                                • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 13:14
                                                  Też tak uważam:)
                                                  A dlaczego nie możesz nic powiedzieć o informacjach o OBi?
                                                  Ok, powiec więc na ile jest to pewna informacja i kiedy się w mediach o tym
                                                  dowiemy. To samo pytanie na temat Auchana.
                                                  • Gość: dziuska Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.03, 13:18
                                                    odpowiedz brzmi:nie mam pojecia:))pzdr i poki co znikam:)
                                                  • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 13:20
                                                    Szkoda, że już znikasz.
                                                    Dlaczego mówisz, że nie masz pojęcia skoro odnośnie Auchana mówilaś, że budowa
                                                    się szybko rozpocznie?
                                                    Powiec kto ci powiedział o OBI:)
                                                  • arystokrata_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 18:16
                                                    Ja mam nadzieję, że to co ona wie to prawda.
                                                  • wiking_elblag Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 18:39
                                                    To jak dobrze pójdzie to w 2004 szykuje nam się otwarcie dwóch hipermarketów.
                                                  • arystokrata_el Re: Tramwajem pod Auchan 23.03.03, 19:14
                                                    A w 2005 PLAZA.

A możeby tak Przebudować Gildię, żeby chociaż wyglądał tak jak ZAWISZA w
                                                    Malborku.
                                                  • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 24.03.03, 15:49
                                                    Gildia to szybciej padnie jak sie przebuduja... tym bardziej jak jeszcze ktos
                                                    sie wybuduje na obecnym rynku...
                                                  • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 24.03.03, 22:29
                                                    Całe CH Elzam też powinno zmienić swój wizerunek, najlepiej poprzez generalny
                                                    remont z przebudową, stworzenie tam pieknej galerii sklepowej, połączenie
                                                    kilku hal w jedną dużą całość.
                  • Gość: MK Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.lo2.olsztyn.pl 24.03.03, 16:21

> Tylko jedno mi nie pasuje... jak tramwaj bedzie przejezdzal przez tory
                    > kolejowe?? Musieliby wiadukt wybudowac, albo tunel, inaczej to niemozliwe...

Można też na jednym poziomie. Jest cos takiego w Gdańsku jak się jedzie do
                    Nowego Portu. Wyglada ciekawie. Ale raczej przy takim ruchu pociągów jak w
                    Elblagu to raczej bez sensu.
                    • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 24.03.03, 16:40
                      Na tym samym poziomie nie da rady... za duzo torow jest i kto by to wsztstko
                      tak przebudowywal...
                      • Gość: MK Re: Tramwajem pod Auchan IP: *.lo2.olsztyn.pl 24.03.03, 16:45
                        No toż piszę. Technicznie wykonalne, praktycznie bez sensu.
                        A na pewno dużo tańsze niż tunel czy wiadukt nawet jeśli jest kilka torów.
                        • francuz_el Re: Tramwajem pod Auchan 24.03.03, 21:46
                          Postanowione... wiadukt i koniec ;)))))))
                          • student_el Re: Tramwajem pod Auchan 24.03.03, 22:31
                            A jak to plotka to nadaremno nasze pisanie:P
    • arystokrata_el PRZYPOMNIENIE WĄTKU DLA TYMONA 25.04.03, 23:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka