Gość: Elblazanin IP: *.elb.vectranet.pl 22.03.08, 08:34 Niedawno ogrodzono teren przy ulicy Browarnej, parę metrów od Brzeskiej. Kto tam buduje? Widział ktoś projekt budynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Prch Re: Nowa budowa na Browarnej / Brzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 08:36 Na 80% ETBS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Nowa budowa na Browarnej / Brzeska 22.03.08, 08:46 Nie, to nie ETBS na 100%. ETBS przy Browarnej buduje aktualnie tylko jeden budynek. Ale w systemie deweloperskim. Osoby, które buduja wspomniany w wątku budynek to osoby prywatne. Z tego co mi wiadomo są to trzy osoby. Mają powstać chyba 42 mieszkania. Ale dokładnie szczegółów juz nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiszącyNaForum Re: Nowa budowa na Browarnej / Brzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 21:54 1. Dane inwestora: Nesterowicz/Manuszewski/Piotrowski Pierwszy i drugi mają halę na Gwiezdnej, Restaurację Figaro,budynek przy czołgu i coś jeszcze na Starówce Trzeci to jeden z najbogatszych ludzi w Elblągu - ma Świat Dziecka, Kwadrotex, Halę Elzamu, hotel Wiatrak i coś jeszcze pewnie 2. Spółka zawiązana przez ww. finansuje również inwestycje przy ul. Oboźnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nowa budowa na Browarnej / Brzeska IP: *.elb.vectranet.pl 05.04.08, 08:49 Od wielu lat nie ma juz Kwadrotexu:P Hotel Wiatrak to który? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowa budowa na Browarnej / Brzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 00:39 Przy 7-ce, przed Elblągiem od strony Wwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfg Re: Nowa budowa na Browarnej / Brzeska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 17:03 Piotrowski? Pozyczki bez zyrantów i dokumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowa budowa na Browarnej / Brzeska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 10:34 Przy Browarnej ETBS nie buduje!!!!!!!!!! Ten budynek buduje miasto ( a to dla inteligentniejszych do rozróżnienia!!!) A na rogu Brzeskiej i Browarnej buduje Nesterowicz ze wspólnikami, zgadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a do ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 13:32 Przy Browarnej vis a vis zajezdni buduje ETBS!!! Lecz w systemie DEWELOPERSKIM!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piszacynaforum obrazek 03.06.08, 08:13 1. Widok docelowy na trwającą budowę osiedla pod nazwą "Na Zdroju": Browarna - Brzeska nazdroju.elblag.net/ 2. Inwestor opisany we wpisach wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: obrazek IP: *.elb.vectranet.pl 17.06.08, 18:12 a czy wiesz może w jakiej cenie będą mieszkania? ile za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: obrazek IP: *.elb.vectranet.pl 17.06.08, 18:24 Odradzam Ci taka lokalizacje. Rozumiem, ze chcesz tu kupic mieszkanie dla siebie. W poblizu jest ruchliwa droga, torowisko, trakcja kolejowa. Poza tym okolica nieciekawa i niebezpieczna. Radze poszukac czegos na rynku wtornym lub poczekac na nowe inwestycje Mytych Nad Jarem lub Modrzewina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aas Re: obrazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 10:30 Co Ty gadasz, jaka niebezpieczna? Niebezpieczny rejon jest kawałek dalej, Dolna, Niska. A tu jest spoko;) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: obrazek 18.06.08, 12:42 Bez przesady z niebezpieczeństwami w tamtym miejscu. Ja się w tej okolicy wychowałem i nigdy włos mi z głowy nie spadł. Komunikacyjnie są dobre połączenia z centrum i wylotówkami na 3miasto/Warszawę, Kadyny. Jestem ciekaw, jak jest z jakością wykończenia, bo u Mytycha do wielu rzeczy można się przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XL do francuza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:06 Tylko, ze tego nie buduje Mytych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: IP: *.elb.vectranet.pl 18.06.08, 17:24 mimo wszystko ciekawa jestem ile będzie kosztował metr w tym bloku no i chyba nie wiadomo kiedy mytych planuje budować kolejne bloki, a na modrzewinie tanio nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: IP: *.elb.vectranet.pl 18.06.08, 17:27 Jesli perspektywa burd pijackim przed oknem, klotni, czy libacji alkoholowych na podworku Ci nie przeszkadza to oczywiscie zwracam honor. Ale skoro masz wybor to polecam zaplacic troche wiecej i zakupic mieszkanie w innej czesci Elblaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: IP: *.elb.vectranet.pl 18.06.08, 17:54 jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie, to nie odpowiadaj. Pytanie o cenę w moim mniemaniu nie jest jeszcze oznaką że na 100% kupię tam mieszkanie i aż się palę do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssa do goscia IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.06.08, 19:57 1. jakie burdy pijackie? 2. nie buduje tego MYTYCH Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: do francuza 18.06.08, 21:00 Gość portalu: XL napisał(a): > Tylko, ze tego nie buduje Mytych. Oczywiście, że nie buduje Mytych. Odwołałem się tylko do słów "gościa", który powiedział, żeby czekać na jego kolejne przedsięwzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania browarna/brzeska IP: *.centertel.pl 01.08.08, 12:01 Jasne, że nie buduje tego ETBS, nie buduje tego Mytych tylko firma działająca w Elblągu od 6 lat - Marek Straszewski "MARK". Ma hurtownię budowlaną na Łęczyckiej i usługi ziemne, ale stany surowe buduje od '99 roku, jako samodzielna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: browarna/brzeska IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.08, 13:09 mi sie jednak wydaje, ze buduje to Nesterowicz/Manuszewski/Piotrowski... Odpowiedz Link Zgłoś
piszacynaforum Re: browarna/brzeska 01.08.08, 13:26 Czym innym Inwestor (Nesterowicz/Matuszewski/Piotrowski) a czym innym Wykonawca (ww. wymieniony podmiot). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: browarna/brzeska IP: *.centertel.pl 01.08.08, 21:04 :) to się nazywa czytanie ze zrozumieniem :) Straszewski to Wykonawca Nesterowicz/Matuszewski/Piotrowski---> Inwestor chociaż niektórzy nie znają różnicy między Inwestorem a Wykonawcą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: browarna/brzeska IP: *.elb.vectranet.pl 01.08.08, 21:23 ważne, że budują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbiqu Re: browarna/brzeska IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.08, 14:45 dokładnie. Jest to inwestycja Pana Nesterowicza i spółki. Jak widać po hali targowej na Gwiezdnej, hotelu na starówce, restauracji Figaro nie budują byle jak. cóż inwestycja miasta na Browarnej koło zajezdni to jest porażka.tanim kosztem- rury po wierzchu, gumoleum w pokojach. wiec co tu gdybać że 'Na zdroju" byle co to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbikuel Re: obrazek IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.08, 14:40 Święta racja. Miło tam i spokojnie. to już za nieciekawym rejonem. szkoda ze zaslonią tym budynkiem okna mieszkańcom bloku z Rechniewskiego. Poddasze pięknie się buduje. Szkoda że okna nieduże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1lazio Re: obrazek IP: *.elb.vectranet.pl 08.09.08, 16:15 slyszalem ,że podobno mają obok stawiać drugi podobny budynek wie ktoś czy to prawda?bo miejsca by wystarczylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: obrazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 08:30 teraz Nesterowicz w końcu się weźmie za Oboźną a nowym bloku przy Brzeska/Browarna obok obecnie budowanego nic nie słychać na razie Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Żadnego drugiego bloku tam nie będzie. 09.09.08, 09:30 Żaden blok obok nie jest planowany. Wykupiono wyłącznie teren, na którym trwa budowa. Na tym terenie powstanie również parking. Teren pomiędzy Brzeską, a tym blokiem należy do miasta. W planie zagospodarowania występuje jako teren zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Żadnego drugiego bloku tam nie będzie. 09.09.08, 09:32 Dodam, że inwestor jest bardzo bezczelny. Bo jak można było postawić komuś tak blisko inny blok przed oknami? Ale liczy się tylko kasa, a o mieszkańcach to jaśnie pan hrabia już nie pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś