Dodaj do ulubionych

Co jest z Syreną??

IP: 81.15.228.* 21.11.03, 10:32
Jestem trochę nie na czasie... nie wiem co jest z kinem Syrena. Kiedyś tam
mieli ją zamykac, później nie mieli jej zamykać, potem znoof... a teraz nie
widzę, by sie tam coś działo. Remont jakiś czy coś...??
Obserwuj wątek
    • Gość: rosa Re: Co jest z Syreną?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.11.03, 20:28
      Z tego co wiem, to kino Syrena przesalo istniec :((
    • Gość: Wodnik Re: Co jest z Syreną?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.12.03, 19:06
      Właścicielem kina Syrena jest stara PRLowska firma Neptun Film Gdańsk i
      wyraźnie nie ma (a) środkow (b) chęci (c) pomysłu ,na ten obiekt. Na chwilę
      oddano to w dzierżawę b. szefowi kina Światowid Pawłowi Szulcowi który chciał
      posmakować jak się robi kino na swój rachunek. Trochę zainwestowano; pojawił
      się ciekawy repertuar i...konkurencja ze Światowidem okazała się jednak trudna
      do wytrzymania. Syrena jest zamknięta: podobno zabrakło 150.000zł do
      doprowadzenia sali do efektu końcowego pozwalającego konkurować ze Światowidem.
      A może Elbląg to miasto na jedno kino bo więcej się nie utrzyma? Inny tego typu
      obiekt Neptun Film w Kwidzynie świeci pustkami (widownia)a pozostała
      powierzchnia to sklep z używaną odzieżą - i też niby lokalizacja w Centrum
      miasta przy wizytowym pasażu. Co dalej z Syreną - nie wiadomo.

• francuz_el Re: Co jest z Syreną?? 05.12.03, 14:58
        Syrena swoja szanse przegapila pare lat temu, kiedy byla 1.kinem w miescie.
        Neptun-Film nie chcial jej wyremontowac, wykorzystal to Swiatowid i tak sie
        skonczylo. Zreszta bez nakladow finansowych i tak by ja zamkneli, na wiosne
        przeciez zaczyna sie budowa multikina na Teatralnej. Szkoda, bo to kawal
        historii. Moze jak ktos kiedys kupi kino i dzialke obok to cos sie zmieni i
        np.: cos zrobi w ramach centrum handlowego...
        • Gość: rosa Re: Co jest z Syreną?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.12.03, 16:27
          > na wiosne
          > przeciez zaczyna sie budowa multikina na Teatralnej.

Oooo to jednak Plaza powstaje ?? Dobrze wiedziec :P A znasz moze jakies
          konkretniejsze terminy ? Kiedy planowane jest zakoncznie budy itp ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka