kama192 22.11.09, 22:28 moze cos poleciłybyscie na czym akurat ostatnio byłyscie z dziecmi i co jest warte obejrzenia, z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: na co z 5-latka do kina?? 22.11.09, 23:54 Klopsiki może... Albo poczekaj na tego renifera co to świeta ratujep Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo12345 zdecydowanie ODLOT!!! 23.11.09, 13:01 bajka bardzo mądra ,zrobiona rewelacyjnie! polecam! byłam z 6ciolatkiem ,oboje byliśmy zachwyceni Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: zdecydowanie ODLOT!!! 23.11.09, 13:30 Wy piszecie serio????? W życiu bym na to z dzieckiem nie poszła Jak byłam to jedna mamusia była z córeczką - na oko 4-5 lat. dziewczynka wytrzymała do momentu pojawienia się tych strasznych psów i szybko wybiegały z rykiem. a zaczynała mieć problem z oglądaniem już jak dziadek pobił budowlańca. Chyba strasznie niewrażliwe dziecko trzeba mieć żeby się nie przestraszyło. Ja byłam z dorosłymi znajomymi - i całą czwórką wyszliśmy zdegustowani jak taki film dla dzieci można nakręcić. Mądra bajka?? Babcia umiera nie realizując swojego marzenia, dziadka ubezwłasnowalniają i wyrzucają z domu, jakieś agresywne przerażające psy, idol dziadka okazuje się być psycholem, a do tego biedny zakompleksiony chłopiec, który marzy tylko o tym, żeby tatuś się nim zainteresował. No i na koniec - chłopiec zdobywa odznakę a tatuś i tak nie przychodzi... eh.... moim zdaniem nakręcone w stylu 'jaką to ja jestem wyjątkową, mądrą i pouczającą bajką'. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: zdecydowanie ODLOT!!! 23.11.09, 13:42 mnie tez Odlot nie zachwycil. Disneyowskie filmy kocham -ale te starsze,przed pojawieniem sie techniki komputerowej czyli do chwili az wszedl film Toy story (swoja droga ten tez jest niezly Ostatnio z zapartym tchem ogladalismy z synem Krolewne Sniezke - po prostu CUDO! A dzis wybieramy sie na Dikensowska "Opowiesc wigilijna". Jesli jest to cos w stylu "Expresu polarnego" (tez Zemeckisa) to kupuje w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: zdecydowanie ODLOT!!! 23.11.09, 22:58 Moje dzieci też niewrażliwe 4, 7, 11 Bajka bardzo podobała się im i nam Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo12345 Re: zdecydowanie ODLOT!!! 23.11.09, 23:21 czyli nie ja jedna nienormalna ufffff Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo12345 Re: zdecydowanie ODLOT!!! 23.11.09, 14:31 bajka poakzywała prawde o życiu ,po prostu. Coś w tym złego? nie sądze... nie widziałam w niej nic drastycznego. No i wychodzi na to że mam niewrażliwe dziecko... wow!!! co za bdura... prędzej powiedziałabym jak bardzo jakieś dziecko musi byc przewrazliwione żeby sie przestarszyć szczekających psów... bo czy one tam kogos rozszarpywały ,krew sie lała? Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: Magiczne drzewo 23.11.09, 13:42 Zdecydowanie polecam, byłam niedawno z córkami- jedna niecałe 7 lat,a druga niecałe 5 - obie zachwycone, mi również ten film bardzo się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo12345 apropos niewrazliwości jeszcze 23.11.09, 14:39 wynika więc z tego ,że wzystkie dzieci moich koleżanek sa niewrażliwe - bo żadne nie uciekło z kina ,wręcz przeciwnie. A były to dzici w przedziale od 5 do 9 lat ,zarówno chłopcy jak i dziewczynki... Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: apropos niewrazliwości jeszcze 23.11.09, 16:49 no niewrażliwość dzieci w dzisiejszych czasach to zupełnie inna kwestia nie gorączkuj się tak - kontroluj bardziej co dziecko ogląda w tv i masz szanse, że nie wyrośnie na psychopatę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo12345 Re: apropos niewrazliwości jeszcze 23.11.09, 17:17 kontroluj bardziej...? a przepraszam bardzo skąd ty wiesz co moje dziecko ogląda? nie bardzo rozumiem sens tej rady... Moje dziecko nie ma problemu z wrażliwością mimo iż nie ucieka z kina widząc zupełnie normalną bajke dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: apropos niewrazliwości jeszcze 23.11.09, 17:45 bo moje dziecko jest takie super super super i fantatyczne fantastyczne fantastyczne i idealne idealne idealne... a ja a ja a ja będę się tak podniecać podniecać podniecać i ekscytować ekscytować i ekscytować i skakać i skakać i skakać i fioletowieć i fioletowieć i fioletowieć bo jakaś głupia baba na forum napisała coś co mogłam odebrać jako krytykę mojego fantastycznego dziecka przetłumaczę sens mojej rady - nie sraczkuj się tak kobieto bo ci zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo12345 Re: apropos niewrazliwości jeszcze 23.11.09, 18:12 może melisy? albo bieg wokół bloku? bo widze ,że koleżanka osiągneła szczyt podniety... Ja akurat jestem z daleka od uważania siebie czy mojego dziecka za boskie stworzenie. Tak że źle trafiłaś (nie po raz pierwszy z resztą) Dla mnie twoje uwagi były bezpodstawne po prostu. A ty nie mogąc sie ustosunkowac do moich pytań zrobiłaś ze mnie zeschizowaną mamuśke... cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: apropos niewrazliwości jeszcze 23.11.09, 22:04 kolorowo12345 napisała: > może melisy? albo bieg wokół bloku? bo widze ,że koleżanka osiągneła > szczyt podniety... nie... całkowicie nie osiągnęła. naprawdę rozwalające w tym forum jest to, że nie można napisać swojej opinii żeby się ktoś nie przy*ierdolił. imho - film był paskudny a psy straszne. i żal mi było biednego dziecka, które się przestraszyło. a Ty naskoczyłaś, że Twoje dziecko nie wybiegło z kina więc tamte jest jakieś nie teges. NIKOMU z moich znajomych (dorosłych) film się nie podobał i całą grupą stwierdziliśmy, że nie jest to bajka dla dzieci - więc nie tylko to dziecko było nadwrażliwe. a argument, że 'bajka poakzywała prawde o życiu'... no doprawdy - jakby pokazywała np. zgwałconą i zamordowaną narkomankę to też by była prawdą o życiu, nieprawdaż? > Ja akurat jestem z daleka od uważania siebie czy mojego dziecka za > boskie stworzenie. Tak że źle trafiłaś (nie po raz pierwszy z > resztą) Nie po raz pierwszy? to musisz być strasznie wkurzającą osobą, bo na tym forum odzywałam się w sumie z 5 razy. > Dla mnie twoje uwagi były bezpodstawne po prostu. A ty nie mogąc sie > ustosunkowac do moich pytań zrobiłaś ze mnie zeschizowaną mamuśke... łopatologicznie - twoje pytania były odpowiedzią na mojego ironicznego posta. naprawdę nie sądziłam, że spodziewasz się odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo12345 Re: apropos niewrazliwości jeszcze 23.11.09, 22:23 film był fajowy a psy takie jak być powinny Chciałam przypomnieć ,że to ty pierwsza wyjechałś z niewrażliwymi dziećmi no ale... moim wszystkim znajomym film bardzo sie podobał ,dzieciom również - ale pewnie jesteśmy skrzywieni... tekst o zgwałconej narkomance...? żenada... ale nawet nie będe ci tłumaczyć dlaczego... a z "nie po raz pierwszy" to już zupełnie nie zrozumiałaś... "naprawde nie sądziłam ,że spodziewaz sie odpowiedzi" - to mi pojechałaś... chyba nie zasne... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: na co z 5-latka do kina?? 23.11.09, 14:43 Piła VI będzie w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: na co z 5-latka do kina?? 23.11.09, 20:57 pila moja corka byla bardzo zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: na co z 5-latka do kina?? 23.11.09, 21:08 Odlot mojej 6latce bardzo się podobał, Klopsiki też ale trochę mniej. Na Opowieść Wigilijną po obejrzeniu zapowiedzi nie chce iść. Tez słyszalam że Magiczne Drzewo jest fajne ale nie byłyśmy więc tylko powtarzam Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: na co z 5-latka do kina?? 24.11.09, 10:27 Zdecydowanie odradzam "Opowiesc wigilijna" . To nie jest film dla dzieci , zreszta na biletach jakie dostalam byla informacja ze sa sceny ktore moga wystarszyc i to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: na co z 5-latka do kina?? 23.11.09, 21:08 teraz ma wejść do kin "renifer NIKO ratuje święta"też się dobrze zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkojad2 Re: na co z 5-latka do kina?? 23.11.09, 22:33 W piątek wchodzi do kin "Renifer Niko", bardzo polecam, widziałam na pokazie przedpremierowym. Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa Re: na co z 5-latka do kina?? 24.11.09, 09:14 Polecam Magiczne Drzewo, naprawdę fajny film. Moim dzieciom (6 i 8 lat)bardzo się podobał również Odlot. Nie wybiegali z kina, chociaż synowi łzy poleciały, jak babcia umarła, ale on wrażliwiec jest. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: na co z 5-latka do kina?? 24.11.09, 19:03 Z pięciolatką? Na pewno odlot, znajoma mówiła, że jej dzieciom (3 i 5 lat) się podobał. Wiem, że niedługo ma wejsć do kin film Renifer Niko ratuje święta (czy jakoś tak). A jeśli chodzi o Opowieść Wigilijną - to w tym wieku odradzam, Małe dzieci (do 8, 9 roku życia) zazwyczaj się boją (strach wywołują u nich duchy, czy np. konie Ducha Przyszłych Świąt, które są w tej animowanej wersji przedstawione). Jak byłam na tym filmie z moją nastoletnią córką, to właśnie obie słyszałyśmy, jak chłopiec prosił swojego tate, żeby wyszli, bo się bał. Odpowiedz Link Zgłoś