nie_fikaj 06.03.10, 09:54 Miłe Mamy! Myślę, żę to świetny temat na zbliżającą się wiosnę Mój Skarbek ma tradycyjną fryzurkę, nie eksperymentujemy ze strzyżeniem, włosy urosły tak po prostu i zaplatamy je w warkocze lub kucyki, wpinamy fantazyjne spinki. A Wasze Pociechy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lullanka07 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 10:01 2,5 roku do tej pory bob z krociutka grzywka. teraz mala chce zapuszczac wloski "na ramionka" "jak pani" kucyki sciaga,spinki w sumie tez ma na chwile Odpowiedz Link Zgłoś
nie_fikaj Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 10:08 No po prostu bomba! Mała kobietka - wie, czego chce! Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 10:29 Wiosenne dredy prawie do kolan, zastanawiamy się, czy nie zafarbować na rudo...hmm Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 10:36 Na razie mam dylemat pasemka,czy balejaż Może córka sama zdecyduje(3,5 r) Włosy trochę dłuższe,zazwyczaj wiązane w kucyki.O fryzurach na wiosnę myślę,ale w stosunku do siebie,nie do dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 11:00 Pasujaca Mlody ma takie sztywne wlosy, ze wszystko dluzsze od 2 cm sterczy we wszystkie strony i zadna sila nie da sie ujarzmic. troche z zalem patrze na dluzsze fryzury jego kolegow, czy to z lokami, czy z gladkimi, miekkimi i "lejacymi" sie wlosami za ramiona. Moj wygladalby gorzej od stracha na wroble. Po tacie Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 11:05 mlody ma wlosy prawie do ramion. takei dziko rosnace Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 11:05 Najchętniej preferowana to na topielicę, z grzywką spadającą na nos. Opaski, spinki itp. cuda mające utrzymać grzywkę z dala od oczu znikają w niewyjaśnionych okolicznościach, więc zaniechaliśmy. Do przedszkola najczęściej warkocz dobierany od samego czoła, z perfidnie wciągniętą weń grzywką, co by w ślipia nie leciała. Albo dwa takie warkocze. Albo 5. Zanim pójdzie do szkoły zamierzam siłą zaciągnąć topielicę do fryzjera i przyciąć włosy do długości brody lub nieco dłużej plus krótka grzywka (powód prozaiczny: topielica będzie około 7:00 rano wychodzić do szkoły i nie będzie czasu na splatanie dobierańców). Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 11:10 wszystkie spinki, gumki itp to wróg. żeby włoski nie przeszkadzały, zostały obcięte do lini karku z grzywką. na razie nie obcinam, spróbujemy z gumkami jak podrosną, jak nadal będzie sprzeciw to pójdę pierwszy raz z małą do fryzjera. ma 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_fikaj Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 11:12 Dowcipna jesteś, Mamusiu! ... Odpowiedz Link Zgłoś
nie_fikaj Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 11:14 ... Mamusiu_Kotula... Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 11:56 Moja nawet raz z fryzjerem sie widziąła -grzywę miala podciętą - tył ja cachnęłam, bo już trochę taki "makgajwer" był. Teraz ma odrośnięte kapkę i czeszemy sie "na yorka" żeby włosy w oczy nie wchodziły. niestet ściąga i potem zostaje jej po tej kitce grzywa na "na alfa" albo rihannę -jak kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 13:45 Nie wiem czy rihanna bylaby zadowolona z porownania do alfa ale cos w tym jest jak Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 13:45 Mojej (20m) babcia kreci włosy na walkach Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 14:49 Ale to nie jest takie głupie - jakby tą grzywę trochę "zwałkować" to by w oczyska nie właziła, bo już długa, a za krótka żeby na boki (wygląda jak "w dupkę" czesana)albo do tyłu(jak VanDamme). Ścinać nie chcę. Ja czasem po myciu jej przypinam na skos i jak wyschnie to się trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 08.03.10, 17:33 Karro, moja młoda ma podobnie! Grzywa "na yorka" - super określenie!!! I faktycznie, jak zdejmie gumkę, a zdejmuje kilka razy dziennie, to Alf Moja ma najpiękniejsze włoski, tzn. loczki urocze, jak są troszkę przepocone i "nieświeże" Umyte wyglądają jak siano, jak po uderzeniu pioruna. Ale i tak się cieszymy, bo trochę rosną, mokre sięgają końca szyi. Córa ma 2 latka. Synek natomiast ma bardzo gęste i lekko falowane włosy (kiedyś były loczki). Lubi gdy są dłuższe, ale czesać się nie lubi i wygląda przerażająco No rzuca się w oczy w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
maks_olo Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 14:37 Maks miał dziko rosnące loki do ramion, ale w czasie ciepłych dni zaczął być spocony na karku, więc udaliśmy się do fryzjera i ma króciutko ścięte i wygląda starzej Olek ma dłuższe proste włoski, póki nie zacznie być spocony - nic nie będziemy kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 14:55 Córka czterolatka ma króciutką grzywkę, włosy do ramion, ale ponieważ jej się podkręcają, to ma je trochę wyżej . Nie czeszę jej kucyków itd. Preferuję wygodną fryzurę, dziewczęcą, ale niezbyt długą, żeby było z nią jak najmniej kłopoty. Z tego co widziałam to większość dziewczynek w przedszkolu ma kucyki, spineczki i sukieneczki. A moja córa jako nieliczna ma zawsze rozpuszczone włosy i spodnie. Syn (roczny) jak na razie ma króciutką fryzurkę, ale ja lubię chłopców z dłuższymi włosami, więc zapewne będę mu zapuszczać do mniej więcej takiej długości jak ma córka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 15:08 Cytat Z tego co widziałam to większość dziewczynek w przedszkolu ma kucyki, spineczki i sukieneczki. A moja córa jako nieliczna ma zawsze rozpuszczone włosy i spodnie. Wiesz, nie wszystkie dziewczynki lubią, jak im włosy opadają na twarz, policzki np. przy rysowaniu albo przy robieniu fikołków czy na gimnastyce . Ja na przykład bardzo tego nie lubię Może to dlatego te kucyki. I spinki. (Tak, wiem, zaraz napiszesz, że można włoski za uszka założyć) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 19:33 > Wiesz, nie wszystkie dziewczynki lubią, jak im włosy opadają na twarz, policzki > np. przy rysowaniu albo przy robieniu fikołków czy na gimnastyce No okej, ja to rozumiem. Myślisz, że mam coś przeciwko matkom, które nakładają córkom spineczki i kucyki? Będę szczera i jeden z powodów dla których nie nakładam córce kucyków jest fakt, że niektóre rzeczy ją uczulają, co objawia się tym, że na głowie pojawia jej się coś w rodzaju ciemieniuchy. Oczywiście z tym walczę, ale w przypadku założenia jej kucyków, to jest to lekko widoczne jak ktoś się dobrze przyjrzy, a przy rozpuszczonych włosach tego nie widać. Drugi powód jest taki, że mi się nie chce jej tak czesać, nie lubię tego, a włosy przy malowaniu nie opadają jej na twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 22:28 CytatMyślisz, że mam coś przeciwko matkom, które nakładają córkom spineczki i kucyki? No, w takim tonie był twój post. "Ja stawiam na wygodę, więc nie wiążę córce włosów i wkładam jej spodnie. Inne dzieci chodzą w kucykach i sukieneczkach (w domyśle: te matki nie dbają o to, aby dzieciom było wygodnie)". Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 09:16 Nie był wcale w takim tonie, tylko Ty tak to odebrałaś . Ja tylko chciałam powiedzieć, że moje dziecko się nieco wyróżnia, co nie jest ani złe ani dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 16:45 Mój ma większość fryzury spod ręki fryzjera, ale grzywkę - a raczej jej brak - ma już własnego pomysłu... Po przyjściu do domu, gdy już wszyscy popodziwialiśmy nową fryzurkę i śliczny kształt główki, moje dziecię wzięło w zaciszu swojego pokoju nożyczki i dokonało spustoszeń tuż nad czołem... Mąż się wściekł, mnie to raczej śmieszy. Aha, karą było po prostu to, że nic z tym nie zrobiliśmy, chodzi tak, aż mu odrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 18:19 krótka grzywka, włosy takie +/- do brody lekko pocieniowane(tzn. nie ciachnięte jedna linią); gumki i spinki odpadają; Odpowiedz Link Zgłoś
asikol Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 19:14 Moj synek 2 latka był tylko raz obicnany maszynka przed roczkiem od tej pory ma uraz psychiczny ;o) i jak widzi maszynke to dostake histerii. Od tego czasu włosy rosna jak chcą, ja tylko czasami grzywke przytne i tym sposobem ma fryzure na pazia. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 19:14 Po kąpieli takie: spc.fotolog.com/photo/60/37/113/leneczka/1267472019006_f.jpg Po silnym wyczesaniu takie: spc.fotolog.com/photo/60/37/113/leneczka/1267770743723_f.jpg U fryzjera był raz jak taki kłaczki pierwsze rosły każdy sobie, innej długości. Teraz nie chodzimy bo nie rosną w długość tylko się zakręcają Odpowiedz Link Zgłoś
nie_fikaj Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 19:27 No małe cudo po prostu! Śliczny chłopczyk, i te anielskie jasne włoski... miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 08.03.10, 09:41 Dziękuję, sama (z mężem) robiłam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 19:36 Fajne włoski. Moja córka "kocha się" w chłopcu z przedszkola, który właśnie ma takie kędziorki. Już od pierwszego dnia przedszkola jest tym chłopcem zafascynowana . Moim zdaniem niepotrzebnie mu tak bardzo prostujesz te włoski. Dzieci z takimi kędziorkami mają wygląd iście anielski . Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 08.03.10, 09:43 > Moim zdaniem niepotrzebnie mu tak bardzo prostujesz te włoski. Dzieci z takimi > kędziorkami mają wygląd iście anielski . On takie piękne loki ma po kąpieli i po spaniu (jak się główka spoci). Po rozczesaniu na mokro są już raczek proste z zakrętem na końcu Jak nie rozczeszę i zostawię koli to suche się puszą i nie wyglądają dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 08.03.10, 17:34 Leneczka, śliczny ten Twój Maluszek! Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 19:32 Witam. Corka obecnie 7l, wlosy miala od urodzenia bardzo bujne i krecone, rosly sobie bez podcinania, az po kilku latach urosly do pasa. Ma wlosy bardzo geste, fryzurki najrozniejsze, grzywki nie ma, do przedszkola mogla nosic rozpuszczone, raczej rzadko pozwalalam bo wieczorne rozczesywanie bylo dlugie o niekomfortowe. Do szkoly natomiast jest obowiazek ujarzmiania dluzszych wlosow warkoczami,kucykami itp. Syn ma 2,5 roku, fryzurka jakas modna, latwa do ulozenia czyli postawienia na paste i polakierowania, zreszta on dba o wyglad i lubi gdy opiekunki w przedszkolu komplementuja Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 19:37 Gumki, spinki nie wchodzą w rachubę więc moja 1,5roczna córka ma fryzurę. Grzywka, tył ścieniowany lekko a la grzyb, na samym dole b.krótko, nad uszami puszczone długie pazurki, zakrywające chwilami ucho. Super fryzurka na jej miękkie jeszcze włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 22:17 > Myślę, żę to świetny temat na zbliżającą się wiosnę ...tak, tak, ŚWIETNY temat, tylko... dla kogo...? > Mój Skarbek ma tradycyjną fryzurkę, nie eksperymentujemy ze strzyżeniem, włosy > urosły tak po prostu > i zaplatamy je w warkocze lub kucyki, wpinamy fantazyjne spinki. "Skarbek" - domniemam ze zwrotu, że to "rodzaj męski", więc te "warkocze lub kucyki, fantazyjne spinki" pasują "Skarbkowi" wprost idealnie na... "zbliżającą się wiosnę" Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 jagabaga92 07.03.10, 13:39 Skarbkowi warkoczyki i spineczki pasują, tudzież Aniołkowi bez względu na rodzaj Ale np. ja na moją pieszczotliwie wyjatkowo "gadzina" mówię - i tu juz tylko na wiosnę pasują adekwatne kolorystycznie i rodzajowo spinki z krokodylem (niestety mamy tylko gumeczki z żabą, więc idealnie nie jest) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna fajny watek 07.03.10, 20:17 moja 4 latka ma teraz faze bycia ksiezniczka ubranie w spodnie to wielka kara wiec sie bardzo dziwie dziewczynkom ktore lubia spodnie. tylko nosi sukieneczki, wloski do ramion bez grzywki spinamy w kucyki, czasem robimy papiloty by wloski byly w lokach. piersionki,korale torebki to u niej number 1. ) Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: fajny watek 08.03.10, 01:09 dyzurna napisała: > moja 4 latka ma teraz faze bycia ksiezniczka ubranie w spodnie to > wielka kara > wiec sie bardzo dziwie dziewczynkom ktore lubia spodnie. ?? Twoje dziecko lubi A, wiec sie bardzo dziwisz dzieciom, ktore lubia B??? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: fajny watek 08.03.10, 01:38 ik_ecc napisała: > dyzurna napisała: > > > moja 4 latka ma teraz faze bycia ksiezniczka ubranie w spodnie to > > wielka kara > > wiec sie bardzo dziwie dziewczynkom ktore lubia spodnie. > > ?? > Twoje dziecko lubi A, wiec sie bardzo dziwisz dzieciom, ktore lubia > B??? Wg mnie to literówka Zamiast "dziwię" ma być "dziwi" - dziecko się dziwi, nie mama. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: fajny watek 08.03.10, 10:05 > moja 4 latka ma teraz faze bycia ksiezniczka ubranie w spodnie to wielka kara > wiec sie bardzo dziwie dziewczynkom ktore lubia spodnie. )) No to ja odpiszę, bo moja córka chodzi do przedszkola w spodniach i jest "wyjątkiem", bo większość dziewczynek nosi jednak sukienki i spódniczki. U nas to wygląda tak, że moja córa jest bardzo przewrażliwiona na tym punkcie, żeby każda rzecz, którą wkładam jej do przedszkola była na tyle rozciągliwa, aby mogła ją sprawnie włożyć, była bez guzików i nap, żeby nie musiała się z tym siłować. Uwielbia sukienki, spódniczki, ale wygodne, materiałowe spodnie o wiele szybciej się wkłada niż rajtuzy. Poza tym w przedszkolu mojej córki jest coś takiego, że dziecko, które najszybciej się ubierze dostaje naklejki, czasem jakieś książeczki. Moja córka jest bardzo ambitna i chce być zawsze pierwsza. Bardzo często zresztą wygrywa, czasem wygra jakiś chłopiec, a innym dziewczynkom sukienkowo-rajtuzkowym rzadko się to zdarza. Zresztą widzę, że wiele dziewczyn ma sukienki z guzikami z tyłu, lub jakimiś szlufkami, które przy wkładaniu/zdejmowaniu wymagają pomocy pań. Moja córka by się zapłakała gdybym ubrała jej coś z czym sama by sobie nie mogła dać rady. No, ale też moja córka nie jest taką "różową księżniczką". Lubi się stroić w sukienki w dni wolne od przedszkola, ale równie bardzo lubi jakieś ładne kolorowe legginsy, czy bluzeczki z jakąś Hello Kitty czy coś tego typu. Sama przeważnie wybiera co mam jej kupić. Nie przepada też za lalkami, zdecydowanie woli samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 23:11 Syn, trzylatek - fryzura to trochę odrośnięty paź. Niestety fryzjer to wróg. Strzygę sama po trochu, jak akurat humor sprzyja (rzadko) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 06.03.10, 23:47 Długie, już poniżej szyi. Zapuszczane prawie od nowości, tylko mocno byle jakie były, ruszyło się w ostatnich dwóch latach. Grzywka krótka, regularnie przycinana u fryzjera: ja toleruję niewiele krocej niż tuż nad brwiami, a tak obcięta zaraz wlazi w oczy, więc wizyty w salonie córka ma częściej niż ja. Ostatnio łaskawie zgadza się na kitkę kilka razy w tygodniu nawet na pół godziny - i obowiązkowo w kąpieli, chyba że przewidziane mycie głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikusica Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 00:46 Kiedy miala roczek obcielam na krotko,pozniej urosly i kiedy miala dwa latka bylo gorace lato bardzo sie pocila,zcielam tak po uszy tzn.grzybek,a teraz urosly sa do ramion troche krecone z natury aczkolwiek tradycyjne,nie cieniowane czy cos... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_ala Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 08:53 ja mojego 3-latka strzyge sama, a ze bardzo lubie to robic, a maly ma geste wlosy, szybko mu rosna to troche kombinuje i roznie miewa wystrzyzone moj syn pierwszy raz byl u fryzjera w wieku 5 mies. taka mial grzywe-a sama wtedy balam sie operowac nozyczkami.Obecnie ma cos ala irokez bardziej wystrzyzony z tylu Odpowiedz Link Zgłoś
caro_lina78 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 11:00 Z córeczka zaliczylismy pierwszego profesjonalnego fryzjera włośy urozły jej długie i leciały do oczu. Spinki regularnie ściągała i próbowała zjeść. Nie było wyboru. Szczęśliwie trafiliśmy do fryzjera dzięcięcego z prawdziwgo zdarzeni i wśród mnustwa baniek mydlanych mała dała sie bez problemu obciąć. Fryzurka na pazia. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 12:40 moj syn po prostu ma ostrzyzone wlosy na krotko. rosna mu bardzo szybko, wlosy ma geste a im dluzsze, tym bardziej sie kreca. w krotkich wlosach mu zdecydowanie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 21:35 Dziką! Mój 3,5 latek wyznaje zasadę, ze włosy są unerwione i rosną na potęgę. Teraz ma dłuższe od moich. Wygląda jak Ziemowit przed postrzyżynami. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 08.03.10, 17:37 sarling napisała: > Dziką! > Mój 3,5 latek wyznaje zasadę, ze włosy są unerwione i rosną na > potęgę. Teraz ma dłuższe od moich. > Wygląda jak Ziemowit przed postrzyżynami. Odpowiedz Link Zgłoś
1anja1 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 21:32 mój synek(21 miesiecy) ma od niedawna fryzurkę na tzw irokeza mamy ten plus ze moja siostra jest fryzjerka i mały pozwala ze sobą praktycznie wszystko zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
ola11mar Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 21:59 W tym sezonie włosy nie są w modzie więc moja córka ich nie ma.Ma ...jak by to nazwać(bo włosami ciężko to nazwać)tapira, pierzę. Czyli g....Siejemy, siejemy a one nie chcą rosnąć. Mam nadzieje, że jak skończy 10 lat (ma teraz 1,5 roku)to zaplotę jej warkocza Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Jakie fryzury mają Wasze Pociechy? 07.03.10, 22:31 u nas bez komplikacji. Włosów mało, jakieś takie pierzaste Więc ścięty na krótko maszynką (7 mm). Maszynkę lubi, sam próbował sobie nią ścinać włosy. Ma półtora roku - chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś