Dodaj do ulubionych

nietypowe imiona

• mamolka1 Re: nietypowe imiona 19.03.04, 21:32
      Świetne imię a ludzie są dziwni ja mam Bartłomieja Piotra ,Bruno Józefa i Milene Alicję i też dziwnie na nas patrzą -generalnie mam to w nosie a młodym imiona sie podobają i to jest najważniejsze
      • alicjagrabowska Re: nietypowe imiona 19.03.04, 21:54
        a ja mam Wiliamka i żal mi mojego maleństwa bo wszyscy którzy spytają jak ma na
        imię on wyrażnie odpowiada że Wiluś a oni JAK????????tak jest za każdym razem i
        zauważyłam że Wiluś niechętnie odpowiada.czy tak trudno skumać że Wiluś to
        Wiliam?to imię jest w polskim kalendarzu i wszyscy bezsensu gały wywalają
        pozatym jest chyba najpopularniejsze na świecie!!!dziwię się że na imię Twojego
        maleństwa tak reagują wogóle ciemny naród, nie zwracaj uwagi.ala
        • motyl_nocny Re: nietypowe imiona 30.03.04, 00:08
          Owszem, trudno skumac.Wilus to zdrobnienie takze od Wilhelma.
          Mysle, ze reakcje wszystkich nie sa bez sensu, jak to ujelas, są normalne.
          Czy to zauroczenie ksieciem Wiliamem tobą kierowało, by miec synka Wilusia?
          Dobrze, ze nie Harry'ego.
          • jagusia7 Do motyla_nocnego 31.03.04, 17:55
            Czepliwa jesteś. Co z tego,że Wiluś może być zdrobnieniem od Wiliama i
            Wilhelma?? To tak jak z Agą, Agusią-od Agaty i Agnieszki, albo Olą-od
            Aleksandry lub Olgi. Wiliam to Wiliam, bardzo fajne imię. A gdyby ktoś chciał
            mieć synka Harry'ego to co? Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma...
            Życzę mniej złośliwości.
            • motyl_nocny Re: Do motyla_nocnego 31.03.04, 19:01
              Ano to z tego, ze gdy usłyszy sie Wilus to naprawde mało kto dojdzie, ze
              chlopak ma na imie Wiliam, choc jego mama uwaza ze to jasne jak słonce.Wilus
              to Wiliam oraz Wilhelm, wiec po samym skrocie nie bedzie wiadomo jak ma on na
              imie.
              Wiliam, Harry, i tym podobne na kilometr zalatują pretensjonalnoscia, cos a'la
              Nikola i Dzesika.
              Matka juz załuje dziecka, bo wszyscy patrza na niego z politowaniem, sama mu
              zafundowala taki los.Zastanówcie sie ludzie, co własnym dzieciom robicie
              obdarzajac je takimi imionami.

• jagusia7 Re: Do motyla_nocnego 31.03.04, 21:17
                A ja dostałam najbardziej chyba popularne imię w tamtym czasie. I było nas w
                podstawówce w jednej klasie sześć(!) Agnieszek. Nikt się nie dziwił, ale czułam
                się strasznie pospolicie, w dodatku żeby nas jakoś rozróżnić, większość osób
                mówiło po nazwisku. I to naprawdę nie było fajne. Dużo czasu minęło, zanim
                polubiłam swoje imię. Stawiam na oryginalność, zresztą moda na imiona się
                zmienia. Jeszcze niedawno Julia była mało popularnym imieniem, a teraz mam
                wrażenie, że co trzecia dziewczynka to Julka(zresztą bardzo ładne imię). Kto
                wie, może Wiliam też się spodoba i za parę lat nie będzie budził
                zdziwienia...smile A co do zdrobnień...my na synka, jak był mniejszy, wołaliśmy
                Bebiś, sam się zresztą tak nazwał. I wszyscy kojarzyli to z Bogusiem, nie wiem
                czemu...A teraz wyrósł z Bebisia i został Robciem, Robinkiem lub Ropuchą. I nic
                nikomu do tegosmile
                Ładne jest to, co się komuś podoba, jak ktoś wcześniej zauważył. A ty możesz
                nazwać swoje dziecko Anią lub Pawełkiem i też będzie ładnie, choć zwyczajnie.
                Ja myślę, że dzieci nie będą się z imion naśmiewać, jeżeli nie usłyszą
                przykładu od własnych rodziców...
                • motyl_nocny Re: Do motyla_nocnego 31.03.04, 22:42
                  > Ja myślę, że dzieci nie będą się z imion naśmiewać, jeżeli nie usłyszą
                  > przykładu od własnych rodziców...

Zyjemy w społeczenstwie, a nie zamknietych enklawach.Teoria o tolerancji w
                  naszym społeczenstwie ma sie jak piesc do nosa w stosunku do praktyki.Wszelkie
                  dziwologi sa wytykane palcami i wysmiewane, taka jest smutna rzeczywistosc.
                  Podobaja mi sie imiona rzadko spotykane, wcale nie optuje za
                  pospolitoscia.Jednakze widze roznice pomiedzy np. z rzadka spotykaną Iga a np.
                  Dzesiką.
                  Nadawanie imion "dziwolagów" to tendencja wystepujaca w nizinach spolecznych,
                  rekompensata kompleksów.Odcinają sie od tego elity, snobujac sie z kolei na
                  imiona naszych dziadków, typu Jan czy Stanisław.

• ankanka Re: Do motyla_nocnego 11.04.04, 18:47
                    Nadawanie imion "dziwolagów" to tendencja wystepujaca w nizinach spolecznych,
                    > rekompensata kompleksów.Odcinają sie od tego elity, snobujac sie z kolei na
                    > imiona naszych dziadków, typu Jan czy Stanisław.

Jak rozumiem Twoje dziecię to Hania albo Władzio. winkBo to takie modne w elitach.
                    Tu się zgadzam,tyle,że dla mnie jest to RÓWNIE pretensjonalne,co Dżesika i
                    Nikola.Działa dokładnie ten sam mechanizm.Z dwojga złego wybieram tę chęć nizin
                    społecznych do wyrwania się z szarej rzeczywistości niż cyniczne przyklejanie
                    sobie łatek "inteligencji" z tego powodu,że dziecko to Staś.wink

Pamiętajmy też,że żyjemy w popkulturze,otwieramy się na świat i zagraniczne
                    imiona siłą rzeczy będą występować coraz częściej.Za lat 10-15 nikogo nie będą
                    dziwić.
                    Zgadzam się,że to rodzice są odpowiedzialni za to,że dzieci zwracają uwagę na
                    różne rzeczy, których nie przyszło by im do głowy skomentować.I nie zgadzam
                    się,że dzieci wytykają inność.Nie,dopóki taka usłużna mamusia nie skomentuje. smile

To tak do motyla_nocnego TOLERANCJI SUPER STAR!
                    Tyle,że wybiórczej....bo właśnie zwróciła uwagę na pretensjonalną Dżesikę.
                    Może tak konskewencji troszeczkę? smile
                    • motyl_nocny Re: Do motyla_nocnego 11.04.04, 21:49
                      NIe wyczułas ironii.Dla mnie obie wersje czuc pretensjonalnoscia na kilometr,
                      dlatego Dzesika czy Władzia nie wchodza w ogóle w gre.
                      Jest masa normalnych imion, takze mało popularnych, nie musze dodawac sobie
                      wartosci poprzez imie dziecka.
    • steffa Re: nietypowe imiona 19.03.04, 22:23
      Chyba po prostu ty nie chciałaś, żeby się nazywał Franek i dlatego masz z tym
      problem. Mnie się Franek bardzo podobał i nie nazwałam tak syna, bo wydawało
      mi się to imię... zbyt popularne. Chciałabym, żeby każdy miał imię na
      własność. My wybraliśmy Leona i wcale bym się nie cieszyła, gdyby nagle mikro-
      świat, zwany Polską ogarnęła eksplozja Leonów.
      • termio Re: nietypowe imiona 21.03.04, 16:49
        Hej!
        My też mamy synka Leonka, urodził się 29.08.2003. W szpitalu patrzyli na nas
        tak sobie, generanie nie jest źle z reakcją. W planach był Jeremi, ale się nam
        pozmieniało. Najpierw mąż nie chciał słyszeć o Leonie, a teraz nie wyobraża
        sobie aby mały mógł miec jakoś inaczej na imię.Leoś jest cudnie. Mam nadzieję,
        że Polski nie opanuje mania Leonów, bo wtedy to imię straci swój urok. Kiedy
        się urodził Wasz Leonek? Pozdrawiamy Lewkiem na czele, Aga i Piter.
        • steffa Re: nietypowe imiona 22.03.04, 21:17
          Leluś urodził się ostatniego dnia października (Halloween w innych krajach smile)
          2002. O dziwo, to imię wywołuje 'takie sobie' reakcje tylko ze strony
          starszych osób, z pokolenia naszych babć. My mówimy na niego (oprócz po prostu
          Leon)Leluś, Lelut, che che, pewnie ta wersja za 15 lat nie przypadnie mu do
          gustu. A najczęściej Leonek. Słodki chłopak.
    • patrycja0 Re: nietypowe imiona 19.03.04, 22:39
      Franek to śliczne imię, sama myslałam o nim na wypadek synka, ale urodziła się
      Marysia. Uwielbiam te stare imiona z duszą, są piękne i dla dzieci i
      jako "dorosłe". Nie przejmuj się ludźmi i wołaj swojego dzieciaczka z dumą
      głośno po imieniu. Z resztą pewnie jeszcze po jakimś czasie to imię tak
      przylgnie do maluszka że nie będziesz mogła inaczej o nim myśleć jak tylko Twój
      ukochany Franek, Franio, Franuś...
    • nineczkak Re: nietypowe imiona 19.03.04, 22:43
      Witam.Moja 7 miesieczna córka ma na imie Nina.Dostała to imię po mojej
      przyjaciółce i uważam że lepiej miec oryginalne (w miare) imię niz byc jednym z
      10 (lub więcej) dzieci na podwórku o tym samym imieniu.Ładniejszy jest jeden
      Franiu niż 15 Kubusiów,Mateuszy,Patryków,szymonów,Bartków itp.To sympatyczne że
      ktoś w Twojej rodzinie miał na imię Franciszek(mój dziadek notabene tez miał
      tak na imię moze stąd mój sentyment do tego imienia..).Moja córka dostała imie
      takie jak jej fantastyczna ciocia i uważam,ze pzryniesie jej to w zyciu wiecej
      pożytku niz problemów,bo pzrez lata zauważyłam ,ze człowiek o oryginalnym
      imieniu jest kimś wyjątkowym,a nie jedną z szarych emeinencji..Na marginesie
      chciałabym stwierdzić że współczesnym rodzicom brak chyba wyobrażni w nazywaniu
      swoich pociech i idąc po najmniejszej linii oporu daja im imiona takie jak
      swoim dzieciom sąsiadka,kuzynka czy jakaś serialowa postać(np.wysyp
      Amelek,Brunonów,Jakubów po "Na dobre i na złe").Stąd potem połowa klasy w
      szkole może miec np. na imię Bartosz ,Julia itp.Franek to ładne imie i nie masz
      sie naprawde czego wstydzić.A swoją droga to zawsze mogłoby byc gorzej-
      niektórzy bywaja tak oryginalni,że potem tego przez lata żałują(wolałabys
      np.imie dla chłopca Solidariusz?).Nie szukaj problemów takm gdzie ich nie ma!
      Wolałabys miec setnego Kubusia na osiedlu,piećdziesiatego Bartusia,czy Adasia?
      Głowa do góry,a jak komus sie nie podoba imie FRANEK to jego a nie Twoj
      problem.pozdrawiam.Mama Niny
      • kramla Re: nietypowe imiona 19.03.04, 23:56
        A ja kiedy rodziłam drugi raz miałam mieć Anielkę...I kiedy spojrzałam na nią
        od razu wiedziałam, że to ona- Anielka.Cóż, stchórzyłam.Kiedy mój tata usłyszał
        o imieniu swojej nowej wnusi z trwogą w głosie zawołał: proszę nie rób mi tego!
        Po prostu chcieliśmy dać imię mojej babci, "niezbyt" (okazało sięwink lubianej
        teściowej mojego taty.Jakoś nie chciałam, żeby tata miał złe skojarzenia z moją
        córcią (ja akurat jestem z babcią związana bardzo) i tak Anielka została
        Dominiką Anielką.Niby się przyzwyczaiłam do Dominisi, ale w głębi serca żałuję,
        że stchórzyłam.

Teraz już nie dam się przez nikogo przekabacić.W czerwcu urodzę Ignasia
        ewentualnie Sarę.Jesteście pierwsze, którym o tych imiennych planach mówięsmile)
        • madziurex Re: nietypowe imiona 20.03.04, 15:04
          kramla napisała:

> Teraz już nie dam się przez nikogo przekabacić.W czerwcu urodzę Ignasia
          > ewentualnie Sarę.Jesteście pierwsze, którym o tych imiennych planach mówięsmile)

Ignacy = ognisty!
          Sara = księżniczka smile

Nie może być ładniej! Gratuluję i pozdrawiam (dzieciątko w brzuszku też!)
      • fobosek Re: nietypowe imiona 22.03.04, 08:07
        Witam! Trochę to niesprawiedliwe co piszesz. Mój synuś na na imię Jakub i wcale
        nie uważam, że jest jesdny z wielu. Jest tym jedynym wyjątkowym,
        najważniejszym. A już na pewno nie powielałam imienia po sąsiadach itp. czy pod
        wpływem filmy. Kiedy byłam jeszcze w szkole to wymarzyłam sobie, że jak będę
        miała synka to dam mu na imię Jakubek i teraz spelniłam swoje marzenie. Nie
        przeszkadzało mi to, że wiele cudownych chłopczyków też nosi takie piękne imię.
        Stare imiona mają swój urok, jak i imiona bardziej nowoczesne. Imię dobiera się
        do dziecka, musi ono do niego pasować. Obecnie jest bardzo dużo małych osób
        ze "starymi " imionami. U nas na podwórku jest dużo Janków, Stefanków,
        cCzarków, Tadeuszków, Franciszków czy Antosiów. Pozdrawiam wszystkie mamy
        dzieci z popularnymi imionami i nie tylko.
      • iwonaw2 Re: nietypowe imiona 19.04.04, 08:43
        Piękne imię. Chciałam dać tak na imię mojej córce, ale niestety mój mąż uważał,
        że to dziwne imię.
        Podobają mi się jeszcze Maja, Roma (ale nie Romka), Ksenia, Jagoda.
        Łucja to też bardzo ładne imię.
        Znajomi nazwali swoje bliźniaczki: Snadra i Paula.
        Znam Birutę, Wszechtropa i Januarego.

A moja Ania to po prostu Ania, ale chciałam imienia uniwersalnego (zawsze może
        być potem babcią Hanią), a poza tym jest jedyną Anią w przedszkolu.

Pozdrawiam

Iwona z NIEZWYKŁĄ Anią.
    • ikrys Re: nietypowe imiona 20.03.04, 12:38
      Franiu to bardzo fajne imię. Zresztą takie mniej popularne imiona pozwalają
      dzieciom czuć się mniej anonimowo. Ja sama mam na imię Irmina i bardzo sobie
      chwalę posiadanie tak mało popularnego imienia . Ciekawe czy na forum jest
      jakaś mała albo duża Irmina?
    • mamahanki Re: nietypowe imiona 20.03.04, 14:55
      A mojka corka ma na imie Hanka (nie Hanna), mieszkamy w Niemczech wiec udalo nam
      sie ja tak zapisac. Mowie do niej Hanulko albo Hanulinko.
    • emonik Re: nietypowe imiona 20.03.04, 15:25
      A nasza córeczka to INKA - żadna Inga czy Ina, INKA i już!
      Jak ktoś się pyta o imię córeczki i nie dowierza, mówimy: Inka - jak kawa Inka!
      Przeważnie - o dziwo! - imię się podoba.
      Nie było łatwo zarejestrować tak córeczkę, ale na szczęście się udało!
      Poza tym uiważam, że imię jest w 100% trafione!!!
      • amelka_72 Re: nietypowe imiona 20.03.04, 23:15
        moj synek ma 2 m-ce i ma na imie GWIDON.Bardzo nam sie podoba bo jest
        oryginalne. Ciekawe czy jest jeszcze ktoś o takim imieniu .Imie jest to sprawa
        gustu i kazdemu podoba sie cos innego i do kazdego imienia mozna sie
        przyzwyczaic i nie bedzie "ono" dziwne. w kazdym roku sa jakies imiona
        popularne ale nie wszystkim musza sie one podobac. dlatego nie dziwmy sie
        jezeli ktos nazywa sie inaczej niz wszyscy.
        • orle90 Re: nietypowe imiona 27.03.04, 17:07
          Moja mama ma na imię Luberta - czy ktoś słyszał kiedyś o takim imieniu?
          • pejsaty Luberta 19.12.04, 20:32
            to faktycznie bardzo rzadkie imie. nosza je tylko trzy polki.
      • iwonaw2 Re: nietypowe imiona 19.04.04, 08:47
        Super imię.
        A to dziwne co piszesz o kłopotach z zarejestrowaniem. Pamiętam z "Zerówki"
        podręcznik, w którym często przeiwjała się Inka.

Pozdrawiam

Iwona
    • anfido Re: nietypowe imiona 20.03.04, 20:00
      Jak widać w podpisie moi synkowie to Filipek i Adaś, natomiast mój trzeci
      chłpak, mąz ma na imię DORIAN.
      Pozdrawiam, Anfido (mama Filipka 11.02.02 i Adasia 15.11.03)
    • maurycyn Re: nietypowe imiona 20.03.04, 20:26
      Kobieto!NIE WOLNO CI SIĘ WSTYDZIĆ IMIENIA WŁASNEGO DZIECKA!!!!!!A wiesz że z
      czasem Franio wyczuje twoja postawę i wtedy.......katastrofa - sfrustrowana
      cała rodzinka!ja mam Ignacego i Maurycego.Jak mam okazję to wołam ich na całe
      gardło.Jestem zakochana w moich dzieciach i ich imionach.Jeśli miałabym
      trzeciego syna to "na bank" byłby Franuś!Cudowne imię!a ci którzy komentują
      wasz wybór są BEZNADZIEJNI, zakompleksieni,niekulturalni.
      Gratuluję Franusia!!!!!
      mama Ignasia i Maurysia
      • agatamag Re: nietypowe imiona 20.03.04, 21:58
        Ależ mnie zaskoczłyście!!Nie spodziewałam się takiego odzewu! Czuję się tak,
        jakbym miała sto przyjaciółek w całej Polsce! Jesteście cudowne babki! I co
        najważniejsze - bardzo mi pomogłyście! Wiele z waszych argumentów plątało mi
        się po głowie, ale najlepiej podziałały wypowiedziane! Macie rację : bardzo
        fajnie, że na moje wołanie"Franek!" nie przybiegnie pół podwórka. Właściwie to
        nie wiem czemu wcześniej o tym nie pomyślałam - przecież moje imię-Agata- też
        jest/byłosmile/ rzadko spotykane ( kiedy chodziłam do szkoły podst.,to w naszym
        60-tys.mieście byłyśmy tylko 2, a teraz często słyszę to imię na ulicy). To
        samo dotyczy mojego męża-Szymona. Bardzo mi się podoba znaczenie imienia mojego
        synka i jego patron - najfajniejszy, najmądrzejszy Święty! I bardzo chciałabym,
        żeby Franuś taki był -wolno urodzony, w znaczeniu : niezależny od innych,
        żyjący wg własnych zasad.
        Ja sobie zdaję sprawę, że jeśli ja się będę wstydzić, to mój Franko też. A mi
        brakuje pewności siebie, nie tylko w tej kwestii. Ale ponieważ bardzo kocham
        mojego synka, będę nad sobą pracować, na pewno instynkt macierzyński bardzo mi
        pomoże ( od porodu czuję jego moc w różnych sytuacjach, m.in.pomoga mi jakos
        funkcjonować, mimo że od 9 mies. nie przespałam nieprzerwanie ani jednej
        nocy).I bardzo pomagacie mi Wy i Wasze listy! Wasze dzieci są naprawde
        cudowne - szkoda, że nie można wszystkich zobaczyć na zdjęciu- a jak o nich
        czytałam, to sobie pomyślałam, że KAŻDE imię jest piękne, jeśli nosi je mądry
        człowiek! A wasze dzieci będą bardzo mądrymi ludźmi, skoro mają takie mądre
        mamy!!
        Dałyście mi naprawde ogrom odwagi - od jutro będę wołać mojego Franka na ulicy
        bardzo głośno!!
        I macie rację - durnymi i ograniczonymi ludźmi nie będziemy się przejmować!!

Serdecznie pozdrawiam - Agata i Franek.

P.S. Muszę się najpierw dowiedzieć jak to zrobić, ale postaram się,żebyście jak
        najszybciej mogły zobaczyć zdjęcia mojego cudownego Franusia!
        P.S.2 Tak szczególnie pozdrawiam jeszcze Mamy wszystkich Franusiów, a zwł.
        samych Franusiów!
    • bb222 Re: nietypowe imiona 20.03.04, 21:02
      Moja córa ma na imię Pola.Czy jest ktoś o takim imieniu?Bardzo mi się podoba to
      imię.Może to jakiś sentyment po "Czterech pancernych"?
      • emonik Re: nietypowe imiona 20.03.04, 21:11
        Pola - to córeczka Manueli Gretkowskiej!
        Na moją prababcię też wołali Pola, ale nazywała się Apolonia.
      • tabelka32 Re: nietypowe imiona 22.03.04, 14:03
        Ha, ha. Kiedy ktoś pyta o pełne imię mojego 20-miesięcznego synka, też zaraz
        dodają, że się naoglądałam "Czterech pancernych". Mój synek to Olo. Dla babć
        Oluś, dla opiekunki Oleczek, a dla mnie, męża i znajomych Olo, tylko moja mama
        woła niezdrobniale Olgierd.
        Pozdrawiam wszystkie Mamy, które wykazały wyobraźnię przy wybieraniu imienia.
      • kasinekg Re: nietypowe imiona 01.04.04, 11:46
        Oboje z mężem wybraliśmy to imię dla naszej niuni, bo bardzo nam się podoba,
        ale ktoś nam ostatnio powiedział, że nie ma Poli, jest Apolonia, a Pola to
        skrót. Czy Twoja córeczka zarejestrowana jest w urzędzie jako Pola?
        • lola211 Re: nietypowe imiona 01.04.04, 12:08
          Oczywiscie ze jest Pola, tak moja córka jest zarejestrowana.Ten skrót
          funkcjonuje osobno obok Apolonii, tak jak Radek i Radosław.Imieniny obchodzi w
          październiku, 10.
      • lola211 Re: nietypowe imiona 01.04.04, 12:02
        Ja mam własnie 6 letnia Pole w domu.
        Do czasu urodzenia córki znalam tylko 2 Pole: Negri i Rakse.A od paru lat
        spotykam sie z tym imieniem coraz czesciej, choc raczej predzej przeczytam o
        Poli w gazecie niz spotkam na zywo.Pole ma Gretkowska, Kukiz, Tomasz Lis i
        jeszcze pare "znanych".Nie podbierałam tego imienia od nich, bo nie mialam
        swiadomosci ze ludzie wybieraja córkom to imie, dopiero majac juz swoja Pole
        zauwaylam ze wcale nie jest taka rzadkoscia, jak mi sie wydawało.
    • asior7 Re: nietypowe imiona 20.03.04, 21:21
      NO nie, ale sie wzburzylam, jak to dzieci beda sie smiac????
      Piekne imie, w ogole mi sie podobaja te stare polskie. I od poczatku wszystkim
      sie podobalo, jak nazwalismy synka, nawet lekarka w szpitalu odetchnela z ulga-
      "nareszcie nie Kubuś", a w przychodni od razu lekarka zapamietala jego imie,
      dzieki czemu zwracala sie zawsze do niego po imieniu, bez zagladania w karte,
      nawet mniej wiecej pamietala, co tam u niego bylo smile)
      Asia- dumna mama Franciszka (Franka, Franuli, Francesca, Frania, Franka,
      Francois, ale jednak najczesciej Franciszka)

P.S. Poza tym uwazam,ze to super imie, bo niezdrobnione brzmi jak zdrobnoine:
      Franciszek-braciszek smile))
      • olimpianyc Re: nietypowe imiona 21.03.04, 18:01
        Asiu nie wiem czemu jestes taka zdziwiona ze dzieci moga sie smiac? Ja jestem
        Olimpia i tez roznie bywalo z tym imieniem a szczegolnie pomiedzy 7 a 13 rokiem
        zycia.Doszlo do tego , ze zaczelam sie przedstawiac Ola.Dopiero od 17 roku
        zycia zaczelam slyszec duzo milych uwag o moim imieniu.A jesli chodzi o
        Franciszkow to po przeczytaniu tych wszystkich listow raczej nie beda mieli
        wiekszych problemow,bo chyba jest ich tak samo duzo jak i innych imion.
        Pozdrawiam wszystkie mamy Frankow!
    • sgosia5 Re: nietypowe imiona 20.03.04, 23:59
      Moja córcia ma na imię Hania. Może nie jest to nietypowe imię, ale niezbyt
      często spotykane.
      W piaskownicy spotykamy Ninę i Wiktorię, znamy Paulę i "trochę" (ok.25 lat)
      starsze - Amandę i Mirandę. Pozdrowienia!
      • eyna Re: nietypowe imiona 21.03.04, 16:02
        Hej! Franek to bardzo sympatyczne imię smile
        Ja swoiemu synkowi dałam Radosław a na drugie Cezary. Może to nie są aż tak
        bardzo nietypowe imiona, aczkolwiek jeszcze nie słyszałam o rówieśniku-
        imienniku mojego Radunia (też Radusia, Radulka)
        Pozdrawiam.
        Ania (pamiętam jak sama byłam mała i w szkole podstawowej w mojej klasie było 4
        czy 5 Ań wink
        • asia-ch Re: nietypowe imiona 21.03.04, 16:14
          A ja mam dwójkę oryginałów: Szczepanka i Różę. I bardzo mi się te imiona podobają.
          • madziarek_edziecko Re: nietypowe imiona 10.04.04, 21:47
            Hej.
            Nasz synek ma na imię Nataniel smile Dla nas imię to jest najpiekniejsze na
            świecie smile Pozdrawiamy wszystkich!
            Madzia,Rafał i Nataniel

Ps. Wesołego Alleluja!!!
        • gag10 Re: nietypowe imiona do eyny 31.03.04, 12:12
          O jak miło spotkać Radusia. Mój synek tez jest Raduśsmile Wołamy na niego różnie
          (Radzio,Radunio, Radulek) a on sam na pytanie jak ma na imię odpowiada JAJOsmile))
          Pozdrawiam
    • blue_rabbit Re: nietypowe imiona 21.03.04, 20:36
      Przejrzałam imiona jakie się tu pojawiły jako nietypowe i z radością
      stwierdzam, że mój syn ma nadal imię jednorazowe - choć wydawałoby się, że
      często spotykane... mianowicie JERZY - i właśnie tak na niego mówię - nie Jurek
      tylko Jerzy.
      A teraz mam problem bo jestem w ciaży i nadal nie wiem jakie imię dam mojemu
      nowmu bobasowi...
      A Franciszek jest bardzo fajnym imieniem smile

Pozdrawiam
      ufffo smile
      • madziurex Re: nietypowe imiona 22.03.04, 22:30
        blue_rabbit napisała:

> Przejrzałam imiona jakie się tu pojawiły jako nietypowe i z radością
        > stwierdzam, że mój syn ma nadal imię jednorazowe - choć wydawałoby się, że
        > często spotykane... mianowicie JERZY - i właśnie tak na niego mówię - nie
        Jurek
        >
        > tylko Jerzy.
        > A teraz mam problem bo jestem w ciaży i nadal nie wiem jakie imię dam mojemu
        > nowmu bobasowi...
        > A Franciszek jest bardzo fajnym imieniem smile
        >
        > Pozdrawiam
        > ufffo smile
        Może nazwij Michał, będą razem George Michael! wink)) Pozdrawiam!
      • donatta Re: nietypowe imiona 30.09.04, 22:24
        Moja najbliższa przzyjaciółka ma pięcioletniego Jurka. Znajomi ze studiów też
        mają Jurka (w parze z bliźniakiem Wojtkiem) - siedmiolatka.
    • mader1 Re: nietypowe imiona 21.03.04, 21:36
      W Warszawie Franek jest bardzo modne. Bardziej tylko Stas i Jas smile Za to ja
      sie wysililam, zupelnie niechcacy - dalam synkowi na imie Zygmunt. Sekretarka u
      nas w pracy zapytala "Dlaczego tak brzydko ?"smile))) Ale tylko ona jedna sie
      odwazyla. Teraz wszyscy wolaja Munio, Muniek i mowia, ze ladnie smile
      • lidszu Re: nietypowe imiona 21.03.04, 23:19
        Moja szwagierka nazwała swojego synka Franek i powiem ci, że bardzo mi się
        spodobało. Fakt, że ostatnio (w szczególności w Warszawie) Franek jest bardzo
        popularnym imieniem.
        Ja za to mam na imię Lidia i jest to bardzo rzadkie imię (nawet teraz) i jestem
        z tego bardzo zadowolona. We wszystkich szkołach byłam tylko jedna i nikt nie
        miał problemów z zapamiętaniem mojego imienia. Najchętniej nazwałabym tak swoją
        córkę, ale będzie tak miała na pewno na drugie imię. Za mniej więcej półtora
        tygodnia urodzę córeczkę, ale jak do tej pory nie mogę się z mężem dogadać co
        do imienia dla niej (z chłopcem nie było żadengo problemu). Ja chciałabym
        jakieś oryginalne imię (ale nie z typu: Zuzia, Wiktoria, Weronika, Oliwia - bez
        obrazy), ale takie jak moje, gdzie będzie ładne i niezbyt popularne. Za to mój
        mąż uparł się na Annę. To też ładne imię, ale mi się nie podoba. No cóż mam
        nadzieję, że uda nam się dojść do kompromisu.
        A jeśli chodzi o oryginalne imiona, to miała kolegę który miał na imię
        Askaniusz. Wołaliśmy na niego Asek.
        Lidka
      • iwonaw2 Re: nietypowe imiona 19.04.04, 08:52
        Ależ to bardzo piekne imię. Tak miał na imię mój dziadek, i myslałam o nim a
        propos mojego dziecka. Ale urodziła się Ania.

Pozdrawiam
        Iwona
    • lusia_mamusia Re: nietypowe imiona 22.03.04, 08:34
      witam
      Ja też miałam mieć Franusia, ale Franus okazał się być dziewczynką. Ku
      zdumieniu całej rodziny, bliższej i dalszejrodziny oraz znajomych nazwaliśmy
      Heleną. Mała piękna Helena ma patronkę cesarzową bizantyjską. Tu też jeszcze
      nie wpisała się mama Helenki. a ostatnio w przychodni jak rejestrowałam
      córeczkę i podałam imię Helena to się zapytała - a to imię dziecka ? smile))
      Inna pani mi powiedziała, że "to takie babcine imię" - może, ale nam się
      podoba, rodzina już zaakceptowała (wcześniej były sugestie co do zmiany).
      A my się niczym nie przejmujemy - to nasze dziecko, imię ma piękne a co powie
      reszta świata - to ich problem
      Pozdrawiam
      Lusia
      • kruszy Re: nietypowe imiona 22.03.04, 12:07
        Ja w przyszlym miesiacu zostane mama naszej coreczki.Chcemy jej dac na imie
        Luna, poniewaz bardzo nam sie ono podoba...
        • dziabisia Re: nietypowe imiona 30.09.04, 22:12
          Wiatam!
          Jestem mamą małego Oliwka - czyli w przyszłości dużego Oliwera (często jest
          mylony z Oliwierem, wiem że to tylko dodatkowe "i" ale te pomyłki mnie
          denerwują!) Rodzina tez dziwiła się co to za imię, a co Wy myślicie o Oliwerku?
          D:\foto\Oliwerek\9 miesiecy\Rotation of AAAA0005.JPG
    • wio_sna Re: nietypowe imiona 22.03.04, 12:55
      U mojego synka w przedszkolu są: Brajan, Amadeusz, Leonard, Mikołaj, Kornel, Jaś. Dla dzieci nie stanowi to żadnego problemu. One przyjmują takie imiona najnaturalniej na świecie. A mi najbardziej i tak podoba się jak Mały opowiada o Małgosi, a nie Juli czy Karoli. Pozdrawiam
    • kama04 Re: nietypowe imiona 22.03.04, 14:20
      Moja koleżanka pare dni temu urodziła syna. Jej mąż chcial go nazwać Hubert,
      ale tylko jemu to imię sie podobało. Jego żona prosiła go aby wybrać takie imię
      które i jej by odpowiadało. Ale on uparcie chciał Huberta. Stwierdził, że to on
      będzie zgłaszal urodzenie dziecka wiec i tak da mu tak na imie.
      Ja osobiście nie mam nic do tego imienia, ale szlak mnie trafiał jak
      wysłuchiwałam jego przemówienia i nie obchodziło go zdanie żony. Jej to imie
      sie nie podobało i ma do tego prawo. Wiem, że miałaby podobne dylematy jak ty z
      Franciszkiem.
      Jej historia skończyła sie na tym, że tatuś dzidziusia ostatecznie zmienił
      zdanie(w dniu jego urodzin). I całe szczęście, że zdrowy rozsądek przysłonił
      jego egoizm.
      Chodzi mi o to , że to oboje rodzice powinni wybrać imię dla dziecka,
      akceptować je, lubić, itd.
      pozdrawiam.

• magda-lis Re: nietypowe imiona 22.03.04, 19:51
        Po szybkim prześledzeniu wątku doszłam do wniosku, że wcale nie ma tu
        wypowiedzi o nietypowych imionach. Wiekszość mam wraca do starych , ale nie
        dziwnych imion. To całkiem sympatyczne jak sądzę.

Nietypowe byłoby nna przykład imie Dolores, zwłaszcza gdyby istniało w
        konstelacji z nazwiskiem Miednica. DOLORES MIEDNICA, albo NARCYZ SŁOŃ...
        Przed nadaniem dziecku imienia powinno się je zawsze głośno wymówić razem z
        nazwiskiem, żeby brzdąca nie okaleczyć na całe życie. Wyobraźcie sobie sytuację
        kiedy dzwonicie do poważnej instytucji a tam odbiera Daisy Kapeć, albo wasz syn
        w przyszłości będzie chciał zostać księdzem, co z imieiem np. Belzebub będzie
        raczej trudne (notabene słyszałam o takim. Na szczęscie nie chciał zostać
        księdzem) smile))
        Pozdrawiam Magda
    • julkacy Re: nietypowe imiona 22.03.04, 22:20
      A ja moje Panie dalam swojemu chlopakowi na imie Julian i co wy na to???
      Ale w domu wolamy Julek. Julkow jest chyby niewielu za to Julek od groma,
      niestety. Chyby jest jakis serial...... Natomiast lubimy sobie powariowac
      z tym imieniem i jest Julkacy, Julkoslaw oraz wersje zachodnie w stylu Guliano,
      Julio (czytaj Hulio) itd ....
      pozdrawiam
      Kasia
      • mamamona Re: nietypowe imiona 22.03.04, 23:00
        no, ciekawy wątek. teraz w łaskach są oryginalne imiona, jestem jednak zdania,
        że powinny miec jednak przynajmniej polską pisownię.

sama mam Polę Zofię, a niedługo urodzi się Miłosz Edward wink)) i wcale nie jest
        to megaoryginalnie.
        w moim rodzinnym mieście, Bydgoszczy, koleżanka mojej bratowej nazwała swoją
        córeczkę Sarah Samantha, a zaznaczam że jest Polką,żoną Polaka bez planów
        emigracyjnych.
        to przegięcie na miarę Brajana czy Szona. ciężko mi to zrozumieć wink))

a Franek jest pięknym imieniem. rzeczywiście w Warszawie teraz bardzo
        popularnym. imię ma mądry i ciepły wydźwięk.

mocno pozdrawiam
        Mona
    • iska_moniska Re: nietypowe imiona 23.03.04, 07:57
      A ja mam dziewięcioletniego synka Jana Franciszka, który woli byc nazywany
      imieniem Franek. A wszystko dlatego, że Janków w jego klasie jest trzech. Mam
      nadzieję, że nie powtórzy się historia u mojej 6-tygodniowej teraz córki
      Antoniny Urszuli. W temacie Antonina - mówimy do niej Tosia, a wiele osób pyta:
      a od jakiego imienia to zdrobnienie? Ludzie, zwłaszcza starsi, twierdzą że te
      tak popularne kiedyś imiona krzywdzą dzieci. Tylko dlaczego? Pewnie to jakieś
      uprzedzenia do konkretnych osób. Pozdrawiam. Monika (która miała być Kingą,
      tylko tatuś się temu sprzeciwił)
      • kowalski.s Re: nietypowe imiona 23.03.04, 08:26
        Witam Franio to naprawde ladne imie co prawda ja mam Dawida i ludzie tez na nas
        dziwnie spogladaja jak uslysza. Ale my sie nie przejmujemy. Dawid do niego
        bardzo pasuje, a tak wogole ja mysle ze kazde imie jest ladne w zaleznosci od
        tego jak sie wymawia!! A wogole dziwi mnie ze niektorzy oceniaja dziceko po
        imieniu. Pozdrawiamy wszystkich Frankow, Stasiow, Zosie itd
        • monique251 Re: nietypowe imiona 23.03.04, 09:22
          Mój-starszy-syn-ma-na-imię-Antoni,a-córka-Urszula.
          Jak-byłam-w-ciąży-z-Antkiem-oburzał-się-teść,bo-bał-się-że-jak-wyjdzie-z-
          wnukiem-na-spacer-i-będzie-o-musiał-zawołać-to-mu-się-wszyscy-emeryci-z-osiedla-
          zbieną.
          Teraz-w-szpitalu-położna-wypełniająca-papiery-zapytała-o-imię-dziecka-po-
          usłyszeniu-Urszula-powiedziała:to-może-na-razie-nie-będziemy-wpisywać?
          Pozdrawiam.
          Monika-nie-działa-spacjasmile
        • wepio Re: nietypowe imiona 03.04.04, 23:34
          Moje dziewczynki to Konstancja i Klara.
          Bardzo denerwowały nas pytania o zdrobnienia Konstancji - zawsze
          odpowaidaliśmy, że nie planujemy oficjalnego zdrobnienia. Ona sama nazwała się
          Kosią, my mówimy Kosiaczek, Kostusia, Konik, Koniczynka, Kostek, Konstancjusz.
          problemu nie ma wśród dzieci. Już malutkie szkraby w piaskownicy płynnie
          wymawiały Konstancję! Za to dorośli na początku się burzyli. Ale większość po
          osłuchaniu jest zachwycona!

Klara to dla Konstancji Klaraś smile

Strasznie lubię zabawy imionami - zdrobnianie z miłości i dla zabawy a nie z
          wygody bo imię za długie. Nawet wolę te wydłużania i utrudniania.

Mój mąż mówi na Klarę "Trolcia" - bo ona taka trolowata wink

Dla ewentualnych chłopców mamy w zanadrzu: Tymona, Jeremiego, Iwa, Tadeusza
          (no oczywiście nie planujemy 4 smile )

Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaki o zwykłych-niezwykłych imionach!

• abiela Re: Do wepio 06.04.04, 16:04
            Konstancja i Klara to jak dla mnie najpiekniejsze imiona!

Ania
          • mamakoko tez do wepio! 07.04.04, 23:55
            hej! Ja mam coreczke Konstancje (dopiero dzis zajrzalam wstecz do twojego
            maila) i tez mam te same problemy z pytaniem o zdrobnienie. My najczesciej
            mowimy do niej Koko (wymyslone przez 3-latke), albo Koni ale co smieszne tez
            czesto mowimy Konstancjusz i Koniczynka. Czy to nie mile, taka zgodnosc?
            Konstancja to moim zdaniem najpiekniejsze imie dla dziewczynki!
            A Klara tez jest sliczne. Moja druga corka (jesli bedzie corka) bedzie Łucja
            (na zyczenie taty Lukasza i na wypadek gdyby chciala do niego byc tak podobna
            jak koko).
            Serdeczne pozdrowienia!
    • krajka1 Re: nietypowe imiona 23.03.04, 10:13
      Hej!
      Ja mam na imię Paula i zawsze byłam zadowolona, że wśród moich rówieśniczek nie
      było zbyt dużó osób o tym imieniu, teraz jest to imię bardziej popularne i
      czasem jak słyszę Paula to odwracam się i widze jakiegoś małego biegającego
      bobasa... smile
      Naszej córeczce daliśmy na imię Katarzyna Emma, zastanawialiśmy się nad
      odwrotną kolejnością, ale ostatecznie przeważyła Kasia a poza tym jak ją
      zobaczyliśmy po porodzie nic innego do niej nie pasowało. A imiona ma po
      naszych kochanych niestety nieżyjących już babciach.
      Myślę, że każde imię jest dobre, o ile wybrane zostało przez oboje rodziców i
      oczywście nie komponuje się jakoś dziwnie z nazwiskiem, jak to ktoś pisał w
      poście powyżej.
      POzdrawiam!
      Paula (nie Paulina wink
      • wiggins Re: nietypowe imiona 23.03.04, 12:44
        Zona jest w 33-im tygodniu ciazy. Nasz synek bedzie mial na imie Nataniel. Imie
        hebrajskie oznaczajace 'dar Boga' (W Polsce: Bożydar smile, imieniny 26 stycznia,
        stosunkowo popularne na Zachodzie, mam nadzieje, ze po wejsciu do Unii nie
        zrobi u nas furory smile
        Na drugie bedzie mial Igor - to imie skandynawskie (!!) oznaczajace ni mniej ni
        wiecej jak 'heroicznego wojownika'.
      • glucke Re: nietypowe imiona 23.03.04, 20:20
        Ogromnie podoba mi się ten temat i prawie wszystkie "nietypowe" ale stare i
        tradycyjne czy biblijne imiona jak Rut, Estera, Emmanuel, Beniamin itd.
        Imię Paula też zawsze mi się bardzo podobało. Ale teraz gdy jestem przy nadziei
        myślę o imieniu Anastazja = zmartwychwstała, wskrzeszona, zastanawiam się
        tylko, czy nie zrobię dziecku krzywdy, bo to imię spotykam w moim regionie już
        tylko na nagrobkach. Co o tym myślicie?
    • ruta8 Re: nietypowe imiona 23.03.04, 13:23
      przeczytalam caly watek, bo temat bardzo mnie interesuje. mam na imie Ruta i
      wcale nie bylo mi latwo z tym imieniem w szkole podstawowej. mowicie ze dzieci
      przyjmuja latwo 'innosc'- ciezko mi sie z tym zgodzic, bardzo czesto dzieciaki
      byly zlosliwe. w ogole w PL ciezko bylo (jest??) sie wyrozniac (religia, jezyk,
      kolor skory, imie...) od razu wytykaja cie palcami. Niezmiernie sie ciesze
      czytajac wasze posty, znaczy to ze cos jednak sie zmienilo i mam nadzieje ze
      nasze dzieci beda madrzejsze, bardziej otwarte. Moj 5 mies synek ma na imie
      Antoine (mieszkam w Szwajcarii, moj maz jest Francuzem), na poczatku nie
      chcialam sie zgodzic, mimo ze byla to jedna z moich propozycji, bo po pierwsze
      trudne do wymowienia dla kogos kto nie zna fr, a po drugie nie chcialam zeby w
      PL wolali na niego Antek. A teraz Antek mi sie podoba. jednak nie dalabym
      mojemu dziecku zbyt oryginalnego imienia, bo sama wiem ze nie zawsze jest z tym
      latwo zyc. ale tez nigdy glosno nikomu nie powiem ze jego imie jest dziwne, lub
      nieladne nawet jezeli mi sie nie podoba, takie glosne wyrazanie opinii jest dla
      mnie wyrazem braku taktu i lekkiego ograniczenia.
      Ruta mama Alexandre'a i Antoine'a, zona Vincent'a
    • gandzia4 Re: nietypowe imiona 23.03.04, 14:22
      Ja też mieszkam w małym miasteczku. Moje dzieciaki to Daria i Oskar. Córka była
      drugą osóbką o tym imieniu w naszej mieścinie (teściowa sprawdziła we wszystkich
      przychodniach jakie imiona mają na kartach pacjenta) pierwszą była jakaś pani w
      słusznym wieku 90 lat. W tej chwili jest sporo dziewczynek o tym samym imieniu
      troszkę od niej młodszych, tak się spodobałosmile) Oskara nie spotkałam jeszcze u
      nas w miasteczku, ale gdy go urodziłam to położne w pobliskim Lublinie mówiły,
      że to popularne imię. Teraz głowimy się nad kolejnymi imionamismile)) Podoba nam
      się właśnie Franciszek i Igor.
      • ingeborga Re: nietypowe imiona 23.03.04, 16:13
        Nietypowe imie to naprawde przyjemna rzecz (oczywiscie jezeli przy okazji jest ladne)! Ja mam na
        imie Ingeborga, moja roczna corka - Ida. Imiona rownie nietypowe, tylko jej latwiejsze do
        przeliterowania - ja zawsze mialam problem z dyktowaniem swojego imienia we wszelkich
        przychodniach wink Zawsze mi je przekrecaja, mam z tym niezly ubaw.
    • madziurex Re: nietypowe imiona 23.03.04, 19:39
      Oto link do Księgi Imion :
      shangri-la.radiozet.wp.pl/imiona.html?litera=M&POD=4
      Bardzo dużo imion, z ciekawym opisem (astrologię - jak ktoś nie wierzy - można
      pominąć,jak tak robię!).
      • esteel Re: nietypowe imiona 23.03.04, 20:40
        Haja
        zgadzam sie ze imie powinno wspolgrac z nazwiskiem ( i tak chodzi z nim w
        parzesmile). Ostatnio widzialam Vanesse Losos, o Izaurach i Leoncjach nie
        wspominajac. Pamietam jak pare lat temu spacerowalam sobie po Zakopanym i
        uslyszalam kobiete wolajaca za dzieckiem Korsynia!!Korsynia!! Spojrzalam na
        kobiete a tu taka sobie pancia bez przednich zebow w stanie wskazujacym na
        spozycie. Czasami mam wrazenie ze nastepuje lekki przerost formy nad trescia a
        Harlekiny sa dalej popularne. pozdrawiam Esteel( pseudonim a nie imiesmile)
    • widnik Re: nietypowe imiona 23.03.04, 23:15
      A my mamy KASPRA - przez "S" (co wywoluje wieczne pomylki roznych panius
      urzedniczek i komentarze: "Ale Panstwo sobie wymyslili!" i Bruna. Oboje z
      mezem uzywamy dwoch imion i tak tez robimy z imionami chlopcow: a wiec jest
      Kasper Kamil i Bruno Maria (nie zaden Marian tylko Maria!, co tez wywoluje
      rozne komentarze ale juz do nich przywyklismy).
      Jako filolodzy walczymy tez o odmiane nazwisk, tzn. zeby Anna byla Wolna a nie
      Wolny, Magda Jasna a nie Jasny itd.
      • aluniaaa odmiana nazwisk 30.03.04, 15:20
        jeśli chodzi o odmianę nazwisk to jest przeciwna temy,bardzo mi się podoba
        nieodmienione nazwisko,sama takie mam : KAŁUŻNY
      • jklk Re: nietypowe imiona 11.04.04, 15:24
        Ale odmieniacie "Bruna", a nie "Brunona" - jako filolodzy!?

> Jako filolodzy walczymy tez o odmiane nazwisk...
    • opieniek1 Re: nietypowe imiona 24.03.04, 08:39
      Franio to super imię. Mój kolega mieszka w akademiku z chłopakiem o imieniu
      GNIEWOMIR. i chociaż mnie się nie podoba, to dość oryginalne imię, wszyscy go
      zapamiętują. Mój syn ma na imię Mateusz i kiedy mu je dawałam, nie wiedziałam,
      że stanie się tak popularne. znaczy tyle co "dar od Boga", ponieważ on jest
      moim najpiękniejszym darem. teraz staram się o Helenkę, Idę lub Tymoteusza.
      Pozdrawiam Was. Wasze dzieci mają piękne imiona
      • moniaser Re: nietypowe imiona 24.03.04, 09:40
        a ja jestem mamą 6 letniego IGORKA - jedyny chłopczyk o tym imieniu w swoim
        przedszkolu smile)) a zdrobnienia Igorek, Iguś, Igunio, czasem dla zabawy Igoras

pozdrawiam wsztstkiem Mamy smile)
        • hamaliel Re: nietypowe imiona 24.03.04, 10:15
          ciesze cię, że znalazłam Igorka
          ja również chcę dać mojemu synkowi tak na imię, no chyba, że zrobi psikusa i
          nie będzie chłopcem tylko dziewczynką a wtedy będzie miała na imię Miriam
          pozdrawiam
          kinga i 30 tyg. Igorek, Miriam
          • moniaser Re: nietypowe imiona 24.03.04, 12:35
            a nie lepiej IGA? ładniejszesmile
          • barbabietola Re: nietypowe imiona 27.03.04, 16:38
            jestem mamą Adriana...niby imie zwykłe, popularne...a jednak wywołuje emocje!
            Co ja sie nasłuchałam, ze np. chlopcy z tymi imionami to same niedorajdy
            (tesciowa), geje (tak, tak), ze to "wsiowe" imie i jak je w ogóle zdrabniac
            (teściowa stosuje namietnie "Aduś" ..wrrrrr). Mnie natomiast wydaje sie ładne,
            eleganckie, romantyczne...smile a na drugie daliśmy synkowi Oskar, bo nie moglismy
            sie zdecydowac, obydwa sie nam podobały tak samo, a tez sie nasłuchaliśmy, że
            to jak ta "statuetka z tv"...ech! ijiona zawsze beda budzic emoche, bo to rzecz
            gustu i niby o guście sie nie dyskutuje...a jednak.
            Dodam, ze wsród znajomych Kazika, Wojmira, Odettę, Olafa, Tośke, Janka, Zuzię...
            A najdziwniejszym imieniem jakie słyszłam to PORFIRION smile
        • madzesa Re: nietypowe imiona 28.03.04, 13:14
          Cześć!!!ja mam na imię Magdalena a moja 17-miesięczna córcia Lena. W końcu jest
          częścią mnie samej więc tatuś stwierdził, że niech ma i część mojego imienia.
          Pa,apa
      • wiggins Re: nietypowe imiona 24.03.04, 10:21
        Mateusz to "Dar Pana", a wlasnie Nataniel oznacza "Dar Boga".

Az sprawdzilem.
      • mamakoko jestescie kochane! 29.03.04, 22:13
        dziewczyny! Nawet nie wiecie jak mi poprawilyscie humor w ten szary dzien! Ja
        mam coreczke Konstancje (Koko albo Konni), a chlopiec mial byc Hugo, co moja
        tesciowa przyprowadzalo o bladosc i Bog wie co jeszcze. A teraz widze, ze nie
        bede sie przejmowac! nastepne bedzie wlasnie Hugo albo Lucja (maz Lukasz sie
        upiera, na wypadek gdyby druga tez byla tak do niego podobnma jak pierwsza).
        A humor mam dobry, bo pojawiaja sie tu imiona, ktore rozwazalam, a wszyscy
        robili dziwne miny (zreszta nadal takie robia na moja Koko). Olgierd, Nikodem,
        Franek- widze ze mam caly sztab, ktory tez je lubi! A moja siostra jest Jasmina
        i bardzo jest z tego dumna.
        Pozdrawiam cieplutko!!!
        P.S. A co myslicie o Hugo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka