Dodaj do ulubionych

sikanie w majtki

20.02.11, 10:57
Witam!
mój syn od pół roku nie sikał w najtki, jedynie w nocy miał zakładaną pieluchę, ma teraz 2,5 roku, od 1,5 tygodnie zaczał na nowo sikać w majtki i wcale nie woła, że chce siusiu, nawet jak sie zesika to widać mu to nie przeszkadza bo nic nie mówi. Kilka razy go muszę przebierać, ostatnio byli u nas znajomi i zrobił siku z 7 razy w przeiągu 4 godzin niewiele pijąc i to mnie zaniepokoiło. Badanie moczu ma w porządku, proszę o jakieś rady.
Obserwuj wątek
    • darolisek Re: sikanie w majtki 20.02.11, 22:15
      to moja córa ma 22 miesiące Od ponad miesiąca ładnie wołała sikać nawet kropelki nie popuściła a teraz przechodzi okres buntu i przestała wołać Raz zawoła a raz nie Ale jak nie woła to znowu potrafi chodzić nawet 4 godziny i się nie zesika tylko że ja wtedy pytam i sadzam na kibelek i się wysika
      https://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69sj9xxfy9.png
    • ancymon123 Re: sikanie w majtki 21.02.11, 11:16
      Bo tak sie często (choc nie zawsze) kończy to "wczesne odpieluchowanie".
      • darolisek Re: sikanie w majtki 21.02.11, 21:13
        A co może lepiej czekać do trzech lat??
        https://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69sj9xxfy9.png
    • bacha1979 Re: sikanie w majtki 21.02.11, 14:32
      Nie przejmuj się, nie słuchaj bzdur typu:za wcześnie odpieluchowałaś- u wielu dzieci występuje regres po odpieluchowaniu i jest to normalne. Minie samo tak jak samo przyszło.
      • hanalui Re: sikanie w majtki 21.02.11, 22:00
        bacha1979 napisała:

> u wielu d
        > zieci występuje regres po odpieluchowaniu i jest to normalne. Minie samo tak j
        > ak samo przyszło.

Tiaaaaa.... Dzieciakowi znudziło się wołanie czegoś o czym nie ma pojęcia, a dla niektórych to tzw regres wink....ileż ja takich regresow widziałam u 2-2,5 latków, czasem wstydliwie przez matki zwanym wpadkawink. Ciekawe czemu tych regresow nie maja dzieci odpieluchowane we właściwym czasie, kiedy do tego dojrzeja??? Do jednego masz racje... Samo przejdzie - jak dziecie dojrzeje i pokuma samo o co w tym sikaniu chodzi
        • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 08:09
          Ciekawe czemu tych regresow
          > nie maja dzieci odpieluchowane we właściwym czasie, kiedy do tego dojrzeja??? D
          > o jednego masz racje...

Może jakieś statystki podasz, czy jest to wyłącznie twoje zdanie??Obawiam sie, że to ostatnie, a tu wiadomo-autorytetem w wychowaniu jesteś żadnym.
          • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 08:58
            bacha1979 napisała:
            > Może jakieś statystki podasz, czy jest to wyłącznie twoje zdanie??Obawiam sie,
            > że to ostatnie, a tu wiadomo-autorytetem w wychowaniu jesteś żadnym.

Nie mam statystyk ale chetnie przegladne twoje statystyki o regresach, chyba posiadasz takowe ? Jesli nie to widac takie twoje zdanie i innych nawiedzonych, ktorym sie wydaje ze jak sciagna roczniakowi pieluche i beda za nim ze szmata latac to odpieluchowane big_grin.
            Obawiam sie ze raczej ich nie posiadasz wiec pewnie to tylko twoej nawiedzone zdanie - wiadomo autorytetem w wychowaniu jestes zadnym tongue_out
            • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 12:20
              Nie mam statystyk ale chetnie przegladne twoje statystyki o regresach, chyba po
              > siadasz takowe ?

Do tego nie trzeba statystyk, wystarczy mieć choćby blade pojecie o rozwoju dziecka.

PS. Moje dziecko jest jednak geniuszem...tongue_outtongue_out Odpieluchowane wcześnie, bez regresów. Może jednak to my rodzice tak bacznie obserwujemy dziecko- bo pewnie bylismy szczęściarzami co wychwycili odpowiedni moment do odpieluchowania.big_grinbig_grin Albo inaczej- bystrzy rodzice i bystre dziecko...tongue_outtongue_out

Aha jak na mój gust twoje dziecko do 8 lat może chodzić w pieluchach mi nic do tego.
              • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 14:56
                acha1979 napisała:

> Nie mam statystyk ale chetnie przegladne twoje statystyki o regresach, chyba po
                > > siadasz takowe ?
                > Do tego nie trzeba statystyk, wystarczy mieć choćby blade pojecie o rozwoju dzi
                > ecka.

Nie masz? surprised? No to czemu ode mnie statystyk oczekujesz? tongue_out

Jak widac faktycznie twoje pojecie w materii rozwoju dzieci i dojrzalosci do kontrolii zwieraczy jest blade stad u ciebie zwie sie to regresami lub moze wpadkami, a u mnie zwie sie to niedojrzaloscia i za wczesnym odpieluchowaniem tongue_out
                Tak kochaniutka...regresy maja dzieci za wczesnie odpieluchowane tongue_out, dzieciom odpieluchowanym we wlasciewym czasie regresy sie nie przytrafiaja.

> PS. Moje dziecko jest jednak geniuszem...tongue_outtongue_out Odpieluchowane wcześnie, bez regr
                > esów. Może jednak to my rodzice tak bacznie obserwujemy dziecko- bo pewnie byli
                > smy szczęściarzami co wychwycili odpowiedni moment do odpieluchowania.big_grinbig_grin Albo
                > inaczej- bystrzy rodzice i bystre dziecko...tongue_outtongue_out

No tos sie pochwalila, wygrala pani talon na gruche i balon big_grin

> Aha jak na mój gust twoje dziecko do 8 lat może chodzić w pieluchach mi nic do
                > tego.

Twoj gust jak dla mnie jest kiepskim, gminnym gustem wsiowej babki, co to pewnie na 3 zdrowaski do pieca wklada bo tak twoja matka, babka i prababka robila....wiec pozwol ale nie bede brala go pod uwage tongue_out
                I patrz sie pani...mojemu dzieciakowi do 8 to mu jeszcze ponad 4 lata brakuje ale juz bez pieluchy i bez regresow. tongue_out
                • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 15:00
                  Mnie nie inseruje ile twoje dziecko ma lat. Po co mi niby takie info???

> No tos sie pochwalila,

Owszem...big_grinbig_grin
                  No ale skoro lubisz wycierać tyłek 4 latkowi, możesz to robić dalej...tongue_outtongue_out
                  Ja nie lubiłam grzebać sie gó...e, ty lubisz, gusta są różne...tongue_outtongue_out
                  • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 15:20
                    bacha1979 napisała:
                    > Owszem...big_grinbig_grin
                    > No ale skoro lubisz wycierać tyłek 4 latkowi, możesz to robić dalej...tongue_outtongue_out
                    > Ja nie lubiłam grzebać sie gó...e, ty lubisz, gusta są różne...tongue_outtongue_out

O widze ze o liczeniu i dodawaniu do 8 tez masz blade pojecie tongue_out
                    • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 16:29
                      Uu myślałam, że będzie większy elaborat.... No ale choć dodawania się czepnełaś, jakkolwiek wiek twojego dziecka mnie NIE OBCHODZI.

Masz jakaś dziwną obsesje w temacie odpieluchowania, czyżbyś fakt iż twoje dziecko w wieku 4 czy 5 lat sra w gacie uważała za swoją porażkę wychowawczą??
                      • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 16:50
                        bacha1979 napisała:
                        > Masz jakaś dziwną obsesje w temacie odpieluchowania, czyżbyś fakt iż twoje dzie
                        > cko w wieku 4 czy 5 lat sra w gacie uważała za swoją porażkę wychowawczą??

Nie dosc ze nie potrafisz liczyc to i na dodatek nie rozumiesz tesktu pisanego (bardzo popularny w polskim spoleczenstwie analfabetyzm wtorny jak widac cie nie ominal tongue_out, a podobnos takis gijeniusz (zamierzone)) big_grin.
                        • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 16:57
                          Tak tak, teraz dowiemy się, że tacy jak ty co wyjechali na zmywak za granice to alfy jak omegi...tongue_outtongue_out Kolejny kompleks??? Czy usiłujesz odwrócić kota ogonem??
                          • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 16:57
                            *alfy i omegi...
                          • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 17:02
                            bacha1979 napisała:

> Tak tak, teraz dowiemy się, że tacy jak ty co wyjechali na zmywak za granice to
                            > alfy jak omegi...tongue_outtongue_out Kolejny kompleks??? Czy usiłujesz odwrócić kota ogonem??

A co tu odwracac? Ze liczyc nie umiesz i czytac ze zrozumieniem? Toz napisalam co robi moje dziecie i ile ma lat a ty dalej swoje trujesz wielka pani moderatorko

Proponuje wrocic 3 posty w gore i przeczytac jeszcze raz powolutku ile moje dziecie ma lat i czy korzysta z pieluch czy nie, moze cie oswieci.Jesli nie to widac intjeligjencja jak nie grzeszylas tak nie grzeszysz nadal tongue_out
                            • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 17:08
                              Proponuje wrocic 3 posty w gore i przeczytac jeszcze raz powolutku ile moje dzi
                              > ecie ma lat

NIC a nic mnie nie obchodzi twoje dziecko i jego wiek. Dotarło???

i czy korzysta z pieluch czy nie, moze cie oswieci.

Kiedy mnie to nie interesuje.Tak samo jak saksy na zmywaku w Anglii...tongue_outtongue_out
                              • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 18:13
                                bacha1979 napisała:
                                > NIC a nic mnie nie obchodzi twoje dziecko i jego wiek. Dotarło???
                                > Kiedy mnie to nie interesuje.Tak samo jak saksy na zmywaku w Anglii...tongue_outtongue_out

Serio cie nie interesuje? surprised? ....a z upartoscia maniaka powtarzasz jak dlugo mam dziecku tylek wycierac i zastanawiaja cie moje porazki wychowawcze (o ile fizjologie w ogole pod porazki wychowawcze podciagnac mozna...pewnie w swiecie gminnych babek twojego pokroju to tak smile), no i n-ty post z koleji produkujesz smile. Jakos dziwne na osobe niezainteresowana...ale w sumie ktorz analfabetow moze zrozumiec wink

W sumie SWIETNIE, hip hip hurrra...mam nadzieje ze sie juz w takim razie raz na zawsze odfatygujesz od mojej osoby i nie bede musiala grzecznosciowo odpowiadac na twoje zalosne, pozal sie boze wypociny, skoro cie tak bardzo ja i moje dziecie nie interesujemy tongue_out.
                                • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 18:15
                                  hanalui napisała:
                                  ...ale w sumie ktorz analfabetow moze

to "rz" specjalnie dla ciebie zebys sie mogla z ortografia przywalic do tych co na zmywaku big_grin
                                  • bacha1979 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 18:52
                                    Lol, próbujesz się wytłumaczyć, ale mi nie musisz...tongue_outtongue_out

Serio cie nie interesuje?

No serio, a do ciebie nadal nie dociera...smile

surprised? ....a z upartoscia maniaka powtarzasz jak dlugo mam dziecku tylek wycierac i zastanawiaja cie moje porazki wychowawcze

Czyli jednak jako porażki to traktujesz. Może coś w tym jest?smile

(o ile fizjologie w ogole pod porazki wychowawcze podciagnac mozna...pewnie w swiecie gminnych babek twojego pokroju to tak smile)

Aaaa i dlatego ty to pod porażki podciągasz. Teraz rozumiem...

, no i n-ty post z koleji produkujesz smile. Jakos dziwne na osobe niezainteresowana...ale w sumie ktorz analfabetow moze zrozumiec wink

W sumie SWIETNIE, hip hip hurrra...mam nadzieje ze sie juz w takim razie raz na zawsze odfatygujesz od mojej osoby i nie bede musiala grzecznosciowo odpowiadac na twoje

Ależ nie musisz!!! Skąd przekonanie, że musisz odpowiadać na moje posty?? Boisz sie mnie??Bez obaw, zresztą zawsze możesz się na mnie poskarżyć...big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Podsumujmy:
                                    -mimo pisania w Wordzie nie wykryłaś swoich byków ortograficznych;
                                    Twoje hobby to:
                                    -śledzenie moich postów (nie jestem tu jedyna- śledzisz posty wszystkich którzy śmieli się nie zgodzić z hanalui zagramanicy!!smile) ;
                                    - obserwacje dotyczące się wypróżniania obcych dla ciebie osób - czy to jakieś zainteresowanie zawodowe (np- jesteś babcią klozetową?smile) czy tez jakas dewiacja seksualna???
                                    • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 19:07
                                      bacha1979 napisała:
                                      > Czyli jednak jako porażki to traktujesz. Może coś w tym jest?smile

NIe ale ty niestety tego nie rozumiesz
                                      >
                                      > (o ile fizjologie w ogole pod porazki wychowawcze podciagnac mozna...pewnie
                                      > w swiecie gminnych babek twojego pokroju to tak smile)

>
                                      > Aaaa i dlatego ty to pod porażki podciągasz. Teraz rozumiem...

Wrecz odwrotnie - fizjologia nie moze byc porazka wychowawcza...ale nie spodziewalam sie ze zrozumiesz, nawet widac proste zdanie sprawia ci problem

> Ależ nie musisz!!! Skąd przekonanie, że musisz odpowiadać na moje posty?? Boisz
                                      > sie mnie??Bez obaw, zresztą zawsze możesz się na mnie poskarżyć...big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Alez oczwiscie wiem ze nie musze,

> Podsumujmy:
                                      > -mimo pisania w Wordzie nie wykryłaś swoich byków ortograficznych;

Nie mam pojecia skad przekonanie ze pisze w Wordzie...bo sama musisz korzystac, by sklecic jako takie zdanie do kupy?
                                      a byk byl specjalnie dla ciebie zebys sie mogla przywalic tongue_out, gdybys czytala i rozumiala tekst pisany to moze by dotarlo

> Twoje hobby to:
                                      > -śledzenie moich postów (nie jestem tu jedyna- śledzisz posty wszystkich którzy
                                      > śmieli się nie zgodzić z hanalui zagramanicy!!smile) ;

Tak masz racje...bawia mnie takie gaski jak ty i lenka, o przepraszam jeszcze slonko i krasnal - taka plejada gasek gminnych co to 8 miesieczne geniusze na nocnikach sadza

> - obserwacje dotyczące się wypróżniania obcych dla ciebie osób - czy to jakieś
                                      > zainteresowanie zawodowe (np- jesteś babcią klozetową?smile) czy tez jakas dewiacj
                                      > a seksualna???

brak mi polotu by to skomentowac, niestety nie nadazam za rynsztokiem myslowym, ktory reprezentujesz, to trzeba z odpowiedniego srodowiska sie wywodzic gmino-rynsztokowo-plebejskiego, przykro mi bardzo ale spasuje jesli pozwolisz
              • hanalui Re: sikanie w majtki 22.02.11, 18:52
                bacha1979 napisała:
                > PS. Moje dziecko jest jednak geniuszem...tongue_outtongue_out Odpieluchowane wcześnie, bez regr
                > esów. Może jednak to my rodzice tak bacznie obserwujemy dziecko- bo pewnie byli
                > smy szczęściarzami co wychwycili odpowiedni moment do odpieluchowania.big_grinbig_grin Albo
                > inaczej- bystrzy rodzice i bystre dziecko...tongue_outtongue_out

hahahah....znalazlam ten odpowiedni moment - 8 miesiecy big_grin....noz geniusz
                "zaczęliśmy Małą wysadzać gdy miała tak z 8
                miesięcy. Oczywiście wtedy jeszcze nie kontrolowała swoich potrzeb, oczywiście
                był regres i bunt,
                za nic nie chciała siąść na nocnik, ale od jakiś, 2,5
                miesiąca mam dziecko odpieluchowane na dzień, a od kilku dni całe noce przesypia
                bez pieluchy (nie da sobie założyć wieczorem), bez wpadek (czasem się budzi i
                woła na nocnik), a skończyła 22 miesiące." - Autor: bacha1979 24.09.09, 09:57
                forum.gazeta.pl/forum/w,566,99200148,100672210,Re_przygoda_z_nocnikiem_kiedy_rozpoczac_.html
                11 miesiecy sadzania by w koncu sciagnac pieluche w wieku 20 miesiecy, po czym 4 miesiace pozniej matka nadal sama musi dziecieka ciagnac na nocnik bo geniusz nadal sam nie wie ze sam chce:
                "Moja mała jak się rozbawi to trudno ją naciągnąć na nocnik, choć
                wszystkie znaki wskazują, że pęcherz pełny" - Autor: bacha1979 28.01.10, 12:03
                forum.gazeta.pl/forum/w,566,106343649,106385042,Re_sikanie_w_majtki_w_przedszkolu_.html
                Szkoda ze znaki wskazuja matce a nie dziecku, a o to chodzi w odpieluchowywaniu coby dziecko wiedzialo a nie matka

You made my day big_grin. Pozdrowienia ze zmywaka
                • memphis90 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 22:12
                  Hanalui, dobry rodzic widzi oznaki pełnego pęcherza czy kiszki stolcowej nawet u noworodka o 3 nad ranem i potrafi go na czas nad umywalką tyłkiem gołym wystawić. Ja się dziwię tym wszystkim leniwym rodzicom, którzy czekają z nocnikiem do 8, 9 czy 12 miesiąca, zamiast zabrać się za to od razu we właściwy sposób.
                  • hanalui Re: sikanie w majtki 23.02.11, 01:33
                    memphis90 napisała:

> Ja się dziwię tym wszystkim leniwym rodzicom, którzy czekają z nocnikiem d
                    > o 8, 9 czy 12 miesiąca, zamiast zabrać się za to od razu we właściwy sposób.

Tez się dziwie ze takie lenki czy bachy wcześniej nie zaczęły oszczędności pieluchowych oraz nadymania się nad genialnoscia wyprozniania się wydanego potomstwa. Lenistwo jak nic.., a może mamuncia i babcie nie podpowiedzialy ze wcześniej można, ze bezpieluchowy chow istnieje stad tak późno zaczęły big_grin
    • leneczkaz Re: sikanie w majtki 21.02.11, 21:16
      A może ma chory pęcherz?
      • najnaa Re: sikanie w majtki 21.02.11, 22:05
        "dzieciakowi znudziło się wołanie o coś o czym nie ma pojęcia"...co ty za bzdury piszesz? Jeśli dziecko woła siku i kupkę od około pół roku bez żadnej wpadki to chyba ma pojecie i doskonale wie o co woła.
        A jeśli w pewnym momencie przestaje wołać to jest to inny powód!
        • hanalui Re: sikanie w majtki 21.02.11, 22:32
          najnaa napisała:
          > A jeśli w pewnym momencie przestaje wołać to jest to inny powód!

No tak .... powod - REGRES big_grin
          • leneczkaz Re: sikanie w majtki 22.02.11, 08:25
            Wstanie permanentnego regresu to jest Twój mózg, bo jeśli dziecko odpieluchowane i nie ma wpadek pół roku tzn. ŻE JEST ODPIELUCHOWANE W CZAS. Ale nie. .Ty byś pewnie na chama nakładała pieluchę, bo pewnie nie jest gotowy.
            Uwstecznienie umysłowe nieziemskie.
            A dokładnie to pewnie Twoje młode nie zakumało to trzeba pojeździć po innych big_grin

A nawet jeśli.. jeśli po pół roku dzieć ma tygodniowy regres, to i tak jej dzieciak opieluchowany na 1,5 - 2 lata a Twoje na 4 hahahaha big_grin..
            • ancymon123 Re: sikanie w majtki 22.02.11, 10:02
              A z czego się śmiejesz, bo nie bardzo rozumiem?
              Czy to, ze dziecko jest odpieluchowane w wieku 2 lat oznacza, że bedzie w przyszłości miało lepiej w życiu, niz to odpieluchowane w wieku nawet 4 lat? Nie wydaje mi się. Więc powodów do śmiechu zero. A nawet gdyby był jakiś wpływ odpieluchowania na cokolwiek to też nie ma się z czego śmiać.
              • leneczkaz Re: sikanie w majtki 22.02.11, 14:44
                Śmieję się z głupoty hanki która uważa za GORSZE dzieci (i matki) wcześnie odpieluchowane. Nie wiadomo co przez nią przemawia, głupota, zapieczenie? Albo jak wyżej pisałam, że jej coś nie poszło lub młody nie zakumał i odreagowuje na forum. Śmiech i tyle..
    • apagnes Re: sikanie w majtki 22.02.11, 13:38
      Hej. Ja miałam taki sam problem z moją córeczka(taki sam wiek)
      Zrobiłam jej badanie Urodynamiczne pęcherza (oczywiście prywatnie) i wyszło nam brak współpracy zwieracza i wypieracza pęcherza moczowego a do tego mieliśmy ogromne zaleganie w pęcherzu,co niestety przyczyniło się do powstania refluksu moczowego.Jesteśmy teraz pod opieką urologa bierzemy leki i mamy coraz mniej wpadek.
      Nie sugeruję że twój syn ma to samo ,ale opisuję nasz przypadek.Bo nie każdy taki wybryk musi oznaczać że dziecko zapomina o sikaniu po odstawieniu pieluch!!!
    • beata1510 Re: sikanie w majtki 24.02.11, 09:55
      Pisząc ten post liczyłam na pomoc z waszej strony, nie trzeba się przekrzykiwać, ja mojego synka oduczałam sikania w pieluchy jak miał rok i 10miesięcy. Od pół roku wołał, zdarzyło się tylko, że się posikał trochę ale nie tak jak teraz. Bo robi to ciągle a jak chcę go zaprowadzić do toalety to zapiera się że nie chce a potem za chwile potrafi się zesikac w majtki. A to pediatra kazała mi wtedy odstawić pieluchy więc nie zrobiłam też tego od samej siebie. Chodiz mi tylko o to, jak długo to może potrwac i czy ja mam na to jakiś wpływ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka