Dodaj do ulubionych

nocnik dla chłopca

04.05.11, 15:15
Zaczęłam sadzać synka 16 msc na nocnik. Nocnik mam po córce. Niby ma wydłużony przód, a siki i tak lądują na podłodze i spływają po nocniku. Zresztą widać po prostu, ze synek ma w nim za mało miejsca na siusiaka wink Czy macie jakieś specjalne nocniki dla chłopców? Szperałam na Allegro i w sumie nie znalazłam typowo "chłopięcego".
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: nocnik dla chłopca 04.05.11, 15:36
      Mój syn też używa nocnika po starszej siostrze i nigdy nie było takiego problemu. Mamy najzwyklejszy, klasyczny nocnik z kaczuszką.
      • kaisha18 Re: nocnik dla chłopca 04.05.11, 15:48
        No my mamy właśnie taki, a mimo to siki nam wypływają. A może synek jest po prostu za gruby na ten nocnik? wink Bo grubiutki to on jest smile
        • krolowanocy Re: nocnik dla chłopca 04.05.11, 16:15
          może po prostu spróbuj mu pokazać i nauczyć żeby sobie przytrzymywał siusiaka tak, żeby był skierowany do dołu nocnika, mniejsza szansa że coś poleci nie tam gdzie trzeba
    • pacynka27 Re: nocnik dla chłopca 04.05.11, 17:19
      A czemu nie uczysz synka sikać jak to zwykle faceci robią czyli na stojąco?
    • moni_ka30 Re: nocnik dla chłopca 04.05.11, 17:31
      My przerobilismy pare modeli, najlepszy byl taki:
      www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Saddle-Potty-Yellow/dp/B000HSVQD0
      w ikea jest chyba baaardzo podobny.
      • ania_kr Re: nocnik dla chłopca 04.05.11, 19:42
        My mieliśmy taki sam problem, w kilku sklepach porównałam modele nocników i są dość podobne. Wybrałam taki z największą owalną "dziurą". Ale jak syn sika pod dużym ciśnieniem to i tak siuśki wylatują na zewnątrz, jedyny sposób to trzymanie siusiaka, ewentualnie pochylenie ciała lekko do przodu.
    • azomim Re: nocnik dla chłopca 04.05.11, 20:41
      A już myślałam, że to tylko nasz nocnik jakiś felernywink

Też się leje po boku, mimo, że trzymam małemu siusiaka w dół.
      I faktycznie mało miejsca, żeby mógł wygodnie usiąśćuncertain
      Mam zwykły, "z kaczuszką" wink
    • lula_p Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 11:15
      u nas był podobny problem, te wszystkie marketowe nocniki są jakieś małe. Mamy też z ikei, jest trochę lepszy, ale też często siki lądowały na podłodze. W żłobku mają mają nocniki z takim wysokim przodem w kształcie głowy misia czy coś w tym stylu, ta część między nogami, może taki były lepszy. W końcu nauczyliśmy młodego, że ma sobie trzymać siusiaka do dołu, albo sikać na stojąco. No i tak na ogól sika, na stojąco trzymając nocnik w rękach.
    • obasic Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 11:49
      Myślę, że jest to sprawa nauczenia dziecka siadania maksymalnie na tył nocnika i pochylenia się do przodu. Moje dziecię też na początku tak miało, jak poszedł do żłobka to go nauczyli właśnie tak siadać i w domu jest już teraz OK. Jak siusiak pójdzie do góry to nawet wysoki przód nie pomoże, wiec konieczne jest tu pochylenie do przodu.
      Nawet dziewczynki jak się rozłożą zbyt leżąco na nocniku to może co nieco wylecieć wink
      • lupa_87 Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 13:34
        My mamy nocniki z ikei - nigdy nic sie nie wylało, ale i siuraka trzeba też ustawić w dół
        • kaisha18 Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 14:04
          Dzięki wink Jakoś zaczynamy sobie lepiej radzić. Faktycznie sadzam synka maksymalnie do tyłu, siusiak w dół i wszystko się mieści wink Na stojąco jeszcze nie mam ochoty synka uczyć, bo często praktycznie za jednym zamachem idzie u niego kupka i siusiu.
    • zawsze-kikina Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 14:52
      U nas ten chicco się sprawdza.Też mieliśmy ten problem, ale ten nocnik ma wysoki przód i sprawdza się super.allegro.pl/chicco-nocnik-wysokie-oparcie-niebieski-ibdi-i1579459340.htm
    • mariika Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 16:28
      My też mamy zwykły z kaczką. Synek albo przytrzymuje siusiaka albo... siada tyłem na przód - sam to wymyślił. Wtedy sika na oparcie nocnika ("mamo sikam na kaczkę!") i nic nie wylatuje na podłogę. Początkowo zupełnie zdejmował majtki i spodnie do tego, a teraz wymyślił taki sposób siadania, że spodnie i majtki tylko zsuwa.
    • ger_berek Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 19:19
      Wysokie przody mają nocniki:
      - Rotho z serii Top Line allegro.pl/rotho-babydesign-top-line-dobrze-wykonany-nocnik-i1555670411.html

model smile ecx.images-amazon.com/images/I/41r-ECY0K-L._SS500_.jpg

- Bebe Confort www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=nocniki&ProductID=502&producer=bebe-confort
    • ewcia1980 Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 19:58
      ja też mam po córce nocnik "z kaczka" smile
      na poczatku było kiepsko bo zazwyczaj synek obsikiwał podłoge i swoje ubranie.
      teraz juz umie tak usiąść (tak wkłada siusiaka) zeby nasiurać do nocnika.
      poza tym w tej chwili jest juz odpieluchowany i wie kiedy siku a kiedy kupa.
      wiec jak idzie tylko robic siku to ucze go sikac .... po "chłopakowemu" smile
      podstawiam nocnik, na razie sama przytrzymuje mu siusiaka i .... obsikujemy kaczke
      smile
      ale faktycznie - te nocniki dla chłopców sa beznadziejne.
      • wieszczka_mroku Re: nocnik dla chłopca 05.05.11, 21:29
        przód nocnika powinien mieć wyższy - fiutek się troszkę napręża w czasie sikania i może się wylewać siu na boki itp... niektórym dzieciom może to utrudniać naukę
        • beakarp Rotho jest super 06.05.11, 22:20
          kupiłam w eco-baby, świetnie się sprawdza
          • agnieszka77_11 Re: Rotho jest super 07.05.11, 16:09
            Też polecam Rotho. U nas rewelacja.
    • dorotatop Re: nocnik dla chłopca 07.05.11, 17:44
      ja kupiłam podstawkę i mój synek stawał i siusiał do muszli bardzo mu się to spodobało chyba też miał dość zasikanych z tyłu gaci wink choć zrobił siku do nocnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka