Dodaj do ulubionych

Pielucha+majtki?

08.05.11, 21:50
Ostatnio i do nas zawitalo lato i zaczelam sie zastanawiac, jak ubrac corke do piaskownicy. Tzn jesli chce ja ubrac w sukienke letnia... Wydaje mi sie, ze jak bedzie miala pod spodem tylko pieluche, to troche niewygodnie (niehigienicznie) bedzie jej sie siedziec na hustawce czy w piaskownicy. Z drugiej strony matki na pieluche? Chyba strasznie goraco! A Wy jak robicie?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Pielucha+majtki? 08.05.11, 22:16
      kj-78 napisała:

Wydaje mi sie, ze jak
      > bedzie miala pod spodem tylko pieluche, to troche niewygodnie (niehigienicznie
      > ) bedzie jej sie siedziec na hustawce czy w piaskownicy.

Ale co majtki zmienią? Nie będą szczelniejsze niż pielucha przecież smile
      Myślałabym raczej o estetyce, jak jej spódniczkę podwieje smile Cóż, nie mam niestety córki, więc problem jest mi obcy, ale jakbym miała, to bym chyba jakieś cienkie majteczki na pieluchę założyła pod krotką spódniczkę, jak bym szła do ludzi. Np. bodziak pod spódnicą załatwia sprawę (ale pozostaje problem sukienek).
      A może pieluchomajtki?
      A może włóż same majtki i czekaj na odpieluchowanie?
      Podpatrz dziewczynki w przedszkolu, bo co kraj to obyczaj wink
    • joshima Re: Pielucha+majtki? 08.05.11, 22:32
      kj-78 napisała:

> Ostatnio i do nas zawitalo lato i zaczelam sie zastanawiac, jak ubrac corke do
      > piaskownicy. Tzn jesli chce ja ubrac w sukienke letnia... Wydaje mi sie, ze jak
      > bedzie miala pod spodem tylko pieluche, to troche niewygodnie (niehigienicznie
      > ) bedzie jej sie siedziec na hustawce czy w piaskownicy. Z drugiej strony matki
      > na pieluche? Chyba strasznie goraco! A Wy jak robicie?
      Tylko pielucha a we własnym ogródku to i bez pieluchy. Co jest niehigienicznego w tym?
    • ga-ti Re: Pielucha+majtki? 08.05.11, 23:50
      Do spódniczek zakładałam body - trzymały pieluchę we właściwym miejscu smile
      Udało mi się kiedyś kupić spódniczkę z "majtkami", takimi doszytymi i rozpinanymi jak body.
      Są czasem sukienki z majteczkami w komplecie, takimi dużymi, na pieluchę właśnie.
      U małych dziewczynek wyglądająca spod sukieneczki pielucha mi nie przeszkadza w estetyce wink jeśli chodzi o higienę to majtki mogą ewentualnie szczelnie docisnąć pieluchę, by piasek do środka się nie dostał, ale u mojej córy i tak mimo wszelkich działań jakoś się dostawał.
      Może pieluchomajtki? Chyba lepiej przylegają, nie zsuwają się, nie zwisają.
      Też miałam z tym kiedyś problem.
    • tym08 Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 01:31
      zakladalam majtki. przede wszystkim po to zeby pielucha nie wisiala w kolanach.
    • mama_amelii Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 07:21
      Moja córka najczęściej będzie chodziła w rampersach i bodziakach(sukienka raczej tylko wyjściowa).POd sukienką pewnie bodziak,albo majteczki(specialne w komplecie z sukienką,bo innych jakoś nie zamierzałam kupowac.Mała ma też krótkie spodenki do koszulek.
    • mw144 Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 07:21
      Jedno albo drugie, póki co pielucha.
    • kj-78 Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 07:34
      Bodziak odpada, mowie o cienkiej letniej sukieneczce na upaly smile Oraz o zlobku, a nie wlasnym ogrodku. U nas dzieci siedza non stop na dworze, a do tej pory nie bylo tak cieplo. I o placu zabaw - jakos nie udalo mi sie przyuwazyc, jak inni to robia, glownie z dwoch powodow: na placu zabaw nie ma dzieci, a jak sa to zakutane w rajstopy i spodnie. I wiciaz nie wiem, jak ubrac dzis corke... Chyba jej wloze legginsy, choc jest 25 stopni, albo przymierze jakies zdobyczne majty, bo jeszcze nigdy nie uzywalysmy... Prosze o wiecej wypowiedzi! smile
      • 18_lipcowa1 Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 10:59
        ja podobne plany mam i kilka letnich sukienek
        mam zamiar zakładać samą pieluchę
    • silje78 Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 08:49
      do piaskownicy i na plac zabaw odradzam spódniczki i sukienki. piszę to z perspektywy mamy 3,5 letniej dziewczynki. najlepiej spodenki, legginsy do kolenek lub 3/4. po pierwsze piasek pod pieluszkę wejdzie, nawet jak będą majteczki. po drugie jak mała będzie zjeżdżać to spódniczka zawsze się podciągnie i będzie częściowo jechać po zjeżdżalni pupą, gołymi udami, a nie jest to przyjemne. moja córka raz sobie tak obtarła górną część ud (była już odpieluchowana). teraz nawet jak ma sukienkę to nie chce zjeżdżać, więc jak idziemy na plac zabaw to zawsze ma szorty lub legginsy.
      • mikams75 Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 10:13
        dokladnie, szczegolnie do zlobka, bo tam po zabawie w ogrodku nikt corce piachu z tylka nie wytrzepie a zapewnie sama jeszcze nie umie i powiedziec tez jeszcze nie potrafi, ze cos ja tam uwiera.
    • magnes1978 Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 12:27
      Ja swojej zakładam pieluchę + majtki, pieluchę + body, ew pieluchę + krótkie spodenki. Opcja sukienka i piaskownica jakoś nie wydaje mi się szczególnie wygodna ale to chyba zależy od dziecka -moja z tych co sukienek nie lubi..
    • mamarozi Re: Pielucha+majtki? 09.05.11, 13:43
      Pod sukienkę zakładam leginsy, coś jak tutaj, tylko trochę krótsze. W większe upały krótkie spodenki+koszulka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka