Dodaj do ulubionych

Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 latka?

24.06.11, 00:07
Szukam jakiejś fajnej strony, gdzie można by było kupić/pobrać audiobooki dla dziecka na podróż, tyle, że nie mam pojęcia za czym się rozglądać. Możecie polecić jakieś konkretne tytuły, które mogłyby zainteresować 2-3 latka? ( coby za trudne nie było)
Obserwuj wątek
    • ciocia_ala up! 24.06.11, 08:57
      I ja bym sie dolaczyla do prosby. Ja sciagalam tylko z youtube.
      • ciociacesia bajki grajki 24.06.11, 09:05
        sa fajne - to nie audiobuki tylko sluchowiska - moja uwielbia czerwonego kapturka i kota w butach
        • ciocia_ala Re: bajki grajki 24.06.11, 09:16
          Wlasnie te ja mam z you tube. To sa jeszcze z naszych czasow dziecinstwa smile

Sa tez takie czytane przez Mana i Magde Umer. Ale mi sie nie podobaja - Mann czyta jakby byl po paru glebszych, a Umer jakby byla znudzona do granic mozliwosci. Sama tresc paru bajek tez mi sie pasuje.
          • ciociacesia findus i pettson w wykonianiu stura 24.06.11, 09:29
            jest niezly, na stronie wydawnictwa mozna posluchac fragmentow, ale nie wiem czy nie za trudne dla 2 latka. sprawdzaja sie wesole piosenki i sluchowiska wlasnie
    • bartek2182 Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 20.07.11, 18:00
      kiedys uwazalem to z lekka za dziwny pomysl, te cale audiobooki, ale... lektor zazwyczaj ma tak przyjemny glos ze to naprawde zdaje sprawe, swojemu dziecku zakupuje co jakis czas plyte na dosluchania.pl, mysle ze to naprawde ma szanse rozwijac dziecko
    • matka_karmiaca Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 20.07.11, 20:13
      Ja mam ściągniętą z YT Kwiatkowską wykonującą (bo nie da się napisać po prostu "czytającą") "Ptasie radio". Jest boska!
      • corrina_f1 Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 20.07.11, 21:21
        matka_karmiaca napisała:

> Ja mam ściągniętą z YT Kwiatkowską wykonującą (bo nie da się napisać po prostu
        > "czytającą") "Ptasie radio". Jest boska!

Ptasie Radio Kwiatkowskiej to klasyka ! Jak ja to czytam córce, to język mi sie plącze, no po prostu czysta profanacja. Ale Kwiatkowska zrobiła z tego prawdziwy majstersztyk smile I jeszcze z pamięci gada..
        Od 38 sekundy :
        www.youtube.com/watch?v=-4Hpo5RZJNg
    • truscaveczka Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 20.07.11, 20:17
      www.bajki-grajki.pl/
      • tymianek21 Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 20.07.11, 21:28
        Oczywiście bajki-grajki. Oprócz tego polecam ci też inne słuchowiska na stronie audiobooki.pl są teraz w b.dobrej cenie
        www.audiobook.pl/s/pl/S%A3UCHOWISKO_DLA_DZIECI%2C_Download_MP3.html
        Polecam też b.gorąco Janczarskiego Zaczarowane kółko Misia Usztka- przygody Misia który trafił do krainy wiecznych śniegów, lasu równikowego itd. Pieknie przeczytane. Mój syn słuchał też wiele razy Posłuchajcie bajeczki też Janczarskiego
        www.audiobook.pl/s/pl/janczarski.html
        U nas hitem przez wiele miesięcy były też Domisie dostępne chyba tylko na stronie audioteki. Każdy odcinek jest dokładnym nagraniem odcinka telewizyjnego. Jest to więc słuchowisko i 1-2 piosenki. Rewelacja. Każdy odcinek dotyczy ważnego problemu a cena też b. dobra. Po opłaceniu dostaje się link i nagrywa na płytkę
        audioteka.pl/domisie,podkategoria.html
        • tymianek21 Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 20.07.11, 21:38
          Zapomniałam napisać że u nas ciagle były słuchane wiersze Tuwima i Brzechwy. Do tej pory (a syn ma już prawie 6 lat) bierzemy w podróż te CD! My mamy takie w których czytają różni wykonawcy, ale widziałam że Frączewski też nagrał wiersze tych poetów i Chotomskiej. W Empiku mają promocje 20 %na audiobooki
          www.audiobook.pl/p/pl/3344/wesole_wierszyki-audiobook-jan_brzechwa-1cd.html
          www.audiobook.pl/p/pl/828/wesole_wierszyki-audiobook-julian_tuwim-1_cd.html
    • el_elefante Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 21.07.11, 09:22
      Próbowałem kilku bajek, czytanych przez współczesnych aktorów, ale to wszystko nie to, nie ma klimatu, nie ma emocji, nie ma aktorstwa. Dorwałem wreszcie bajki-samograjki: Kopciuszek, Jaś i Małgosia, Kot w butach, Tadek Niejadek i coś tam jeszcze. I powiem tylko tyle, że te słuchowiska to jest mistrzostwo świata w porównaniu z obecnymi. No ale cóż, te były nagrywane przez prawdziwych aktorów.
    • 1prom [...] 19.10.11, 19:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • donkaczka Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 19.10.11, 20:04
        pan tadeusz dla 2-3 latka? smile padlam
        • inka650 Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 20.10.11, 21:21
          wczesna edukacja big_grin w kazdym razie dla rodzica dobra lektura, ja sobie z checia przypomnialam te strasznie nuzącą mnie w lo lekturę. teraz wydaje sie nawet przyjemna smile
    • lula_p Re: Możecie polecić jakieś audiobooki dla 2-3 lat 19.10.11, 22:07
      bardzo polecam www.buka.com.pl/index.php?s=karta&id=19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka