Dodaj do ulubionych

Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka

06.08.11, 22:13
Witam,
mam dwoje dzieci w wieku 3 i 4 lat. Właśnie kupiliśmy z żoną nowe mieszkanie, w którym dzieciaki będą miały swój pokój. Upatrzyliśmy również łóżko piętrowe na promocji dla nich, wygląda tak . Tylko teraz się zastanawiam czy one nie są za małe jeszcze na takie łóżko piętrowe? W jakim wieku wasze pociechy śpią na łóżkach piętrowych?
Obserwuj wątek
    • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 06.08.11, 23:06
      ja też mam 3 i 4 latki i będziemy im kupować piętrowe łóżko - myślę,że już są na tyle duże, że mogą spać na piętrowym (poza tym na górze jest wysoka i bezpieczna barierka)
    • matka_karmiaca Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 06.08.11, 23:22
      Siostrzenice dostały piętrówkę, kiedy łóżeczko niemowlęce trzeba było zwolnić dla nowej siostry. Na górze 4-latka, na dole 2l 1m
    • klara-poisencja Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 08:29
      moja córka ma 4 latka i nie położyłabym jej na górze.na razie śpi na dole i tak pozostanie póki będzie wędrować w nocy.i mimo,że jest barierka to mogłaby spaść z drabinki
    • ola_mi Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 10:28
      też rozpatruję taki model łóżeczka. Syn ma 4,5 roku i marzy o takim,ale siostra jeszcze za mała na dół.
      Góra w tym modelu jest bardzo dobrze zabezpieczona. małe prawdopodobieństwo żeby dzieciak wypadł.

Rozbawiła mnie tylko ta promocja...całe 20 zł haha smile
      • kubulinka1977 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 12:26
        Podbijam smile. Tez sie nosimy z pomyslem zakupu pietrowego dla naszych synkow za jakis czas (na razie 4 latka i 1 rok).
        Tylko cały czas sie zastanawiam czy ta gora jest bezpieczn na pewno... W czasie snu ok , widze ze sa solidne barierki. Tylko jakby np. chcial w czasie nocy wyjsc np. do ubikacji. Bedzie zaspany, noga sie powinie....hmmmm jakos sie boje....
        Macie jakis znajomych jeszcze ktorzy takie lozeczko maja, i co nie ma wypadkow tego typu smile
        • klara-poisencja Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 13:11
          no właśnie w tej drabince cały problem.
          bo góra zabezpieczona ale w półśnie,po omacku i dorosły wyrżnąłby a co mówić o 4-latku..
      • zawadzaj Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 09.08.11, 13:51
        Jeżeli chodzi o cenę to jest w sam raz na moją kieszeń, dodatkowo bardzo profesjonalna obsługa tego sklepu jest, szwagier tam kupował i nie narzekasmile
        A ile ma córka lat, że jeszcze jest za mała?
        Tak sobie właśnie myślałem, żeby góra była jak najbardziej zabezpieczona...
    • mamciunia_kamciunia2 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 13:32
      oczywiscie że sa za małe mjejsce dzieci jest w luzkach rodziców
      • ammazuko_powrot Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 16:10
        Moja starsza córka miała 4 lata jak zaczęła spać na górze łóżka piętrowego.
        Syn jest 2 lata młodszy i spał na dole.
        Przez ponad 2 lata nie było żadnego wypadku.
        Teraz młodszy ma 4 lata i czasem śpi na górze.
      • blue_romka Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 19:42
        Łóżko, a nie "luzko".
        • mamciunia_kamciunia2 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:09
          jak ktoś ma dyzlekcje to dlaniego brzmi to tak samo
          • batutka Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:12
            mamciunia_kamciunia2 napisała:

> jak ktoś ma dyzlekcje to dlaniego brzmi to tak samo

to pisz ze słownikiem ortograficznym, za ciężko? (chociażby z szacunku dla czytających)
          • zdunia1979 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:15
            Batutka ja dałam do tapicera tu już u siebie w mieście. Uzgodniłam wszystko wcześniej i jednego dnia tapicer zrobił mi wszystko. Ale być może u innych producentów można i dobierać rodzaj tapicerki. Ten u którego ja kupowałam miał do wyboru wzorki typu misie itp i nic po za. Łóżko wyglada naprawdę super. A dolne nie ma barierki więc ja zakładam takie specjalne wkładane pod materac.
            • zdunia1979 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:18
              A długość łóżka wybierasz sama taką jaka ci pasuje. Ja mam 180 cm i jest wystarczająco, nawet ja mam luźno.
              • batutka Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:19
                zdunia1979 napisała:

> A długość łóżka wybierasz sama taką jaka ci pasuje. Ja mam 180 cm i jest wystar
                > czająco, nawet ja mam luźno.

no właśnie ja też bym chciała 180cm, bo te ponad dwumetrowe zachodziłyby mi na drzwi wink
                • zdunia1979 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:22
                  Optycznie jest znacznie luźniej. Ja miałam piętrowe wcześniej u starszaka więc porównanie tez mam smilesmilesmile
                  • zdunia1979 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:26
                    Mamciunia kamciunia spiąc z 6 letnim synem robisz mu krzywdę. Zaburzasz mu poprawnośc i funkcjonowanie w społeczeństwie i mocno go w ten sposób ograniczasz. Dla niego jest to norma bo nie zna innego sposobu na spanie a dzieci będą się z niego śmiały itp. A tak na marginesie spanie z dzieckiem nie ma nic wspólnego z miłością. Kurcze jeśli tak będziemy wyrażac naszą miłość to nie będzie dobrze. Trzeba kochać mądrze, pamietaj!
                    • batutka Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:31
                      zdunia, jak już Cię tak męczę, to powiedz mi jak jest ze wstawaniem z łóżka wyższego
                      czy dziecko wychodzące z wyższej części łóżka nie wchodzi na to śpiące niżej? smile
                      • zdunia1979 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:41
                        Ja zakładam barierkę i na górze i na dole. Dzięki temu jak Jaś (śpi u góry) schodzi to owszem wchodzi na łóżko Maksa ale za barierką czyli daleko za nim. Ale może jeszcze zejść brzegiem łóżka prosto na podłogę (łóżko jest niskie) i tak robi najczęściej. dzieci po pzrespaniu kilku nocy pzryzwyczajają się i robią to instynktownie, czyli nie wchodzą na rodzeństwo. Ja teraz jestem spokojna o maluchy, mają niskie łóżka i bardzo wygodne. Te łóżka jesłi masz ochotę możesz zupełnie od siebie rozdzielić. One nie są na stałe połączone. To jest też fajne w tym zestawie. Tym dolnym możesz jeździć po całym domu. No i jeszcze dwie szuflady, które są bardzo pojemne. Wchodzi cała pościel i cos jescze.
                        • zdunia1979 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:44
                          Szerokość po rozłożeniu. Nie mierzyłam, ale górne ma szerokościn okolo 90 a dolne podobnie.
                          • batutka Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:46
                            dzięki za informacje, pomierzę sobie to jeszcze, popatrzę ile zajmie miejsca w pokoju i może faktycznie takie zamówię smile
                            zawsze to bezpieczniej, a i starsze dziecko śpiące na gorze można wycałować i wyściskać przed snem swobodnie, nie wchodząc na drabinki za każdym razem wink
                            • zdunia1979 Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:50
                              Oj to fakt! Ja jak chłopcy np chorują i mierzę im temperaturę to wystrczy,że lekko sie przysunę i mam ich pod ręką. A tak drabina ni do góry.....
                  • batutka Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:26
                    zdunia1979 napisała:

> Optycznie jest znacznie luźniej. Ja miałam piętrowe wcześniej u starszaka więc
                    > porównanie tez mam smilesmilesmile

a jaka jest szerokość po rozłożeniu?
            • batutka Re: Mamciunia_kamciunia- ortografunia się kłania! 07.08.11, 22:18
              zdunia1979 napisała:

> Batutka ja dałam do tapicera tu już u siebie w mieście. Uzgodniłam wszystko wcz
              > eśniej i jednego dnia tapicer zrobił mi wszystko. Ale być może u innych produce
              > ntów można i dobierać rodzaj tapicerki. Ten u którego ja kupowałam miał do wybo
              > ru wzorki typu misie itp i nic po za. Łóżko wyglada naprawdę super. A dolne ni
              > e ma barierki więc ja zakładam takie specjalne wkładane pod materac.

dzięki za info - skoro tak,to może i ja rozważę na poważnie zakup takiego łóżeczka, zawsze to bezpieczniej dla dziecka, a i pewnie optycznie mniej miejsca zajmuje smile
      • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 21:56

> oczywiscie że sa za małe mjejsce dzieci jest w luzkach rodziców

oj, to się uśmiałam
        • mamciunia_kamciunia2 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 22:09
          a to śmieszne jest dla ciebie że matka spi z dzieckiem dzienki temu nie jest one odepchniete i pożucone w klatce czyli w lużeczku? dziwne bo wiekszośc normalnych matek spi z swimi dziecmi nawet durzymi
          • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 22:16

> a to śmieszne jest dla ciebie że matka spi z dzieckiem dzienki temu nie jest on
            > e odepchniete i pożucone w klatce czyli w lużeczku? dziwne bo wiekszośc normaln
            > ych matek spi z swimi dziecmi nawet durzymi

co Ty za brednie wypisujesz?
            3 i 4-letnie dzieci nie są niemowlakami i mogą spać same, w swoich łóżkach
            ja moje córki śpią same w swoim pokoju, przed snem od pół godziny do godziny czytamy im do snu i nie wychodzimy dopóki nie usną
            są przytulane i wycałowane przed snem więc i jakim porzuceniu i odepchnięciu piszesz - nie pisz takich bzdur, bo kompromitujesz się
            Ty oczywiście możesz spać ze swoim dzieckiem do osiemnastki, ja natomiast po całym dniu przebywania z dwójką dzieci rok po roku chcę sobie wieczorem wreszcie odpocząć, co nie znaczy,że moje dzieci są przeze mnie odepchnięte - ale podejrzewam,że i tak nie ogarniesz tego,co napisałam
            • mamciunia_kamciunia2 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 22:20
              sama brednie jakies wypisujesz wedłóg mnie twoje dzieci sa odephniete w dzień pszytulasz całójesz a w nocy co odpychasz okrutne to jest
              ja ze swoim sześcioletnim synem śpie bo go kocham i szanuje nie tylko w dzień
              • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 22:29

> sama brednie jakies wypisujesz wedłóg mnie twoje dzieci sa odephniete w dzień p
                > szytulasz całójesz a w nocy co odpychasz okrutne to jest
                > ja ze swoim sześcioletnim synem śpie bo go kocham i szanuje nie tylko w dzień

i w tym momencie skończyłam z tobą dyskusję, myślę,że jesteś nieźle szurnięta mówiąc delikatnie
                twoje zachowanie świadczy o tym,że jesteś albo trollem, albo po prostu jak wyżej
                ok, idę powylegiwać się w moim dużym łóżku z mężem, mam nadzieję,że moje odepchnięte dzieci będą w stanie prawidłowo funkcjonować w środowisku big_grin
                • mamciunia_kamciunia2 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 23:03
                  a idź sobje, wontpie że twoje biedne dzieci bendo dobrze funkcjonować już zbjeraj im kase na psychoanalityków w pszyszłości
                  • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 23:09

> a idź sobje, wontpie że twoje biedne dzieci bendo dobrze funkcjonować już zbjer
                    > aj im kase na psychoanalityków w pszyszłości

a jednak troll - to dobrze, bo myślałam,że to tak na poważnie big_grin
                    • zdunia1979 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 23:16
                      Batutka ale ile ona/on się musi napracować,żeby tyle byków narobić. To jest ciężka praca.
                      • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 23:35
                        zdunia1979 napisała:

> Batutka ale ile ona/on się musi napracować,żeby tyle byków narobić. To jest ci
                        > ężka praca.

no fakt, trzeba to docenić wink
            • silje78 Re: batutka 09.08.11, 09:23
              batutka. to trol. nie "karm" go smile
              • batutka Re: batutka 09.08.11, 18:47
                silje78 napisała:

> batutka. to trol. nie "karm" go smile

wiem, już wiem smile
          • upartamama normalnie nie wierzę 20.09.11, 09:13
            że ktoś kto ma dysekcję robi byka w KAŻDYM wyrazie. Na litość boską przecież word podkreśla błędy. Nie mogę czytać wypowiedzi mamunci
            • zawadzaj Re: normalnie nie wierzę 20.09.11, 10:06
              Hej, nie czytaj takich postów, bo to zwykły troll, on to robi specjalnie, jego celem jest sprowokowanie użytkowników do złości i często również rozbijanie ciekawych konwersacji. Zapytasz dlaczego tak robi? Może to jego hobby albo praca(udowodnione jest, że np. partie polityczne wynajmują takich ludzi do trollowania forów np. onetu czy tutaj)
    • basca_basca Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 17:25
      Ja bym sprawdziła, czy dziecku nie zaklinuje się główka pomiędzy szczebelkami (czy nie są za duże te przerwy). Niestety słyszałam o takim przypadku uduszenia.
      • zdunia1979 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 21:48
        Ja mam 3 letnie bliźniaki i kupiłam łożko jedno wysuwane spod drugiego i szczerze polecam takie rozwiązanie. Jest znacznie bezpieczniej dla maluchów a miejsca zabiera tyle samo. Mój starszak miał pietrowe i było bezpiecznie, ale ja bardzo sie bałam schodzenia na siku w nocy. I budziłam sie za każdy poruszeniem synka. Dla bezpieczeństwa zaraz nad głową małay miał zamontowany włącznik do swiatła.
        • zdunia1979 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 21:54
          allegro.pl/lozko-podwojne-tomek-i1745622512.html
          Ja mam takie. Z tym,że po zakupie materac górny dałam do obicia i dorobiłam poduszki. Wyszła fajna sofka, wygodna do siedzenia. Na noc poduchy sie zdejmuje, wysuwa drugie łóżko i spanie jest super wygodne. Ja zamówiłam wymiar 180 cm długości.
          • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 21:59
            te podwójne może i są ok, ale:
            - zajmują mnóstwo miejsca po rozłożeniu
            - jeszcze nie widziałam ładnego, podwójnego łóżka, te tapicerki są fatalne mówiąc delikatnie
            - jak dwoje dzieci chce się położyć w dzień, to trzeba za każdym razem rozkładać to łóżko
            • zdunia1979 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 22:04
              Wcale nie zajmują dużo miejsca po rozłożeniu a tapicerkę trzeba sobie ładną zrobić. Te łóżka są tanie więc przetapicerowanie można dorzucić. a rozłożenie zajmuje 30 sekund. trzena tylko dolne pociagnąć. Może zależy od modelu.
              • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 22:06
                zdunia1979 napisała:

> Wcale nie zajmują dużo miejsca po rozłożeniu a tapicerkę trzeba sobie ładną zro
                > bić. Te łóżka są tanie więc przetapicerowanie można dorzucić. a rozłożenie zajm
                > uje 30 sekund. trzena tylko dolne pociagnąć. Może zależy od modelu.

ale to drugie, wyciągane łóżko chyba nie ma zabezpieczenia?
          • batutka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 07.08.11, 22:08
            zdunia1979 napisała:

> allegro.pl/lozko-podwojne-tomek-i1745622512.html
            > Ja mam takie. Z tym,że po zakupie materac górny dałam do obicia i dorobiłam pod
            > uszki. Wyszła fajna sofka, wygodna do siedzenia. Na noc poduchy sie zdejmuje, w
            > ysuwa drugie łóżko i spanie jest super wygodne. Ja zamówiłam wymiar 180 cm dług
            > ości.

kurczę, teraz dopiero dokładniej doczytałam - zamówiłaś kolor materaca, tapicerki, tak?
            czyli wybierasz sobie jaki chcesz?
            no i można zamówić sobie jaki się chce wymiar łóżka? (te ponad dwumetrowe są za duże według mnie)
            • batutka Zdunia 08.08.11, 21:41
              Sorki,że tak zamęczam Cię tymi pytaniami o łóżeczko, ale mam jeszcze jedno, mam nadzieję,ostatniewink.
              Pisałaś,że za mówiliście łóżko na wymiar, więc oni Wam musieli też zrobić materac pod to łóżeczko, prawda?.
              Bo teoretycznie, gdybym ja chciała to łóżko np. 180cm na 90 cm, to już te ich standardowe materace nie będą pasować. Więc i materac mi zrobią pod moje łóżko?.
              • zdunia1979 Re: Zdunia 08.08.11, 23:36
                Oczywiście obydwa materace zostały dopasowane idealnie do wymiaru łóżka, oczywiście przez producenta.

Pozdrawiam! Jeśli jeszce jakies pytanka to smiało smilesmilesmile Zawsze odpowiem.
                • batutka Re: Zdunia 09.08.11, 18:48
                  zdunia1979 napisała:

> Oczywiście obydwa materace zostały dopasowane idealnie do wymiaru łóżka, oczywi
                  > ście przez producenta.
                  >
                  > Pozdrawiam! Jeśli jeszce jakies pytanka to smiało smilesmilesmile Zawsze odpowiem.

wielkie, wielkie dzięki za pomoc - zamówię to łóżko, bp fajne jest smile
      • zawadzaj Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 09.08.11, 14:05
        Ja starałem się ocenić takie prawdopodobieństwo i z barierkami w tym łóźku się nie boję ani młodsze na dole, ani starsze na górze nie powinny zmieścić głowy między barierkami, ale dzięki za taką uwagę, bo to również bardzo ważne, o czym niektórzy zdają się czasem zapominać. Pozdrawiam smile
        • basca_basca Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 09.08.11, 14:18
          Przypadek o którym słyszałam, to młodsza siostra na jedną jedyną noc poszła spać na górę...
          Jeśli się zdecydujesz to można owinąć szczebelki ochraniaczem jak na łóżeczka. Zwróciłabym tez uwagę na drabinkę.
    • donkaczka Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 09.08.11, 20:54
      u mnie spac na gorze zaczela 3,5 latka
      wedrowala w nocy, ale przez pierwszych kilka nocy budzila sie i plakala, az po nia przyszlam, potem gdy za dnia oswoila drabinke, schodzila sama

dodam, ze wtedy mlodsza miala 2 lata, a syn rok, wlazili wszyscy na gore solidarnie i rozrabiali tam, gdy mnie nie bylo blokowalam drabinke zeby syn nie mogl wejsc, ale gdy robil to juz sprawnie w wieku poltora roku, przestalam blokowac i dzieci mogly sie bawic ile chcialy

nigdy nie spadlo zadne, choc nie raz mialam gesia skorke, gdy slyszalam wrzaski i odglosy skakania..
      ale ja wychodze z zalozenia, ze najgorsze co moglo sie stac to zlamania, a dzieci sie musza nauczyc ostroznosci i uwagi, wole u siebie w domu niz pozniej w niebezpiecznym miejscu
      lozko mamy poltora roku i ciesze sie, ze sie zdecydowalam
      • qwinta Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 10.08.11, 12:57
        na jakimś forum widziałem jak dość dobrze pisali o łóżku kacper 3 - to piętrówka z wysuwanym na dole trzecim łóżkiem - wygląda fajnie. Patrząc na ceny takich łóżek, pewnie dołożyłbym tę różnicę i zamiast 2 osobowego, zyskał dodatkowe miejsce do spania, bez straty wolnej przestrzeni w pokoju.

Co Wy na to?
      • zawadzaj Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 11.08.11, 12:10
        Dzięki za porady,
        przekonaliście mnie, łóżko już zamówione. O jakość łóżka się nie boję, zastanawia mnie jak zareagują pociechy smile
      • dzoaann Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 11.08.11, 21:24
        pozwalalas malym dzieciom bawic sie na gornym pietrze lóżka, skakac itp.? I jeszcze uwazasz, ze najgorsze to moglo byc zlamanie?
        brak ci wyobrazni i jak widac faktycznie zdrowy rozsadek, to dla kazdego co innego. Wystarczyloby, zeby starsze mlodsze pchnelo z gory niechcacy, a to moglo skonczyc sie urazami glowy, badz kręgoslupa. A przy tym upadek z drabinki przy schodzeniu to pikus.

/osobiscie doradzałabym przy malych dzieciach zabezpieczenie gory lóżka siatka przymocowana do sufitu, przy starszych juz niek.oniecznie. Tu gdzie miezkam przy kazdym pietrowym lóżku w katalogu jest info, ze gorne pietro dla dzieci od 6 lat i myle, ze cos w tym jest...
        moi chlopcy spali na pietrowcu starszy od 7 roku zycia na gorze, a mlodszy od 3 na dole.
        razem na gorze nie bawili sie nigdy.
        • kubulinka1977 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 11.08.11, 21:56
          No właśnie o to chodzi...
          Mi sie pietrowce bardzo podobają, super sprawa jak sie ma malo miejsca w pokoju. U nas 2 lozka wejda, ale miescja w pokoju bedzie malutko...Dlatego myslalam o pietrowcu, ale wlasnie....Wystarczy troche wysilic wyobraznie i czlowiekowi sie wlos na glowie jezy co dzieciakom na tym lozku stac sie moze...moze nie musi, ale strach jednak jest....
          • klara-poisencja Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 11.08.11, 22:18
            mój brat uszkodził kręgosłup spadając w wieku coś ok.6-7 lat z górnego łóżka.
            to tak w kwestii niefrasobliwego potraktowania tematu przez donkaczkę..
            faktycznie-jakieś złamanie to pikuś..uncertain
        • zawadzaj Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 16.08.11, 12:27
          Dziękuję za rady, za ciekawy pomysł z tą siatką i oczywiście bez zabaw na górzesmile
    • mikka19 Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 12.08.11, 13:33
      W pokoju moich dzieci stoi identyczne łóżko i sprawdza sie znakomicie.Co dziwniejsze na górze śpi młodszy (4 lata), a na dole starszy (5 lat).I tak już jest do dawna.Młodszy świetnie sobie radzi ze schodzeniem i wchodzeniem nawet w nocy.Polecam
      • zawadzaj Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 16.08.11, 12:19
        Dzięki, za radę, u nas raczej młodszy spałby na dole, ze względu na wędrówki smile
        • klara-poisencja Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 16.08.11, 13:12
          no moja śpi na dole i dziś w nocy coś jej się pomerdało i schodząc wyrżnęła tak,że ma teraz na czole elegancką śliwę uncertain
          • recomena Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 17.08.11, 15:05
            kurczę, czytając takie wpisy, coraz bardziej przymierzam się jednak do takiego łóżka - dwu-poziomowe jest może mniej praktyczne, ale liczy się bezpieczeństwo...
            • zawadzaj Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 19.08.11, 14:08
              E tam, dzieci jak to dzieci, często coś sobie stłuką. Ja jestem zadowolony ze swojego, jeżeli jednak uważasz, że najważniejsze jest bezpieczeństwo, które zapewni łóżko dwupoziomowe to ok zgadzam się.
        • kasiadwa Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 20.09.11, 08:57
          ja też planuje kupić takie łóżko , moja córcia ma 2 lata i będzie spała na dole bo w swoim łóżeczku się nie mieści i będzie teraz miała więcje miejsca, no i musi zwolnić łóżko dla młodszego rodzeństwa. O piętrówce myślałam bo nie mam wiele miejsca, ale jak uznam że córcia nie będzie bezpieczna na górze to rozdziele łóżka i postawie naprzeciwko siebie, wiem że miejsca w pokoju będzie mało ale jakoś przeżyję , ważne żeby dziecko mi się nie połamało schodząc w nocy z góry np na siusiu
          • zawadzaj Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 20.09.11, 10:09
            Ja Ci mogę powiedzieć, że się naprawdę opłaca, chyba zacznę coraz częściej robić zakupy online smile
    • tolula Re: Łóżko piętrowe dla trzy- i czterolatka 04.10.11, 17:29
      mam pyt? czy na dolnej części tego piętrusa dorosły człowiek może swobodnie usiąść czy raczej nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka