Dodaj do ulubionych

prezent urodzinowy

07.08.11, 21:11
syn kończy niedługo 5 lat, mam kilka pomysłów na prezent, ale nie wiem, co by mu się podobało najbardziej. pomyślałam, że może po prostu zabiorę go do sklepu, żeby sam sobie wybrał, coś co mu się najbardziej spodoba. ktoś praktykuje taki sposób wybierania prezentu? to dobry pomysł?
Obserwuj wątek
    • jagabaga92 Re: prezent urodzinowy 07.08.11, 21:29
      Ja nie praktykuję takiej metody, bo co to za prezent "nie-niespodzianka"? Jak na mój gust tchnie "pragmatyzmem dorosłości"sad, a dziecko potrzebuje magii, niespodzianek, niepewności czekania... Takie jest moje zdanie.
      • aloiw1985 Re: prezent urodzinowy 07.08.11, 22:41
        podzielam
        • annakate Re: prezent urodzinowy 07.08.11, 23:41
          jak masz watpliwosci poproś, żeby narysowało najfajniejsze zabawki, jakie mu przychodza do głowy (oczywiscie nie mówiąc po co Ci to wiedzieć). Dla niepoznaki możesz poprosic, żeby narysowało też najfajniejsze zwierzęta itp. Rysowanie jest lepsze od zwykłego ciągnięcia za język, bo daje więcej czasu na zastanowienie się i potem mozna dopytac o szczegóły rysunku. Może się okazć, że wyjatkowo wazne jest, żeby garaz miał 2 piętra a jakis stwór był niebieski, bo to znaczy, że jest....
          • teane Re: prezent urodzinowy 08.08.11, 08:45
            tylko ze on ma 100 pomysłów na minute smile próbowałam już go podpytywać i za każdym razem dostaje inną odpowiedz. chociaż w sklepie byłoby podobnie, wybrałby coś pod wpływem chwili, niekoniecznie coś czym później będzie się bawił.
            • wszystko-wiedzaca Re: prezent urodzinowy 08.08.11, 10:25
              zgadzam sie z tym ze zabieranie dziecka do sklepu nie ma wiekszego sensu, mozna by to zrobic w dniu urodzin, ale wtedy synek moze czuc presje ze musi cos wybrac i wezmie zabawke ktora pozniej rzuci w kat. Moze brakuje mu czegos typu rower, hulajnoga, moglby juz sprobowac na rolkach jezdzic, jesli lubi dostawac nowe ubranka (moj pieciolatek uwielbia) to moze juz cos fajnego na jesien (ladny sweterek, kurtka, wypasiona czapka). Moj ma urodziny we wrzesniu i jego lista zyczen jest krotka: pies Cienki z Toy Story (ma juz Chudego, Buzza, Jessie i Rexa, wiec pewnie na gwiazdke bedzie pan i pani Bulwa) i wedka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka