Dodaj do ulubionych

muzyka dla dzieci

24.08.11, 06:43
Hej na fali wątków horrorowobajkowych tak sie zastanawiam jaką muzykę lubią wasze dzieci?
Bo u nas króluje.... Lady Gaga indifferent Mała ma 22 miesiące
Nie wiem co w tej muzyce jest ale dzien bez bad romance ("aaaaaaa") i judas ("dudać") to dzien stracony, przy tym lubi teledyski i próbuje tańczyć tak jak w nich

Piosenki typowo dziecięce jakos mało ją interesują. W okolicach lutego bardzo lubiła "Rock Your Baby" liste przebojów na Comedy Central Family ale juz jej sie przesłuchała - w sumie nic dziwnego ciągle to samo puszczają.

a piosenek typu "stary niedźwiedź" czy podobnych sie boi...

aha jeszcze na baby tv lubi "hokey pokey" i "urodziny" i na jim jam "gracie lou"

a u was co w domu króluje? bo ja gagi mam troche dosć
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 09:25
      nie wiem czym to jest spowodowane, ale mlody nie lubi piosenek dzeiciecych, nawet w przedszkolu kiedy wlaczaja to nie chce ich sluchac...

lub muzyke klasyczny - glownei mozarta i bacha
      ostatnio lubi mika oldfielda, chor Angel Voices,
      A z takich "niespokojnych" to Marylin Manson

• wszystko-wiedzaca Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 09:27
      Moj pieciolatkek uwielbia Justina Biebera, oboje 5lat i 16 miesiecy lubia Shakire Waka-Waka, Mlodsza jak byla malutka i miala problemy z brzuszkiem to najlepiej zasypiala do tej piosenki bujana delikatnie w rytm. Oprocz tego oczywiscie klasyka Mozart Czarodziejski flet aria Krolowej Nocy i duet Papageno i Papagena krolowaly dlugi czas.
    • matka_karmiaca Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 09:38
      Nasza playlista w moim telefonie to kołysanka ("zasadziła mama ziarnko...) i "Ta Dorotka" MiniMini, Linoskoczek Turnaua i "Taką wodą być" Happysad (to ostatnio jeszcze z ciąży, jak leciało w radiu, to przestawała kopać).
      Niestety podoba się jej rytmiczne umca umca, ale indoktrynuję różnymi "klasyka dla dzieci" oraz Queen.
      • ancymon123 Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 10:13
        Pop, rock i skoczne disco polo. Rock Your Baby też chętnie ogląda.
    • lejla81 Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 10:51
      Ja myślę, że dziecku podoba się to, co mu się puszcza
      • camel_3d Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 13:24
        > Ja myślę, że dziecku podoba się to, co mu się puszcza

myslisz sie... nagralem dla malego kilka plyt z fasolkami, akademia pana kleksa i jeszcz ekilka innych dzieciecych piosenek...nie lubi ich i nie chce wlaczac. Kiedy sie bawi wlocza sobie glownie mozarta... sam wybiera ze swojej polki... do snu steczkowska lub baby classic..

mysle, ze dzieci niejako przejmuja od rodzicow to czego sie slucha..ja tez nie lubie UMC UMC UCM smile))
        • lejla81 Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 16:10
          Mniej więcej to miałam na myśli wink
          Moje dziecko nie lubi lady Gagi, bo po prostu mu tego nie puszczam.
          Musi sobie wybrać coś z tego, czego wspólnie słuchamy.
    • tijgertje Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 11:30
      Moj lubi wszystko co gra, ale ma zecydowane preferencje. Tak jak ja nietrawi Mozarta, z pewnymi wyjatkami. Uwielbia Beethovena, Bacha, Czajkowskiego (ma 7 lat i oglada filmy z Barbie tylko po to, zeby muzyki posluchac), z klasyki ma jeszcze sporo ulubinych utworow. Z nieco nowszej muzyki jest uzalezniony od Andrei Bocelli, zdecydowanymi faworytami do poduszki jest Enya i Libera (chor chlopiecy z Londynu, polecam poszukac na youtube, niewiarygone brzmienie!). Piosenki dzieciece rowniez bardzo lubi, z polskich Misia i Margolcie i Pana Tik-Taka, z tubylczych jest fanem Ralfa, ktory w 2009 wygral dziecieca Eurowizje. Chlopak ma 15 lat i faktycznie cos w sobie mawink Bral udzial w programie tanca na lodzie z gwaizdami i robil takie cuda, ze gdyby nie wiek, to od razu by go w Holiday on Ice zatrudniliwink Lady Gaga u nas nie bardzo przechodziwink
      • camel_3d Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 23:52
        (ma 7 lat
        > i oglada filmy z Barbie tylko po to, zeby muzyki posluchac),

smile)) amowili ze to moj dziwny bo ma dlugie wlosysmile)))
    • dagmara-k Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 22:25
      ja tej gagi nie znam i tych innych poza starym niedzwiedziem tez nie. chyba po prostu u nas w domu inaczej sie gra jakos... moja corka lubi dzem, takie rzeczy jak metallica kiedys ja fascynowaly, teraz kaze wylaczycwink ale juz np queen moze byc.
      a z typowo dzieciowych bardzo lubimy wszyscy teraz anie brode, plyta "a ja nie chce spac" cudna jest. posluchaj:
      aniabroda.com

fasolki niektore sa ok, wiekszosc nudzi, ale uwielbia kilka piosenek z kleksa.
      • l.e.a Re: muzyka dla dzieci 24.08.11, 22:36
        Uważam podobnie jak Camel_3d, dzieci lubią "raczej" to, co słuchają rodzice, bo są osłuchane z takim, a nie innym gatunkiem muzycznym. Dlatego nasza 2,5l córka tańcuje przy regge, ska i słuchając klasyki rocka smile
        • batutka Re: muzyka dla dzieci 25.08.11, 00:07
          moje córki są na etapie piosenek z Akademii Pana Kleksa smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka