ifsien Re: Waga 13 miesiecznego dziecka 02.03.14, 22:15 mój synek ważył sporo mniej ale tez byl dosc niski wiec nie mozna porównywać. natomiast zgadzam się z tymi co piszą, że już teraz dobrze jest dbac o dobre nawyki żywieniowe i nei dawac w ogole słodyczy a na przekąski owoce. Ja naprawde nie dawalam do 1,5 roczku nic słodkiego (pierwszy raz dostal od stewardesy w samolocie) a i teraz synek dostaje bardzo rzadko (ma prawie 3 latka) i nie dlatego, ze grozi mu nadwaga bo jest nawet zbyt szczuply ale dlatego, ze cukier uzaleznia i nie jest zdrowy. po co faszerowac tym dziecko od małego? na koniec powiem o mojej znajomej, ktora miala takiego pulpecika (na rok 12,7kg przy czym chlopczyk wysoki wiec mowila, ze to jest ok) i wciaz dawala mu kinderki i slodkie jogurciki. teraz ma 2 latka i 3 mies i wazy ... 17,5 kg. oczywiscie slodycze kocha i zyc bez nich nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Camel;) 03.03.14, 16:03 a jak okreslisz moja 7-letnia corke, ktora wazy obecnie 28 kg? Odpowiedz Link Zgłoś
matyldamoja Re: Waga 13 miesiecznego dziecka 03.03.14, 18:32 mój waży 9 i pół kilo Odpowiedz Link Zgłoś
elielka Re: Waga 13 miesiecznego dziecka 04.03.14, 11:30 Znowu dyskusja w tonie "moje dziecko jest chudsze i jest lepsze, twoje grubsze i jest gorsze". I potem w taki sposób klasyfikuje się ludzi w społeczeństwie. Nie może być grubych i chudych, wysokich i niskich. Najlepiej żeby wszyscy byli tacy sami! 50 centyl! Koniec i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś