Dodaj do ulubionych

Afty koło zębów??

30.09.11, 14:14
Drogie mamy-czy afty mogą wyglądać tak,że są tylko tam gdzie zęby i wokół zębów? Byłam u lekarza,ale stan nie był aż taki...wg lekarki to afty.
Wg tego, co widzę, to to trochę jak taka ropa wygląda-jak smaruję to czasem to krwawi-ale dziąsło-tylko tam gdzie zęby jest b. zaczerwienione, rozpulchnione. Minęło 1,5 doby od podania antybiotyku (duracef-podany, bo mały gorączkował już 5 dni) i gorączka ciut mniejsza a dziąsło bez zmian.
No i nie wiem-iść dziś jeszcze do lekarza, czy czekac do jutra??
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Afty koło zębów?? 30.09.11, 14:57
      afty moga byc na dziaslach tuz przy zebach, natomiast nie wiem jaki stan i jak to u was wyglada.
    • matka_karmiaca Re: Afty koło zębów?? 30.09.11, 15:16
      Trudno na podstawie kilku słów diagnozować, ale moja miała parę miesięcy temu opryszczkowe zapalenie jamy ustnej. U niej były to tylko pęcherzyki na języku i dziąsłach, u jej taty jeszcze dodatkowo bardzo wysoka gorączka przez tydzień, owrzodzenia właśnie przy zębach, na języku i na podniebieniu. Pasuje?
      • jombusiowa Re: Afty koło zębów?? 30.09.11, 15:45
        Na języku nic nie ma,na podniebieniu też nie to nie są pęcherzyki tylko takie jasne plamy-coś a'la ropa i to jest wokół zębów...no i oczywiście pozostala częśc dziąseł czerwona i opuchnięta-tak,że częściowo przykrywa zęby..
        • rulsanka Re: Afty koło zębów?? 30.09.11, 20:34
          W twoim drugim wątku pisałam o tym, że to może być choroba bostońska. Przypatrz się uważnie, czy nie ma pęcherzyków na rękach lub stopach, mogą być maleńkie, więc trudno je zauważyć. Ja przechodziłam tą chorobę razem z synem i on miał głównie objawy w buzi (białe, bolesne, czerwone dookoła), a ja tylko na rękach. U dziecka była wysoka gorączka przez 4 dni.
          Psiukaj tantum verde.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka