29.10.11, 17:18
Przeszłam z młodym na butelkę ,lekarka na wizycie zaleciła rozszerzanie dietki więc lecimy z warzywkami .I tu jest ,,pies pogrzebany "bo w trakcie karmienia wycieram młodemu dziób w pieluche -zresztą łapki i inne części ciała też. No i okazało się, że jego proszek ni cholery tego nie pierze !!!I tak sobie myślę czy te proszki to tak mają czy tylko ja mam jakiś do d...Nadmienię iż jest to proszek L....a A może gotować to ? Bo jak do tej pory to było ok.
Obserwuj wątek
    • joshima Re: Proszek 29.10.11, 17:32
      A może lepiej namoczyć w odplamiaczu przed praniem?
    • saguaro70 Re: Proszek 29.10.11, 20:04
      Trudne plamy zapieram w ręku. Robię pastę z proszku i odplamiacza W5, dolewając dosłownie wody parę kropel.. Zostawiam to na dwie godziny. Po tym czasie wlewam wodę gorącą i piorę ręcznie. Wkładam do pralki, do bębna dosypuję jeszcze odplamiacz.
      Proszku uzywam tylko niemieckiego, bo rewelacyjnie dopiera i nie uczula.
      Dobry proszek to WeiberRiese a najlepszy na swiecie- Dash.
      Pozdrawiam cieplutko. smilesmile
      • magda.tyl Re: Proszek 29.10.11, 20:11
        Vanish płyn na plamę nalać na chwilę, potem normalnie do prania. Czasem odplamianie przed praniem muszę powtórzyć przy kolejnym praniu, bo jednak minimalne ślady zostają, a ja takowych nie znoszę. Ten proszek L...a jak dla mnie drogi i beznadziejny. Już Dzidziuś lepszy i tańszy.
    • mika_p Re: Proszek 29.10.11, 20:25
      Zignoruj. Po kilku praniach zniknie.
      Ewentualnie w ciepłe, słoneczne dni wywieszaj na powietrzu, karoteny rozkładają się pod wpływem promieni UV. Jedno-dwa prania i nie ma śladu.

A jak ci naprawdę z tym problem, to kup jakieś super miękkie chusteczki higieniczne i wywalaj od razu po obiedzie.
      • kfiatuszkowa Re: Proszek 29.10.11, 21:05
        Mika dobrze pisze smile Olej to, większe problemy w życiu są smile Jedynie zostaw sobie ok.3 pieluchy "na wyjścia" a reszta niech jest w plamy, tego Ci nikt przecież nie ogląda, po domu do ucierania brudnego dzioba to jest dobre. Poza tym, jak już będzie mocno brudna, w kolory tęczy i co jeszcze to przecież nie kosztuje to majątek (zwykła tetrówka 2 zł), można się tych najgorszych pozbyć a nowe zakupić.
    • jestem_fajnou_mamou Re: Proszek 29.10.11, 21:51
      Nooo, te dzieciowe proszki tak właśnie piorą. Dlatego szybko przeszłam na zwykły proszek i po prostu dwa razy płukałam.
      A plamy namydlam mydełkiem Beckersa i wrzucam do brudów, potem do prania dodatkowo dodaję wybielacza ariel i piorę w 60 C i więcej.
      --
      "Zapnij guzik, dlaczego masz buty zabłocone, czy odrobiłeś lekcje, pokaż uszy, obetnij paznokcie. I to nas uczy po trochu unikać, kryć się - nawet jeśli nic złego nie zrobiliśmy. A kiedy przypadkiem spojrzą, czekamy zaraz na jakąś uwagę." / J.Korczak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka