Dodaj do ulubionych

prezent na święta

08.12.11, 21:32
Witam.

Wiem, że podobny wątek jest poniżej. Czytałam go ale jednak odpowiedzi co do prezentów nie bardzo pasują do mojej córeczki.

Skończyła właśnie 20 m-cy. Zastanawiam się, co kupić jej w prezencie pod choinkę.
Córka generalnie lubi książeczki (takie rymowane w twardej oprawie) oraz puzzle. Jakąś książeczkę dostanie pod choinke jako drobiazg, natomiast niewiem co jako główny prezent.
Na mikołaja dostała od nas puzzle, a od babci klocki (podróba lego duplo) - które polubiła.
Corka nie lubi wszelkich grających zabawek typu fischer price. Nawet na pozytywkę dla młodszego brata jęczy, żeby wyłączyć.
Myslałam żeby kupić jej takie autko jeżdzik (jak bylismy u znajomych to spodobało sie jej), albo jakiegoś zwierzaka na biegunach do bujania. Ale jest jeden zasadniczy problem - miejsce gdzie go trzymać.
Mieszkanie małe, zagracone a lada chwila bedziemy mieszkać w piątkę (w styczniu urodzę synka i od poniedziałku zamieszka z nami moja mama).

Macie jakies propozycje na prezent dla mojej córci?
Obserwuj wątek
    • soniu Sprytne Zabawki 08.12.11, 23:21
      Przejrzyj sobie koniecznie ofertę sklepu SprytneZabawki.pl
    • mama_amelii Re: prezent na święta 09.12.11, 07:54
      A może tablicę do rusowania.Widziałam takie do powieszenia na ścianę jak obraz?
      • el_elefante Re: prezent na święta 09.12.11, 09:18
        Jeśli tablicę, to może coś takiego?
        allegro.pl/duza-tablica-do-rysowania-znikopis-tomy-6555-sklep-i1966715544.html
        Poza tym jeśli podobają się jej te klocki, to są ogromne możliwości rozbudowy, np. o kolejkę.

A jeszcze bardziej poza tym, ... to co właściwie znaczy "główny prezent"? Czy fajna książeczka, która stanie się ulubioną nie może być głównym prezentem? Czy główność zależy od ceny?
        Czasami warto zadać sobie pytanie, dla kogo właściwie się kupuje ten prezent. I ile w tym jest własnej satysfakcji i jakiegoś poczucia, że trzeba bo wypada ect.
        Ja tego nie piszę ze złośliwości, proszę źle nie rozumieć. Ja to piszę z osobistego, czteroletniego doświadczenia, patrząc na niektóre zabawki mojego syna wink
    • koza_w_rajtuzach Re: prezent na święta 09.12.11, 09:40
      Takie zwierzaki do bujania, to zwykle jest niewypał, moje dzieci np. miały w nosie taką zabawkę.
      Na Twoim miejscu postawiłabym na coś kreatywnego. To zamiłowanie do książek, klocków, to mi się kojarzy z moją własną córką wink. U nas w tym wieku sprawdziłyby się wszelkiej maści ciastoliny, kredki do malowania w wannie, farbki do malowania palcami itd. Z takich może mniej kreatywnych rzeczy bardzo u nas się sprawdził odkrywczy domek Kiddieland (córka także nie przepadała za grającymi zabawkami, ale to jej się podobało), a do tego jej młodszy brat bawił się tą zabawką codziennie od 5-miesiąca życia mniej więcej do 14 miesiąca tak średnio godzinę-dwie godziny dziennie, potem zainteresowanie mu nieco osłabło wink. Poza tym u nas na pewno by się sprawdziły rzeczy tego typu allegro.pl/drewniany-tor-kuleczkowy-gigant-zjezdzalnia-wys-56-i1959476822.html
      allegro.pl/zjezdzajace-rybki-zabawki-drewniane-i1937802182.html
      No i jeszcze wszelkie zabawki z serii Little People oraz wszystko, co ma zjeżdżalnię, jakieś garaże dla autek itp.
      • gajmal Re: prezent na święta 09.12.11, 10:50
        Składany wózek dla lalek z lalką - hit na lata !! Zobaczysz jak dumnie będzie na wiosnę z nim chodzić na spacer.

Z drobniejszych rzeczy (co nie znaczy mniej kosztownych) polecam ciastolinę
      • m7-7 Re: prezent na święta 09.12.11, 11:12
        A może takiego dmuchanego skoczka, krówkę? Moj synek dostał od nas na Mikołaja i bardzo zadowolony. Niby jest od 3 lat ale moj mały ma 18 m-cy i sie bawi (troszke jest za nizki jeszcze ale podrośnie smile
        Moge wysłać fote na maila smile

Alternatywa mógłbybyć również rowerek biegowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka