Dodaj do ulubionych

bardzo rzadko sika

20.12.11, 23:53
Witajcie
to znów ja smile
moja córka (2 l 1,5 miesiąca) ma zapalenie oskrzeli. Bylismy dzis u specjalisty w imid no i przy okazji pani doktor małą posłuchała bo infekcja była. Co prawda byłam w niedziele na ostrym dyżuże ale mnie zbyli, wiec dzis miałam iść znów, ale do rzeczy...
Skoro juz tam bylismy skierowali nas na IP tam zrobilismy morfo i RTG, wyszło zapalenie oskrzeli, i jako zalecenia dostalismy jedynie inhalacje 4 x dziennie i udać sie do pediatry za 2 dni się obsłuchać.
Ale mnie martwi że córka mało dziś sika. Nie zgłosiłam tego na IP bo rano zrobiła normalnie siku o 7, potem nie chciała ( potrafi normalnie trzymać 3 -4 godziny a że mało piła to nie widziałam powodu do niepokoju)
koło 12 wziełam ją do toalety ale powiedziała że nie ma siku
następnie zasneła i spała do 16.30 ale po obudzeniu też nie chciała na nocnik
dopiero koło 17.20 zrobiła malutko
i od tamtej pory znow nie robiła, a zasneła 10 minut temu
sorki że przynudzam, ale nie wiem czy mam czekać do czwartku na wizytę kontrolną u pediatry czy też isc juz jutro, no bo teraz po nocy chyba bez sensu skoro jestesmy świeżo po IP
doradźcie....
Obserwuj wątek
    • anetchen2306 Re: bardzo rzadko sika 21.12.11, 08:05
      " ... a że mało piła to nie widziałam powodu do niepokoju ..."
      Sama znalazlas przyczyne tego, ze dziecko malo sika.
      Zwlaszcza w czasie choroby powinno sie podawac dziecku wiecej plynow, zwlaszcza przy infekcjach gornych drog oddechowych.
      Litr dziennie to tak "na oko" (nie liczac mleka i zup, owocow itd.), czyli 4 spore kubki plynow.
      Skoro nic/prawie wcale nie pije, to co ma wydalac?
      Rzadkie lub zerowe oddawanie moczu jest jednym z objawow ... odwodnienia. I wbrew pozorom, odwodnione dziecko odmawia picia!
      Dawaj dziecku pic, regularnie (tak, picia tez trzeba pilnowac) zobaczysz, ze to co w nie "wlejesz", to wyjdzie "dolem" ...
    • aniasa1 Re: bardzo rzadko sika 21.12.11, 23:22
      poic. duzo i obserwowac.Ale zaczac od podawania duzo plynow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka