Dodaj do ulubionych

Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki

22.12.11, 14:00
Czy dajecie jakiś upominek przedszkolankom, które zajmują się waszymi dziećmi przez 8 godzin dziennie?

My z synkiem dziś wręczymy jego paniom (3 sztuki) takie praliny Lindor. Mały upominek ale mam nadzieję, że je ucieszy. Tak z dobroci serca bo Panie fajne i miłe
Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 14:38
      Po pierwsze dopiero co był taki wątek, wystarczy poszukać....

Po drugie my jeszcze nie przedszkolni ale żłobkowi (prywatny klubik) ciocie dostały ładnie opakowaną maleńką poinsecję każda a do tego włąsnoręcznie przez mojego Synka upieczone pierniczki. Tak naprawdę od serca, zrobione specjalnie dla nich. Prawie wszystkie w kształcie żyrafy bo to ulubiony motyw Synka o czym zresztą dobrze wiedzą wink
    • mondovi Nie n/t 22.12.11, 14:48

• od.czasu.do.czasu Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 16:00
      Bez przesady.
    • mika_p Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 17:23
      Przez łącznie 8 lat edukacji przedszkolnej moich dzieci nigdy mi to do głowy nie przyszło.
    • zona_mi Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 17:54
      Pierniczki, albo kartka świąteczna robiona przez/z dzieckiem, czy coś w tym rodzaju.
      • mariela1987 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 18:03
        Ja dostałam od dzieci laurki i serduszka. Dumna jestem szczególnie z tego,że same wpadły na ten pomysł. Wspaniała pamiątka.
    • klubgogo Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 18:53
      Po co? Były prezenty na dzień nauczyciela, bez przesady, zaraz będą imieniny, wielkanoc i tak co chwilę okazja.
      • sabka22 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 19:42
        Moje dzieci zrobią własnoręcznie kartki ze swoimi zdjęciami...ale to na koniec roku szkolnego bo opuszczamy już przedszkole i idziemy do szkoły...3lata mieliśmy cudowną przedszkolankę która na Wigili popłakała się że to ostatnie ich wspólne święto,ważne aby prezent był od dziecka dlatego u mnie pralinki czy czekoladki odpadają.
    • mamalgosia Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 20:00
      Tak.
      • lukas.2004 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 20:04
        My daliśmy od grupy maleńki stroik świąteczny.
    • ewcia1980 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 20:16
      Nie.
      Upominek daję w dzień nauczyciela i na zakończenie roku.

Natomiast synka niania co roku dostaje od nas świateczną paczkę i dziś też dostała.
    • schere Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 21:14
      Nie.
      Był prezen ta dzień nauczyciela i będzie na koniec roku.
      Bez przesady.
      Zwłaszcza, że jednoznacznie zasugerowano nam, że mile widziane jest aby dziecię jutro nie przyszło (nie ma takiejmożliwości) oraz żeby między świętami a nowym rokiem zrobić dzieciom ferie.
      • batutka Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 22.12.11, 23:34
        Był przed paroma dniami taki wątek.
        Ja, jako przedszkolanka, mogę doradzić tak: nie kupuj żadnych prezentów z okazji świąt. Ja czułabym się niezręcznie, gdyby mi rodzice takie prezenty wręczali.
        • paliwodaj Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 23.12.11, 00:00
          a ja wam recze ze za 2, 3 lata kazda nauczycielka szkola czy przedszkolan bedzie dostawac prezent od uczniow i to bedzie normalne.
          Zwyczaje i "moda " idzie z zachodu, jak przyszlo halloween, walentynki i inne
          U nas daje sie prezenty nauczycielom wszystkich moich 3 dzieci, asystentkom klasowym, terapeutkom syna, kierowcom autobusow szkolnych i ich asystentkom, instruktorkom w szkole tanca, a tez sasiadom , listonoszowi i kierowcy UPS.
          Nie zartuje, u nas takie sa zwyczaje i zwykle sa to czekoladki, swieczki zapachwe Yankee, stroiki , dekoracje swiateczne - ale takie wyjatkowe zrobione np z porcelany. Do tego gift card i obowiazkowo kartka z zyczeniami od calej rodziny
          Hitem sa ciasteczka wlasnorecznie pieczone zapakowane w piekne ciasteczkowe pudelka , przewiazane kokarda, ale jako ze mnie talent opuscil w tym zakresie - tego nie praktykuje.
          Moja kolezanka produkuje takie wspanile ciasteczka, juz dostalismy i sa przepyszne ( 4 rodzaje) .
          Przygotowywanie tych prezentow sprawia nam mase radosci, a dzieci wreczajac je sa naprawde wzruszone i szczesliwe
          • paliwodaj Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 23.12.11, 00:04
            o i zapomnialam, prezent od nas dostane tez dzieci nauczycielki najstarszego syna, ktora jest osoba wyjatkowa. Gdy syn byl w szpitalu dzwonila kilka razy pytajac jak sie czuje, a tez zaproponowala ze piatek ma wolny i czy moze przyjsc do mnie do domu i pomoc mi przy pozostalych dzieciach. Aniol nie czlowiek, normalnie wszyscy ja uwielbiamy wink
            • 3-mamuska tak 23.12.11, 00:16
              4 panie dostaly takie bombki:
              swiatpasji.pl/kreatywny/bombka-ala-karczoch/
              innego koloru
    • alasowa1980 [...] 06.03.12, 09:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mojemieszkanie24 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 06.03.12, 10:14
        fajny smile nawet nie wiedziałam,że takie coś jest.

Ja się czuję niezręcznie przyjmując prezent. Teraz mnie dzień kobiet ominie bo jestem na zwolnieni lekarskim. Powiem tak... laurka, rysunek TAK ale od CHŁOPCÓW.W końcu to Dzień Kobiet i okazja do tego, by nauczyć juz takich maluchów kultywowania tego święta.

U mnie tak samo chlopcy będą wręczać wykonane samodzielnie kwiatki dziewczynkom oraz pracownikom przedszkola (tylko kobietom). Dziewczynki nie, bo przecież same są małymi kobietkami.
        • paliwodaj Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 06.03.12, 15:34
          o kurcze, ktos wygrzebal watek przed Bozonarodzeniowy, a myslalam ze o Wielkoanoc chodzi
          • batutka Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 06.03.12, 17:50
            paliwodaj napisała:

> o kurcze, ktos wygrzebal watek przed Bozonarodzeniowy, a myslalam ze o Wielkoan
            > oc chodzi

Haha, ja dokładnie to samo. Nawet sobie pomyślałam, że to jakaś paranoja na Wielkanoc dawać prezenty przedszkolankom.
            • karro80 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 06.03.12, 18:27
              jak to co JAJAsmile najlepiej malowane.
              Ale też się zastanowiłam, bo na Gwiazdkę kupiłam drobiazg, bo mi się chciało<mały zestaw herbat> ale na Wielkanoc to jakoś tak mi dziwnie było haha.
              • mysz1978 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 06.03.12, 20:35
                ja ani na Boze Narodzenie, ani na Wielkanoc nie kupuje nic. Na Dzien Nauczyciela kwiatka, czy czekoladki, na Dzien Kobiet tez no i na zakonczenie roku. Wystarczy chyba smile
              • iskierka40 Re: Upominek z okazji świąt dla przedszkolanki 06.03.12, 22:19
                a kto to przedszkolanka?
                ja mam na umowie napisane nauczyciel wychowania przedszkolnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka