Dodaj do ulubionych

Pytanie o rowerek biegowy

09.02.12, 14:23
Mam pytanie o rowerek biegowy drewniany Biker easy go, czy ktoś może mi powiedzieć czy warto kupić. Mam wątpliwości czy on jest wystarczająco trwały, czy się nie połamie, ale z kolei te aluminiowe są ciężkie. A wy jakie macie i polecacie? Dodam że ma być to rowerek dla 3-latka.
Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 14:25
      Mój niespełna 3-latek od ponad pół roku smiga na Kettlerze Speedy i dla nas jest super. W przystępnej cenie, nie jest ciężki, Syn samodzielnie z nim sobie radzi doskonale.
      • betty842 Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 14:43
        My mamy ten i jesteśmy baaaardzo zadowoleni.Tani a sprawdził się rewelacyjnie.Lekki-mały miał 2 lata jak zaczanał na nim jeżdzić i nie miał żadnych problemów.
        allegro.pl/rowerek-biegowy-laufrad-wysylka-gratis-i2060433310.html
        Jest dużo lekkich laufradów a nie sa drewniane:
        allegro.pl/rowerek-biegowy-laufrad-wysylka-gratis-i2060433122.html
        allegro.pl/rowerek-biegowy-hudora-seven-niski-33cm-od-2-lat-i2096402561.html
        To tylko niektóre.
        • kredka1528 Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 14:48
          Tyle że te rowerki nie mają gumowych pompowanych kół, tylko plastikowe. Ja bym wolała pompowane jednak
          • ma_niusia Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 14:55
            A dlaczego pompowane???
            • kredka1528 Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 15:09
              Bo jest lepsza amortyzacja i przyczepność do podłoża, a tu gdzie mieszkam nie mamy jeszcze niestety wykoskowanych ulic
              • wiola_wd Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 17:02
                my mamy taki:
                www.firstbike.pl/
                kupiliśmy go ze względu na lekkość i pompowane koła. Jest zrobiony z włókien węglowych, pasuje tak od 95 cm wzrostu, no i waży 3,9 kg. Ma regulowaną płynnie wysokość siedzenia, do 110 cm wzrostu na pewno wystarczy (moja córka ma siedzonko gdzieś w połowie wysokości a ma 104 cm)
                Jedyny minus - jest drogi...
                Aczkolwiek absolutnie nie żałuję wydanych na niego pieniędzy, córka w kilku sklepach przymierzała się do różnych rowerków biegowych i ten jednak najlepiej jej "leży" smile
                • wiola_wd Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 17:04
                  zapomniałam napisać - jeździ nim od roku, pojeździ pewnie jeszcze trochę chociaż chcemy kupić jej już taki dorosły z pedałami smile tylko te fajne i lekkie to też wydatek sporo ponad 1000zł ...
              • betty842 Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 19:35
                Ja mieszkam na wsi.Mój syn uczył się jeździć na laufradzie własnie na drodze żużlowej bo taka prowadziła z naszego domu do głownej drogi.Nie mogę powiedzieć że na piankowych oponach jeździło mu się gorzej-nie przewracał się.Z tą amortyzacją to masz rację-pompowane koła mają lepszą ale naprawdę nie żałuję,ze kupiłam laufrada na piankowych oponach.Jedynie żałuję,ze kupiłam wózek na pompowanych kołach bo niestety co jakiś czas okazuje się,ze zeszło powietrze i zanim wyjdę na spacer muszę koło napompować (opony są dobre ale pod wpływem zmian temperatury schodzi powietrze). Tak wiec jakbym drugi raz kupowała wózek to kupiłabym na piankowych kołach.
                • ma_niusia Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 19:47
                  betty842 napisała:

ale naprawdę nie żałuję,ze kupiłam
                  > laufrada na piankowych oponach.Jedynie żałuję,ze kupiłam wózek na pompowanych
                  > kołach bo niestety co jakiś czas okazuje się,ze zeszło powietrze i zanim wyjdę
                  > na spacer muszę koło napompować (opony są dobre ale pod wpływem zmian temperatu
                  > ry schodzi powietrze). Tak wiec jakbym drugi raz kupowała wózek to kupiłabym na
                  > piankowych kołach.

Wyjęłaś mi to z ust, dokładnie to samo miałam napisać smile Mój ma na piankowych, jeździ po parku, po żwirowych alejkach, po trawie, jest super, a w wózku mi się zdarzyło nawet raz przebić dętkę, nie wspomnę o ciągłym dopompowywaniu.
                  • mikams75 Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 23:35
                    nie wiem jakie wy macie wozki, bo ja nasz pompowalam raz na pol roku, a jak byl nowy to przez pierwszy rok ani razu. Rowerek biegowy tez raz na kilka miesiecy.
                    • jul-kaa Re: Pytanie o rowerek biegowy 10.02.12, 01:10
                      Mnie w wózku dętka pękła raz, dopompowywałam (mężem) też raz, Wózka używamy prawie 2 lata, czasem na zmianę z parasolką. Moim zdaniem pompowane koła są znacznie lepsze, lepiej amortyzują.
    • aniasa1 Re: Pytanie o rowerek biegowy 09.02.12, 20:27
      mamy taki:
      www.aktywnysmyk.pl/rowerki-biegowe/91-rowerek-biegowy-puky-lr-m-czerwony.html
      jestem bardzo zadowolona. Nie wiem co masz na mysli ciezki? Chcesz go nosic? czy musisz wniesc np na 4 pietro? Ja ten poczatku nosilam czesto - maly nie potrafil dobrze oceniac sil i nie pamietam tego jako koszmaru
      • igmaj maniu_sia 09.02.12, 22:35
        Macie tego mniejszego kettlera 10" czy większego 12,5"? Też się zastanawiam nad tym rowerkiem, tylko on nie ma regulowanej kierownicy.
        • igmaj Re: maniu_sia 09.02.12, 22:37
          Przepraszam za pomyłkę
          • lenawawa Re: maniu_sia 10.02.12, 07:56
            a taki na wzrost 86 cm dostanę gdzieś?
            syn przymierzał się do kilku,ale niestety ma za krótkie nogi
          • ma_niusia Re: maniu_sia 10.02.12, 09:13
            Mamy 10'. Młody jeździ na nim od czerwca. Wtedy miał o ile pamiętam 87cm wzrostu chyba, teraz ma jakieś 92 chyba, nie wiem, nie mierzę go, ubranka nosi na rozmiar 98 wink
            Rowerek najlepiej dobrać na miejscu, przymierzając dziecko bezpośrednio do konkretnego modelu. My przymierzyliśmy na miejscu, nam pasowało, siodełko ma spore możliwości regulacji zaczynaliśmy (jeszcze z pieluchą) na najniższym poziomie, teraz ma już podwyższone, jak patrzę jak jeździ to nie wygląda żeby było mu niewygodnie, rowerek obsługuje sam, wsiada, zsiada, przenosi rower, wszystko.
            Kierownica rzeczywiście nie regulowana, ale nas nie było stać na droższy a inne modele Młodemu nie podpasowały. Ja nie mówię, że to rower idealny dla wszystkich, nam odpowiada smile
    • enoma Re: Pytanie o rowerek biegowy 10.02.12, 15:17
      A to nasz...
      Jesteśmy bardzo zadowoleni. Tu, początki nauki:
      www.youtube.com/watch?v=voOxSgyDFnM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka