Dodaj do ulubionych

vermox na owsiki

15.03.12, 08:35
Witam. Jakis czas temu pisalam ze corka ma owsiki. Podawalismy jej tak jak kazala pani w aptece Vermox raz 5ml i za tydzien powtorzyc znow. Po pierwszej dawce corka jeszcze kilka dni budzila sie w nocy i prezyla a potem juz bylo ok, przesypiala noc. W poniedzialek dalismy byla powtorka kuracji i dostala 5 ml . A dzisiaj w nocy obudzila sie o 4 rano i prezyla, tak jakby ja bolal brzuch. Ale jak zapalilismy swiatlo to spokoj. tak wiec wygladala to tak jak wczesniej i tak mysle ze ten lek chyba tak dziala. czy ktos moze mi cos doradzic ,ktos kto tez dawala vermox na owsiki?
Obserwuj wątek
    • panna.sarabella Re: vermox na owsiki 15.03.12, 08:48
      my kurację vermoxem robiliśmy co dwa tygodnie, w sumie 3 dawki (tzn. podaliśmy vermox 3 razy, każda dawka co 2 tygodnie). Boże, ależ skomplikowanie to piszę, nie potrafię się wysłowić.
      • len_a_35 Re: vermox na owsiki 15.03.12, 12:23
        ja podawałam vermox w tabletkach, I dawka codziennie przez 3 dni tabletka rano i wieczorem, po dwóch tygodniach powtórka czyli II dawka też przez 3 dni dwa razy dziennie po tabletce. Ponieważ syn (3 latka) nie łyka tabletek to podawałam tabletkę na łyżce z wodą (tak kazała lekarka). Dodatkowo cała rodzina brała w tym samym czasie vermox i cały dom wysprzątany, wyprane i przewietrzone wszystkie kapy, poduchy, kanapy, pościel , ubrania. Masakra
    • aischa26 Re: vermox na owsiki 15.03.12, 12:46
      ja tez sprzataLAM JUZ WCZESNIEJ MIESZKANIE, PRALAM 2 RAZY POSCIEL I BIELIZNE NA 90ST. Ale cos mnie niepokoi to ze corka dzisiaj sie obudzila i tak jakby znow podnosila tylek jak wczesniej prz\ed kuracja.
      • len_a_35 Re: vermox na owsiki 15.03.12, 14:28
        u nas, syn jest spokojniejszy niż był i widac że wszystko jest ok. Dodam ze mamy też kota i on też był w tym samym czasie odrobaczany (dostał lek od weterynarza), odrobaczała się tez babcia i niania czyli wszyscy mający bezpośredni kontakt w rodzinie z synem. Moze niestety pasożyty nadal sa a lek był zbyt krótko podany. Najlepiej poradzić się lekarza. Cóż przy owsicy ważna też jest dieta bo moga niestety wrócić nalezy zmienic nawyki żywieniowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka