Dodaj do ulubionych

Ktore pieluszki na noc dla 3-latka?

03.06.12, 14:03
Mlody odpieluchowany zaraz jak skonczyl 2 latka. Jednak wciaz spi w pieluszkach- do rana waza chyba ze 2kg wink
Ktore mozecie polecic? My uzywamy z Rossmana-6, ale wpijaja sie w pachwiny i Synus narzeka, Biedronkowe tez za male... Myslalam o takich niby-majteczkach, moze sa wygodniejsze, ale nie wiem jak to wychodzi cenowo a oczywiscie chcialabym zeby wyszlo w miare tanio.
Mozecie cos polecic?
Obserwuj wątek
    • mania2008 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 15:05
      Najtaniej wyniosłoby Cię gdybyś spróbowała już odpieluchowac dziecko na stałe. Po co wydawac jeszcze pieniądze na pieluchy jak w tym wieku dziecko powinno uczyc się już spania bez?

--
      https://www.suwaczki.com/tickers/2nn39n73dqr6tez7.png

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09cwa13ecvj8h4.png
      • marika012 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 16:03
        Jak wyrósł z 6 to chyba musisz kupować specjalne majteczki dla dzieci moczących się w nocy. Tylko one chyba drogie są.
        www.suchenoce.pl/uploads/opakowanie.png
        allegro.pl/pieluchy-huggies-dry-nites-large-boys-9-szt-dd-i2354248132.html
      • pamplemousse1 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 17:56
        autorka postu nie o to pyta...
    • tempera_tura Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 16:15
      Jak wyrósł z największych pieluch to chyba znak że czas z tym skończyć.
    • monikaa13 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 16:52
      To, że pielucha jest mokra po nocy nie oznacza, że dziecko musi w nocy sikać! Sika, bo czuje, że ma pieluchę. Ściągnij, a zobaczysz, że sikania nie będzie. Oczywiście nie ma gwarancji suchej pierwszej czy drugiej nocy ale po jakimś czasie na pewno.
      Możesz w nocy wstawać i wysadzać na nocnik na śpiąco. My tak czasem robiliśmy, czasem było siusiu w nocy i trzeba było pościel zmieniać, no ale taki nasz los - rodziców smile

A majtki pieluszkowe są zdecydowanie lepsze niż pieluchy, szczególnie w tym wieku.
      • atena12345 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 08:50
        monikaa13 napisała:

> Możesz w nocy wstawać i wysadzać na nocnik na śpiąco. My tak czasem robiliśmy,

Gratuluję.
        też bym Ci zaserwowała sadzanie w nocy na kibel "na śpiąco"

• monikaa13 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 12:28
          Parę nocy i dziecko przestało sikać więc chyba warto. Lepsze to niż czekać na suchą pieluchę po nocy big_grin
      • koza_w_rajtuzach Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 09:42
        > To, że pielucha jest mokra po nocy nie oznacza, że dziecko musi w nocy sikać! S
        > ika, bo czuje, że ma pieluchę. Ściągnij, a zobaczysz, że sikania nie będzie. Oc
        > zywiście nie ma gwarancji suchej pierwszej czy drugiej nocy ale po jakimś czasi
        > e na pewno.

A skąd masz 100% pewności co do tego??
        Naprawdę bawią mnie takie posty, jakby każde dziecko było identyczne, a 3-latek śpiący w pieluszce to zaniedbane dziecko przez matkę. Mam dwoje dzieci, jedno i drugie odpieluchowałam jak miały powyżej 2 lat, tylko, że starsza córka sikała w nocy w pieluchę do 5-ego roku życia (a właściwie to przestała jak miała 5,5 roku, czyli rok temu), bo mocny sen nie pozwalał jej czuć jak robiła siku... żadne niezakładanie pieluch nie pomagało, jej nawet mokre łóżko nie wybudzało, ponieważ śpi jak zabita, można jej krzyczeć do ucha i też się nie obudzi. A syn tydzień po odpieluchowaniu dziennym przestał robić w pieluchę w nocy. Zakładałam mu pieluchę pamiętając doświadczenia z córką (zdarzało jej się dwa tygodnie nie sikać w nocy, a potem znów dzień w dzień), ale okazało się, że po prostu inny typ i pieluszki żadnej do spania mu nie potrzeba.

A w ogóle to dziwi mnie to, że chłopiec 3-letni nie mieści się w 6-tki, bo moja córka rok temu już w tym ostatnim okresie przed zrezygnowaniem z pieluch w nocy spokojnie mieściła się w piątki (miała 5,5 roku) i nigdzie jej się nie wbijały, a chuchrem bynajmniej nie jest. Pozostały mi jeszcze 4-ki po odpieluchowaniu syna (trzymam na wypadek, że a nuż jeszcze się przydadzą) i jak mu przed chwilą przymierzyłam tak z ciekawości, to są na niego dobre, a syn ma już prawie 3,5 roku i jest wysoki jak na chłopca w swoim wieku.
        • monikaa13 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 12:31
          Moja też się nie budziła jak się posikała w nocy i co? Ja sie budziłam i sprawdzałam.

Ma teraz 5,5 roku, od września idzie do zerówki szkolnej, nie wyobrażam sobie, by spała w pieluszce teraz. I nigdzie nie napisałam, że dziecko w pieluszce jest zaniedbane tylko moim zdaniem warto spróbować kłaść bez ale rozumiem też kłopot z tym związany.
          • koza_w_rajtuzach Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 13:46
            Moja córka potrafiła 3 razy w nocy się załatwić. Takie wysadzanie w nocy (także próbowałam, a jakże, za radą koleżanki) jedynie wymęczyło mnie i córkę. Były sytuacje, że o 22 wysadziłam ją na kibelek, załatwiła się ładnie, a o 23 miała już mokre łóżko, więc chyba jedyne wyjście na spanie bez pieluchy to byłoby jakby spała na toalecie. Odpuściłam jej i mimo wszystko jakoś dojrzała, wpadki jej się nie zdarzają już od dawna wink)).
          • afrikana Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 13:50
            > Moja też się nie budziła jak się posikała w nocy i co? Ja sie budziłam i sprawd
            > załam.

no i co byś robiła gdybyś noc w noc znajdowała córkę śpiącą w sikach ? A może przestałabyś spać żeby pilnować ?

> Ma teraz 5,5 roku, od września idzie do zerówki szkolnej, nie wyobrażam sobie,
            > by spała w pieluszce teraz

a to twoje dziecko nocuje w zerówce ? Co to ma wspólnego ?

>moim zdaniem
            a nie wydaje cie się, że matka jednak wie lepiej ?

Dziecko ma prawo moczyć się w nocy do około 5 roku życia. Każde dojrzewa w swoim czasie. Mogłabyś sobie o tym poczytać, może to wpłynęłoby na twoją słabą wyobraźnię.
    • truscaveczka Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 16:53
      Koniczyna, nie słuchaj tych, co to każą odpieluchowywać. Bo dziecko musi być na to gotowe. A jak pielucha rano waży, ile waży, to NIE jest.
      Rossmannowskie pieluchomajtki są dwa razy droższe za sztukę od zwykłych pieluch. I fajnie się sprawdzają.
      • monikaa13 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 18:17
        Dziecko jak będzie czuło pieluchę i fakt, że może siusiać będzie po prostu siusiało. Nie czekałabym na suchą pieluchę po nocy, bo możesz tego nie doczekać smile
        • bbuziaczekk Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 18:41
          Dam ci rade smile zacznij oduczac nocnego pampka! Co z tego ze pampek po nocy ma 2 kg ? ma go to sika!
          Powiem ci jak bylo u nas a bylo identycznie. Mlody odpieluchowany w dzien jak mial troche ponad 2 lata. Nocnego pampka mial jeszcze kilka m-cy bo rano wazyl tez 2 kg a nawet w srodku nocy musialam zmieniac bo przeciekl na wylot!
          Kazdy mowil ze dziecko jak w nocy sika to nie gotowe. G...o prawda! Mial niecale 3 lata i dalej sikal! Wkoncu sie wkurzylam i ktoregos wieczoru po kapieli przed spaniem wytlumaczylam ze dzis bedzie spal bez pampersa, ze jest juz duzy, ze w dzien korzysta juz z nocnika albo muszli i w nocy tez musi. Wytlumaczylam ze nie zakladamy pamka i jak bedzie mu sie chcialo sikac to zeby sie obudzil i poszedl wysikac. Postawilismy mu nocnik kolo lozka i powiedzialam ze jak bedzie mu sie chcialo sikac to zeby wstal rozebral spodnie i usiadl na nocnik, ze nie musi leciec nas budzic ani do lazienki bo wystarczy wyjsc z lozka itd.....
          Zakodowal i sie zaczelo!
          1 noc sie posikal 2 razy i za kazdym razem sie obudzil i plakal ze sie posikal i ma mokro i ze nie udalo mu sie obudzic. Ok, nic sie nie stalo.
          Nastepna noc juz zaczal sie budzic i polowa byla popuszczona do lozka a polowa juz ladnie do nocnika ale dalej sie martwil ze nie zdazyl. Mowilismy ze spokojnie ze nastepnej nocy sie uda i udalo sie! 3 noc obudzil sie na sikanie i przylecial do nas mowiac ze chce sikac i poszlismy do lazienki, drugi raz jak sie obudzil to sam sie wysikal do nocnika kolo lozka. Nastepna noc cala przespal bez sikania i tak kilka kolejnych nocy....
          Potem albo wytrzymywal cala noc, albo 1 raz sie budzil i sikal do nocnika lub muszli i tak jest do teraz. Ma 3,4 roku. Kilka razy zdazylo mu sie posikac do lozka i sie obudzic ale wiadomo....ma jeszcze do tego prawo.
          Gdybym czekala na tamagiczna sucha pieluche to do dzis spalby w pampku.
        • betty842 monikaa13 05.06.12, 21:17
          monikaa13 napisała:

> Nie czekałabym na suchą pieluchę po nocy, bo możesz tego nie doczekać smile

Zgodzę sie z toba tylko w tym pierwszym zdaniu ale z małą poprawkąbig_grinziecko jak będzie czuło pieluchę i fakt, że może siusiać TO MOŻE będzie dalej siusiało.
          Tak,słyszałam o takich przypadkach wiec zgadzam sie,że może tak być.MOŻE ale nie musi. Fakt wg mnie warto spróbować zdjać pieluchę (dać jakis podkład pod prześcieradło) i zobaczyć czy to coś da.Można pierwszej nocy spróbować wysadzać.Ale tylko po to,żeby dać dziecku jakiś bodziec.Jeśli jest gotowe na odpieluchowanie nocne to te sposoby podziałają.Ale jeśli nie jest gotowe to żadne wysadzanie czy niezakładanie pieluchy nic nie da.Taka jest prawda.
          Moj syn w dzień odpieluchowany jak miał 22m.Potem czekałam na suchy pampers (gdybym czekała długo pewnie podjełabym jakąś próbę odpieluchowania żeby tylko sprawdzić czy faktycznie mały nie jest gotowy czy po prostu jest leniuszkiem,który sika w pampka bo wie że może).No ale jak mały miał 2 lata i 5m zaczął w nocy wołać że chce siku.Wiec zdejmowałam pampersa i sikał do nocnika.Potem pampersa znów zakładałam.Po tygodniu (co noc wołał siku i rano pampers był suchy) przestałam zakładać mu pampersa.Kilka razy wpadka sie zdarzyła-ale naprawdę kilka razy.Ale widocznie u mojego dziecka dojrzał najpierw ukad nerwowy,który dostawał "sygnał",że pęcherz jest pełny i musi sie obudzić.A układ hormonalny,który jest odpowiedzialny za wytwarzanie wazopresyny (zagęstnik,dzieki któremu nie trzeba w nocy sikać) dojrzał o wiele wiele póżniej.Teraz syn ma 5 lat i od kilku miesięcy przesypia całe noce bez potrzeby wysikania się (choć czasem zdarza sie że musi iść do ubikacji ale to jak każdy z nassmile)-wiec widocznie wazopresyna jest juz produkowana.
          • mysz1978 Re: monikaa13 05.06.12, 21:48
            paliwodaj - a tos mnei ubawila big_grin upokorzenie???? chyba wyobraznia ci za bardzo pracuje uncertain
            Moj syn zdecydowanie upokorzony sie nie poczul - pani w sklepie upewnila go w tym ze jzu jest duzy i tyle. To jest dla ciebie takie upokarzajace????
    • ania_kr Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 19:06
      My używamy Pampers 5 dla 3 latka na noce, są też Pampers 6 więc może wypróbuj. Wychodzą taniej niż pieluchomajtki, szczególnie jak kupisz na promocji w kartonowym pudle.
      • mysz1978 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 19:57
        pamietam, ze ja poszalm z moim 3-latkiem do sklepu i razem spytalismy czy sa pieluszki dla duzych chlopcow. Pani (niewprowadozna w temat) zajarzyla momentalnie i mu powiedziala, ze dla takich duzch chlopcow nie ma w ogole w sklepach zadnych pieluch big_grin No i jakos to na niego podzialalo i wtedy dal sie przkeonac ze jzu nie potrzebuje. Odsikiwalam go wieczorem i potem dopiero rano. Pare wpadek bylo ale nieduzo.
        Sprbowac odpieluchowac w nocy mozesz sprobowac, ale nic na sile.

A tak w ogole to moj uzywal Huggies 6.
        • listopadowka2008bis Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 20:11
          My uzywalismy tych drynites, bo i 6rossmanna przeciekaly i inne te najwieksze tez. Dopiero drynites byly suche. Pewnego dnia Mlody oswiadczyl, ze pieluszka go 'boli' i odtad spi bez niej. Sa wpadki, ale staram sie lagodzic sytuacje.
          Drynites byly b.drogie (37 pln za 10 lub 12 sztuk), teraz stanialy do ok 24 pln.
          • malwisul Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 20:52
            no a u nas sytuacja tragiczna- bardzo bym chciała żeby moje dziecka (3,5 roku) nosiło pampersa a tu nic! nie daje sobie założyc, jak nie daje za wygraną to ściąga przez sen (mój) i pomimo wstawania 3 razy w nocy i tak łóżko obszczane...... trwa to już 5 miesięcy sad łóżko w stanie opłakanym, pora wymienic, tylko nie wiem czy warto bo i tak mała sika, kupiliśmy podkład gumowy i codzienne pranie a i tak wszystko śmierdzi.... TRAGEDIA. Chciałabym żeby moje dziecko nosiło pampersa sad
            • zielonakoniczyna Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 03.06.12, 22:19
              Moze rzeczywiscie nie powinnam czekac na sucha pieluszke po nocy tylko sciagnac i zobaczyc co bedzie?
              Po skonczonych 2-latkach Synus odpieluchowal sie praktycznie z dnia na dzien, teraz tez mowi, ze ,,jest za duzy na pamperolka,, ale przyznaje, ze nie probowalam sciagnac i polozyc bez- przeraza mnie waga pieluszki po nocy i przesikanie co 2,3 dzien...
              wydawalo mi sie, ze nie jest jeszcze gotowy skoro pieluszka mokra, ale mam znajomych, ktorych 4-letnia corcia wciaz spi w pampersie, wiec moze cos w tym jest, ze dziecko czuje, ze ja ma i wrzuca na luz?
              • kanga_roo Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 08:53
                pampers ma taką serię pieluchomajtek (zakładanych jak majtki), z dinozaurami dla chłopców, i z kucykami dla dziewczynek. one są w dwóch czy trzech rozmiarach, w te 16kg+ spokojnie mieści się sześciolatek. są droższe niż zwykłe pieluchy, ale jeśli dzieciak nie moczy się każdej nocy, to stanowczo warto (pieluchomajtki wytrzymują zakładanie i zdejmowanie przez kilka nocy). jeśli co noc - to ja ostatnio zaczęłam kupować pieluchy w lidlu, bo trzylatka potrzebuje też na spanie do przedszkola.
                w kwestii światłych rad n/t zdjęcia pieluchy i niech leje w łóżko - to ja dziękuję. to ja piorę zasikane pościele i materace, i myję zasikane, zawstydzone, zmarznięte dzieci, i jeśli mogę nie fundować sobie i dzieciom takich atrakcji, to z tego skorzystam. proszę ich, żeby się postarali nie siusiać w nocy, bo jeśli będę musiała kupować pieluszki, to nie będe miała pieniędzy na zabawki. to do nich trafia smile
                ps. zdaniem naszego pediatry: trzylatka mocząca się w czasie snu to norma, sześciolatek, któremu wpadka przydarzy się w nocy raz w miesiącu - to też norma.
                • atena12345 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 08:58
                  kanga_roo napisała:

> w kwestii światłych rad n/t zdjęcia pieluchy i niech leje w łóżko - to ja dzięk
                  > uję. to ja piorę zasikane pościele i materace, i myję zasikane, zawstydzone, zm
                  > arznięte dzieci, i jeśli mogę nie fundować sobie i dzieciom takich atrakcji, to
                  > z tego skorzystam.

Amen
              • madzia1708 pewnie, ze spróbuj nie zakładać 04.06.12, 12:34
                moze On budzi się, tylko nie wie, że powinien wstać i się wysikać, czy Ciebie zawołać
                jak nie zadziała, to wtedy będziesz szukać jakichś wygodniejszych pieluszek smile
                powodzenia i napisz jak idzie pożegnanie z pampkiem big_grin
    • atena12345 Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 04.06.12, 08:56
      Używam rossmanowskich pieluchomajtek, sa lepsze - chłonniejsze niż pampersy.
      Pieluchomajtki maja tę zaletę, że gdy Młody poczuje, że chce siku, to biegnie do toalety i sika. Pielucha to utrudnia.
      Nie słuchaj mądrych mam, że dzieciak już MUSI spać bez pieluchy. Nie stresuj dziecka nocnym "wysadzaniem".
    • mood_indigo Majtki treningowe. 04.06.12, 09:26
      Ale nie takie, których pełno w sklepach w kosmicznych cenach i które tak naprawdę nie są niczym więcej jak tylko pieluchami w kształcie majtek.
      Ja bym spróbowała takie: minikraina.pl/11-64-large/majtki-treningowe-bambino-mio-11-13-kg.jpg

Piszesz, że ma być tanio, a te są wielorazowe. Do tego to są "zwykłe" majtki, tyle, że mają w środku nieprzeciekający wkład. W razie wpadki będzie mokro, ale nie będzie mega kałuży. No i nie wyglądają podobnie do pieluchy, dla mnie to też miało znaczenie.

Ja bym założyła takie na kilka dni i zobaczyła co będzie. Plus nieprzemakalny podkład na materac, żeby w razie wypadku prać tylko prześcieradło a nie materac. Jeśli syn będzie sikał w nocy po kilka razy - odpuściłabym, ale być może zaskoczy? On się budzi w nocy - na pić, przytulić? Jeśli się budzi - prowadziłabym na siusiu przy okazji, jeśli się nie budzi - nie widzę sensu wysadzania na śpiocha, ja też bym się nie wysikała śpiąc.

Powodzenia.
    • twitti a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 10:00
      Piszecie, zeby odpieluchowac w nocy? a jak sie za to zabrac?mam podobnie, corka prawie 3 lata, w dzien poszlo bez problemu, ale w nocy ciezko. Zaczelam stawiac w nocy nocnik obok lozka i jak sie w nocy budzi, to probuje sadzac. Ale niestety czesto jest tak spiaca ze nie chce siadac, placze itd. Ogolnie sa noce ze jak sie obudzi i ja wysadze to zalatwi sie. Ale zwykle zasikuje pieluche, jak dziecko autorki watku. Jakie macie sposoby?
      • kanga_roo Re: a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 12:21
        poczekać? dać dziecku czas? poczytać na temat fizjologicznych uwarunkowań nocnego moczenia?
        nie wystarczy?
        • twitti Re: a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 12:34
          Jak widac, rozbieżność wiekowa jest duza - jedne w wieku 2 lat a drugie w wieku 5.. Pytanie, czy te dzieci, ktore sie odpieluchowały w wieku 5 lat, zrobily to tak poźno, bo rodzicom "się nie chciało" czy to norma? Bo jak to nie jest norma, to lepiej samemu cos zrobic.

Dodam, ze ostatnio w przedszkolu dyrektorka, mowila ze dzieci ,które sie jeszcze nie odpieluchowały w nocy, tez trzeba bedzie odpieluchowac.. Tzn ze da sie?
      • bbuziaczekk Re: a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 12:32
        Ja napisalam wyzej jak sobie poradzilam. Wiec przejdź do gory i poczytaj.
        Z drugim dzieckiem ktora ma 1,5 roku obecnie tez tak samo bede probowac robic.

Co do majtek treningowych pokazanych wyzej to one tak samo przemakaja jak i zwykle suspicious one sa dobre jak dziecko popuszcza w majtki zanim sie kapnie ze chce mi sie sikac i poleci na nocnik. Ale nie sa dobre jak dziecko duzo sika bez kontroli.
        Wiem, bo takie majtki mielismy i przerabialismy je. Kupilam 2 pary i zaluje wydanych pieniedzy bo nam sie wogole nie sprawdzily.
        • twitti Re: a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 12:36
          bbuziaczekk napisała:

> Ja napisalam wyzej jak sobie poradzilam. Wiec przejdź do gory i poczytaj.
          > Z drugim dzieckiem ktora ma 1,5 roku obecnie tez tak samo bede probowac robic.
          >
          Napisałam, zanim przeczytalam TWoj post.
          Na pewno warto sprobowac tak zrobic. Tylko w wieksza ilosc podkładów trzeba się wyposażycsmile
          • bbuziaczekk Re: a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 12:42
            Ja kupilam podklad gumowy od spodu a frotkowy na gorze. Kupilam w sklepie medycznym i dawalam na gore. Mialam 2 koldry takie stare jakies zeby mogl je obsikiwac i zeby nie bylo zal wyrzucic.
            Wysadzac na spiocha tez probowalam to udalo mi sie 1 nocy. Drugiej nocy mlody sie zbuntowal i nie chcial. Plakal ze chce spac itd to przestalam.

Lekarz nam zalecil klasc w pampku a np gdzies o 3 w nocy pampka sciagac i zeby tak do rana spal. Ale dla mnie to bylo bez sensu a pozatym komu by sie tam chcialo specjalnie wstawac o tej 3 i sciagac pampka.
            • monikaa13 Re: a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 12:55
              My kładliśmy normalną ceratkę pod prześcieradło. W nocy oczywiście prześcieradło do wymiany. Tylko u nas było tak, że jak raz zrobiła siku w nocy to już drugiego nie było.
            • twitti Re: a jak odpieluchowac w nocy? 04.06.12, 13:01
              Mam podobny podkład, kupiłam w ikei. Ale jak sie zasika, to musze miec rezerwe. Mysle ze psychicznie corka jest gotowa, bo juz mowila ze nie chce pieluchy na noc. Ale poniewaz siusia, to zakladalam. Ogolnie jest zwykle tak ze budzi sie ok 1 w nocy. To jak sie da, to sadzam na nocnik. Wtedy sie zalatwia i przewaznie wytrzymuje juz do rana. Jesli budzi sie wiecej po tej pierwszej pobodce, to zdarza jej sie znow posiusiac. Niestety czesto jest tak ze jak sie przebudzi w nocy i chce ja posadzic, to placze, ze nie chce.. A ja jej na sile nie sadzam, wiec pielucha rano pełna.
        • mood_indigo Majtki treningowe. 04.06.12, 13:07
          > Co do majtek treningowych pokazanych wyzej to one tak samo przemakaja jak i zwy
          > kle suspicious one sa dobre jak dziecko popuszcza w majtki zanim sie kapnie ze chce
          > mi sie sikac i poleci na nocnik. Ale nie sa dobre jak dziecko duzo sika bez ko
          > ntroli.
          > Wiem, bo takie majtki mielismy i przerabialismy je. Kupilam 2 pary i zaluje wyd
          > anych pieniedzy bo nam sie wogole nie sprawdzily.

Hm, bo one mają taką funkcję, właśnie o to chodzi - to NIE SĄ pieluchy, one mają przeciekać, żeby dziecko załapało, że jak się posiusia to jest mokro.
          • twitti Re: Majtki treningowe. 04.06.12, 13:30
            Te majtki wydaja sie fajne, bo moglyby choc troche zatrzymac mocz w srodku. Na allegro sa tansze i wlasnie sie zastanawiam nad nimi, np. tu: allegro.pl/majteczki-majtki-treningowe-do-nauki-siusiania11kg-i2386782582.html
          • bbuziaczekk Re: Majtki treningowe. 04.06.12, 13:42
            W zwyklych majtkach tez poczuje ze ma mokro smile nie trzeba kupowac tych z folia w srodku za taka cene skoro tak samo przeciekaja jak zwykle majtki smile
            Takze napewno nie sa dobre na noc do odpieluchowania przynajmniej na poczatek. Na pozniej jak dziecko zaczyna sie budzic ale jeszcze nie do konca wytrzymuje to sa powiedzmy ze ok.
            Ale u nas sie wogole nie sprawdzily bo mlody albo sikal porzadnie albo wytrzymywal i lecial do wc. Nigdy nie popuscil. Sa one moze i dobre dla dzieci ktore lekko popuszczaja zanim zdaza poleciec na nocnik albo po popuszczeniu im sie przypomina ze maja leciec.
            • twitti Re: Majtki treningowe. 04.06.12, 14:03
              Dzieki za radesmile
            • mood_indigo Re: Majtki treningowe. 04.06.12, 14:19
              U nas się sprawdziły na początku odpieluchowywania w dzień i na początku w nocy. Przeciekają, ale sporo zostaje w środku, dzięki temu _jest_mokro, ale na spacerze nie naleciało do butów a w nocy zrobiła się mała plama a nie kałuża.
            • twitti dziekuje bbuziaczekk 05.06.12, 10:38
              Zmotywowalas mnie i wczoraj zrobilam tak jak Tysmile powiedzialam corce ze dzis spi bez pieluchy, ze obok lozka ma nocnik. W nocy sie obudzila, zrobila siku do nocnika i poszla spac. I do rana miala suche majtkismile tak wiec od dzis nie zakladamy juz pieluchysmile pewnie zdarza sie noce, gdzie sie posiusia, ale i tak jestem pod wrazeniem ze sie udalosmile pewnie gdybym sie nie odwazyla, to by jeszcze dlugo spala z pieluchasmile
              • bbuziaczekk Re: dziekuje bbuziaczekk 05.06.12, 16:20
                big_grin no to sie ciesze ze sie udalo smile oby tak dalej, tylko teraz sie nie poddaj i nie zaloz pampka. Noce posikane sie zdaza jak najbardziej bo maja do tego prawo jeszcze. Moj raz na jakis tam czas sie posika albo popusci.
                • twitti Re: dziekuje bbuziaczekk 06.06.12, 08:44
                  nie, juz nie wracam do tegosmile dzisiejsza noc tez super. Tylko problem jej jeszcze na drzemkach popoludniowych, gdyz corka spi tylko w wozku i za kazdym razem budzi sie z zasikana pielucha.. Chodza z nia babcie (z nami w weekendy wogole nie spi w dzien). Boje sie zaryzykowac zdjecie, bo nawet wczoraj obudzila sie z pelna.. Ale jak bedzie cieplej to zdejme i podklad podloze.
    • thorgalla Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 10:53
      Zapytam przy okazji.
      Odpieluchowanie w dzień poszło szybko i właściwie bez problemu.Na noc zakładam pieluchę.
      Od kilku nocy rano pielucha jest sucha.Długo jeszcze zakładać na noc? Czy spróbować bez?
      • twitti Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 11:15
        Przeczytaj moj wpis wyzejsmile u mnie sie wlasnie udalo. Mysle ze tez powinnas sprobowac.
        • karolina17w Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 13:12
          Zazdroszczę wam sad Mój syn za ok miesiąc kończy 3 lata i nie odpieluchowany w dzień, a o nocy to nawet nie myślę. Chciałabym by chodził już w majtkach, ale on rzadko sygnalizuje, że chce siku/kupę oraz że zrobił (czyli chodzi osikany/obsrany aż nie zauważę) więc muszę czekać. W przedszkolu ma pieluszkę ale go wysadzą wraz z resztą dzieci. W domu biega w majtkach czasem zawoła, częściej nie.

Co do głównego wątku 0 stawiam na jakość i kupuję Bella Happy rozmiar 6. Są wytrzymałe, chłonne i nie podrażniają tyłka dziecka.
          • thorgalla Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 16:28
            > Zazdroszczę wam sad Mój syn za ok miesiąc kończy 3 lata i nie odpieluchowany
            Często pada takie stwierdzenie,że "jak dziecko będzie gotowe" ...I to prawda.
            Ja już wcześniej kilkakrotnie próbowałam i raz nawet był pewien sukces ale coś się córce cofnęło i wróciliśmy do pieluch.Tym razem poszło szybko i mam nadzieję,że na stałe.
      • mood_indigo Sucha pielucha. 05.06.12, 13:07
        Ja zdjęłam po 3 suchych z rzędu, zorientowałam się, że to "już", bo te pieluchy stały się suche z dnia na dzień. Była jedna wpadka nocna, jakoś po 3 dniach może.
      • thorgalla Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 16:23
        Dzięki kobiety.Dzisiaj nie będę zakładać jej pieluchy.
        • paliwodaj Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 16:31
          >Pani (niewprowadozna w temat) zajarzyla momentalnie i mu powiedziala, ze dla takich duzch >chlopcow nie ma w ogole w sklepach zadnych pieluch big_grin

najwazniejsze to zeby upokorzyc wlasne dziecko publicznie, zenujace i po co ta usmiechnieta buzka!!!. Temat pieluch - bez pieluch to sprawa dziecka i jego rodzicow, nie obcych sprzedawcow w sklepach
          • bbuziaczekk Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 20:06
            Ło matko! kobieto a gdzies tys tu widziala upokorzenie !!!
            Teraz to az sie herbata o malo nie udlawilam!
            A co jest upokarzajacego w tym ze ktos powiedzial dziecku ze pieluszki sa dla malych dzieci ?

Pomysl bardzo mi sie podobal!! I najwazniejsze ze zadzialalo. Szkoda ze sama na to nie wpadlam wczesniej smile
            • kanga_roo Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 06.06.12, 09:28
              pieluszki sa dla malych dzieci

to jest tekst, którym ambitne mamusie robią sobie często kuku big_grin. bo dziecko nie jest gotowe, i będą wpadki, będzie pranie. bo czasem zdarzy się wyjazd/wyjście, kiedy bezpieczniej wpakować dziecko w pieluchę niż ryzykować przebieranie na mrozie, zasikany fotelik samochodowy, czy wysadzanie w polu, w deszcz i wiatr. bo zdarzają się choroby,pobyty w szpitalu, i bywa, że nawet dziecko odpieluchowane się wtedy moczy. bo dziecko może zaliczać wpadki w przedszkolu, w czasie leżakowania, i większym zawstydzeniem skończą się "mokre" pobudki, niż spanie w pieluszce. bo to, że pieluchy są tylko dla małych dzieci to kłamstwo, i moje dzieci o tym wiedzą. pieluchy są dla tych, którzy z jakiegoś powodu nie kontrolują swojego wypróżniania, czy to małe dziecko, chory dorosły, czy stara babcia/dziadek. ale nie, dla własnej wygody (lub z głupoty, niepotrzebne skreślić) lecimy stereotypami i mamy potem dzieci, które uważają naturalne sprawy za wstydliwe, albo śmieszne, albo dziwne. jednym słowem, mamy potem dzieci ograniczone.
          • thorgalla Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 05.06.12, 20:15
            Jak kupujesz maść na hemoroidy dla babci to też ją w aptece tym upokarzasz no bo co sobie pani magister pomyśli.
        • thorgalla Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 06.06.12, 09:28
          No i sucho big_grinbig_grin zobaczymy jak dalej będzie.
          • twitti Re: Ktore pieluszki na noc dla 3-latka? 06.06.12, 09:38
            thorgalla napisała:

> No i sucho big_grinbig_grin zobaczymy jak dalej będzie.

Brawosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka