Dodaj do ulubionych

Problem odciski- szukam rady...

09.07.12, 20:11
Córa miała w zeszłym roku na lato sandałki ecco i crocsy firmy Beppi, kupiłam jej ten sam zestaw i teraz i mamy problem...sandałki ecco jak zawsze bez zarzutu, natomiast w crocsach w jednym miejscu na stopkach robią jej się bąble i ranki, tak samo w innych "crocsach" niefirmowych zakupionych w tesco. Kurcze w zeszłe lato nie było takiego problemu a teraz lipa...nie wiem co jej zakupić na wyjazd bo same sandały to za mało. Myślicie, że posypanie stopki pudrem coś da...bo się zastanawiam co z tym fantem zrobić...macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Problem odciski- szukam rady... 09.07.12, 20:34
      Kupić oryginalne crocsy. A na pewno nie zakładać więcej dziecku butów, które obcierają mu nogi.
    • mikams75 Re: Problem odciski- szukam rady... 09.07.12, 21:16
      pomysl, czy jakby ciebie but obcieral i mialabys bable i ranki, to posypanie pudrem zlikwidowaloby problem?
      Plastikowe buty nie dopasuja sie do stopy. Musisz kupic inne.
    • oregano1 Re: Problem odciski- szukam rady... 09.07.12, 21:59
      Ewidentnie buciki nie są odpowiednie dla stóp Twojej córci,należy zaprzestać używania ich.Znam ten ból,bo mój wnuk ma pulchną stopkę i dodatkowo niewielką(ma 2 latka i nosi rozm.22-to po córce i babci -niestety-nosimy damski numer 35).Różne buciki nosił z naprawdę katastrofalnym skutkiem(ortopedycznie badany -wszystko ok)tzn.nie było obtarć ,ale po prostu zrzucał je ,czyli odczuwał dyskomfort..Różnych firm miał kupowane,ale ciągle były problemy.Wreszczie trafili rodzice na sandałki regulowane na stópce ,na paluszkach i na wśród stopiu(w tym momencie nie umię powiedzieć jakiej firmy są ,ale udało się.)Biega i chodzi normalnie .W ciut za dużych crocsach ,niby super,ale dziwnie posuwał nózkami,dobrze dobrany but,to sukces.tyle,że zauważyłam,że dla dzieci takich jak mój wnuk z obuwiem bywają problemy,bez wzgledu na firmę oferujacą butki.Ciągle producenci wykonują "sztampę"(chociąz za firmowe obuwie trzeba zapłacić dużo za dużo).
    • kinguch Re: Problem odciski- szukam rady... 09.07.12, 22:01
      mój mały ma podobny problem i nie ma znaczenia czy crocsy są oryginalne czy nie, robi mu się odcisk/odparzenie dokładnie w miejscu plastikowego kółka(wewnętrzna strona stopy, zaraz nad tym wklęśnięciem co to jest na stopie). Problem rozwiązały i tu nie wiem czy mogę napisać firmę czy nie, ale cóż napiszę, trudno - Skechers'y dokładnie te co na zdjęciu poniżej, mały je uwielbia w zasadzie nie chodzi już w innych butach dodam, że celowo kupiłam większe(około rozmiar większe). Są wygodne, synek uwielbia w nich biegać, naprawdę osobiście możemy je polecić!
      https://www.altrec.com/images/shop/detail/swatches/SKE/785.107430_d.jpg
      • joasia-ja1974 Re: Problem odciski- szukam rady... 09.07.12, 22:19
        Właśnie córce robią się odciski dokładnie w tym samym miejscu, wewnętrzna strona stopy, obtarcie w okolicy tego kółka mocującego...zeszłe lato całe przechodziła w takich klapkach i nie było najmniejszego problemu...myślę, że nawet jakbym kupiła oryginalne crocsy może być podobnie, a 130zł wydać na buty których nie będzie mogła nosić to mi się nie uśmiecha...może poszukam czegoś zupełnie innego co nadaje się na basen...fajne są klapki japonki z gumeczką z tyłu ale boje się, że noga będzie jej latać i będzie się potykać...miał któryś Dzieć japonki, zdały egzamin???
        • kinguch Re: Problem odciski- szukam rady... 09.07.12, 23:03
          U mojego super aktywnego 2,5latka, japonki absolutnie nie zdały egzaminu, spadały mu, gumka w końcu zaczęła zjeżdżać, a wejście w tym na drabinkę było w zasadzie niemożliwe. Robię reklamę tym skechers'om, ale jeżeli nie masz obaw poszukaj na znanym portalu aukcyjnym owych butów, to groszowe sprawy, wersje dla dziewczynek też są. Ich plus że nie mają nic plastikowego od wewnątrz w zasadzie sama pianka, dodatkowe zapięcie to rzep.
          • mikams75 Re: Problem odciski- szukam rady... 10.07.12, 10:44
            tez mialam te buty, niebieskie i corka lubila w nich chodzic.
            Ale sa raczej na niskie podbicie. Moje dziecko ma wlasnie niskie i pasowaly, choc z czasem wlasnie ciasno wchodzily i jak stopa podrosla, to mimo ze na paluszki bylo jeszcze troche miejsca, to na piecie uciskaly i obtarly.
            Szkoda tylko, ze w naszej okolicy nie robia wiekszych rozmiarow tych butow, bo bym je chetnie znowu kupila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka