milamala 19.10.12, 15:06 Co kupic na niedrogi bezokazyjny prezent dla 5latki. Drogie mamy 5letnich ksiezniczek, czym interesuja sie Wasze cory? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: 5 latka-prezent 19.10.12, 19:15 U nas kroluja Kucyki Pony, ale te nowe, figurki, bajki, ksazeczki, kolorowanki, ciuszki, np.: allegro.pl/kolorowanki-zestaw-koniki-my-little-pony-k87-i2672180291.html allegro.pl/my-little-pony-slub-kucyk-rainbow-dash-kurier-i2715221406.html allegro.pl/my-little-pony-konik-kucyk-torebka-torebeczka-i2708217659.html Dodatkowo Lego Friends, sa takie nieduze zestawy. Co do lalek, to moja sie nie bawi, wiec nie wiem, ale jej kuzynka uwielbia wszystko z Monster High. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: 5 latka-prezent 19.10.12, 20:38 jak wyzej napisane - wszystko z pony bedzie dobre. Moga to byc tez jakies koraliki do nawlekania, klej brokatowy czy inne swiecidelka do wyklejania. Setny zestaw gumek, spinek, opaska do wlosow, branzoletka itp. tez uciesza kazda mala damulke. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: 5 latka-prezent 19.10.12, 22:20 Koniki-kucyki, jednorożce tak, są takie figurki zapakowane w torebeczki i zbiera się kolekcję, mniej niż 10 zł. Gazetka jakaś kolorowa z gadżetem. Torebeczki, koraliki, lustereczka, akcesoria do włosów. Naklejki brokatowe różniste. Książeczki z naklejkami, kolorowanki. Wszelkie kredki, flamastry, żelkowe długopisiki, brokaciki. Laleczki malutkie, np. polly pocket. Malutkie pieski, kotki, pet shopy, zublesy, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aaliyah76 Re: 5 latka-prezent 19.10.12, 22:23 u nas tez kucyki Pony króluja wszelkie figurki, ubrania, kolorowanki Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: 5 latka-prezent 19.10.12, 22:32 Moja pięciolatka ostatnio bawi się Playmobil. Uwielbia. Zresztą wcale się nie dziwię. Te zestawy są świetne i można się nimi bawić na milion sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: 5 latka-prezent 20.10.12, 00:03 Moja nigdy nie bawiła się kucykami, dostała od kogoś jednego, cisnęła w kąt. Za to uwielbiała kredki, farby, plastelinę, ciastolinę, kolorowanki, naklejki itp. Super pomysłem są koraliki do układania wzorków i zgrzewania, można kupić np. w Ikei. Poza tym wszelkie koraliki, bransoletki, wisiorki, błyszczyki, nawet kolorowa pomadka do ust. Torebeczki, najlepiej z brokatem i piórkami, pudełeczka, szkatułki itp. dziadostwo, najlepiej kupić w sklepie pt "wszystko za 3zł". A za zestaw "kosmetyków" moja dałaby się pokroić (są takie dziecięce, np. w Rossmanie). Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: 5 latka-prezent 20.10.12, 00:08 O tak, szampon dla księżniczki, pomadka Na Mikołajki młoda dostała zestaw żel pod prysznic i perfumy dla dziewczynki z jakimś motywem bajkowym - była zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: 5 latka-prezent 20.10.12, 12:12 moja 5-latka nie lubi pony. lubi samochody - je przyjmie w każdej ilości tak, jak puzzle. to jest niezmienne od urodzenia. starsza, owszem, wybrałaby pony. coś uniwersalnego, jak ktoś już tu wspomniał - jakieś malowidła - do twarzy (cienie, pomadki, lakiery) czy wyjątkowe kredki. jakiś super zestaw. to zawsze schodzi i zajmie dziecko na trochę. plus kolorowanki. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: 5 latka-prezent 20.10.12, 12:27 Mysle, ze wszelkie ksiezniczkowe kosmetyki beda OK, podobnie ozdoby do wlosow. Puzzle czy zestawy koralikow, cekinow i innych ozdob do zrobienia samemu tez pewnie zawsze sa na czasie u dziewczynek. Z zabawkami bym uwazala, bo na roznym etapie moga sie podobac. U nas mala ma dopiero 4, a widze, ze kucyki pony odchodza powoli w zapomnienie. Bez urazy, ale jakby ktos mojej corce podarowal lalke monster high to by z nia wracal do domu, sa jednak rodzice, ktorzy nic zlego w tych lalkach nie widza. A moze podpytaj mame czym interesuje sie ta dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
anszetka Re: 5 latka-prezent 20.10.12, 13:20 najmniejszy zestaw playmobil albo lego friends, koraliki, pierscionek, bransoletka-gotowe albo do samodzielnego zlozenia, kolorowanka, naklejki, pisaki brokatowe, modelina, laleczka z papieru z ubrankami Odpowiedz Link Zgłoś
alicjawmagicznejkrainie Re: 5 latka-prezent 23.10.12, 10:20 moja była zachwycona koralikami z których sama może robić wisiorki, pierścionki, bransoletki. Zamówiłam w internetowym sklepie sklep.btoys.pl/product.php?id_product=35 fajne jest to, że każdy element do siebie pasuje i łatwo się nakładają zdejmują. mama oczywiście robi za modelkę i paraduje w produkcji córki ) Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: 5 latka-prezent 23.10.12, 10:37 Moze jednak podpytaj rodzicow, jakby mojej corce ktos przyniosl zestaw kosmetykow czy bizuterii to bym sie załamała, moja corka rowniez, lepiej nie uszczesliwiac na sile lub realizowac pomysly zaczerpniete z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: 5 latka-prezent 23.10.12, 12:40 aagnes napisał: > Moze jednak podpytaj rodzicow, jakby mojej corce ktos przyniosl zestaw kosmetyk > ow czy bizuterii to bym sie załamała, moja corka rowniez, lepiej nie uszczesliw > iac na sile lub realizowac pomysly zaczerpniete z forum zgadzam się...ale zestaw naszyjników jest całkiem fajny - dziecko manualnie się rozwija. moja córka zrobiła naszyjnik dla mnie i dla swojego taty (!), bardzo fajne są mozaiki orb factory, dostosowane do wieku, kolorowe, ciekawe, zajmujące dziecko na dłużej allegro.pl/listing.php/search?string=orb+factory&category=0&description=1&sg=0 Poza tym książki, encyklopedie. Moja 4,5 latka rzadko bawi się zabawkami... Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: 5 latka-prezent 23.10.12, 13:23 Faktycznie - mialysmy takie drewniane rozne koraliki do nawlekania, teraz mi sie przypomnialo. moze byc. (ja co prawda mialam psychoze ze mi dziecko to wszytsko zje, ale corka miala wtedy mniej niz 5 lat. Te mozaiki super, dopisuje do listy pod choinke. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: 5 latka-prezent 23.10.12, 13:27 te mozaiki są świetne. swego czasu kupiłam na urodziny ówczasnej 6 latce tą: allegro.pl/mozaika-mozaikowe-pudelko-serce-orb-factory-i2726160350.html zrobiła furorę a wyklejona robi wizualne wrażenie córce kupowałam takie zwykłe do wyklejania.... Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: 5 latka-prezent 24.10.12, 09:35 Dlaczego nikt nie poleca kupić ksiązki? Przecież to takie oczywiste. Dla 5-latki kupiłabym jakąś Martynkę, Dzisiaj Lucy jest księżniczką, coś z serii Bawidoc. Moi (7-latka i 5-latek) uwielbiają też serię Mamoko. Książka kucharska Cecylki Knedelek. Moja pięciolatka w tym wieku chętnie słuchała Dzieci z Bullerbyn. Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: 5 latka-prezent 24.10.12, 09:36 A bajki - grajki? Moi uwielbiają Piotrusia Pana i Kubusia Puchatka. Wiem że Król Bul jest świetny. Może być też audiobook (Pan Kuleczka?) jeśli wiesz że książek rodzice dziewczynce nie przeczytają. Odpowiedz Link Zgłoś
dzela123 Re: 5 latka-prezent 24.10.12, 11:41 ja polecam niedrogie i świetne zestawy lego Friends www.todler.pl/klocki-lego-friends-lego-friends-studio-projektowe-emmy-3936-o_l_152_8206.html Odpowiedz Link Zgłoś